• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzüntüden sütüm kesildi ne yapacağım?

Bir gunluk sut daha hemen gelmez ki kesilsin arkadasim. :) benimki azar azar geldi, zamanla cogaldi. Sabret ve emzirmeye devam et. Stres yapacak hicbir sey yok. Doymadigini dusunuyorsan doktorun onay veriyorsa mama verebilirsin en basta. Oglum ilk hafta yogun bakimda kaldigi icin ememedi ve mama verdiler. Ben de cikan azicik sutleri siringayla goturup veriyordum. Yine de mamaya alismadi ve emdi. Cok sukur sadece anne sutuyle 7. Ayimizdayiz.

Boş boş da olsa emsin o. 20şer dakika emzirin her bir memeyi. Daha sonra mama verin.
Daha yeni dogmus onun midesi kucucuktur

Memeyi güzel kapıyordu ilk gün gayet güzel emdi doydu uyudu sonra bn bazı sebeplerden ağladım hastanede sütüm gitti damla bile gelmedi mecbur mamaya başlattı Dr

Biraz erken olmuş mama için bence. Benim 4. Gün mü ne geldi. Zaten öncesinde kolostrum geliyor o da yeter ki bir günlük bebeğin midesi de kiraz çekirdeği kadar :)

Memeyi güzel kapıyordu ilk gün gayet güzel emdi doydu uyudu sonra bn bazı sebeplerden ağladım hastanede sütüm gitti damla bile gelmedi mecbur mamaya başlattı Dr
Olabilir ama emzirmeye devam edersen gelir merak etme. Süt memede hazır olmuyor, bebek temas ettiğinde uyarı başlıyor refleks olarak. Bunu düşün, İnan, kendi kendine telkin yapman lazım. Şöyle düşün stres ve düşünce ile bunu durdurabildiysem tekrar yenilenebilirim, devam edebilirim. Bebeğin hayırlı olsun, dünyaya annesine faydalı, hayırlı, sağlıklı bir evlat olsun.

İlk günler süt olmayabilir. Zamanla gelecek ve çoğalacak. Panik yapmayın. Allah analı babalı büyütsün...

Bebeğin susuz kalmasına ve şekerinin düşmesine izin vermeyin. Doktorunuza danışın. O sizi yönlendirsin. Üzülmeyin. Keşke emzirebilseniz. Ama olmazsa mama da onu besler. Bebeğiniz sağlıkla büyüsün.
ben ablama süt artırıcı ürünlerden almıştım.
değişik ürünler vardı. Çaylar. Meyve suları. Süt tozu gibi olanlar.
bir de pompa işe yarıyor diyorlar.

devamli emzireceksiniz ve bol bol bol su iceceksiniz. lutfen surekli emzirin, emzirdikce gelecek. kesinlikle sikinti yapmayin gelecek sutunuz ona emin olun ve devam emzirin.

Hiç pes etmeyin stres te yapmayın ısrarla emzirin yeni doğan bebeğe çok az süt bile yeterli diyorlar..

Hiç stres yapmayın.
Normal doğum yaptığım halde 4.gün geldi sutüm.
Hemşire bir yudum bile gitse yeter ona demişti.
Emzirmeye devam edin.
Bol bol gelir inşallah.
Merak ettiğim için sormak istedim, 4 gün bebeği nasıl beslediniz hazır mama ile mi?

Arkadaşlar 1günlük kızım var. Stresten sütüm çekildi asla gelmiyor boş boş emzirip (gelir belki diye) daha sonra mama veriyorum.. Çok üzgünüm nasıl gelecek sütüm böyle birşey yaşayan geri gelen var mı?
Gözün aydın Allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin ,

Arkadaşlar 1günlük kızım var. Stresten sütüm çekildi asla gelmiyor boş boş emzirip (gelir belki diye) daha sonra mama veriyorum.. Çok üzgünüm nasıl gelecek sütüm böyle birşey yaşayan geri gelen var mı?
Ilk gunun aman aman süt olmaz bır haftaya kadar az olur sonra gelır. Kompostu ıc dut kompostusu dereotu ye bebısıj yatunca yat

Siringayla birlikte parmağınızı da emerken verirseniz mamayı meme reddi olmuyor diye okumuştum. Sıcak duş bende çok işe yaramıştı. Sağlıkla büyüsün yavrumuz. İnşallah sütünüz de gelir kendinizi korkutmayin 🙏🏻

Annem anlatmıştı ben de sütüm az doymuyo diye yakınırken:
"Küçücük bi bebeğin annesi ölünce mecbur annanne bakmaya başlamış, bebekte annesini emerek uyumaya alıştığı için yaşlı annanne de başka çare bulamamış uyutmak ve avutmak için göğsünü vermiş, emzirmiş yani..gel zaman git zaman torununu böyle emzirirken yaşlı annannenin göğsünden süt gelmeye başlamış ve torununu sütüyle emzirip büyütmüş"
Bu olay beni öyle etkilemişti ki daha sık emzirmeye başladım ve sütüm çoğaldı..
Süt yapımından sorumlu olan enzim emzirmeyle artar zaten, emzirdikçe süt çoğalır yani :KK66:

boza, maltana bol su yesillik devam daha sütun gelmedi ki kesilsin daha 1 günlük yavrucak...

Yaşadıklarınızı biliyorum . Sağlıkla evladinizi kucağınıza almanıza çok sevindim . Henüz emzirme tecrübem yok o yüzden fikrim de yok . Sadece tebrik etmek isterim:) inşallah yavrunuzla birlikte yepyeni ve coook guzel başlangıçlar nasip.olur:)

Annem anlatmıştı ben de sütüm az doymuyo diye yakınırken:
"Küçücük bi bebeğin annesi ölünce mecbur annanne bakmaya başlamış, bebekte annesini emerek uyumaya alıştığı için yaşlı annanne de başka çare bulamamış uyutmak ve avutmak için göğsünü vermiş, emzirmiş yani..gel zaman git zaman torununu böyle emzirirken yaşlı annannenin göğsünden süt gelmeye başlamış ve torununu sütüyle emzirip büyütmüş"
Bu olay beni öyle etkilemişti ki daha sık emzirmeye başladım ve sütüm çoğaldı..
Biz de boyle sehir efsanelerine inandik. Bebegimi yengesi gece gunduz emzirdi yarim saat 40 dk kesintisiz emzirdi. Ki 2 dogum yapmis, genc bir kadin. Son cocugunu sutten keseli daha 5 sene olmuştu. Sut artırıcı takviyeler de kullandi. Ama asla o sut gelmedi.. Benim sutum vardi cok sukur 2 sene beni emdi ama yengesinden sut gelmedi yani

Çekildi demeniz için önce gelmesi lazım. Daha bir gün olmuş. Hemen gelmeyebilir, gelse de zaten ilk süt ne kadarcık olacak ki? Allah bağışlasın kızınızı. Doktorunuz mama desteği önerdiyse devam edin ve emzirin. Hatta emzirme sanatı adlı grupta bazı öneriler var. Sütünüzü artırabilirsiniz. Lütfen insan müsveddesi kocanızı düşünüp çocuğunuzun rızkına engel olmayın.

Back