- 7 Mart 2015
- 51
- 8
- 86
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
korkmayın amacım sizi endişelendirmek değil ama yaşadığım için bildiklerimden uyarmak istedim umarım sonuçlarınız iyi çıkar ama siz tedbirinizi alın eşinizde siğil var mıanladim cok tesekkur ederim mesajlariniz icin. aslinda doktorum icimi cok rahatlatmisti en son gorustugumuzde ama simdi icime bi kurt dustu, bi arastirma hastanesinden randevu alicam simdi
Tercihiniz hekim olarak jinekolojik onkolog olursa daha iyi oluranladim cok tesekkur ederim mesajlariniz icin. aslinda doktorum icimi cok rahatlatmisti en son gorustugumuzde ama simdi icime bi kurt dustu, bi arastirma hastanesinden randevu alicam simdi
korkmayın amacım sizi endişelendirmek değil ama yaşadığım için bildiklerimden uyarmak istedim umarım sonuçlarınız iyi çıkar ama siz tedbirinizi alın eşinizde siğil var mı
O tedavi olmadığı sürece bulaş devam eder beraber olmamakla en doğrusunu yapıyorsunuz olursanızda prezervatif kullanmadan asla olmayın tam koruma sağlamasada faydası var en kısa sürede umarım negatif sonuçları görürüziyi ki uyardiniz. gitmekte fayda var, hem ikinci bir gozun gormesi de iyi. bence var kendisi kabul etmese de, yani 2 aydir zorluyorum ama ne test oluyor ne de sigillerini gosteriyor. (bu durumdayken bende beraber olmuyorum tabi kii) ki tiras etmeyi o bolgeye devam ediyor. sigiller ne artti ne de azaldi acikcasi bende bilmiyorum ne olduklarini, umarim en kisa zamanda gosterir. benim kadar ciddiye almiyor ne kadar konussam da. psikolojik olarak beni de yoruyor ne yazik ki.
O tedavi olmadığı sürece bulaş devam eder beraber olmamakla en doğrusunu yapıyorsunuz olursanızda prezervatif kullanmadan asla olmayın tam koruma sağlamasada faydası var en kısa sürede umarım negatif sonuçları görürüz
Ciddiye almaması normal sonuçta ona bir zararı yok ne yazık ki kadına kötü etkisitam bugun bu konustuk ona pin pon etkisini anlatmaya calistim ama kesinlikle benim kadar ciddiye almiyor. umarim sizde alirsiniz :) cok tesekkurler cevaplar icinde.
belirtileriniz neydi?evet genelde oyle ama doktoruma guvendim, baska bi hekimle de goruseyim. sizde sigil var miydi? Bende yok mesela tesaduf eseri ogrendim hpvyi'de.
belirtileriniz neydi?
Kızlarda yaş sınırı okul sınırı yok evlenene kadar anne yada babanın sigortasından faydalanırsın merak etme
anladim cok tesekkur ederim mesajlariniz icin. aslinda doktorum icimi cok rahatlatmisti en son gorustugumuzde ama simdi icime bi kurt dustu, bi arastirma hastanesinden randevu alicam simdi
Muhtemelen yaşından dolayı yapılmamış elbette daha kolay atlatacaktır ama kolposkopi yapılmadan hangi seviyede olduğunu bilmek mümkün değil smear takibi ile çok uzun süre sonra hücre bozulmaları farkediliyor ne yazık kibu arada doktorun sana kolposkopi biyopsi vs yapmamasının sebebi muhtemelen genç olman. 40 yaşındaki kadınla senin bağışıklık sistemin aynı değil. türk jinekolojik onkoloji derneğinin ''(HPV) enfeksiyonunda kendiliğinden gerileme söz konusudur, böylece kendiliğinden gerileyecek kişilerde lüzumsuz tetkik ve tedavi önlenmiş olacaktır.'' şeklinde açıklaması var. tabii her zaman 2. doktor görüşü almakta fayda var
