Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Rica ederim. Ne kadar büyük bir masraf olduğunu tüp bebek tedavisi gören biri olarak biliyorum. Sanırım varikosel ameliyatı oldu eşiniz. Umarım en kısa zamanda toparlar ve başlarsınız.Teşekkür ederim
eşim ameliyat oldu onun toparlanma düzelme sürecini bekledik bu surecte tabıkıde doktorumuza gıttık en ıyı doktorları arastırdık ben rahım fılmı vs hersey cektırdım 5 ay sure verdık dogal yolla olması ıcın 5 ayı doldurduk sonuc olumsuz maddi yonden kendımızı toparladımızda olucaz tedavımızı bu işler cok buyuk paralar malesef
Bende 5 yıllık evliyim 6 başarısız tüp bebek deneyimim oldu maddi manevi perişan olduk.Eşim çocuk çok seviyor bizde ikiimizinde değerleri iyi değil. Ne yapacağız bilmiyorum. Neşelenmeyi unuttum gülmeyi unuttum. Hayata dair en ufak heves yok. Doğu bölgesinde yaşıyoruz doğuran doğurana artık çocuğu olan eş dost akraba o kadar çok ki onlar adına sevinemiyorum bile ne olacak bilmiyorum çok dua ediyorum inşallah bizim gibi bebek bekleyen herkesin kucağını Allah doldursunBiz de 5 yıllık evliyiz .
Her ay oluşan o hüznü çok iyi bilirim. Tüp bebekten başka şansın yok demelerine ragmen her ay umut ediyorsun doğal yoldan 5 kere tüp bebek yaptık sadece ilk tüp bebegim tuttu ve düşük yaptım kısa süre sonra .
Snnrakiler hiç tutunmadı.
Umutla yeniden deneyeceğim günü bekliyorim
Siz neden 4 yılda tüp bebek yapmadınız?
Esinizdeki problem ney?
Benim de eşimden kaynaklı .çok az spermi var tek tük çıkıyor .onlarla tüp bebek yapıyoruz .
Umutların tükenmeyeceği seviyeyi geçeli çok oldu.Siz de mutlu değilsiniz ki.sürekli panik ataklı, anksiyeteli, depresyonlu çocuksever ve bol umutlu annelerimizin konularını okuyup duruyoruz günlerdir.ve evet bence yaşamayalım.gerek yok.bu kadar caniyi katili, istismarcıyı sapığı da sizin gibi umut dolu anneler doğuruyor işte.aman yanlış anlama zihniyet olarak diyorum.maşllah bütün anneler melek doğuruyor, hatta doğurabilir kadar bir taraflarını yırtıyor ama sonuç malum.birilerinin bakış açısı gerçeklerle örtüşmüyor demek oluyor bu.Dünya böyle diye umutlarınızdan mı vazgeçiceksiniz napalım o zaman yaşamayalım zaten berbat bi dünya mantıklımı düşünce yapınızla çok mutlu olabilcenizi düşünmüyorum
Haklısınız Allah size maddi manevi ve mental olarak güç kuvvet versin . Yine de siz benim dediğim sayfaya bir göz atın öyle büyük paralar ile alınan ürünler değil . Çözümün nereden geleceği belli olmuyorTeşekkür ederim
eşim ameliyat oldu onun toparlanma düzelme sürecini bekledik bu surecte tabıkıde doktorumuza gıttık en ıyı doktorları arastırdık ben rahım fılmı vs hersey cektırdım 5 ay sure verdık dogal yolla olması ıcın 5 ayı doldurduk sonuc olumsuz maddi yonden kendımızı toparladımızda olucaz tedavımızı bu işler cok buyuk paralar malesef
