EvetEvet ketem aile hekimlgi disinda ozellerde yapildigi zaman simir temizse hpv testi yaoilmiyor zaten bunu kastetdiniz sanirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
EvetEvet ketem aile hekimlgi disinda ozellerde yapildigi zaman simir temizse hpv testi yaoilmiyor zaten bunu kastetdiniz sanirim
Bende cinsel hayatim 25 yasinda basladi su an 34 yasindayim hic simir vermedim daha once agri akinti kokulu akinti hep oldu ilac verip gonderdiler ilkez 3 ay once yaotirdim ondada cin 1 cikti yani vucut dedikeri gibi yeniyomu yenmiuomu bilinir bisey degil bence
Önceki smear üzerinden bir yıl geçmişti. İş arkadaşlarım keteme gidip den de git sıra filan yok diyince orayı tercih ettim. İyi ki de gitmişimEvet ketem aile hekimlgi disinda ozellerde yapildigi zaman simir temizse hpv testi yaoilmiyor zaten bunu kastetdiniz sanirim peki sikayetin oldugu icinmi gerek gordun yaptirmaya nurhan yoksa oylesine mi baktiriyim dedin
9 yaşından itibaren yapılıyor bu aşı ve cinsel birlikteliğiniz olmadan önce 40 yaşınıza kadar yaptırabilirsiniz. Şanslısınız önceden bilinçli olmuşsunuz. Bakmayın doktorun iğne için gençsin dediğine. Gerçekten çoğu çok bilgisiz. Ben ilk ilişkimden önce aşı olmak için gittim. 26 yaşından büyüksün, işe yaramaz dedi bana ve ben ilk ilişkimden hpv kaptım. Sonrasında göründüğüm doktorlar hep keşke aşı olsaydın dediler.Doktora söyledim hpv cinsel açıdan aktif kişilerde olur iğneye gerek yok gençsin dedi bana.. Gerçi çok küçükte değilim ya neyse
Ama sende sigil.yok sigilsiz turu var onda sigil var yani esinde ayni tip degil ozamanGerek yok ki bana ondan geçtiğine göre aynıdır
Kocanda sigil var ise o 16 veya 53 tipinde degildir bunlar sigil yapmaz. Onda baska turlerde vardir. Onda 16 ve 53 belirti vermemistir. Baska tip sigil yapmistir. Tiplemeyi yaptirin..Gerek yok ki bana ondan geçtiğine göre aynıdır
Ondaki deri parçası olan şey siğilmiş. Evlendiğimizden beri de vardı ve biz deri zannediyorduk. Eğer ondaki o siğilli kısımdaki başka tip olsa bende de bu 20 yılda mutlaka geçerdi diye düşünüyorum. Zaten benim dr da sordu eşinde siğil var mı diye açıklamayı ona da yaptık. Eşine tiplemeye gerek yok dediKocanda sigil var ise o 16 veya 53 tipinde degildir bunlar sigil yapmaz. Onda baska turlerde vardir. Onda 16 ve 53 belirti vermemistir. Baska tip sigil yapmistir. Tiplemeyi yaptirin..
Evet tüm yüksek riskleri kapsamıyor malesef. O nedenle 16 ve 18 dışındaki yüksek riskleri de kapma ihtimalimiz olduğundan %100 hpvden korur denilemez. Ülkemizde 4 tipe karsı koruma sağlayan ası var (6,11,16,18) ama yurtdışında 9 tipe karsı koruma sağlayan aşı kullanılıyor. Ülkemize hala gelmedi.Internette koruma saglamama ihtimali de yazıyordu.riskli tiplere karşıda aşı olunabilirmis.
