• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzüntüden sütüm kesildi ne yapacağım?

Biz de boyle sehir efsanelerine inandik. Bebegimi yengesi gece gunduz emzirdi yarim saat 40 dk kesintisiz emzirdi. Ki 2 dogum yapmis, genc bir kadin. Son cocugunu sutten keseli daha 5 sene olmuştu. Sut artırıcı takviyeler de kullandi. Ama asla o sut gelmedi.. Benim sutum vardi cok sukur 2 sene beni emdi ama yengesinden sut gelmedi yani
:KK25: Ooo merhaba canım, çok özlettin kendini yaa..beni hatırladın dimi... nerelerdesin, nasılsın? arada uğra takıma yaa.. biliyor musun, bak bende hedefime çok yaklaştım..
Evet, annemin anlattığı olay şehir efsanesi de olabilir, ama beni o dönem psikolojik olarak olumlu etkilemişti.. inşallah konu sahibini de olumlu yönde etkiler..
Takımda bana ilk hoşgeldin diyen sendin sanırım, ben de yerin ayrı herzaman..eski sayfaları, ilk günlerimi açıp okuyorum bazen..dön gel gayrı..:KK200:

En az günde 3 litre su içmeye çalış.
Bolbol yeşillik ye.
Süt artırıcı çaylar yararlı olabilir.
Moralini bozma üzüntünün olumlu düşünerek yenmeye çalış.
Bir tanıdığım kocası ile kavga etmişti sütü kesildi. Kocası özür diledi barıştılar sütü geri gelmişti.

kolostrum zor gelir sagma makinaniz varsa onla sagip icirin sutum yok diye emzirmeyi birakmayin
kolostrumun 1 damlasi verdiginiz mamadan daha doyurucu suan zaten midesi visne cekirdegi kadar

Benim 2 cocugumdada sutumun tam olarak dolu dolu gelmesi 1 haftayi bulmustu. Ikiside sezeryan.
Bnde en cok humana cayi sutu arttirmisti

Daha çok erken sakin ol bol bol emzir sıcak bir duş eğer ameliyat li isen sadece görüşlerini yıka yada buhara tut bol bol beslen su iç ve saki sitres yapma

Arkadaşlar 1günlük kızım var. Stresten sütüm çekildi asla gelmiyor boş boş emzirip (gelir belki diye) daha sonra mama veriyorum.. Çok üzgünüm nasıl gelecek sütüm böyle birşey yaşayan geri gelen var mı?
Takmayacaksin ..

:KK25: Ooo merhaba canım, çok özlettin kendini yaa..beni hatırladın dimi... nerelerdesin, nasılsın? arada uğra takıma yaa.. biliyor musun, bak bende hedefime çok yaklaştım..
Evet, annemin anlattığı olay şehir efsanesi de olabilir, ama beni o dönem psikolojik olarak olumlu etkilemişti.. inşallah konu sahibini de olumlu yönde etkiler..
Takımda bana ilk hoşgeldin diyen sendin sanırım, ben de yerin ayrı herzaman..eski sayfaları, ilk günlerimi açıp okuyorum bazen..dön gel gayrı..:KK200:
Sen yazinca hatirladim :D cok sevindim kilo vermene. Ben de karantinada yuklendim malum. Bugun 4.gun yeniden diyetteyim :D

Merak ettiğim için sormak istedim, 4 gün bebeği nasıl beslediniz hazır mama ile mi?
Hayir sadece emzirmeyi denedim.Göğsümü sürekli doğru şekilde ağzına verdim.

Biz de boyle sehir efsanelerine inandik. Bebegimi yengesi gece gunduz emzirdi yarim saat 40 dk kesintisiz emzirdi. Ki 2 dogum yapmis, genc bir kadin. Son cocugunu sutten keseli daha 5 sene olmuştu. Sut artırıcı takviyeler de kullandi. Ama asla o sut gelmedi.. Benim sutum vardi cok sukur 2 sene beni emdi ama yengesinden sut gelmedi yani
Şehir efsanesi değil yalnız. Sizin başınızdan olumsuz bir tecrübe geçmesi bunun yanlışlığını kanıtlamaz. Demektir ki sadece sizde başarılı olmamış veya doğru uygulanmamış.
Doğurmayan kadınların bile emzirmesi mümkün lütfen bilginiz, araştırmanız yoksa üstün körü şehir efsanesi diyip geçmeyiniz. “Beyni olan her kadın emzirebilir”
İlginizi çekiyorsa;
Doç. Dr. Güliz Onat’ın bu konu ile ilgili Doğurmadan da emzirmek mümkün isimli makalesini okumanızı da tavsiye ederim.

Bol su iç komposto meyve suyu tarzı seyler tuket gece daha fazla emzir her 15 dk bir degiştir göğüsü ki ikisine de alışsın. Saglıkla büyüsün. Sütüm var bebeğim doyuyor diye düşün daha çok artsın.

