• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzüntüden sütüm kesildi ne yapacağım?

Pumpkin00

9.takım üyesi/
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
2.102
5.226
83
Arkadaşlar 1günlük kızım var. Stresten sütüm çekildi asla gelmiyor boş boş emzirip (gelir belki diye) daha sonra mama veriyorum.. Çok üzgünüm nasıl gelecek sütüm böyle birşey yaşayan geri gelen var mı?

Süt arttırıcı çaylar, içecekler vs var. Onları deneseniz?

Emzirmeye devam, sık sık emzir, asla vazgeçme, mutlaka sütün çoğalarak gelecektir..daha 1 günlükmüş, yolun başındasın... Ne kadar sık emzirirsen o kadar sütün artacak bunu unutma...sütüm azaldı deyip emzirmeyi seyrekleştirirsen işte o zaman sütün azalmaya başlayabilir..

Annem anlatmıştı ben de sütüm az doymuyo diye yakınırken:
"Küçücük bi bebeğin annesi ölünce mecbur annanne bakmaya başlamış, bebekte annesini emerek uyumaya alıştığı için yaşlı annanne de başka çare bulamamış uyutmak ve avutmak için göğsünü vermiş, emzirmiş yani..gel zaman git zaman torununu böyle emzirirken yaşlı annannenin göğsünden süt gelmeye başlamış ve torununu sütüyle emzirip büyütmüş"
Bu olay beni öyle etkilemişti ki daha sık emzirmeye başladım ve sütüm çoğaldı..

Hiç stres yapmayın.
Normal doğum yaptığım halde 4.gün geldi sutüm.
Hemşire bir yudum bile gitse yeter ona demişti.
Emzirmeye devam edin.
Bol bol gelir inşallah.

Tam memeyi oturtamıyorsunuzdur, memenin kahverenkli alanında dahil olacak şekilde damağına oturması lazım.
Buraya bakın. Videolar var izleyin. Hafif öne eğilmelisiniz. Tam oturduğunda otomatik emmeye ve siz süt salgılamaya başlarsanız. Sadece ucunu sokarsanız meme yara olur.

Annem anlatmıştı ben de sütüm az doymuyo diye yakınırken:
"Küçücük bi bebeğin annesi ölünce mecbur annanne bakmaya başlamış, bebekte annesini emerek uyumaya alıştığı için yaşlı annanne de başka çare bulamamış uyutmak ve avutmak için göğsünü vermiş, emzirmiş yani..gel zaman git zaman torununu böyle emzirirken yaşlı annannenin göğsünden süt gelmeye başlamış ve torununu sütüyle emzirip büyütmüş"
Bu olay beni öyle etkilemişti ki daha sık emzirmeye başladım ve sütüm çoğaldı..
Bende emziriyorum gelsin diye göğüslerim ağrımaya başladı belki oluşuyordur diye seviniyorum

Hiç stres yapmayın.
Normal doğum yaptığım halde 4.gün geldi sutüm.
Hemşire bir yudum bile gitse yeter ona demişti.
Emzirmeye devam edin.
Bol bol gelir inşallah.
Benimde normal canım ilk gün vardır 2çgün kesildi

Arkadaşlar 1günlük kızım var. Stresten sütüm çekildi asla gelmiyor boş boş emzirip (gelir belki diye) daha sonra mama veriyorum.. Çok üzgünüm nasıl gelecek sütüm böyle birşey yaşayan geri gelen var mı?
Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla doğum yapmışsınız.
Emzirmeye devam, meme reddi olmaması için de mama verirken, biberon kullanmayın, alternatif yöntemler var araştırın.
Facebookta falan, emzirme üzerine gruplar var oralardan bilgi edinebilirsiniz. Bildiklerim, emzirme sanatı, emzirme akademisi.

Tam memeyi oturtamıyorsunuzdur, memenin kahverenkli alanında dahil olacak şekilde damağına oturması lazım.
Buraya bakın. Videolar var izleyin. Hafif öne eğilmelisiniz. Tam oturduğunda otomatik emmeye ve siz süt salgılamaya başlarsanız. Sadece ucunu sokarsanız meme yara olur.
Memeyi güzel kapıyordu ilk gün gayet güzel emdi doydu uyudu sonra bn bazı sebeplerden ağladım hastanede sütüm gitti damla bile gelmedi mecbur mamaya başlattı Dr

Ooo reis Allah bağışlasın gelmiş minik melek. :emir_bebek: :KK200: Durma emzirmeye çalış negatiflik artık yok hayatında sen bir annesin.
Anneler savaşçı olur.
Dereotu bol su dengeli beslenme deli süt yapar.
Hem daha bir günlük gerek meleğin emsin gerek pompa ile uğraş.

Emzirmeye devam, sık sık emzir, asla vazgeçme, mutlaka sütün çoğalarak gelecektir..daha 1 günlükmüş, yolun başındasın... Ne kadar sık emzirirsen o kadar sütün artacak bunu unutma...sütüm azaldı deyip emzirmeyi seyrekleştirirsen işte o zaman sütün azalmaya başlayabilir..
Veriyorum ama ağzınızda açmıyor şimdi biberon bile akıta akıta doyuruyorum anlamadım bişey

Ooo reis Allah bağışlasın gelmiş minik melek. :emir_bebek: :KK200: Durma emzirmeye çalış negatiflik artık yok hayatında sen bir annesin.
Anneler savaşçı olur.
Dereotu bol su dengeli beslenme deli süt yapar.
Hem daha bir günlük gerek meleğin emsin gerek pompa ile uğraş.
Pompada aldım yapıyorum aldıkça memeyi de veriyorum ama almamaya başladı ağzını açmıyor mama da yemek istemiyor

Back