Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
canım dün aktarlara gittim sordum kil mil bulamadım burada ben.:KK25: sadece beyaz toz kil varmış ellerinde. getirtemezmisiniz diye sordum getirtemeyiz dediler. çok zor birşey ya.:KK47: sen sordun mu bulabildin mi?

Yok tatlım daha sormadım. Perşembe gidicem aktarıma. Önerir mi diye de sorarım hem. Haber veririm sana. Önerir de memnun kalırsam adresini verirsin, yollarım sana da :KK61:

rapunzeeel saçların mükemmel gözüküyo, maşallah :nazar: ben de başladım kullanmaya umarım faydasını görürüm:) yalnız bişey sorcam, bu bal karışımını ne kadar zamanda bir yapıyoruz?

Çok teşekkür ederim canım :KK16: Umarım memnun kalırsın sen de :) Ben her yaptığım küre bal katar oldum. Haftada 1 mutlaka yapmaya çalışıyorum. Sen de öyle yapabilirsin.

rapunzelcim merhaba canım.konuya abone oldum bundan sonra buradayım çok soru sorarsam sıkılma ama.

sorunlu bir saçım var 3 haftadır bazı bakımlar yapıyorum ama hala kırpırdama yok inatla devam edeceğim.bir balı denemedim senin bakımlardan bal koyacağım kestane balı olur mu :KK1::KK1:evde o var çünkü.bugün aktardan eksik olan malzemelerimi aldım sinamekili kürü farklı yağlar ekleyip yapıyorum bende.zeytinyağı sarımsakçam terebentin ek olarak ekliyorum geçen gün yumurta bile ekledim ama sanırım bir daha eklemem kaskatı bir şey oldu saçım.:KK1::KK1::KK1::KK1:3.haftam hiç uzama yok ama sanki yeni saçlar çıkıyor gibi farkediyorum maşallah diyeyim aman:nazar::KK1:

ama uzama görmek istiyorum yok yok.özel günlerde yapmaya başladım bakalım nasıl olacak sonuç:82:

Son düzenleme:
bir süredir yılan yağı duyuyorum okuyorum.kuaförümde önerdi mutlaka kullan dedi.aktara gittim bugün almak için ben bitki yağı sanıyorum ne bilim gerçek yılan olduğunu.ıyyyyyyyyyyyyyyyyy.sordum aktara yılan yağının içindeki ne diye demez mi yılanın derisinin yağı.ıyyyyyyyyyyyyyyyy.afedersiniz ama kusacaktım nerdeyse.aman dedim saçım iki kat gürleşeceğini ibilsem yinede kullanamam.kullanabilenede mani olmam :KK1:

rapunzel seni saç uzatma koçum ilan ediyorum sık sık gelde bana moral ver.şu an bile saçımda kür var ama hala uzama yok.pes etme noktasındayım acil destek lütfen.

rapunzellllllllll hadi sarkıt bana saçlarını.kafamda kürle geldim
sinameki+badem yağı-hint yağı-susam yağı-çamterebentin-zeytinyağı-sarımsak :KK1:var saçımda bemiks bitmişti yıkayacağım birazdan yıkama sonrası lavanta suyuyla durulayıp yarım saat daha bekleteceğim.umarım işe yarar.

koç.ne dersin?

Yok tatlım daha sormadım. Perşembe gidicem aktarıma. Önerir mi diye de sorarım hem. Haber veririm sana. Önerir de memnun kalırsam adresini verirsin, yollarım sana da :KK61:

Çok teşekkür ederim canım :KK16: Umarım memnun kalırsın sen de :) Ben her yaptığım küre bal katar oldum. Haftada 1 mutlaka yapmaya çalışıyorum. Sen de öyle yapabilirsin.

çok teşekkür ederim canm öyle yaparım ben de:)

benimde şu an başımda badem yağı,hint yağı ve yumurta üçlüsü var..bu 3. yapışım ve biraz uzama oldu sanki..ve küçük saçlarda var çıkmaya başlayan..ben sinamekiye devam edemedim,çok döktü saçımı ve acayip kaşıntı yaptı..
bu bakım iyi ama ,bir de mecitefendi yağ karışımı var..ondan da memnunum..

