Uzun Süreli İlişkisi Olupta Evlilik Yolunda Henüz Hiç Adım Atmamış Olanlar Buyrun :)

Bi de ben dini yetkili olan adami aradim bir iki gun once

Hocam biz beraber olsak zina olur mu dedim

Zina Olmaz siz Allah katinda evlisiniz dedi :)

Hem nikah kiydik size esinle beraber olmak senin gorevin dedi

Geçmiş sayfaları okudumda bende dini nikah için aileden şahitler olması gerekiyor diye biliyorum çünkü bizde düşünmüştük 5-6 ay önce :)

canım emin değilim ama imam nikahı için imamın kıymasına bile gerek yok. ama çevreye duyurmak gerekiyor diye biliyorum bu bunun eşidir diye başkaları farklı gözle bakmasın diye. Ailenin onayı şart değil diye biliyorum. berceste ama iyi düşün tatlım daha çok küçüksünüz ya az büyüyün :d

Ben bu konuda aciklama yapmaktan yoruldum :)

Burada daha once de aciklama yaptim

Hem ben de arastirdim kafama gore is yapmiyorum

Bu arada bilmeyenler icin ben ilahiyat ogrencisiyim

Oyle internetten sitelere bakarak arastirilmaz bu

Bosuna sitelere bakmayin herkes kafasina gore yaziyor sitelerde

aile onayi olmadan nikah yapilabiliyor

Nikah icin 2 sahit ve nikahi kiyacak birisi yeter imama dahi gerek yok

Bu insanlari zinadan kurtarir

Aile den habersiz nikah yapildiginda ailenin nikahi bozma hakki vardir

Gunumuzde kadinlar magdur oluyor diye bir de gencler orada burada onla bunla nikah yapmasin diye

Aileden habersiz olmaz diye soyluyorlar anladiniz mu

Dini baskasindan degil KURAN dan ogrenin

Ayrica bunlar vicdan isidir

Ve somut olaya gore degisir

Osmanlida da aileden habersiz bi kiz aksam gelip baba ben evlendim diyebiliyordu

Aile onaylamaZsa nikah bozuluyordu olay bu yani

Mehir + 2 sahit + nikah kiyacak birisi bunun kurulus sartlari

Bi de sihhat sarti vardir o da aile onayi

Ya kurulus sarti ayri sihhat sarti ayridir

Ya ben ilahiyatciyim iste biliyorum her seyi merak etmeyin

Bu arada hicbiriniz nikah yapmayin

Tabsiye etmiyorum

Sevgiliniz sizi bosarsa geri EVLENEMEZSİNİZ!

O yuzden yapmayin

Cunku sinirle sevgiliniz bos ol derse nanayı yersiniz o yuzden

NİKAH YAPMAYİN

kız marı(bu ara da bu marı lafını öyle bir geçer zaman ki den çaldım) nasılsın düğün telaşesi nasıl gidiyor
ilk gece için heyecan ve korku başladı mı
tatlımmm ıyımm gelmelerıne cok az kaldı,eve bayagı bişiler sipariş verdık sımdıden koltuk takımı ünite yemek masası felan:)) ama daha gelmedı..
dun kaynanam kayınpederım kahvaltıdaydık:) of daha bıze gelemedıler stres yapıom ıyıce , once benımkı tek gelcek snra annelerıyle gelcek ama oda cok kasıyo utanıyo,bugun gelcektı turlu bahanelerle haftaıcı gelırım dedı ama kacısı yok elbet yasıcak bu stresı
dua edın bızım ıcın...bende cok streslıyım...:18:

merhaba canım.bu yazıya uzun uzun yazmak ıstedım :) bir abla nasıhatı olarak yazıyorum yanlıs anlama.:) ben bu konuya sıcak bakmıyorum, imam nıkahı eskıden medeni kanunumuz yokken yapılan bir şeydi birçok kadın mağdur oluyordu..şimdilerde Allah katında da evlı olmak adına hükümet nıkahının yanında yapılması hoş bir şey.. lakin tek başına oldugunda bır anlam ıfade ettgıhını asla düşünmüyorum. imam nıkahınız var dıye sen sımdı her seyı anandan babandan habersız gonul rahatlıgıyla yapabılecek mısın yanı?
eskıden ınsanlar ımam nıkahı yapıyordu ama şartlar bunu getırıyordu yazılı kanun olmadan yıne herkese bıldırılerek ana baba rızasıyla oluyordu yanı amac aynı şimdiki hukumet nıkahı gıbı aslında ama yazısız olarak o şartlarda,ancak kadınlar ayrıldıgında haklarını alamıyordu.
diyelim ki sen ımam nıkahım var nasılsa zina yapmıyorum dıye ınandırdın kendını ve bu işi yaptın sevgılın senı terkettıgınde kendını sırf ımam nıkahın var dıye kullanılmamıs mı hıssedeceksın? yada hamıle kaldın dıyelım,ailen duyarsa cok cok uzulurler bu yuzden cocugunu mu aldıracaksın? yanı sorum şu; imam nıkahının sana sagladıgı artılar ne? gunah değil dıye yalandan vıcdan rahatlatmak mı?
şunu kesınlıkle belırteyım gayet açık görüşlü bir insanım evlenmeden bırlıktelık yaşamak benım için öcü bir kavram değil,ama suan çok gençsin fikirlerin değişebilir.hata yapmanı istemem..eğer sonuclarına katlanabıleceksen her şeyi yapmakta özgürsün..ama her şey zamanında guzel bunu bil...ben 18 yaşımdayken sevgılımle el ele tutşmaya utanırdım bırak seks yapmayı...:))

Kizlar bu arada ben bu forumda 3-4 tane 8-9 yildan sonra evlenen kisiyle tanistim

Hepsi evlenmeden once iliskiye giriyormus :)

Son düzenleme:
Canım fevri çıkışlar yapmana anlam veremedim aslında.
İsteyen istediğini yaşama hakkına sahip tabi ki ama.
Sırf zinaya girmemek için imam nikahı kıymak kabul olmaz diye biliyorum bizde imama sormuştuk :)
İlahiyat okuyor olmana şaşırdım :)

Canim tesekkur ederim ben 20 yasindayim he :)

Ben nikaha o kadar da takintili degilim zaten kabul olduysa ne ala yani gunah olmaz hic degilse :)

Ben aileme karsi vicdani bi rahatsizlik hissetmem cunku ailem tutucu degil :)

Hamile kalirsam cocugumu aldirmam ben dogururum babam tutucu bi insan degil bacaklarimi kirmaz yani

Sevgilim beni terkederse ne olacak baskasiyla evlenirim bu kadar buyutmem kafamda yani

Ben bakire olmasam da dunyanin sonu degil ki

Beni seven benim kararlarima saygi duyan birini bulurum elbet :)

Gecmisime takintili olacak birisiyle evlenmeyi istemem

heh bunu yaz bana işte fıstık, ben medenıyım de, bekaret bır namus kavramı değil de..bana bunlarla gel .. o vakıt arkandayım ama bana ımam nıkahıyla gelme :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…