Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olması gereken tırnak boyu budur diye düşünüyorum.. Hem şekili güzel hem hijyen olarak insanın aklına bişey getirmez.. Daha uzunu bana görede olmaması gerek..Bunlarda gayet makul tırnak ölçüleri
Bunlar cidden dehşet...
Bunlarda gayet makul tırnak ölçüleri
Gördüğünüz gibi uzundan uzuna fark var...İkinci eklediğim tarzdaki tırnaklara iğrenç diyen varsa orada durup düşünmek gerekir işte...
Bunlar cidden dehşet...
Bunlarda gayet makul tırnak ölçüleri
Gördüğünüz gibi uzundan uzuna fark var...İkinci eklediğim tarzdaki tırnaklara iğrenç diyen varsa orada durup düşünmek gerekir işte...
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/30/4430.jpg
benim tırnaklarımı hep bu boyda tutuyorum bence ideal dipten kasince hoş durmuyo parmakalrım yamuk birazda çok uzunlada rahat edemiyorum
sizce nasıl?
Peki sizin bahsettiginiz tirnak uzunlugu ne? Cok uzatinca zaten icinde pek pislik barinmiyor. Icinde pislik barinmamasi icin ya dibinden kesmeliyiz ya da sürekli yikayip fircayla temizlemeliyiz. Ilkini asla yapamam ama ikincisini hep yapiyorum zaten. Ikincisi yeterli degil mi? :44:
Ben de iğreniyorum...Parmağın boyunu geçmemeli tırnağın boyu...Bir arkadaş da demiş, pislliğin en sevecegi yer tırnak aralarıdır. İstediğin kadar temiz tut, bakım yap, bi tuvalete girip çıktığın anda hoooop, bitti o iş...Kardeşimle milyon kez kavga etmişliğim vardır bu yüzden."Ben dipten kesemiyorum, acıyo" der ama bence o da bahane, oje sürdüğünde güzel dursun diye öyle yapıp bulandırıyo midemi. Eldiven kullanmak çözüm mü? O tırnaklar o incecik eldiveni yırtmıyosa belki çözüm olabilir. Ama ne ojenin icad sebebini anladım, ne de süslü olcaz diye mikrop yuvası tırnakları uzatan kadınları. Tırnaklarımız da boyalı olmayıversin kardeşim, kaşımızı gözümüzü boyayınca yetmiyor mu?
Uzun zamandir bakmadim bu konuya, neler yazilmis neler.. Benim sordugum soru tam anlasilmamis sanirim, "bakimli da olsa" demisim ilk mesajimda.
Anlamadigim sey bakteriler sadece tirnakta mi bariniyor. Bakteriler her yerde kizlar yapmayin ya.. Tirnakta ve tirnak dibinde barinan sey ellerde, parmak aralarinda, gözeneklerde barinmaz mi? Böcekten bahsetmiyoruz bakteri bu, boyutu cok cok kücük. Güzelce ellerimi yikarim, tirnaklarimi fircalarim tamamdir. Bu iki islemden sonra tirnaktan bulasacak mikrop sactan da bulasir, gözden de, agizdan da..
Dogru demis kardesin benim de dipten kesince aciyor ve cok eksik hissediyorum ellerimi. Bahane falan degil bu, benim asla yapamayacagim bir sey tirnagimi dipten kesmek. Ayrica kasimi gözümü boyamiyorum, benim süsüm tirnaklarim. Eldiveni de yirtmiyor. Kac kez hastane eldiveniyle boyadim saclarimi bir kere bile yirtilmadi. Evet tuvalete girip ciktiktan sonra ellerini güzelce temizlemiyorsan bitti o is, tirnaklarin ister kisa olsun ister uzun..
Kararimi verdim insanlari takmayacagim, yemeyiversinler kardesim yaptigim yemegi. Millet daha mikrobun nerelerde barindigindan bihaber.. Insanlar tirnagin icindeki mikroptan degil tirnagin kendisinden igreniyorlar. Yani uzun tirnagin görüntüsünü begenmiyorlar. Buna bir sey diyemem herkesin zevki, ama milletin göz zevki icin de tirnaklarimi kesemem..
Bence asıl tırnağı dipten kesmek çok kötü bi görüntü bi bayan eli bu sonuçta zerafet açısından hiç hoş değil.
Daha önce de yazmıştım bakımını yapıyorum uzun tırnak kullanıyorum.
Aynen canım,kimsenin göz zevki için kendi sevdiğim bişeyden ben de vazgeçmem
Eki Görüntüle 219207
Buyrunuz uzun ama bakımlı tırnak.