Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sevkle gittiğim hastanede tekrarlanan smearde cin 1 geldi. Kolposkopi yapılmadı smear sonucu gelince dr hemen leep yapacağım dedi. Ketem de hpv tespit edildi ama cin filan yok temizdi sadece hpv ve tipi belliydi.

Leep sonucundaki smear de lezyon küçük bir alanda ama cin 3 müş. Tahminimce lezyon alanı küçük olduğundan smear sonucu yanıltıcı oldu. Lezyon alanı küçük ama ilerlemiş anladığım kadarıyla

Sevkle gittiğim hastanede tekrarlanan smearde cin 1 geldi. Kolposkopi yapılmadı smear sonucu gelince dr hemen leep yapacağım dedi. Ketem de hpv tespit edildi ama cin filan yok temizdi sadece hpv ve tipi belliydi.
Ama cin1e leep yapiliyormu yani soylemi sizin normal simir testinde mi cin1 cikti da leep yaptilar normalde cin1 e islem yapilmiyor diyorlar ya o yuzden sordm

Ama cin1e leep yapiliyormu yani soylemi sizin normal simir testinde mi cin1 cikti da leep yaptilar
Dr prof. Sanıyorum Smear ile sonucunun yanıltıcı olabileceğini tahmin etti. 20 yıllık evli olduğumdan dolayı da lezyonun ilerlemiş olduğunu. Öyle de olmuş

Panik yapma benim 20 yıllık geçmişim varmış hpv ile o yüzden dr böyle karar vermiştir
Peki doktor size ne dedi bunla alakali tekrar ne zmaa kontrolunuz var korunuyomuusuz su an neye dikkat etmeniz gerekiyor cok aferdesizniz oral iliski icin normal ilsiki icin bir uyarida bulundumu sizede

Evet. Yazma gereği hissettim. Çünkü yukarlarda yazılmıştı. Keşke bilmeden haberimiz olmadan yaşadaydık gibi bir şey okudum. Haberim yoktu ve ilerlemiş. Haberim olsaydı tedavi olmaya başlardım

Sadece hov olduğumu öğrendiğim hafta majatta bir çıkıntı elime geldi önceden yoktu. Cildiyeye gittim et beni dedi leep yapan dr a söyledim leep yaparken onu da yaktı ve siğil dedi. O şey önceden yoktu ilk öğrendiğim hafta çıktı

Bilmiyorum dr pek konuşkan biri değil. 3 ay sonra kontrole gel tedavinin işe yarayıp yaramadığını görelim dedi

Bana biyopsi hiç yapılmadı lerp yapılınca alınan parça payolojiye gitti sadece. Leep yapılırken o bölge iğne yapılarak uyuşturuldu. Çok dayanılmayacak gibi değildi. Ben de herkes gibi acır mındiye düşünüyordum ama korktuğum gibi olmadı. Genel anesteziye bence gerek yok

Bana biyopsi hiç yapılmadı lerp yapılınca alınan parça payolojiye gitti sadece. Leep yapılırken o bölge iğne yapılarak uyuşturuldu. Çok dayanılmayacak gibi değildi. Ben de herkes gibi acır mındiye düşünüyordum ama korktuğum gibi olmadı. Genel anesteziye bence gerek yok
Smeardemi cin çıkmıştı ondanmi leep yapti doktor

X