Kızlar dün giremedim nete, kusura bakmayın. Hemen dönüyorum yazdıklarınıza :)

tamam canım haber bekliyorum senden.çook teşekkür ederim..:KK61:

Tamam tatlım rica ederim :)

bi sarımsaklı şampuanla yıkıyorum demişsi bi sarımsaksız şampuanla hangi şampuanları kullanıyosun cnm ?

Sarımsak ve diğerlerini koyduğum şampuan head and shoulders, son yıkama şampuanımsa otacı diye bitkisel bir şampuan canım. Şampuan tercihin saç tipine uygunsa çok farketmez ama şampuan arayışındaysan otacıyı tavsiye edebilirim :)

rapunzelcim merhaba canım.konuya abone oldum bundan sonra buradayım çok soru sorarsam sıkılma ama.

sorunlu bir saçım var 3 haftadır bazı bakımlar yapıyorum ama hala kırpırdama yok inatla devam edeceğim.bir balı denemedim senin bakımlardan bal koyacağım kestane balı olur mu :KK1::KK1:evde o var çünkü.bugün aktardan eksik olan malzemelerimi aldım sinamekili kürü farklı yağlar ekleyip yapıyorum bende.zeytinyağı sarımsakçam terebentin ek olarak ekliyorum geçen gün yumurta bile ekledim ama sanırım bir daha eklemem kaskatı bir şey oldu saçım.:KK1::KK1::KK1::KK1:3.haftam hiç uzama yok ama sanki yeni saçlar çıkıyor gibi farkediyorum maşallah diyeyim aman:nazar::KK1:

ama uzama görmek istiyorum yok yok.özel günlerde yapmaya başladım bakalım nasıl olacak sonuç:82:

Mrb tatlım. Topiğimize hoş geldin o halde. Ne istersen sorabilirsin, merak etme sıkılmam :)

Denemedim ama kestane balı da olur bence. Madem evde varmış, onunla denemeye başlarsın. Memnun kalırsan bittiğinde çam balına geçersin.

Ben de yumurtayı denemeyi düşünüyordum. Bunu söylediğin iyi oldu. Denemiyim o zaman :)

Ben de maşallah diyim :) Bakım yapmanın yeni saç çıkarmadaki etkisi tartışılamaz. Benim de yeni yeni saçlarım çıkmaya başladı .

Saçının uzamasıyla ilgili olarak da bir kaç şey sorucam. Çok fazla ısıtıcı kullanıyor musun, çok fazla şekillendirici (jöle, saç spreyi) kullanıyor musun, çok sık yıkıyor musun, düzenli besleniyor musun ? Saçının uzamasını engelleyen bu gibi şeyler olabilir canım. İnşallah bu sorununu da beraber çözeriz burda :89:

bir süredir yılan yağı duyuyorum okuyorum.kuaförümde önerdi mutlaka kullan dedi.aktara gittim bugün almak için ben bitki yağı sanıyorum ne bilim gerçek yılan olduğunu.ıyyyyyyyyyyyyyyyyy.sordum aktara yılan yağının içindeki ne diye demez mi yılanın derisinin yağı.ıyyyyyyyyyyyyyyyy.afedersiniz ama kusacaktım nerdeyse.aman dedim saçım iki kat gürleşeceğini ibilsem yinede kullanamam.kullanabilenede mani olmam :KK1:

:KK1::KK1: Ben de çok duydum ama aynı senin gibi kullanmayı düşünmedim bile :KK64:

rapunzel seni saç uzatma koçum ilan ediyorum sık sık gelde bana moral ver.şu an bile saçımda kür var ama hala uzama yok.pes etme noktasındayım acil destek lütfen.

Hahah tamam canım evde olduğum sürece her gün bakıcam topiğe. Hep destek, tam destek En Büyük KK:KK1:

rapunzellllllllll hadi sarkıt bana saçlarını.kafamda kürle geldim
sinameki+badem yağı-hint yağı-susam yağı-çamterebentin-zeytinyağı-sarımsak :KK1:var saçımda bemiks bitmişti yıkayacağım birazdan yıkama sonrası lavanta suyuyla durulayıp yarım saat daha bekleteceğim.umarım işe yarar.

koç.ne dersin?

