merhaba herkese ;
saçlarımın rengi bakır tonunda. sinameki kürünü uygulamak istiyorum ama saçımın rengi açılır mı diye korkuyorum. :18:
Benim orjinal saç rengimi açtı. Boyalı kısımda bir değişme olmadı. Ama bakır kolay akan bir renk olduğu için kesinlikle akmaz diyemiyorum. Bir dene istersen, açılma olursa farklı bir kür kullanırsın.
ayy kızlarr ne tatlı konuştunuz valla yerim sizii ben saçı boll hacimli saçları çok begeniyodum gerçii birazda saçın yapısından kaynaklanıyo da.. böle tepe kısımları fln daha gür hacimli kızlar oluyo onlara bayılırdım ondan dedm ama siz öle diyosanız tamam barıştım saçlarıma ozamann
ama yinede bakım şartt yaglar falan arada yapmak gerekir bencede nekadar bakarsak oda okadar iyi olur sanki...bakımlara devam yanii :) arada zeytin yagını tek olarak yada sarımsakla karıstırıp sürmüşlüğüm vardır da ozaman dogru yoldayım yine dewam edeyim :))
yine döktürmüşüm uzun uzun farkındayım ama son olarak da mrv'cimm arada saçımı kestiriyorumm hiç küt'e cesaret edemedim biraz kısalsa bunalımlara giriyorum die ama kestiriyorum çok bişey farketmiyo gibi geliyor bana.. daha çok uzamadan yine uçları inceliyor kırılıyor.. oyüzden budefa inat ettim biraz daha uzasın ondan sonra kestiririm heralde birazcık...:44:
Gördüklerimizi söyledik canım
Dediğim gibi kurutursan ve saç diplerine köpük sıkarsan daha hacimli duracaktır.
Vee sarımsak da zeytinyağı da birer mucize, doğru yoldasın :)
Canım beniiim çok teşekkür ederim, çok düşüncelisin. Bulamazsam eğer, zahmet vermeyeceksem isterim. :26: O kadar namını duymuşken, üstelik senin o güzelim saçlarına sonucun ne olacağını bilmeden denediysek ve sonuç söylenenler gibi güzel olduysa, ben de denemek isterim. =) Ayrıca şu şampuanına kattıklarını da deneyeceğim. Kendime kremsiz bir şampuan alıp boyutunu sana bildirsem sen de bana ne kadar katmam gerektiğini söyleyebilir misin?
Paylaşımın ve yardımların için tekrar tekrar teşekkür ediyorum, ayrıca sabrın için de =)
Rica ederim canım benim, ben de sana teşekkür ederim. İstediğinde yollarım. Baştan dediğim gibi aklıma yatanları deniyorum :)
Şampuan miktarını söylersen tabi ki yardımcı olurum ayrıca :)
konu sahibi arkadaşımdan özür dileyerek yazıyorum, bu konuda cevapları bulunan mavikus arkadaşımıza ulaşabileniniz var mı?
kendisi vandaydı, isim olarak bileniniz varsa benimle irtibata geçebilir mi lütfen, yada ismi paylaşmak istemezseniz google kişi bulma hizmeti başlattı. bundan yararlanarak kendisini arayıp bizi de bilgilendirir misiniz lütfen...
anlayışınız için teşekkür ederim...
Arkadaşımızın bunu görmeyeceğini düşündüğüm ve merak ettiğim için özelden irtibata geçiyorum. Cevaplanmadığı düşünülmesin diye yazıyorum bunu da.
cnmm o zaman yapısal bişey ama bakımlarla çok güzel sonuca ulaşacağına eminim..
ayrıca güzel saçların var ve bundan sonra da bakımlarla saçını daha da güzelleştirebilirsin tabi. ama sakın ha saçını da yorma bence haftada 1 en fazla 2 kez bakım olmalı yoksa yorulur sanırım yanlış mıyım rapunzel'cim???:26::26:
bakımlarını da bi süre yapıp bırakma. hep devam et zamanla çok fark eder diye düşünüyorum. benim bundan 3-4 sene önce çok şekillendirici kullanmışlığım vardı.yani nerdeyse her gün kullanıyordum saçlarım iyice azalmış incelmişti
ama şimdi çok şükür çok iyiler sen de hhiiiç canını sıkma kafana da takma çünkü takacak bişeyin yok emin ol fazla konuştum sanırım topiğinde cnm kusuruma bakma
Doğru söylemişsin canım, katılıyorum. Ayrıca istediğini, istediğin kadar yazabilirsin. Hepimizin topiği bu :)
buarada aslında unutmadan şunu sorym rapunzelcimm sana ve tabi dier bilen arkadaslara :)))
eve gttiğimde anneme saçıma zeytinyagı sürdürcem. hata zeytinyagı+sarımsak yada zeytinyagı+bal da olabilir hangisi daha iyi bilmiyorum (gerçi bal olunca saç çok dökülüyo yapış yapış diye))
bide şampuanım az kalmış zaten onun içine de bişiler katsam mı diyorum siz yaglar falan karıştırıyosunuz ya ne öneriyosun cnm?..