Söyledikleriniz kimsenin işine gelmemiş galiba.Linçlenirim kesin ama anne olmak için yanıp tutuşanların neden evlat edinme fikrine karşı çekindiğini anlayamıyorum. Bir insan bu kadar anaç ve sevgi doluysa kendisinin doğurmamış olması çok mühim olmamalı. Genetik faktörler demeyin çünkü sizin doğurduğunuz çocuk da 5 kuşak önceki bir hastalığınıza sahip olabilir. Ben başarılı bir anne olacağımı düşünmüyorum ama ilerde kendime güvenip çocuk sahibi olmaya karar verseydim ve hamile kalamasaydım dünyada onca yetim varken kendimi hastane kapılarında harap etmek istemezdim. Dünya kaynakları tükenirken o çocuk da iyi ki beni doğurmuşsun demeyecek zaten. Eleştirmek için demiyorum yakınım var böyle acı çeken biraz da bu yönden neden bakmıyosunuz bunu merak ediyorum
Sizin adınıza çok sevindim belki de illa kendi geninden çocuk yapmak isteyen insanlar aslında düşündükleri kadar iyi anne babalar olamıycaklardır. Kendi doğurduğun çocuk bile nankörlük edebilir aileye kötülük edebilir. El çocuğu diye ayrı görecek insanlar bence zaten çocuk doğurmaya uygun kişiler değil ama işte romantik hislerle “tipi bize benzeyen bir çocuğumuz olsun, hamilelik nasıl his denemeliyim” diye tüm psikolojilerini maddi kaynaklarını yoketmeleri üzücü bir durum.Söyledikleriniz kimsenin işine gelmemiş galiba.
Ben de bu üreme dürtüsünü hiç anlayamıyorum. -ki eşim benim çocuğum olmuyor demişti evlenmeden önce. 1 saniye sorun etmedim. Çok istersek evlat ediniriz dedim. Kendim bekarken de başvurum vardı koruyucu aile olmak için.
Demek istediğim neden insanların genleri bu kadar kıymetli. Aktarım telaşındalar. Sevgisi çok büyük diyorlar. Ben 15 yıllık öğretmenim onlarca çocuğum var. Altını temizlemedim hiçbirinin, hatta essek kadarlar. Ama hepsinin 4 sene gözlerinin içine baktım, öğrettim, birlikte yedim içtim.
Sevgiyi uzakta aramak bana garip geliyor. Sevgi burnumuzun dibinde. Mırıldayan bir kedide, başını oksayacagin gariban bir çocukta.
Dip not: Evlendik, ilk hafta hamile kaldım. Şu an 16 haftalık gebeyim. Ve hala şoktayım. Evrenin bir düzeni bu sanırım. İsteyene yıllarca aratıyor, olmaz denilen tak diye oluyor.
Biraz teslimiyet de şart gibi bilemiyorum ...
Amin inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin .Bende 5 yıllık evliyim 6 başarısız tüp bebek deneyimim oldu maddi manevi perişan olduk.Eşim çocuk çok seviyor bizde ikiimizinde değerleri iyi değil. Ne yapacağız bilmiyorum. Neşelenmeyi unuttum gülmeyi unuttum. Hayata dair en ufak heves yok. Doğu bölgesinde yaşıyoruz doğuran doğurana artık çocuğu olan eş dost akraba o kadar çok ki onlar adına sevinemiyorum bile ne olacak bilmiyorum çok dua ediyorum inşallah bizim gibi bebek bekleyen herkesin kucağını Allah doldursun
Linçlemek değil ama evlat edinme süreci çok zor ve uzun oluyor(koruyucu aile veya büyük yaş çocuk evlat edinme değil) yıllarca sıra bekliyorsunuz. Sıranın gelmesi gerçekten yıllarca sürüyor. 40 yaşından sonra bebek evlat edinemiyorsunuz ve bu aslında şöyle çok büyük sıkıntı oluyor 36 yaşında vs karar verdiyseniz özellikle küçük şehirde yaşıyorsanız sıra daha da uzun sürdüğü için yaşınız gelince bebek evlat edinme hakkınız gidiyor. Onun dışında belli bir yıl evli olma şartı veya evli ve 30 yaş üstü olma şartı var. Şuan şartları yanlış hatırlıyor olabilirim daha önceleri araştırdığım bir konuydu. Ben evlat edinmeyi çok istiyordum ama evlat hasreti ile yıllarca sıra bekleyen insanların kavuşmalarina engel olmak gibi geldi şuan hamileyim ama ileride nasip olursa koruyucu aile olmak istiyorum. Şartları