• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Siğil olduğu için sezeryan yapacaksın doğumu bebeğe geçmesin diye daha sonra cnm yakma lazer yöntemleri var siğil için onları uygularlar bağışıklık sistemini güçlendirir hamileligide göze alarak genelde ALDARA diye krem var genital siğiller için onu kullaniyorlar sigili olan bildiğim kadarıyla bu şekil oluo smear testi yapiodun hpv tipleme onlarda sıkıntı çıkmazsa sigillere işlem yaparlar biter
Leep gerek duyulursa ne oluyor sigil iyilesirmi hpv negarif olurmu

Leep gerek duyulursa ne oluyor sigil iyilesirmi hpv negarif olurmu
Cin 1 kimi doktorlar kendiliginden geçsin diye bekliyor ama bu durumda sık sık smear yaptırman lazım cin 2 seviyesine atlarsa müdahalesi daha geniş oluyor. Bazı doktorlar cin 1 e direk leep yapıyor. Leep olmanız hpv yi gecirmez sadece ileride kanser olmayın diye oluşan lezyonun temizlenmesidir. Ki bu işlemden sonra da düzenli smeara gidip yenilemesi kontrol altına alınır. Kimi doktorlar leepten sonra hpv nin kendiliğinden gerilediğini söyleyebiliyor ama kimileri de ömür boyu vücutta kaldığını. Bu konuda çeşitli görüşler var. Bir kez hpv pozitif çıktı ise bagisikligi güçlü tutup yeni lezyon oluşturmasına izin vermemek ve ömür boyu düzenli smear yaptırmak sart

Merhaba hanımlar. Bana vajinada yara var dedi doktorum yarayla siğil aynı şey mi🤔

Arkadaslar biyopsi sonucumda kronik servisit ciktimisti doktor birsey yapmadi ilacda vermedi bu aralar asiri karin agrim oluyor ve ilk defa ara kanamam oldu bu serviste bagli birseymi doktor 6 ay sonra smir 1 sene sonra smir arti hpv istedi. Ben simdi ne yapim bu kanama icin normal jinekologama gideyim yoksa jinekolojik onkologami gideyim yoksa smire kadar bekliyeyimmi bu kanama canimi sıktı

1 ay sonra bende batma hissi geçmedi başka bir cerraha gittim muayene etti yok siğil falan dedi eliyle anusu de kontrol etti aynı dakika cildiyeye gittim ona siğil var dedim oda zaten direk kriyo yaptı bsy demeden varmiydi yokmuydu bilemedim şimdi iyim
Kriyo ne oluyor

Canım eger onlar hpv den kaynaklı siğil ise hic bir daha gitme evzaneden aldara krem al 190 tl ye aldım ben pzt Çarşamba birde Cuma uygula geçe sür sabah hijyenik bir sabunla yıka 2 haftada geçti hamd olsun sabırlı ol kullan kontrol icin krem bittiktem sonra doktora git smear ver ve bizim gibi probiyotik propolis yoğurt kefir tüket sağlıklı beslen hic korkma

Cok sag olun, icinde varsa diye kortum. Bide 3 gundur bogazimda gecmeyen bir gicik basladi ya gecmiyor

Cannım kadınlar, daha öncede sordum hala aklıma takılıyor genel çerçevede bu işi nasıl çözeceğimizi biliyoruz yalnız aklıma takılan partner/eş konusu. Eşlerinizin siğilleri genelde toplu iğne başı kadar diye ifadede bulunmuştunuz önceki sorumda, artık ailem gibi gördüğüm için sizlere rahatlıkla sorabilme samimiyeti buluyorum. Benim erkek arkadaşımda böyle kırmızı lezyon gibi bir şey çıktı, kahverengilik yok ve nohut kadar genişliyor. İşin enteresan kısmı böyle yara ince zar gibi kabuk kaplar ya hani, öyle oluyor soyulmuş gibi. Bildiğiniz ten rengine dönüyor,o şeffaf kabuğu soyuyor soyma dedikçe. Hala aynı şekilde. Acaba siğil mi diyorum,ona da benzemiyor. Deri hasarlanır incelir kırmızılık olur ya öyle bir şey. Sizin eşlerinizde de böyle miydi? Yoksa sadece toplu iğne başı kadar kahverengi nokta mı? Başlangıç aşaması mı vs diye düşüne düşüne uyuz oldum. Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde diğer erkek arkadaşımda herhangi sıkıntı yaşamadık. Bu nedir bilmiyorum,ayın 13'nde cildiye muayenesi var ama benim bu aralar kafamı tek yiyen şey bu. 🤦🏻‍♀️

Arkadaslar biyopsi sonucumda kronik servisit ciktimisti doktor birsey yapmadi ilacda vermedi bu aralar asiri karin agrim oluyor ve ilk defa ara kanamam oldu bu serviste bagli birseymi doktor 6 ay sonra smir 1 sene sonra smir arti hpv istedi. Ben simdi ne yapim bu kanama icin normal jinekologama gideyim yoksa jinekolojik onkologami gideyim yoksa smire kadar bekliyeyimmi bu kanama canimi sıktı
Benimde kolposkopi sonucumda kronik servisiit ciikmisti ilac yazmadi doktor kadinlar da gecip tekrarlayan birsey demisti rahim agzinda daki.iltihap gibi biseyb sanirim onemli degil demisti doktorum adet donemin yakinsa yada kullandigjn bir ilac varsa ondan kaynaklanabilirmi ara kanama acaba

