Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bendede hpv 16 ve 53 var .CIN 1 le leep oldum Gectigimiz salı günü leep kontrolu için doktoruma gittigimde..Bu virüs hep bende mi olacak ömür boyu kurtulusum yokmu diye sordum..Doktorum bu bir kere vücuda girdi sürekli kontrol altinda olman gerekiyor .16 ve 18 rahim ağzi kanserinde en sık gördüğümüz tip dedi.Ben konuşmasindan şunu hissetim ki birgün negatif olsan bile amaaan geçti gitti kontrole gitmeme gerek yok artik demeyelim diye virüs vücutta sürekli kaliyor diyorlar...Zaten vücuduna hiç HPV bulaşatirmamis kadinlara bile kontrollerini aksatma diye ikaz etmiyorlarmi yani vucutta hiç hpv olmasaydi bile belirli araliklarla smear testimizi yaptiracaktik zaten..Yani kadınlarin Smear testlerinden kurtuluşlari yok.Doktorum negatif olsan bile pozitifmiş gibi davranman lazim dedi..Çünkü bir anda virüs uyanirsa anlamazsak iş işten geçerse diye düşünüyor sanirim.Çünkü sigil yoksa benim gibilerde hiç anlayamiyorsun belirti vermiyor.

Evet belki kontrolleri aksatmamak için ama dediğiniz gibi bu bütün kadınlar için gerekli. Ama en kötü 2-3 yıl içinde atılıyor diyorlar genelde. Kendimize dikkat edersek bağışıklığı güçlü tutarsak ve aşı olursak bu süre bize bağlı olarak kısalıp uzayabilir bence. Gerçekten böyle hastalıklar çok yaygın artık. Tekrar bir şey bulaşır mı diye de korkuyor insan

Benim doktorumda var ama yokmus gibi davran dedi

Hanımlar merhaba. Bende de hpv pozitifti kolposkopi sonucu cin1 başlangıcı dendi takibe almıştı doktor. 2017 ekim ayından beri 3 ayda bir örnek verdim. Sonra 6 aya çıktı. En son Ocak ve Mayıs ayında verdiğimde temiz çıktığında doktor bir yıl sonra gel dedi. şuan hamileyim. Doktor son test sonuçlarına göre doğum şekline karar veririz dedi. Sanırım 37. Haftadan sonra örnek alınabiliyormuş, şuan aktif mi yoksa temiz mi diye. Böyle bişey yaşayan oldu mu? Bilginiz var mı? Normal doğum istiyordum ama sanırım geçmişte böyle bişey yaşayanlara normal doğum yaptırtmıyorlar.

Hayır normal doğum yapılabiliyor artık. Sadece siğiliniz yoksa ve negatif olursanız sorun olmuyormuş. Prof Dr. Polat Dursun’un canlı yayınında özellikle sordum ve kendisi böyle cevapladı.

Hayır normal doğum yapılabiliyor artık. Sadece siğiliniz yoksa ve negatif olursanız sorun olmuyormuş. Prof Dr. Polat Dursun’un canlı yayınında özellikle sordum ve kendisi böyle cevapladı.
yaa cidden mi.. şuan mutlu oldum. Bende siğil yok. Son 3 test negatif çıktı. Bakalım neler olacak.. Bağışıklığımı güçlendirmeye devam

yaa cidden mi.. şuan mutlu oldum. Bende siğil yok. Son 3 test negatif çıktı. Bakalım neler olacak.. Bağışıklığımı güçlendirmeye devam
Son 3 cikan Negatif testi smir testimi yoksa hpv testimi. Bağışıklık icin neler yapiyorsunuz. Bebeginizi hayirlisiysa kucaginiza alırsınız inşallah

benimde hpv 31 biyopsi kolposkopide cin1 çıktı dr bekliycez dedi 6 ay sonra tekrar bakıcaz dedi ama kafam hiç rahat değil siğilim yok ama 6 ay beklemeden gidicem yine kontrole

Aynen ben de hep merak ediyordum ama o doktor baya bilindik bi doktor ve Prof. O öyle deyince güvendim ben de. E negatif çıkmış zaten sizin de. Propolis falan kullanın damla şeklinde, kefir yoğurt bolca yüklenin bağışıklığı güçlü tutmaya devam

Son 3 cikan Negatif testi smir testimi yoksa hpv testimi. Bağışıklık icin neler yapiyorsunuz. Bebeginizi hayirlisiysa kucaginiza alırsınız inşallah

Pap smear testi ama hpvye de bakıyorlar. Benim normal smear testinde çıkmıştı. Zaten örneği gönderirken eski tanıyı not olarak yazıp ona göre bakıyorlar..

Amin inşallah...

Bağışıklığımı turşular yoğurtlar kefirler tüketerek düzeltmiştim. Benim birde hipotiroidim olduğu için bağışıjlık sistrmim çok güçlü değil malesef. O yüzden ekstra ekstra dikkat etmem lazım. Vitan destekleri kullandım o süre içerisinde d vitamini b12 özellikle. Bu şekilde beslendim.şimdide aynı şekilde devam ediyorum. Ara ara kelle paça işkembe falan içiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…