Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ne güzel umarım bir daha hiç çıkmaz arkadaşlar. Bende de yaklaşık 5 aydır hiçbirşey yok çok şükür. Aman arkadaşlar, siğil felan çıkmıyor diye sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Özellikle smear testini yaptırmayı unutmayın.

Meliscim aşının zamanı yok güzelim. Yaktıracaksan yada dondurtacaksan yaptır işlemi ve aşını ol canım. 3 doz zaten biliyorsun. En önemlisi geçeceğine inan lütfen. Geçmiş olsun tatlım....

verdiğin bilgiler için çok çok teşekkürler umarım en kısa zmanda herkes sağlığına kavuşur..
benim dondurma yada yaktırma işlemim haftaya kaldı heyecanlıyım nasıl olcak bilemiyorum .. smear testide sanırım yakıldıktan sonra olucak aşı olayınıda doktoruma en kısa zmanda sorup olucam..
bide yakıldıktan sonra ne kadar zmanda yaralar geçiyor ne zman tam iyileşiyor iz kalıyormu çok merak ediyorum..
ne çok soru soruyorum demi arkadaşlar :)

Benim yakılmadı güzelim. Donduruldu. Hiç yara olmadı. Yakıldıktan sonra durum ne oluyor diğer arkadaşlar cevap verir sanırım. Ama bence bu linki elinden geldiğince oku güzelim. Tüm arkadaşlar tecrübelerini paylaşmış çünki. Faydası olacağına ve sorularının cevaplarını bulacağına eminim tatlım. Kal sağlıcakla...

Benim yakılmadı güzelim. Donduruldu. Hiç yara olmadı. Yakıldıktan sonra durum ne oluyor diğer arkadaşlar cevap verir sanırım. Ama bence bu linki elinden geldiğince oku güzelim. Tüm arkadaşlar tecrübelerini paylaşmış çünki. Faydası olacağına ve sorularının cevaplarını bulacağına eminim tatlım. Kal sağlıcakla...

çoooooook teşekkür ederim sanada sağlıklı günler diliyorum öpüyorum kocaman :)

arkadaşlar merhaba,

uzun süredir yazmıyorum ama takip ediyorum ben bu illetten kurtuldum sorusu olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım 5 çıkmıyo umarım sonsuza dek çıkmaz inş hepiniz kurtulursunuz tez zamanda :)

merhabalarr öncelikle geçmş olsun umarım çıkmaz hiçbi zman.. senin nasıl yok oldu dondurma yakma ilaç ?? ne kadar zmanda geçti ?

çok sağolun bu arada yardımcı olmaya çalıştığınız için arkadaşlar...

bende bu aksam ogrendim, HPV yi bende kapmissim :KK43:, direk bu siteyle karsilastim ve uye oldum...bana da dr. o asidten verdi ve cok dikkatli olarak surmemi tavsiye etti. tam tavsiyesi bu:

once taharet aldigin gibi iyi temizleniyorsun suyla ve bayanlara ozel sampuanla, ardindan hemen papatya suyu ile temizleniyorsun ( papatya suyuyu normal cayi hazirladigin gibi hazirliyorsun, su kaynatiyorsun ve cayi koyouyorsun sonra ilik bir sekilde temiz bir siseye) ve en son ,tek bir sefer kullanacagin havlu aliyorsun, iyice kuruluyorsun....
steril eldiven, kullaklari temizledigimiz kucuk pamuklar, ve yine steril gaz bezleri butun bunlari temiz bir yerde temiz baska havlu koyuyorsunuz ve oturuyorusnuz,,,, her seyi en steril haliyle kullanmak gerekiyor, bir kucuk pamugu bir tek sigile ilac koymak icin kullanin.. ilaci dikkatle suruyorsunuz ve sigil olmayan yerlere dokunmamaya calisiyorsunuz, sonucta ilac bir asid bildiginiz gibi.....yarim saat oyle duruyorsunuz, yarim saat sonra, steril gaz koyuyorsunuz ilacladiginiz yerlere ve kilotunuzu giyebilirsiniz, bu islem her gece tam 8 gun yapilmamli, yatmadan once....
dikkat etmeniz gereken en onemli seylerden biri de, ARTIK IC CAMASILARINI, AYRI OLARAK YIKAMANIZ LAZIM VE DE KAYNATMANIZ LAZIM.....