Şehir efsanesi değil yalnız. Sizin başınızdan olumsuz bir tecrübe geçmesi bunun yanlışlığını kanıtlamaz. Demektir ki sadece sizde başarılı olmamış veya doğru uygulanmamış.
Doğurmayan kadınların bile emzirmesi mümkün lütfen bilginiz, araştırmanız yoksa üstün körü şehir efsanesi diyip geçmeyiniz. “Beyni olan her kadın emzirebilir”
İlginizi çekiyorsa;
Doç. Dr. Güliz Onat’ın bu konu ile ilgili Doğurmadan da emzirmek mümkün isimli makalesini okumanızı da tavsiye ederim.
Doğurmasina ragmen bile emziremeyen kadinlar var hanimefendi. Neden üzerlerine bu baskiyi kuruyorsunuz? Annelik emzirmekten ibaret değil. Umarim siz emzirebilirsiniz ama emziremezseniz de beyniniz olmadığını düsünmeyin. Beyin memeden daha gerekli. Memeniz bebeginize 2 yıl lazim, beyniniz omur boyu

Doğurmasina ragmen bile emziremeyen kadinlar var hanimefendi. Neden üzerlerine bu baskiyi kuruyorsunuz? Annelik emzirmekten ibaret değil. Umarim siz emzirebilirsiniz ama emziremezseniz de beyniniz olmadığını düsünmeyin. Beyin memeden daha gerekli. Memeniz bebeginize 2 yıl lazim, beyniniz omur boyu
Bu cümleleri ben söylemedim zaten hanımefendi kimseye de baskı kurmadım. Nerede baskı cümlesi?
Cümlede makaleden alıntı. Okusaydınız aslında denilmek isteneni anlardınız(!)
Ben sadece sizin yazdığınıza istinaden(efsane dediniz ya hani) size bir makale önerdim. Kaynak gösterdim anlayacağınız. Konu sahibinden ve konudan bağımsız olarak.
İyi günler dilerim.

Arkadaşlar 1günlük kızım var. Stresten sütüm çekildi asla gelmiyor boş boş emzirip (gelir belki diye) daha sonra mama veriyorum.. Çok üzgünüm nasıl gelecek sütüm böyle birşey yaşayan geri gelen var mı?
Merhaba sütün mutlaka emdikçe gelecektir. İlk olarak 5 yemek kaşığı kuru duta 2 bardak su koy ve 10 dakika kısık ateşte haşla sonra suyunu iç ve dutları ye. (Bunu kuru incir ilede yapabilrisin) Banyoya gir banyoda sıcak su ile göğsüne masaj yap sıcak su tut.Sıcak su kanalların açılmasını sağlar. Bunu sıcak bi havluyla kompres de yapabilirsin. Eczaneden galactago alabilirsin bunu 3 öğünde her öğün suyuna 15 damla damatarak içebilirsin ve son olarak ne yaşadın bilmiyorum ama süt verimi gerçekten beyin ile ilgili sadece emzirirken evladının gözlerinin içine bak❤️ Unutmaya çalış.

Canım benim öncelikle sakın oturup ağlama! Bir damla bile gelmiyormu? Geliyodur o sen taze anne olduğun için telaşlanıp dahada kesersin. Ben böyle dedim diyede aa ben kesmiyim şöyle yapmıyım diyede kurma. Öncelikle rahat ol. Hepimiz bu sorunları yaşadık ve sende benim gbi binlerce anne var diyerek bi rahatla. Ben çok yaşadım. Tecrübe olarak söylüyorum. Su iç hemde bol bol içebildiğin kadar ama net 3 lt iç. Dere otu ye bol bol. Rezene çayı falan kullandım bide malt içecek ama ben pek etkisini göremedim. Herşeyden önemlisi stres illaki olucak hepimizin oldu ama herşeyden önce sen bi annesin ve kendin bir bireysin. Kendinide düşünmek zorundasın. Yer elması ye. Soğan kavur ye. Bol bol. Ve emzirmeyi sakın kesme emzir sürekli. 2 saatte bir 3 saatte bir hatta istedikce. Ve emmeyi bıraktıkdan sonra sağ 10 dakika daha yada 15 olmadığı için sütün hormonların devreye girecek üretmek için.

Canım benim öncelikle sakın oturup ağlama! Bir damla bile gelmiyormu? Geliyodur o sen taze anne olduğun için telaşlanıp dahada kesersin. Ben böyle dedim diyede aa ben kesmiyim şöyle yapmıyım diyede kurma. Öncelikle rahat ol. Hepimiz bu sorunları yaşadık ve sende benim gbi binlerce anne var diyerek bi rahatla. Ben çok yaşadım. Tecrübe olarak söylüyorum. Su iç hemde bol bol içebildiğin kadar ama net 3 lt iç. Dere otu ye bol bol. Rezene çayı falan kullandım bide malt içecek ama ben pek etkisini göremedim. Herşeyden önemlisi stres illaki olucak hepimizin oldu ama herşeyden önce sen bi annesin ve kendin bir bireysin. Kendinide düşünmek zorundasın. Yer elması ye. Soğan kavur ye. Bol bol. Ve emzirmeyi sakın kesme emzir sürekli. 2 saatte bir 3 saatte bir hatta istedikce. Ve emmeyi bıraktıkdan sonra sağ 10 dakika daha yada 15 olmadığı için sütün hormonların devreye girecek üretmek için.
Teşekkür ederim şuan sütüm geliyor emziriyorum sürekli ama mama takviyesi de yapıyorum yetmediği için

Merhaba güzel anne. Bebeğin hayırlı olsun. Biberon kullanıyor musun? Mama kaç ml veriyorsun her öğünde? Şimdi şöyle ilk gün bebeğiniz gelen kolostrumdan her öğün 5 ml alıyor ise bebeğinize yeterli gelecektir ikinci ve üçüncü gün ise 10-15 ml süt bebeğinizi doyuracaktır. Daha fazlasını mama ile takviye ettiğinizi düşünüyorum. Buna bağlı olarak da bebeğiniz daha fazla süt istiyor ama siz de emme azaldığı için sütünüzde de bir azalma gözlenmiş olabilir. O halde yapmanız gereken biberonu bırakıp mamayı kademeli olarak azaltmak ve bol bol emzirmek gerekiyor. Dilerseniz instagram hesabımdan beni takip edin DM den iletişime geçerseniz sütünüzü artırmayı, kademeli mama azaltmayı konuşabiliriz. doulasevda yazarsanız beni bulabirsiniz. Sağlıkla büyütün inşallah.

Back