Muhtemelen yaşından dolayı yapılmamış elbette daha kolay atlatacaktır ama kolposkopi yapılmadan hangi seviyede olduğunu bilmek mümkün değil smear takibi ile çok uzun süre sonra hücre bozulmaları farkediliyor ne yazık ki
Thinpep lama sürülmeden direk bakılarak yapılıyor farkı bu biliyorum umarım oradanda aynı sonuçları alırsınız geçmiş olsunselam duygu dun ayrica raporlarima baktim. hpvden sonra doktorum normam pap smear yerine, thinpep smear almis. arastirmalarima gore daha detayli bir smear alma sekli bu. bi bak istersen. o yuzden de kolposkopi onermemis olabilir. ben simdi cerrahpasa tip fakultesinden randevu aldim, ordaki hocaya da sonucumu gostericem bakalim o ne diyecek. size haber veririm. :)
Evet öyle lama sürülmeden direk bakılıyorsoyle diyor thin pep smear icin: Bu yöntemde çubukla alınan sürüntü cam üzerine sürülmez. Bu teknikte örnek bir sıvı içerisine toplandıktan sonra işlenirken kan, akıntı, iltihap hücreleri ortamdan uzaklaştırılır ve sitopatolog mikroskopta yalnızca rahim ağzından dökülen hücreleri inceleme imkanına sahip olur. Bu yöntemin 4 kez daha fazla duyarlı olduğu ve daha doğru sonuç verdiği yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Yanlış sonuç verme ihtimali yüzde 4’tür.
Hiç sıkmayın canınızı kolposkopinizi yaptırın sonucuna göre tedavinizi olursunuz bağışıklığı güçlendirinKızlar benimde smear temiz ama hpv hücre tipi 45, 51, 6, 11 geldi. İkisi yüksek risk ikisi düşük risk. Doktorum 2 yapılacak iki şey var biri kolposkopi diğeri yılda 1 smaer alınması dedi. Bende bir iki aya kolposkopi yaptıracağım. Birazcık canım sıkıldı. 3 tane falan siğil ile doktora gitmiştim. Yaktırmıştım bir ay önce.
Merhaba mesajlarinizi okudum bendw beylikduzunde oturuyorum kanuni egitim arastirmaya gidiyorum jinekoloji onkolojiye randevusuz gidebilirsiniz sabah 8 de orada olun kayit actirirken hpv16 ve smear sonucunuzu gosterin doktora gozukun.ben en son gittigimde( hpv 16 benimkide 2 seneden beri pozitif ) en son kolposkopi cin 1 di bekleyeylim denildi.en son gittigim doktor yilda bir kez smear arti hpv testi yaptiracaksin hpv16 hala pozitifse kolposkopi yapicaz negatifse sadece yilda bir smear dedi.smear %50 dogru sonuc veriyormus.yari yariya yanilma payi var yaniiyi ki uyardiniz. gitmekte fayda var, hem ikinci bir gozun gormesi de iyi. bence var kendisi kabul etmese de, yani 2 aydir zorluyorum ama ne test oluyor ne de sigillerini gosteriyor. (bu durumdayken bende beraber olmuyorum tabi kii) ki tiras etmeyi o bolgeye devam ediyor. sigiller ne artti ne de azaldi acikcasi bende bilmiyorum ne olduklarini, umarim en kisa zamanda gosterir. benim kadar ciddiye almiyor ne kadar konussam da. psikolojik olarak beni de yoruyor ne yazik ki.
Hastanelerin yaş sınırı varsa, özellerin hepsi yapacak aparatları barındırmıyorsa, ketem yaş sınırı koymuşsa bu millet nereye gidecek? Ölelim bari. Kavga gürültü yaptırdım. Yapılmıyorsa diretmesi gerekirdi. Aparatı da olmazdı diye tahmin ediyorum bilmiyorum ya. Allah kimseyi düşürmesin hastanelere. Resmen rezillik.Vardır mutlaka bir sebebi yapılmamasının yaş sınırı vardır vs vs yoksa neden zorluk çıkarsınlar onlarda işini yapıyor sonuçta