daha kolay ve insanlar koruyucu aile olmayı daha az tercih ediyor(ileride gerçek ailesinin geri alabilmesi, sürekli olarak devlet korumasında olması, şehir dışına tatile giderken bile haber verilmesi vs gibi konulardan dolayı)Linçlenirim kesin ama anne olmak için yanıp tutuşanların neden evlat edinme fikrine karşı çekindiğini anlayamıyorum. Bir insan bu kadar anaç ve sevgi doluysa kendisinin doğurmamış olması çok mühim olmamalı. Genetik faktörler demeyin çünkü sizin doğurduğunuz çocuk da 5 kuşak önceki bir hastalığınıza sahip olabilir. Ben başarılı bir anne olacağımı düşünmüyorum ama ilerde kendime güvenip çocuk sahibi olmaya karar verseydim ve hamile kalamasaydım dünyada onca yetim varken kendimi hastane kapılarında harap etmek istemezdim. Dünya kaynakları tükenirken o çocuk da iyi ki beni doğurmuşsun demeyecek zaten. Eleştirmek için demiyorum yakınım var böyle acı çeken biraz da bu yönden neden bakmıyosunuz bunu merak ediyorum
5 yıl boyunca hastanelerle cebelleşirken bir yandan da evlatlık için başvuruda bulunabilir bir insan. Yaş ilerleyince dediğiniz gibi şartlar çok daha zorlaşmış oluyor. Bilemiyorum allah gerçekten iyi anne baba olabileceklere çocuk nasip etsin. Çocuk yapamayan ailelerimiz de lütfen milletin tavşan gibi ürediğini görüp kendilerini harap etmesinlerLinçlemek değil ama evlat edinme süreci çok zor ve uzun oluyor(koruyucu aile veya büyük yaş çocuk evlat edinme değil) yıllarca sıra bekliyorsunuz. Sıranın gelmesi gerçekten yıllarca sürüyor. 40 yaşından sonra bebek evlat edinemiyorsunuz ve bu aslında şöyle çok büyük sıkıntı oluyor 36 yaşında vs karar verdiyseniz özellikle küçük şehirde yaşıyorsanız sıra daha da uzun sürdüğü için yaşınız gelince bebek evlat edinme hakkınız gidiyor. Onun dışında belli bir yıl evli olma şartı veya evli ve 30 yaş üstü olma şartı var. Şuan şartları yanlış hatırlıyor olabilirim daha önceleri araştırdığım bir konuydu. Ben evlat edinmeyi çok istiyordum ama evlat hasreti ile yıllarca sıra bekleyen insanların kavuşmalarina engel olmak gibi geldi şuan hamileyim ama ileride nasip olursa koruyucu aile olmak istiyorum. Şartları daha kolay ve insanlar koruyucu aile olmayı daha az tercih ediyor(ileride gerçek ailesinin geri alabilmesi, sürekli olarak devlet korumasında olması, şehir dışına tatile giderken bile haber verilmesi vs gibi konulardan dolayı)
Teşekkür ederimSelamlar Instagram'da ege sirkeleri hesabından ben spirulina ve gül sirkesi alıyorum değerlerim eskiye göre çok çok iyi . Orda okuduğum storyler de hayıt kürü ile hamile kalan çok kadın var bir bakın isterseniz belki vesile olur . Hem siz hem eşiniz için uygulanacak birşey vardır belki şifa Allah'tan doğal şeylerin gücüne inanırım .
eşim ameliyat oldu onun toparlanma düzelme sürecini bekledik bu surecte tabıkıde doktorumuza gıttık en ıyı doktorları arastırdık ben rahım fılmı vs hersey cektırdım 5 ay sure verdık dogal yolla olması ıcın 5 ayı doldurduk sonuc olumsuz maddi yonden kendımızı toparladımızda olucaz tedavımızı bu işler cok buyuk paralar malesefMerhaba, umarım en kısa zamanda evladınız olur bu kadar bekledikten sonra tüp bebek tedavisine geçerdim ben olsam.
