- 8 Ekim 2019
- 405
- 174
- 33
Canım inşallah bir an önce atlatırsın bende Perşembe özel hastaneye gidiyorum içeride baya var sanırım nasıl bi yol izleyeceğiz bakalım sizede anlatırım herşeyiMerhaba arkadaşlar, benim biyopsi sonucumda cin2 ve kronik servisit çıkmıştı yazmıştım geçen hafta. Bugün doktorun yanına gittim. Normalde cin2 olan hastalarda leep yapılıyormuş evet, ama benim yaşım daha genç olduğu için bi 3 ay daha bekleyelim dedi. Normalde 24 yaşına kadar olan hastalarda böyle bekleniyormuş ben de martta 25 oluyorum ama yine de bekleyelim dedi. Oraya yapılan her işlem; dondurma, yakma ve leep ilerde sıkıntı yaratabilir dedi. O yüzden acele etmek istemedi sanırım. 3 ay sonra gidip tekrar kolposkopi olacağım. Bir de akıntım oluyor demiştim Servisit için de tetradox ve cleocin vajinal krem verdi. Onları kullanacağım şimdilik. Ve aşını mutlaka ol dedi. Aşının baskılayıcı özelliği var mı diye sordum, kesin bilimsel bi kanıt yok ama yapılan çalışmalarda cin1-2-3 olan hastalar aşı olunca gerilediği gözlemlenmiş. Mutlaka aşı olacağız o yüzden. Sigara alkol kullanmıyorum imuneks ve vitamin kullanmaya devam ediyorum ve cinsel ilişkide de bulunmayacağım zaten. Bakalım neler olacak..
İnşallah canım hepimiz bir an önce atlatırız inşallahCanım inşallah bir an önce atlatırsın bende Perşembe özel hastaneye gidiyorum içeride baya var sanırım nasıl bi yol izleyeceğiz bakalım sizede anlatırım herşeyi ☺
Öncelikle geçmiş olsun. Başımdan geçtiği için paylaşmak istedim. 2 yıl önce kasık ve makatta bir kaç tane siğil çıktı devlet hastanesine başvurdum ve dondurma işlemi yapıldı. başka hiçbişey yapmadılar. dondurma işleminden 3 ay sonra tekrar siğiller çıktı. tekrar devlet hastanesine gittim ve dondurma işlemini tekrarladılar. bu sefer 2 ay sonra tekrar siğiller çıktı ve ben pes ettim özel doktordan randevu aldım. büyükçekmecede oturuyorum. buraya yakın silivride muayenesi olan bir doktora gittim. ismi doktor eser ağar. önce muayene etti, simir testi aldı, siğil için test aldı. hangi tipi olduğunu bilmemiz gerekiyor dedi, dondurma işleminde nüks sık oluyormuş ve sonra da lazer ile siğilleri yok etti. sonuç hpv tip 11 geldi. şükürler olsun kanser yapan tiplerden birisi değilmiş. aşı önerdi, ve korkmamamı söyledi. siğillerin tekrar çıkmaması için 6 ay jilet ve ağdayı yasakladı. direncimi yüksek tutmak için yapmam gerekenleri söyledi. 1,5 yıl geçmesine rağmen siğiller tekrar çıkmadı. çok memnun kaldım. sizlere de öneririm. geçmiş olsun.
Merhaba, Ben silivride oturuyorum 1,5 yıl önce kasık bölgemde siğil vardı daha önceden başka doktora gitmiştim ve siğilleri dondurmuştu ama 2 ay sonra tekrarladı bu sefer doktor eser ağar' a gittim. öncelikle beni muayene etti, smear testi ve hpv testi yaptı. ardından lazer ile siğilleri yok etti. çok fazla olmadığı için sadece siğilleri uyuşturdu. hpv testi hangi tip virüs var onu anlamak için yapılıyormuş. riskli olan virüs tipi varsa başka şeyler de yapmamız gerekecek dedi, neyse ki benim virüsüm Tip 6 çıktı. yani sadece siğile sebep oluyormuş. belli aralıklarla kontrole gidiyorum. 1 yıldır siğil tekrarlamadı. lazer ile tedavi olduğum için tekrarlamadığını düşünüyorum. tavsiye ederim, bence bu yöntemi de bir deneyin derim.
AminnnnAllah hasta olanlara şifa bekleyenlere şifa olsun inşallah kimseye dermansız dert vermesin
Peki agda jilet yasaksa genital bolge temizligimizi ne ile yapabiliriz ki alternatif meselatam 10 yıldır aynı doktorun reklamını yapıyorsun,
Onda doğurdun, onda siğilleri hallettin yoksa o sen dr eser olmayasın !