**heh bide unutmadan kızlar yeni aldıgım bi kararı sölüyorum bayramdan itibaren saçlarımı zeytnyaglı sabun yada defne sabunuyla yıkıcam kirini alana kadar,en sonda diplerine pek degdirmeedn şampuanla yıkayıp çıkıcam.. yine forumda biri böle yaptıgından bahsetmişti mantıklı geldi diplerin kimyasallardan arınması açısından.. sizlerede öneririm
Canım zeytinyağı ve balı sakın denemeeee. Balı istediğin tüm yağlarla sıcakken bile kullanabilirsin ama zeytinyağı balı pişiriyor bildiğin
Ben denedim, bal dipte katı halde kaldığı için spreyli şişeye koyamadım ve katılaşan bal saçıma geldiğinde kaskatı yaptı. O yüzden balı zeytinyağından uzak tutuyoruz
Bal onun dışındaki tüm yağlarla güzel bir karışım oluyor ve dökülme olayını da ilk kez senden duydum :44:
Şampuanın az kaldıysa bir şey katma tatlım yağlanma yapabilir. Yenisini aldığında katarız birlikte.
Ben zaten içinde zararlı kimyasallar barındırmayan bir şampuan kullanıyorum. Ama isteyene bir alternatif olabilir tabi :)
güzelim forumu güncellemişsin ellerine sağlık.....Dediğin gibi yapayım canım biraz daha fazla koyayım...Ben içine menekşe ve birazcık badem yağı koymuştum....Peki canım bu suyun kullanma ömrü ne kadar.....yani bir hafta sonra falan bozulma gibi bir imkanı var mı?
Birde canım be maske yaparken ısıtmadan yapıyordum,ısıtınca daha mı çok faydası var....
Ben maske yaparken uyguladığım teknikleri yazayım belki bir yerde hatam yada uygulamam gereken bir şey vardır...
1-önce saçımı yıkıyorum ve nemli olana kadar kurutuyorum...
2-Geçenlerde zeytinyağı+bal yapmıştım ısıtmadan....onu saçıma sürdüm fısfıslı şişe kullanmadım....
3-başımı bone ile sardım.
4-baş havlusunu ütüyle ısıttım başıma sardım.
5-havlu ısısını kaybettikçe,saç kurutma makinesi ile ısıttım.
6-2 saatin sonunda,önce ılık suyla,sonra şampuanla yıkadım...
sanırım yanlışım ısıtma söz konusu....Başka varsa söylersen sevinirim canım.....
yeniden ellerine sağlık tatlım
Güncelledim canım, umarım yeni tarifler de işine yarar :)
Yağların son kullanma tarihi ne zamana kadarsa o zamana kadar kullanabilirsin bakım suyunu da. Bozulmaz, merak etme.
Yağlar sıcakken saç köklerini uyardığı için daha etkili oluyor.
1.Saçlar temizken bakımların daha etkili olduğu söyleniyor. Ama günde 2 kere saç yıkamak, şampuan içeriğindeki SLES, dimethicone, paraben gibi kimyasallardan dolayı saça zarar verebiliyor. O yüzden en azından saçını yıkadıktan bir gün sonra yapabilirsin.
2.Fısfıslı şişe kullanım kolaylığı sağlamanın yanı sıra karışımın boşa gitmesini de önlüyor.
Ve karışımlar sıcakken daha etkili oluyor. Ama zeytinyağı ve balı birlikte kullanacaksan sakın ısıtma. Yukarıda nedenini söyledim. Onun dışında bütün yağlarla birlikte balı ısıtabilirsin.
3,4,5,6.Doğru yapmışsın. Saç kendi ısısıyla yağı daha iyi emiyor.