Ertelemeyin artık isterseniz.
Eşinizin rahatsızlığından dolayı olmuyor demişsiniz. Sorun nedir?
Büyük bir sorun ise tüp bebek harici uğraşmak vakit kaybı olabiliyor.
evet varıkosel oldu uzerınden 1 sene gectı ama degerlerde fazla bı duzelme olmadıEşiniz varikosel ameliyatı mı oldu. 6 ay sonra falan sperm sayısı artıyo diye biliyorum. Bizim de 2 yıl olmadı iki kez başarısız tüp bebek denememiz oldu. 3.ye gidecektik ama psikolojik olarak çok kötüydüm. Gitmek istemedim biraz ara verelim dedik ve tamamen çıkarmıştım kafamdan. Sonra bi baktım kendisi gelmiş minnoşum Rabbim en kısa zamanda nasip etsin size de inşallah
Rabbim hayirli zamanda ,hayirli sekilde,hayirli evlat nasip etsnSelam kızlar bunaldım içimi dökmek istedim galiba bir umutla başlıyosunuz hayata heycanlar hayaller ama bazen bazı mutluluklar uzak kalıyo galiba ya da çaba istiyo 4 senelik evliyim güzel bi yuvam var Allaha şükürler olsun geçinip gidiyoruz iki kişilik olan yuvanızı üç kişiyle sürdürmek bir evladınız olsun istiyorsunuz ama bazen çok büyük bir umut olarak kalıyo eşimin rahatsızlından dolayı çocugumuz olmuyo tüp bebek tedavisine başlamadık daha başlamayı istiyoruz her ay bir umut acabalarla geçiyo o psikolojiyi yaşıyoruz ama sonu hüsranla bitiyo çok üzülüyoruz içimize atıyoruz bazen gecelerı uyuyamadım oluyor imtihan diyorum sabırlı olmam isyan etmemem gerektini biliyorum çocukları o kadar çok seviyoruz ki o kadar hayaller kuruyoruz ki Allah büyüktür diyoruz hep ama her ay umutlanıp elimiz boş döndümüzde de çok büyük üzüntüyle kalıyoruz belli bi süre sonra insanların hani çocuk düşünmüyomusunuz lafları canımı sıkmaya başlıyo içine atıyorsun eşim çocuk gördunde o kadar içi gidiyo ki dua edıyorum Allah saglıklı hayırlı evlat nasip etsin diye bende çok heves edıyorum o annelik duygusunu sizde dua ederseniz çok mutlu olurum
Bende aynı bazen daralıyorum. Dışarı çıkıyorum hava alıyorum arkadaşlarla buluşuyorum. Eşimde de sperm hareketi düşük, bitkisel ilaç kullanıyoruz ikimiz test vereceğiz etkisi oldu mu diye.Tüp bebek tedavilerinde embriyo oluşmadı. Doğal yoldan bir gebelik kendisi oluştu çok sevinmiştik malesef o da 6 haftalık iken kalbi durdu.Amin inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin .
Böyle zor tüp bebekle olanlara o kadar özeniyorum ve mutlu oluyorum ki umut oldukları için bana . Herkesin olsun istiyorum .mucizeleri gördükçe mutlu oluyorum .
Umarım en kısa zaman da tadabiliriz o duyguyu.
Bazen çok ağır geliyor .
Biz de küçük doğuda bir şehirde yaşıyoruz şuan .
Herkesin 3 den aşağı çocuğu yok
Bı bizimmi olmuyor diye düşünüyorum .
Ama kendi kendimle mutlu olabilmeyi başka şeylere şükretmeyi öğrendim. Kafama taktigim an cikiyorum dışarıya bı hava alıyorum arkadaşıma gidiyorum dertlesiyoruz onunla .
Ya da kız kardeşimi arıyorum içimi döküyorum ona rahatliyorum.