Doktor bana aynen boyle dedi ve sizinle paylasmak istedim....Umarim hepimiz atlatiriz bunu en kisa zamanda.....Su anda cok uzgunum , ogrendigimde panikledim ama simdi sakinlesmeye calisiyorum.....

bende bu aksam ogrendim, HPV yi bende kapmissim :KK43:, direk bu siteyle karsilastim ve uye oldum...bana da dr. o asidten verdi ve cok dikkatli olarak surmemi tavsiye etti. tam tavsiyesi bu:

once taharet aldigin gibi iyi temizleniyorsun suyla ve bayanlara ozel sampuanla, ardindan hemen papatya suyu ile temizleniyorsun ( papatya suyuyu normal cayi hazirladigin gibi hazirliyorsun, su kaynatiyorsun ve cayi koyouyorsun sonra ilik bir sekilde temiz bir siseye) ve en son ,tek bir sefer kullanacagin havlu aliyorsun, iyice kuruluyorsun....
steril eldiven, kullaklari temizledigimiz kucuk pamuklar, ve yine steril gaz bezleri butun bunlari temiz bir yerde temiz baska havlu koyuyorsunuz ve oturuyorusnuz,,,, her seyi en steril haliyle kullanmak gerekiyor, bir kucuk pamugu bir tek sigile ilac koymak icin kullanin.. ilaci dikkatle suruyorsunuz ve sigil olmayan yerlere dokunmamaya calisiyorsunuz, sonucta ilac bir asid bildiginiz gibi.....yarim saat oyle duruyorsunuz, yarim saat sonra, steril gaz koyuyorsunuz ilacladiginiz yerlere ve kilotunuzu giyebilirsiniz, bu islem her gece tam 8 gun yapilmamli, yatmadan once....
dikkat etmeniz gereken en onemli seylerden biri de, ARTIK IC CAMASILARINI, AYRI OLARAK YIKAMANIZ LAZIM VE DE KAYNATMANIZ LAZIM.....

Doktor bana aynen boyle dedi ve sizinle paylasmak istedim....Umarim hepimiz atlatiriz bunu en kisa zamanda.....Su anda cok uzgunum , ogrendigimde panikledim ama simdi sakinlesmeye calisiyorum.....

Tatlım hoşgeldin ilk öğrendiğimde benimde moralim bozulmuştu ama moral çok önemli sakin ol düşünmemeye çalış nasılsa geçicek doktorun dedklerini yap. benim doktorum hemen ya yakıcaz yada dondorucaz dedi ilaç vermedi anlamadım.haftaya tekrar gidip kontrol olucam bakalım..
vücut direncininde düşük olmaması lazımmış geçmiş sayfaları okudum her sabah kalkınca , gecede yatmadan bi tatlı kaşığı balla biçay kaşığı kadar çörek otunu yiceksin buna mutlaka başla tamammı güzelim. bide benim doktorum vitamin verdi ekstradan. kendine iyi bakcaksın bu virüs bağışıklık sistemi düşünce yeniden çıkıyomuş ondan sebzeni meyveni ihmal etme tamammı :)

merhabalar
ben yajalsık ıkı yıldır genıtal sıgılle mucadele edıyorum. ıkı yıl once cıkmıtsı cok dehset dusumdaydı vulva bolgesı ıdı. aldara krem kullandım ve gectı. dha osnra nasıl ne zamna cıktıgını anlamaıdm kasıgın hemen alında et benı seklınd eolustu. su an yıne aldara krem kullanıyorum. ancka hıc brı degısme yok acı baslaıd yalnızca. ne yapmalıyım. kansere donusmeısndne korkuyorum.

Yaklaşık bir hafta önce yazmıştım size, fakat hala bir cevap alamadım kızlar:KK43: Korkmaya başladım...