Arkadaşın eşinde siğil varmıs ama onlar bunu farketmemişler, sürekli o şekilde cinsel ilişki olduğundan sürekli bulaş durumu oluyor ve vücut var olanla savaşırken üstüne yenisi ekleniyor. Bu nedenle vücudun bu şekilde atması imkansız. Eğer ki ilişki sırasında gerekli önlemleri alsalardı hanfendide siğil de olmadığından bunu yenecekti muhtemelen(%98). Ama eşinde aktif siğil varken eşinin bunu yenmesi yenmesi için önce siğillerini tedavi ettirmesi gerekiyordu. O yüzden farkında olmak önemli bir durum. Vücut bunu yeniyor evet ama gerekli önlemleri alırsan yeniyor malesef.Yaa vücut öe bağışıklığın yenmemiş mi hpv yi 20 yılda.. Ben bu hpv olayından hiçbirşey anlamadım yaaa.. Vücut farkında olmadan genelde 2 yılda atılır diyorlar ama 20 yıll koca 20 yım.. Allah yardımcınız olsun ..
Siğiller yoldaşa normal Doğum yapılmaz bir çok hpv siğil yapmaz ve her zaman bulaşıcıdır bebeği riske atmamalıGebelikte bagısıklık dusuyor siğil icin uygun ortam olusuyor tekrardan siğil cıkması durumunda alınması gerekir siğil yoksa normal doğum yapılır. Eğer ki siğil cıkarsa aldırmak icin acı çekersiniz cünkü hamile kisilere anestezi verilmesi pek istenen bir sey değil
Ama hanimefendide sigilsiz tipleri var esinde sigil varArkadaşın eşinde siğil varmıs ama onlar bunu farketmemişler, sürekli o şekilde cinsel ilişki olduğundan sürekli bulaş durumu oluyor ve vücut var olanla savaşırken üstüne yenisi ekleniyor. Bu nedenle vücudun bu şekilde atması imkansız. Eğer ki ilişki sırasında gerekli önlemleri alsalardı hanfendide siğil de olmadığından bunu yenecekti muhtemelen(%98). Ama eşinde aktif siğil varken eşinin bunu yenmesi yenmesi için önce siğillerini tedavi ettirmesi gerekiyordu. O yüzden farkında olmak önemli bir durum. Vücut bunu yeniyor evet ama gerekli önlemleri alırsan yeniyor malesef.
Nurhan hangi erkegin ilk birlikteliği oluyorki zaten daha oncesinden mutlaaka cinselligi yasamais oluyor erkekler20 yıllık evliyim. Eşimin benden önce birliktelikler yaşadığını bilerek evlendim. 2 çocuğum normal doğumla doğdu. Ketem de mart ayında yaptırdığım testte Hpv 16 ve 53 bulunduğunu öğrendim. Daha önceleri de smear testi yaptırırdım sadece enfeksiyon çıkardı. Hpv ile ilgili hiçbir belirti yaşamadım. Pat diye çıktı. Hemen sevk yapıldı büyük şehirdeki bir hastaneye tetkikler tekrarlandı. Smear ve tipleme sonucu ısıl cin 1. Dr hemen leep kararı verdi aynı gün leep oldum sonuç cin 3. Eşimin yıllarca deri parçası sandığı şeyler siğilmiş ve çoğalmadan deri gibi kalmış ta ki öğrenene kadar. O da dr gitti ve siğil olduğunu öğrendi dondurma işlemi yapıldı ve birden çoğaldı sonra yaktırdı şu an minik 2 tane birşry var gibi.Yani yıllardır hpv taşıyormuşuz ve haberimiz yokmuş ve ilerlemiş. Diyeceğim o ki haberi olmayanlar risk altında
Bide yillardir esinizde olan sigil bulasmamis size evet bunye meselesi gercekten cok gecmis olsun Allah herkese sifa versin bu sonuclar da olmasa da hepmiiz birbsure sonra temiz sonuclar alicazSanıyorum bu siğil yapma durumu gerçekten bağışıklık bünye dtres meselesi. Dediğim gibi bende siğil yoktu. Ta ki ketem de testi öğrendim birkaç gün sonra da makat kenarında çıkıntı oldu meğer siğilmiş o
9 yaşından itibaren yapılıyor bu aşı ve cinsel birlikteliğiniz olmadan önce 40 yaşınıza kadar yaptırabilirsiniz. Şanslısınız önceden bilinçli olmuşsunuz. Bakmayın doktorun iğne için gençsin dediğine. Gerçekten çoğu çok bilgisiz. Ben ilk ilişkimden önce aşı olmak için gittim. 26 yaşından büyüksün, işe yaramaz dedi bana ve ben ilk ilişkimden hpv kaptım. Sonrasında göründüğüm doktorlar hep keşke aşı olsaydın dediler.