Bir gün olucak diyorum motive oluyorum.
Sizin eşinizin durumunuz nedir peki?
Hangi doktorlarda denediniz ?
Hiç mi tutunma olmadı ?
Macun vs kullandınız mı acaba muhakkak denemişsinizdir diye düşünüyorum ama sormak istedim geçen sağlık ocağında hemşire balık yumurtası sperm için çok faydalı birde macun yaptırın falan demişti bilgi bir bayandı faydalanmak için sorular sorduğumdaBiz de 5 yıllık evliyiz .
Her ay oluşan o hüznü çok iyi bilirim. Tüp bebekten başka şansın yok demelerine ragmen her ay umut ediyorsun doğal yoldan 5 kere tüp bebek yaptık sadece ilk tüp bebegim tuttu ve düşük yaptım kısa süre sonra .
Snnrakiler hiç tutunmadı.
Umutla yeniden deneyeceğim günü bekliyorim
Siz neden 4 yılda tüp bebek yapmadınız?
Esinizdeki problem ney?
Benim de eşimden kaynaklı .çok az spermi var tek tük çıkıyor .onlarla tüp bebek yapıyoruz .
O sürece kadar macun falan kullansanız maddi olarak toparlanana kadar,balık yumurtası da sperme iyi geliyormuş, bizde ameliyat olduk 3 ay oldu eşim ve kendim için doğal macun vs kullanmaya başlıcam inşallahTeşekkür ederim
İlk yıl macun denemistik fayda bence görmüştü enazindan kalitesini artırdığını düşünüyorum .Macun vs kullandınız mı acaba muhakkak denemişsinizdir diye düşünüyorum ama sormak istedim geçen sağlık ocağında hemşire balık yumurtası sperm için çok faydalı birde macun yaptırın falan demişti bilgi bir bayandı faydalanmak için sorular sorduğumda
Az çok faydasını gördüyse demekki ilerleme olabiliyor,sperm kalitesi iyi olmayınca tüp bebekte olsa tutmuyormuş sanırım,İlk yıl macun denemistik fayda bence görmüştü enazindan kalitesini artırdığını düşünüyorum .
Birsuru kürler uygulamıştır çok dikkat ediyorduk arı sütü falan almıştık . İlk tup bebek denememiz tutup düşmüştü hemen .enazindan tutundugunu gorebilmistik.
Benim eşim birazda ağır spor yapıyor . Hergun 1 paket tavuk yiyor ekstra tozlar içiyor .
Doktor zaten tavuğu hafta 1 yiyin diyor . Anlamıyor bu konuda beni . Enazindan 3 ay dikkat etsek tüp bebek öncesi içim rahatlayacak .
Olumsuz olduğunda hep aklıma bu yüzden böyle olduğu geliyor .
Amin inşallah bende faydalı olduğunu düşünmüyorum hiç kalitesini etkiliyor bence de.Az çok faydasını gördüyse demekki ilerleme olabiliyor,sperm kalitesi iyi olmayınca tüp bebekte olsa tutmuyormuş sanırım,
Tavuk kesinlikle bıraksın bizde tüketiyorduk ara verdik hep hormonlu 1 ayda civciv olan tavuğa dönüşüyor bizzat geçmişte gözümle de tanık oldum yararlı diye yediğimiz şey çok zarar veriyor köy tavuğu bulmaya çalışın en azından yada onun yerine haftada balık yese Allahın izniyle çok çok daha faydalı olur ki birde ağır spor eğer varikoselse sorununuz önerilmiyor dar pantolon,iç çamaşırı dar olmaması lazım helede ameliyattan sonra 1 yıl ağır spor yapmaması gerekiyor ayrıca tozlar da ne yazıkki çok faydalı değil sağlığı elden gider... anlayacağı bir yol bulursanız daha iyi olur Allahın izniyle onunda bir noktası vardır muhakkak,Rabbim kolaylaştırsın işinizi ve sürecinizi inşallah kolaylıkla nasip etsin ♡