Selam arkadaşlar, yaklaşık bir hafta önce yaklaşık 10-12 tane olan siğillerimi yaktırdım. Yüklü miktar para karşılığında hem de!! Fakat siğilleri yakan doktor ne bir test yaptı, ne de bir aşı önerdi?Sadece batticon ve bir tane krem verdi. Cinsel ilişkiye girme, şöyle yapma, böyle yapma gibi tavsiyelerde de bulunmadı! Bunlar beni biraz düşündürdü.
Yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla birkaç arkadaşım yakma işleminden sonra dikiş attıklarını yazmış! Bende dikiş falan yok?
Bir hafta geçmesine rağmen kaşıntı ve akıntı var. Ayrıca son 2 gündür de hafif kanamam başladı! KAFAM ıYıCE KARIŞTI! Yardımlarınızı bekliyorum kızlar...

merhaba didem

bende ilk cıktıgında vulva bolgesıydı her tarafı ansır tutmus gıbıydı. doktor denızden tuvalettlerdne gecmsı oalcagaını soyledı. aldara krem cok ıyı geldı sona erdı derken yassı mantar gıbı ıkı tane mercımek buyuklugunde cıktı.ust tarafta. rahımbolgesındne cok cok zuak. ama gecmıyor. kremı yıne aldım kullanıyorum. ne yapacagımı sasırdım. beslenmemde dıkkat eıdyorum. ek vıtamınmı kullansam

Tatlım hoşgeldin ilk öğrendiğimde benimde moralim bozulmuştu ama moral çok önemli sakin ol düşünmemeye çalış nasılsa geçicek doktorun dedklerini yap. benim doktorum hemen ya yakıcaz yada dondorucaz dedi ilaç vermedi anlamadım.haftaya tekrar gidip kontrol olucam bakalım..
vücut direncininde düşük olmaması lazımmış geçmiş sayfaları okudum her sabah kalkınca , gecede yatmadan bi tatlı kaşığı balla biçay kaşığı kadar çörek otunu yiceksin buna mutlaka başla tamammı güzelim. bide benim doktorum vitamin verdi ekstradan. kendine iyi bakcaksın bu virüs bağışıklık sistemi düşünce yeniden çıkıyomuş ondan sebzeni meyveni ihmal etme tamammı :)

tamam , dediginiz gibi yapicam, inshallah hepimiz atlatiriz bunu.....tsk ederim ...

Yaklaşık bir hafta önce yazmıştım size, fakat hala bir cevap alamadım kızlar:KK43: Korkmaya başladım...

Selam arkadaşlar, yaklaşık bir hafta önce yaklaşık 10-12 tane olan siğillerimi yaktırdım. Yüklü miktar para karşılığında hem de!! Fakat siğilleri yakan doktor ne bir test yaptı, ne de bir aşı önerdi?Sadece batticon ve bir tane krem verdi. Cinsel ilişkiye girme, şöyle yapma, böyle yapma gibi tavsiyelerde de bulunmadı! Bunlar beni biraz düşündürdü.
Yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla birkaç arkadaşım yakma işleminden sonra dikiş attıklarını yazmış! Bende dikiş falan yok?
Bir hafta geçmesine rağmen kaşıntı ve akıntı var. Ayrıca son 2 gündür de hafif kanamam başladı! KAFAM İYİCE KARIŞTI! Yardımlarınızı bekliyorum kızlar...

canım geçmiş olsun ama istersen başka doktora daha git benim doktorum ekstradan vitamin verdi cinsel ilişki kesinlikle yok dedi benimde haftaya yakılcak bekliyoırum bende sabırsızlıkla.. bu arada sende çörek otu bala hemen başla ciddi iyi geliyo bihaftada benim azalmalar oldu. bide moralini yüksek tut yiyeceklerine dikkat et en kısa zmanda geçeceğine eminim. dikiş olayıda sanırım çokluğuna ve büyüklüğüne bağlı daha yaktırmadığım için tam bilemiyoırum.
aşıda olmalıyız mutlaka onuda doktora sorup öğrenicem sana haber veririm öptm

merhabalar
ben yajalsık ıkı yıldır genıtal sıgılle mucadele edıyorum. ıkı yıl once cıkmıtsı cok dehset dusumdaydı vulva bolgesı ıdı. aldara krem kullandım ve gectı. dha osnra nasıl ne zamna cıktıgını anlamaıdm kasıgın hemen alında et benı seklınd eolustu. su an yıne aldara krem kullanıyorum. ancka hıc brı degısme yok acı baslaıd yalnızca. ne yapmalıyım. kansere donusmeısndne korkuyorum.

tatlım sende doktora git bence belkide kremle değilde yakılması gerekiyordur kremle daha geç geçiyo die biliyorum.. vitamin ekstradan kullan çörekotu balıda unutma başla sende hemen geçmiş olsun

yardımınıza ihtiyacım var 10 gün önce yaktırdım. hala daha kan gibi kahverengi sıvı akıyo. canım çok yanıyo. oturup kalkamıyorum. sanırım mantarda tekrarladı. acayip bir yanma batma ve kaşıntı var. 10 gündür hala akması normal mi???
çörek otu ve bal nasıl kullanılıyor???