Benimde kolposkopi sonucumda kronik servisiit ciikmisti ilac yazmadi doktor kadinlar da gecip tekrarlayan birsey demisti rahim agzinda daki.iltihap gibi biseyb sanirim onemli degil demisti doktorum adet donemin yakinsa yada kullandigjn bir ilac varsa ondan kaynaklanabilirmi ara kanama acaba
25 ocakta adet oldum yaklasik 10 gundur bitti adetim. Herhangi bi ilacta kullanmiyorum. Sendede agri kanama yapiyormu rahatsizlik veriyormu akintin varmi

Cannım kadınlar, daha öncede sordum hala aklıma takılıyor genel çerçevede bu işi nasıl çözeceğimizi biliyoruz yalnız aklıma takılan partner/eş konusu. Eşlerinizin siğilleri genelde toplu iğne başı kadar diye ifadede bulunmuştunuz önceki sorumda, artık ailem gibi gördüğüm için sizlere rahatlıkla sorabilme samimiyeti buluyorum. Benim erkek arkadaşımda böyle kırmızı lezyon gibi bir şey çıktı, kahverengilik yok ve nohut kadar genişliyor. İşin enteresan kısmı böyle yara ince zar gibi kabuk kaplar ya hani, öyle oluyor soyulmuş gibi. Bildiğiniz ten rengine dönüyor,o şeffaf kabuğu soyuyor soyma dedikçe. Hala aynı şekilde. Acaba siğil mi diyorum,ona da benzemiyor. Deri hasarlanır incelir kırmızılık olur ya öyle bir şey. Sizin eşlerinizde de böyle miydi? Yoksa sadece toplu iğne başı kadar kahverengi nokta mı? Başlangıç aşaması mı vs diye düşüne düşüne uyuz oldum. Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde diğer erkek arkadaşımda herhangi sıkıntı yaşamadık. Bu nedir bilmiyorum,ayın 13'nde cildiye muayenesi var ama benim bu aralar kafamı tek yiyen şey bu. 🤦🏻‍♀️
Dediğiniz herpes olabilir mi acaba sizde bir şey çıkıyor mu?

Ne zamandır var... Et Beni gibi olup 1 ay geçmeyen sonra dediğin gibi yok olan sivilcelerde oluyor ama bahsettiğin bikaç aydır varsa Dr gitmeli, herpes vs de olabilir....

Dediğiniz herpes olabilir mi acaba sizde bir şey çıkıyor mu?

Merhaba scarletcim💜 Yanıtın için teşekkür ediyorum. Hayır yok bende bir şey, ki ben 1 yıl boyunca siğil bile çıkartmadım hayatım,bütün spesifik testlerim geçen yıl yapılmıştı yalnızca hpv+ çıkmıştı. Siğil olamaz bu bahsettiğim şey değil mi?

Ne zamandır var... Et Beni gibi olup 1 ay geçmeyen sonra dediğin gibi yok olan sivilcelerde oluyor ama bahsettiğin bikaç aydır varsa Dr gitmeli, herpes vs de olabilir....

Kuşum 3 haftadır var.. Ama herpes falan yok idi bende. Ayrıyken bir cacık mı yedi acaba. Bakın sizlerde siğil değil diyorsunuz. Vallahi ayın 13'nde elimde kalır 🤦🏻‍♀️

Merhaba scarletcim💜 Yanıtın için teşekkür ediyorum. Hayır yok bende bir şey, ki ben 1 yıl boyunca siğil bile çıkartmadım hayatım,bütün spesifik testlerim geçen yıl yapılmıştı yalnızca hpv+ çıkmıştı. Siğil olamaz bu bahsettiğim şey değil mi?
Merhaba canım ❤️ Dediğin şey siğil gibi gelmedi bana. Bu herpesin sürecini nasıl olduğunu vs pek bilmiyorum ama sen onun da bi testini yaptır istersen yine de. Ayrıymışsınız heralde o dönem falan ilişki yaşamış olabilir mi

Merhaba canım ❤ Dediğin şey siğil gibi gelmedi bana. Bu herpesin sürecini nasıl olduğunu vs pek bilmiyorum ama sen onun da bi testini yaptır istersen yine de. Ayrıymışsınız heralde o dönem falan ilişki yaşamış olabilir mi

Gerçekçi olarak cevaplamam gerekirse her şey olmuş olabilir scarletcim. Siğil olmadığı konusunda okeyiz. Başka şey açılırsa başıma bu süreçte vay nasıl yanarım canına ben bile tahmin edemiyorum. 🤦🏻‍♀️

Gerçekçi olarak cevaplamam gerekirse her şey olmuş olabilir scarletcim. Siğil olmadığı konusunda okeyiz. Başka şey açılırsa başıma bu süreçte vay nasıl yanarım canına ben bile tahmin edemiyorum. 🤦🏻‍♀️
Dur bakalım hemen stres yapma sonuçta biz burda doktor değiliz sadece fikir veriyoruz sana. İnşallah öyle bir şey değildir tabiiki. Ama dikkate al tabiiki erkek arkadaşın da gözüksün bi doktora. Bi de konuş bakalım dürüst olsun ne diyecek

Back