Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

uzulme yani uzulmemeye calis bukdar cok kadinda varmiski artik sokakta yanimdan gecen butun kadinlarda hpv vardir diye dusunuyirum))
:) inşallah geçer dua ediyorum. Hocaya bile gittim sakinleştirmek için kendimi. Dua okudu psikolojim bir az düzeldi. Zamzam suyu verdi ondan içiyorum:)

kizlarr vajina girisimde alt kisminda beyaz birsey var bunun gibi bbirseyle karsilasan oldumu bir anda cikti lutfen yardim edin

Kızlar eşimde siğil cıkmıs ama sivilce zannetmiş önemsememiş biraz yayılınca bana söyledi doktora gittik yaktırdık ama 6 ay gecmiş ilk gördüğünden bu yana sonra ben de doktora gittim doktor siğilimin olmadığını rahim ağzımda da sıkıntı görmediğini söyledi ben özele cok güvenemediğimden Sonra ben arastırma hastanesibde bi doktora daha gittim. O da siğil felan görmedi. Eşimde 6 aydır olan siğil nasıl oluyor da bende de cıkmıyor..Bir hafta oldu simir ve hpv testi vereli. Aşırı cok üzüldüm kendimi mahfettim. Ama düşünüyorum bunun mantardan tek farkı kanser yapabilme riski onu da kontrol ettiğimizde bunun da çözümü var. Allah çözümsüz dert vermesin inşallah. Doktorlar hep cok normal konustu su an 35 yas altı kime yapsak yüzde 70 80 pozitif cıkar dedi. Vücut 2 yılda siliyor dedi. Üzülmeyin arkadaslar dünya üzerinde yüz milyonlarca insanda var bu rahatsızlık. Çalışmalar cok artmıs durumda. İnşallah yakında tedavisi de cıkacak.

Ama benim sormak istediğim bir sey var. Genital bölgemde bi haftadan fazladır hafif yanma ve hafif kasıntı var. Siğil cıkmadan önce böyle mi oluyor acaba? 3 hafta sonra randevum var onu mu bekleyeyim yoksa direkt gideyim mi hastaneye bu durum için?

Herkese merhaba arkadaşlar. Size bi sorum olacaktı. 3 tane farklı doktora gittim 3 üde farklı tedavi önerdi. Bende hpv tip 6 11 ve 18 var. Siğillerimde var.siğiller için 1 i dış tarafı yakarız iç dudakları yakamayız aldara kullanırsın dedi ki daha önce aldara kullandım tahriş yaptı ve etkili olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Diğeri hepsini yakmamız lazım iç dış dedi. Lezyon oldukça nüks artar dedi. Diğer doktorda dış tarafı yakarız iç tarafı dondururuz dedi. İç taraflar kanama yapar dedi. Sizlere sorum iç dudak arasındaki siğillerini lazerle yada koterle yaktıran oldu mu. İyileşme Süreci nasıl ilerliyor?

Herkese merhaba arkadaşlar. Size bi sorum olacaktı. 3 tane farklı doktora gittim 3 üde farklı tedavi önerdi. Bende hpv tip 6 11 ve 18 var. Siğillerimde var.siğiller için 1 i dış tarafı yakarız iç dudakları yakamayız aldara kullanırsın dedi ki daha önce aldara kullandım tahriş yaptı ve etkili olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Diğeri hepsini yakmamız lazım iç dış dedi. Lezyon oldukça nüks artar dedi. Diğer doktorda dış tarafı yakarız iç tarafı dondururuz dedi. İç taraflar kanama yapar dedi. Sizlere sorum iç dudak arasındaki siğillerini lazerle yada koterle yaktıran oldu mu. İyileşme Süreci nasıl ilerliyor?
Canım ic tarafa koter falan genisletiyormus ic dudakları ben podofilin kullandım onlar icin

Arkadaslar carsamba gunu cok iyi bir docente gidecegim butun sorulari yoneltecegim hpv ile ilgili ve burda paylasacagim bakalim ne diyecek ayrica rahim agzimda yara ve ciddi enfeksiyonum var..allah belami vermis..bekarim ve cocugumda yok..mahvolmus durumdayim
canım gittin mi doktora ne dedi

Cerrahpaşa da prof. bi hocam önerdi. Bende kullandım. Conylox solüsyon diye geciyor
Toksisitesinden dolayı podofilin anal kanaldaki, makat etrafı ve vajina iç kısmındaki siğillere tatbik edilemez. Lokal komplikasyonları cilt nekrozu,anal fistül,dermatit ve anal stenozdur. Yüksek dozlarda kullanıldığında hepatik,renal,respiratuar,gastrointestinal ve nörolojik problemlere neden olabilir. Bulantı,mental durum değişiklikleri, ve kemik iliği depresyonu da yapabilir. Gebelikte teratojenik etkilerinden dolayı kullanılmaz. Podofilin siğillerde karsinoma in situ dan ayırt edilemeyecek histolojik değişiklikler oluşturabilir. Bu değişiklikler uygulamadan sonraki 4 hafta içinde geriye döner. Podofilin % 77 hastada tedavi edicidir ancak 12 ayda nüks % 65 olarak bildirilmektedir. Eksizyonda, koterizasyonda ise tedavi oranı % 93, nüks ise % 29 dur.
Böyle bi yazı var ama doğruluğu nedir bilmiyorum. Dediğim gibi bana hiç podofolin öneren olmadığı için araştırmamıştım

X