Cok sagolun cuma kolposkopi olcam ilk kez cok korkuyorumÇok iyi yapmışsın şimdiden geçmiş olsun
Kolposkopiyi anestezisiz mi yaptiniz bana da cuma.yapilacak dr tercih senin dedi amaHpv16 2 yildir pozitif enson 23 aralikta kolposkopi yaptirdim temiz geldi.doktor 6 ay sonra smear dedi.aralik 2020 de de hpv +smear dedi yine pozitif gelirse kolposkopi yapilacak kolposkopi tekrar temiz cikarsa leep yapacak daha genis bir parca alinacak rahim agzindan.benim anladigim su hpv 16 pzotifligi devam etmesine ragmen smear ve kolposkopiler temiz ise yinede leep yapiliyor.nedeni bazen gizli ilerleyebiliyormus.kolposkopidede yanilma payi var
Merhabalar, kolposkopi nasil yapılıyor acaba komple bayılıyorlar mi bana da cuma yapılacak korkuyorumKızlar yarın sabah kolposkopi yapılacak.
hpv 16.enson cin1 cıkmısti hpv16 yine pozitif gelince tekrar kolposkopi gunu verdiler.umarim iyi sonuclar alirim.
Nereden aldınız acaba bende almak.istiyorum daArkadaslar ahcc bugun elime gecti . Yarin baslicam allahin izniyle 6 ay yolculuga. Ama kafam allak bullak . Ahcc 6 ay kullanimdan sonra cocuk dusunuyorum . Bu ilac hormanlara zarar vermez degil mi ?
Canim gecmis olsun korkma kolposkopi can acitan bir islem degil normal devllette ayikken yapiliyor ama stres oluyor ister istemez kendini strese sokma sinek isiirigi gibi bisey vajinal.muayene bildiginKolposkopiyi anestezisiz mi yaptiniz bana da cuma.yapilacak dr tercih senin dedi ama
Canim gecmis olsun korkma kolposkopi can acitan bir islem degil normal devllette ayikken yapiliyor ama stres oluyor ister istemez kendini strese sokma sinek isiirigi gibi bisey vajinal.muayene bildigin
[/QUOTE
Yaaaa çok sevindim dönüşünüz için teşekkürler, dr bey zaten sen dayanabilirsin bence anesteziye gerek yok dedi, bende bilmeyince tereddüt etmiştim. O halde gerek kalmadı ]
Canım hiç korkma korkacak bir şey yok gerçekten acı ağrı olmuyorCok sagolun cuma kolposkopi olcam ilk kez cok korkuyorum
canım benim de iceridevarmis sigiller bende gidecegim bakalim ne diyeceklerCanım inşallah bir an önce atlatırsın bende Perşembe özel hastaneye gidiyorum içeride baya var sanırım nasıl bi yol izleyeceğiz bakalım sizede anlatırım herşeyi ☺
Canım öncelikle geçmiş olsun senin kendine iyi bir jinekolog bulman lazım sana smear testi hpv tipleme yapilcak öncelikle sonuca göre kolposkopi ile içine bakilcak duruma gorede leep falan filan seyreder tedavin dondurma yerine elektrokoter yapsan daha etkili olur sigildeselam kızlar bende de sigil var3 yıl oldu ve 3 kez dondurtma yaptim gecen gun doktora gttigimde vajinanin icersnde oldugunu soyledi muayene etti ozel bi hastaneye gt bizyapmiyoruz hpv testi yaptr o zaman ckar ortaya dedi tabi vulvadada boyle kucuk pütür pütür cknti var kucucuk ben sadece osanarken bir de iceridede varmis ben hic test felan yapmadan 3 kere dondurttugumdan cildiyeye hic soylemedibana test yap felan dye simdinasilbir yol izlemem lazm yardimci olabilir misiniz aceba yasim 28
cok tesekkut ederim canim devlet hastaneleri ucretsiz yapmyomus dyarbakirdaym ama egtm arastrma ya da bi soracagm belki onlar yapar ozelde cok para istyolar valla sastm kaldm napacam blmiyom yaCanım öncelikle geçmiş olsun senin kendine iyi bir jinekolog bulman lazım sana smear testi hpv tipleme yapilcak öncelikle sonuca göre kolposkopi ile içine bakilcak duruma gorede leep falan filan seyreder tedavin dondurma yerine elektrokoter yapsan daha etkili olur sigilde
Anladım cnm Allah yardımcın olsun hpv tipleme ben özelde 370 TL verdim normal hastanede yapiocok tesekkut ederim canim devlet hastaneleri ucretsiz yapmyomus dyarbakirdaym ama egtm arastrma ya da bi soracagm belki onlar yapar ozelde cok para istyolar valla sastm kaldm napacam blmiyom ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?