Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bende tip 16 ve cin1 olduğumu öğrendiğimde direk rahmin alınsın dedim doktora kabul etmediler.36 yaşındayım 2 çocuğum var çocuk düşünmüyorum daha dedim bekleyelim dediler.birden fazla doktora göründüm.hepside aynı şeyi söyleyince bildikleri vardır dedim
Benim anlamadığım su size kansersiniz dendi mi

İzmirde prof dr.la görüştüm.çok uzun ve seni yıpratacak bir süreç dedi.ayrıca smear testleri negatif çıksa da bu negatif anlamına gelmiyormuş.sonuçta bu virüs dışarıki siğiller önemli değil ki içeride olduğu için her an patlayacak bomba gibi.hep psikolojik açıdan hem de korunmak için en mantıklısı alınmadı dedi.yumurtalıklara dokunmadan çünki yaşım -42.geri kalan rahim alınacak.riski kaldıralım dedi ortadan.bu yaştan sonra çocuk yapmayacaksan kendini üzmeye gerek yok dedi.kesmeden yapıyorlarmış ameliyatı.düşün kararını ver dedi.
o doktor biraz üşengeçmiş içerideki siğilleri de temizliyorlar. tüm vajina duvarlarını kaplamadıysa çözümü rahim almak değil başka doktorlara gidin fikir alın

İzmirde prof dr.la görüştüm.çok uzun ve seni yıpratacak bir süreç dedi.ayrıca smear testleri negatif çıksa da bu negatif anlamına gelmiyormuş.sonuçta bu virüs dışarıki siğiller önemli değil ki içeride olduğu için her an patlayacak bomba gibi.hep psikolojik açıdan hem de korunmak için en mantıklısı alınmadı dedi.yumurtalıklara dokunmadan çünki yaşım -42.geri kalan rahim alınacak.riski kaldıralım dedi ortadan.bu yaştan sonra çocuk yapmayacaksan kendini üzmeye gerek yok dedi.kesmeden yapıyorlarmış ameliyatı.düşün kararını ver dedi.
Negatifsen vucuttan gitmis demektir buna dair çok fazla yazı ve arastırma var. Doktorunuz biraz eski devirde kalmış sanıyorum.. Hpv var diye rahim almak bana biraz abartı geldi doğrusu. Bence siz bir kaç doktorla daha görüşün..

nasil yani daha hpv testi yapildimi sana sonucu geldimi teshis koyuldumi nasil yani kolposkopi yapiilip sonucu ciktimi nasil boyle dendi size yada siz ilerde boule olur diyemi doktora alinsin dediniz
daha tipleme sonucunjz bile cikmamis simiriniz temiz dir belki hpv bile cikmiycak

Kizlar 40 yaş üstü ve çocuk düşünmeyen hanimlarda doktorlar rahimi ve rahim ağzını aldırmayı teklif ediyorlar bu kanser riskini minimize etmek için.. ben şahsen ileri yaşlarda düşünüyorum 45 li yaşlarda sanırım bende aldıracağım. Yinede farklı doktorların fikirleri alınmalı tabi ama menapoz sonrası bende düşünüyorum bakalım

Canım 40 yaş üstü ve çocuk düşünmeyen hanimlarda doktorlar rahimi ve rahim ağzını aldırmayı teklif ediyorlar bu kanser riskini minimize etmek için.. ben şahsen ileri yaşlarda düşünüyorum 45 li yaşlarda sanırım bende aldıracağım. Yinede farklı doktorların fikirleri alınmalı tabi ama menapoz sonrası bende düşünüyorum bakalım
Ama riskli bir durum yoksa ki daha tiplemesi dahi yapılmamış durup dururken böyle bir operasyon geçirip vücudun dengesini bozmak biraz gereksiz eziyet değil mi?

Ama riskli bir durum yoksa ki daha tiplemesi dahi yapılmamış durup dururken böyle bir operasyon geçirip vücudun dengesini bozmak biraz gereksiz eziyet değil mi?
Canım benim dediğim tedbir amaclı yani obur hanimin dışında konuşuyorum kendi fikrimi söylüyorum ınsallah böyle şeylere gerek kalmaz tabiki

Kızlar çıktım.inanılmaz iyi ve gerçekten çok içimi rahatlattı bu dr.her şeye iyice baktı.tekrar smear ve tipleme için örnek alındı.fakat diğerlerinin anlamadığı benim yumurtalığımın birinde de kist var.üzerine basa basa vajina içinde ve rahim ağzında kesinlikle siğil yok yara var sadece.kanser değilsin belki de olmazsın ama biz işimizi garanti altına alalım rahim ve kistli yumurtalığı alalım dedi

Kızlar çıktım.inanılmaz iyi ve gerçekten çok içimi rahatlattı bu dr.her şeye iyice baktı.tekrar smear ve tipleme için örnek alındı.fakat diğerlerinin anlamadığı benim yumurtalığımın birinde de kist var.üzerine basa basa vajina içinde ve rahim ağzında kesinlikle siğil yok yara var sadece.kanser değilsin belki de olmazsın ama biz işimizi garanti altına alalım rahim ve kistli yumurtalığı alalım dedi
tek yumurtalığı bırakmanın mantığı ne, döllense bile gelişeceği rahim yatağı yok yumurtalık kalsa nolur kalmasa nolur bilmediğimden soruyorum

simdi benim anlamadgim hpv varmi yokmu rahim niye aliniyo yara var diye rahim mi alicanak

Menepoza girmemem için birini bırakacakmış.
Moralini bozma canım bak ne güzel cocukların var daha da cocuk düşünmüyorsun ki anladığım kadarıyla bu işlemi tamamen kötü ihtimalleri ortadan kaldırmak adına tedbir amaçlı yapacaklar. Bundan sonra böyle bir ihtimalin de kalmadığından kafan rahat şekilde hayatına bakacaksın. Yumurtalığın da kalacağından hormonal bir sıkıntı da yasamayacaksın.. inşallah hakkında eeeeen güzeli en hayırlısı olsun.

X