yardımınıza ihtiyacım var 10 gün önce yaktırdım. hala daha kan gibi kahverengi sıvı akıyo. canım çok yanıyo. oturup kalkamıyorum. sanırım mantarda tekrarladı. acayip bir yanma batma ve kaşıntı var. 10 gündür hala akması normal mi???
çörek otu ve bal nasıl kullanılıyor???

cnm ben daha yaktırmadığım için soruna cvp veremicem ama çörek otu bal karışımını anlatıyım sana
hersabah kalkınca bide gece yatmadan önce bir tatlı kaşığı balla bir çay kaşığı çörekotunu karıştırıp yiceksin çok iyi geliyo siğillere geçmiş sayfalarda yaşamış arkadaşlardan öğrendim bende. bi haftada etkisini gösterdi azalmalaroldu bende. mutlaka hemen başla derim ben. moralinide yüksek tut geçmezse tekrar doktora görünürsün tatlım

vücudun direncinin düşük olduğu zamanlarda yenilenen bir durum.bende 10 yıl öncesinde hamilelikte ortaya çıkmıştı,geçen gün 1-2 tane farkettim.hemen doktora gittim yakılması gerketiğini söyledi,oldukça da zor bir işlem dedi.hatta yakma esnasında boğazda kansere neden olan virüsler yayılıyormuş birkaç maske takıyormuş operasyona katılanlar(hemşire,anestezi uzmanı,doktor).açıkçası ne kadar doğru bilemiyorum.öncekinde koloni halindeki siğilleri kesip dikip ayrı olanları da tek tek yakmışlardı,hiç de maske kullanmamışlardı,acaba özel hastanede para almak amacıyla mı böyle söylediler anlamadım.bu konuda erkeklerin bilinçlendirilmesi şart,eşimin bekarken kaptığı virüsün derdini ben çekiyorum,hem de ikinci kez.onda bişey yok, olmasını istemem ama bu konu bana dokunuyor...hijyen konusunda çok dikkatli olmam yenilemesine engel olamadı maalesef...siğilzedelere geçmiş olsun demekten başka birşey elimden gelmiyor

Canım geçmiş olsun. Ama bu dediklerini okurken inan ben yoruldum :))). Allah şifa versin canım...

merhabalar

Canım geçmiş olsun. Sanırım tekrar enfekte oldun virüsle. Aldara kremi kullan elbette ama bir doktora görün güzelim. Kanser oluşmasından korkma canım. Geç kalmaktan kork. Tedavini olurken doktor istesede istemesede smear testini yaptır mutlaka. Eğer bunu yaparsan için rahat olur güzelim. Güzel düşün güzel olsun. Ama doktora git mutlaka canım... Sevgiyle kal...