Bir şeyiniz yoktur, merak etmeyin. Hemen aşı olun ama, keşke daha erken davransaydım. 32 yaşındaydım, 26yı geçmişsin geç olmuş dediler bana, düşünün.
Düzenli olarak smar ve hpv testi yaptırmak çok önemli demek ki.. Ne dicemi bilemiyorum gerçektenArkadaşın eşinde siğil varmıs ama onlar bunu farketmemişler, sürekli o şekilde cinsel ilişki olduğundan sürekli bulaş durumu oluyor ve vücut var olanla savaşırken üstüne yenisi ekleniyor. Bu nedenle vücudun bu şekilde atması imkansız. Eğer ki ilişki sırasında gerekli önlemleri alsalardı hanfendide siğil de olmadığından bunu yenecekti muhtemelen(%98). Ama eşinde aktif siğil varken eşinin bunu yenmesi yenmesi için önce siğillerini tedavi ettirmesi gerekiyordu. O yüzden farkında olmak önemli bir durum. Vücut bunu yeniyor evet ama gerekli önlemleri alırsan yeniyor malesef.
Gerek yok ki bana ondan geçtiğine göre aynıdır
[/QUOTE
Dondurmaya ned
Ketem ucretsizmÖnceki smear üzerinden bir yıl geçmişti. İş arkadaşlarım keteme gidip den de git sıra filan yok diyince orayı tercih ettim. İyi ki de gitmişim
ama nezaman vucuttan atılacağı belirsiz degilmiArkadaşın eşinde siğil varmıs ama onlar bunu farketmemişler, sürekli o şekilde cinsel ilişki olduğundan sürekli bulaş durumu oluyor ve vücut var olanla savaşırken üstüne yenisi ekleniyor. Bu nedenle vücudun bu şekilde atması imkansız. Eğer ki ilişki sırasında gerekli önlemleri alsalardı hanfendide siğil de olmadığından bunu yenecekti muhtemelen(%98). Ama eşinde aktif siğil varken eşinin bunu yenmesi yenmesi için önce siğillerini tedavi ettirmesi gerekiyordu. O yüzden farkında olmak önemli bir durum. Vücut bunu yeniyor evet ama gerekli önlemleri alırsan yeniyor malesef.
Canim seni çok iyi anlıyorum ama doktorunda dediği gibi çok ciddi bir sey olsa ciddi uyarılar yapılırdı. Elbette ciddiyeti olan bir durum ama kontrolle halledilen bir şey ve yine doktorun dediği gibi çoğu kadın bunu fark etmeden vücudundan atıyor. Maalesef ulkemizde çok üzerinde durulmadıgı için her kafadan bir ses çıkıyor.. Sende tip 6 varken canı sıkilıp tip18e dönüsmez bundan korkmana gerek yok. Vücudun sende var olan tipi attıktan sonra sadece o tipe karşı bağışıklık kazanıyor ancak diğer tipleri için hala risk altında oluyorsun bunu önlemek adına da aşı olabilirsin maalesef başka yolu yok. Ancak hiç canını sıkmana değmez bu zamanla giden bir şey bir kere negatif aldıktan sonra öyle bağışıklık dusunce tekrarlayan bir olgu da değil. Hpv hiv gibi güçlü bir virüs değildir yani vücutta ömür boyu kalmaz vücut bir şekilde bunu atar. O sebeple çok kafaya takıp bu süreci uzatmaman en sağlıklısı olacaktır :)Bende anlamiyorum doktor diyo bu kadar onemli olsaydi biz ciddi uyarilarda bulunurduk herkrste var haberleri yok sen tesaduf ogrendin ogrenmesen kendigunden gecicekti bide anlamadigim yani bircok kisi hic iliski yasamamiz bakire olan bir cok genc oral iliski yasiyor normal.seks hayati olana kadar boyle seyler yasaniyor