Ahh tatlım ya kusura bakma. Tam da lazımken yokmuşum. Güzel bir kür olmuş bence. Lavanta kokusu nasıl, memnun musun ? Ben çileği pek sevemedim de :)

rapunzel'in sınav zamanı olsa gerek..topiğine pek uğrayamaz oldu.:44:

hımm boşuna S.O.S yapıyoruz desene:44:

:KK1: evet şuan için boşuna S.O.S yapıyoruz..sakin olalım ve bekleyelim :KK68:

1 gün gecikmeli olarak gördüm s.o.s çağrınızı :KK66: Dün arkadaşıma ders çalıştırdım. Orada kalınca da topiğe bakamadım. Ama aklımdasınız. Topiğim size emanet :KK1::KK1:

çok teşekkür ederim canm öyle yaparım ben de:)

Rica ederim canım umarım sen de memnun kalırsın :)

benimde şu an başımda badem yağı,hint yağı ve yumurta üçlüsü var..bu 3. yapışım ve biraz uzama oldu sanki..ve küçük saçlarda var çıkmaya başlayan..ben sinamekiye devam edemedim,çok döktü saçımı ve acayip kaşıntı yaptı..
bu bakım iyi ama ,bir de mecitefendi yağ karışımı var..ondan da memnunum..

Hadi bakalım, el birliği ile uzatıcaz saçlarımızı. Peki sen yumurtadan memnun musun ?

Son düzenleme:
sen ne güzel bir topik sahibisin?herkese cevap veriyorsun cidden bu işin hakkını veriyorsun anladığım kadarıyla....
rapunzel uzat saçlarını beni de kurtar..saçlarım 2 senedir deli gibi dökülüyo önüne geçemiyorum.bir şey uygulamaya korkuyorum.yardım eeeeettttttttttt imdaaaaaatttttt :2:

sen ne güzel bir topik sahibisin?herkese cevap veriyorsun cidden bu işin hakkını veriyorsun anladığım kadarıyla....
rapunzel uzat saçlarını beni de kurtar..saçlarım 2 senedir deli gibi dökülüyo önüne geçemiyorum.bir şey uygulamaya korkuyorum.yardım eeeeettttttttttt imdaaaaaatttttt :2:

Çok teşekkür ederiiim :KK17::KK16: Dökülme için sarımsaklı şampuanı deneyebilirsin. Ayrıca 7. sayfada ceylin arkadaşımız için bir şeyler yazmıştım. Ona da bir gözat istersen canım. El birliğiyle senin sorununu da çözeriz :)

Çok teşekkür ederiiim :KK17::KK16: Dökülme için sarımsaklı şampuanı deneyebilirsin. Ayrıca 7. sayfada ceylin arkadaşımız için bir şeyler yazmıştım. Ona da bir gözat istersen canım. El birliğiyle senin sorununu da çözeriz :)

ah keşke inan çok dua ederim zira çıldırmak üzereyim...bu arada saçlarına bittim.görünce kalakaldım diyebilirim.maşallah..en son kestirdiğim saç seninki kadar vardı dökülme derdiyle kısacık kestim.şimdi oğlan çocukları gibiyim :84:

bu arada sarımsaklı şampuana 5 gündür başladım.onu da kontes arkadaşımızın açtığı topikten öğrendim.

ah keşke inan çok dua ederim zira çıldırmak üzereyim...bu arada saçlarına bittim.görünce kalakaldım diyebilirim.maşallah..en son kestirdiğim saç seninki kadar vardı dökülme derdiyle kısacık kestim.şimdi oğlan çocukları gibiyim :84:

Tekrar teşekkür ederim. Eski sağlığına kavuşması için elimizden geleni yaparız, üzülme sen. Hem bir kez uzatabildiysen bu işi biliyorsun demektir. Yani işin daha kolay :)

X