Arkadaşlar, bu hastalık evet bulaşıcı bir hastalık, ama nolur çok çok büyütmeyin. Bilincinde olun bunun nolur. Moralinizi bozarsanız paniklerseniz bu meret çoğalıyor. Lütfen ama lütfen, bu mereti çoğaltmak için değil geçirmek için uğraşın. Hpv ile yaşamaya alışalım ama tabiki bir müddet. Bu kısa süreden sonra bu illet geçecek buna emin olun. Elinizden geleni yapıyorsunuz tedavinizi oluyorsunuz daha ne. Ama buna ek olarak bagışıklığınızı güçlü tutmaya çalışın. Bu sadece hpv için değil tüm hastalıklar için geçerli unutmayın. Kısacası sağlıklı yaşayın. Çok kereler söylüyoruz bunları burada. Doktora mı gidiyorsunuz, evet bazı doktorlar cidden umursamıyor, aklınızda soru işaretimi var, doktora soru soruyorsunuz geçiştiriyormu cevapmı vermiyor, DEĞİŞTİRİN DOKTORUNUZU. Sürekli kafada kurarak bu illet geçmez. Acaba şumu olacak bumu olacak diye düşünerek bu illet geçmez. Doktorunuzdan memnunmusunuz, tedaviye sadık kalın. Onun dışında kendi yapacağınız şeylerse, sağlıklı yaşamak. Başka yolu yok bunun. O bölgeyi temiz ve kuru tutacaksın. Günde 10 kere tuvaletemi gitmen gerekiyor bunun için gideceksin arkadaşım. Sağlık bu. Önemseyeceksiniz. Ama bilinçli olarak. Tamam bu bulaşıcı bir hastalık önemli bir hastalık ama nolur çok çok büyütmeyin. Elden ele bulaşmıyor emin olun. İççamaşırı sorunu ? Eğer içiniz rahat değilse değiştirin tüm çamaşırlarınızı tedavi başladıktan sonra. Pamuklu çamaşır giyin. İlaçlarınızı düzgün kullanın. İnternette çok gezinmeyin bu konuyla ilgili. Sadece moraliniz bozulur. Bu hastalık illaki kanser yapacak diye birşey yok.
Tedavi edilmez ise, ihmal edilirse, o kocaman kocaman siğiller karnıbahar şekline dönüşürse ve buda tedavi edilmez ise 10-15-20 yıl sonra kansere dönüşme ihtimali var sadece. Kanser birden oluşan birşey değil. Lütfen moralinizi bozmayın. Ha siğil olmayan kişilerde kanserli oluşum olabiliyor. Ama bunuda herkes basbas bagırıyor tvlerde radyolarda. Hasta olsanızda olmasanızda her yıl düzenli smear testinizi yaptırın diye. Siğil olsun olmasın smear testini yaptırmayı ihmal etmeyin. Yüksek kanser riskli hpv taşıyan arkadaşlar, sizlerde siğil olsun olmasın smear testlerinizi yaptırın. Aşı olabiliyorsanız aşı olun. Tip öğrenmek istiyorsanız tipini öğrenin. Bu size kalmış birşey. Ama lütfen bilinçli olun. Ne bu hastalığı hiç önemesemeyerek geçiştirin. Nede çok önemseyerek hayatı kendinize zehir edin. Sağlıklı mutlu günler...

slm bende genital siği olduğumu yeni öğrendim. 4 tane toplu iğne başı kadar ve tenimin renginde et beni şeklindeydi. hemen nette bikaç araştırma yaptıktan sonra büyük ihtimalle genital siğil olduğunu düşünerek ve hatta bilerek :) jinekoloğa gittim. baktı evet aynen çoğunuza olduğu gibi bana da kadın biraz sert davrandı. kesinlikle cinsel yolla bulaşır öle denizden havuzdan olmaz diye alaylı bir şekilde tersledi sayılır... neyse dedim içimden peki ne yapmamız gerekio?? aldara vericem bu ilacı sadece siğilin üstüne sür diğer yerlere değdirme dedi. ilacı yazdı hemen o gece kullanmaya başladım. ALDARA kullanmaya başlayacak olan arakadaşlara dikkat!!!! bu ilaç çok küçük aman bişey yapmaz diyerek her gece bol miktarda kullanmayın çünkü acaip yara yapıo :)) daha yeni geçti yaralarım ve tekrar devam...
aldarayı kullanıp da yara yaptığı o gece benim siğillerin 15e fırladığını gördüm ama endişelenmedim ilaçtı sonuçta görünmeyenleri de ortaya çıkartmış olabilir dedim bepanthenle yaralarım geçene kadar masaj yaptım.
işin bu kısmından ziyade ben internette araştırma yaptığım o andan itibaren tekrarladığını duyduğumda tedirgin oldum ama buradaki arkadaşların siğillerden kurtulmuş olanlarını da okuyunca demekki bu sonsuza kadar gitmeyecek dedim ve o an aynen şöle düşündüm. bu virüsü artık aldım ve siğil olarak ortaya çıktı kendime ii bakmamıştım uyku düzenim gıdalarım hep eksik geçiştirir şekildeydi. hemen hayatımı düzene sokmam ufak şeye sinirlenmemem gerekio dedim. hani insan biraz üşütür ya öksürerek balgam atar hani o bitene kadar da öksürmemiz gerekir. bu siğiller de böle bişi bitene kadar siğil çıkıcak ama bitmeyecek değil hepsi günün birinde bitecek. buna inanın nolur... benim aldaranın yaptığı tahribattan sonra 15e fırlayan siğillerim artık belli belirsizler ve yeni çıkanlar yok. çıksada sorun değil çaresi var.... 2 günde bir krem sürmekle yada 2-3 ayda bir gidip yatırmakla bişi olmaz. allah daha beter dertler vermesin. herşey gönlünüzce olsun

X