• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun tirnaklar sizce nasıl?

işin ucunda hasta olmak var ben şahsen sevmiyorum ,hastalıklarda genel olarak mikroplardan kaynaklanmaktadır b,irde tuvalet olayı açıkca miğdem kalkar benim tabi tercih meselesi

Herksin bakımı da temizliği de kendine,kısa tırnaklılar daha pis uzun tırnaklılar daha iğrenç denilemez.
Ben sevmem o ayrı temizliğinden önce uzun tırnak hoşuma gitmez bi defa.

Eldivenle yaparsın yemeğini.Ama uzun tırnak görüntü olarak hoş değil.Eskisi gibi pek uzatanda yok.

uzun tırnaklı birinin yaptığı yemeği yemem
bence bu hiçte komik değil kişilik meselesi.
uzun tırnakta normalde olduğundan çok daha fazla mikrop olur.
dışarda yediğim yemeklere de dikkat ederim.ve genelde restoranlarda çalışanların tırnakları uzun olmaz yasaktır.
diğer konuda çalışanların pisliğini temizliğini bilemem öyle araştırmaya kalksaydım aç kalırdım.
ama en azından gözümle göre göre yemem.
tercih meselesidir.
siz yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Tırnakları ne çok uzatmalı ne tamamen dipten kesmeli...Dipten kesilen tırnakların içine daha çok pislik birikir o yüzden 3/1 kuralı tırnak için yeterlidir diyorum. Ayrıca flamenca tuvalet konusuna değinmiş, maalesef ki tırnakların kısa olması hijyene uygun olduğu manasına gelmez, tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkamayan o kadar çok insan var ki...Dikkat edin, ne kadar güvendiğiniz bir yer olursa olsun, yediğiniz yemekten sonra eğer bağırsaklarınız bozulduysa sebebini tuvalet hijyeninde arayın derim...Midem kalktı akşam akşam...

Çok abartılı olmadıkça,bakımını yaptıkça bir sorun yok.Yani çirkin,iğrenç bulmuyorum.
Bir ara ben de tırnaklarımı hep uzun kullandım.Sonra lens kullanmaya başlayıp da takmakta zorlanınca kısa kullanmaya başladım.
İnsanların söylediklerine çok da önem vermeyin bence.Tırnağın uzununa kısasına gelene kadar o kadar çok şey var ki temizlik,pislik hakkında.

Ben de iğreniyorum...Parmağın boyunu geçmemeli tırnağın boyu...Bir arkadaş da demiş, pislliğin en sevecegi yer tırnak aralarıdır. İstediğin kadar temiz tut, bakım yap, bi tuvalete girip çıktığın anda hoooop, bitti o iş...Kardeşimle milyon kez kavga etmişliğim vardır bu yüzden."Ben dipten kesemiyorum, acıyo" der ama bence o da bahane, oje sürdüğünde güzel dursun diye öyle yapıp bulandırıyo midemi.:37: Eldiven kullanmak çözüm mü? O tırnaklar o incecik eldiveni yırtmıyosa belki çözüm olabilir. Ama ne ojenin icad sebebini anladım, ne de süslü olcaz diye mikrop yuvası tırnakları uzatan kadınları. Tırnaklarımız da boyalı olmayıversin kardeşim, kaşımızı gözümüzü boyayınca yetmiyor mu?:63:

ben de katulıyorum çok uzun tırnaklar hem görüntü açısından itici hem de pis.... ama oje..onun havası bi başka:)) ojesiz yapamayanlardanım ben eksik hissediyorum oje olmayınca tırnaklarımda..ama öle 5 gn aynı ojeyle--soyulmus ojeyle gezmeyede karsıyım...

Hele hele uzun tırnaklarda bi de oje varsa, sanki altında yaşayan yığınla mikrop kolonisini kamufle eden bi badana gibi geliyo bana o ojeler.:63:

Ben de iğreniyorum...Parmağın boyunu geçmemeli tırnağın boyu...Bir arkadaş da demiş, pislliğin en sevecegi yer tırnak aralarıdır. İstediğin kadar temiz tut, bakım yap, bi tuvalete girip çıktığın anda hoooop, bitti o iş...Kardeşimle milyon kez kavga etmişliğim vardır bu yüzden."Ben dipten kesemiyorum, acıyo" der ama bence o da bahane, oje sürdüğünde güzel dursun diye öyle yapıp bulandırıyo midemi.:37: Eldiven kullanmak çözüm mü? O tırnaklar o incecik eldiveni yırtmıyosa belki çözüm olabilir. Ama ne ojenin icad sebebini anladım, ne de süslü olcaz diye mikrop yuvası tırnakları uzatan kadınları. Tırnaklarımız da boyalı olmayıversin kardeşim, kaşımızı gözümüzü boyayınca yetmiyor mu?:63:

Peki kaşımızı gözümüzü boyadığımız yetmiyor mu demişsin kaş göz boyamak nerden geliyor bir fikrin var mı ? Ayrıca kaş göz boyaları sağlıklımı gözüne çektiğin rimelden fardan mikrop bulaşmıyormu çok mu sağlıklı böyle düşünürsek hepsi sağlıksız :68:

bence tırnak ne cok uzun olmalı ne cok kısa.bakımlı ve temizsede sorun yok bence.pis olup olmaması kişinin kendi elinde.

Ağır konuşmuyor musunuz biraz?
İğreniyorum dersiniz olur,biter.Yaptığınız resmen hakaret
.

Peki kaşımızı gözümüzü boyadığımız yetmiyor mu demişsin kaş göz boyamak nerden geliyor bir fikrin var mı ? Ayrıca kaş göz boyaları sağlıklımı gözüne çektiğin rimelden fardan mikrop bulaşmıyormu çok mu sağlıklı böyle düşünürsek hepsi sağlıksız :68:

Bence de, sonuna kadar katılıyorum.O kaş göz boyaları da sağlıksız...Ama koyver gitsin de yapmamalıyız yani, dikkat edebildiğimiz ölçüde etmeliyiz.

Bir de şu husus var, ikisi kıyaslanmaz sanki... Kaşını gözünü boyayan kendini boyuyor neticede, zararı kendine..Ama tırnak meselesi bi başka yahu, arkadaş sormuş hazırladığı yemeği yer misiniz diye...Göz makyajıyla o yemeğe bakan hatunun yemeğini yerim ama uzun uzun tırnaklarla hazırlanmış bi patates salatasını yemem mesela :37: işte böyle bir şey.

ben up uzun tırnağı hiç sevmiyorum öyle biri de yemek yaparsa düşünürüm:89:
zor yerim
dipten kesilmiş tırnağı da sevmem hafif uzun oldumu tammdır:24:

Ne düsünüyorsunuz bu konuda? Bakimli da olsa uzun tirnaklari igrenc bulan var mi? Uzun tirnakli birinin yaptigi yemegi yer misiniz?
Benim tirnaklarim baya uzadi. Seviyorum onlari, yakistiriyorum kendime. Kesmeye kiyamiyorum. Bir arkadasimla konusurken konu acildi ve uzun tirnakli birinin yaptigi yemegi yiyemeyeceginden bahsetti. Daha önceden de buna benzer seyler duymustum özellikle erkeklerden. Kafama takildi. Yemek yapmiyorum ama ilerde yapmaya basladigimda insanlar böyle düsünürse üzülürüm.

keşke ben de tırnaklarımı uzatabilsemde insanlar iğrense:1:hep kırılıyor sinir oluyorum.çok ince yapısı var:25:

Back