Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
rapunzeeelciğim güzelim günaydın diyorum hep sana hem herkese.....
valhalacığım ve dearmothercığım bu azminizi kutluyorum gerçekten...inşallah en kısa zamanda en güzel saçlara kavuşacaksınız....

bende dün yaptım sarımsaklı şampuanımı....750ml şampuana 3 diş sarımsak koydum....birazda zeytinyağı ilave ettim....hiç bekletmeden yıkadım saçlarımı ama çok çok az koku geldi....Niye öyle oldu anlamadım...Acaba az mı koyudm sarımsakları büyük diş diye 3 adet koymuştum....Sonra başak bir şampuanla yıkadım....dökülmeler oldu bende,ama sanırım o gün içinde kırılan saçlarımdı..çünkü saçımı taramadan yıkamıştım saçlarımı...saç kremi kullanamdığım halde saçlarımın yumuşacık....sanırım zeytinyağının etkisi....ben memnun kaldım zeytinyağından... Sarımsağı birazcık daha artırayım mı?

öpüldünüz şekerler...

canım bence hiç bekletmediğin için koku olmamıştır bi kaç gün sonra daha fazla koku alcağına eminim :)

evet canım ev hali :) teşekkür ederim :)))
fotoğraç çekimi hatalı ilk fotoğraf yakından diğeri uzaktan olunca saç aynı gibi görünüyor ama uzama var gibi geldi bana.
teşekkürlerr :)
Bana uzamış gibi geldi. Öyle 10 cm bir uzama yok belki ama uzamış yani. Hem dolgunlaşmış bir kere o aşikar :)

sağol canımmm :)))

selam tatlım :))

ben 700 ml şampuana 5 büyük diş rendeledim..5 dakika saçımda bekletiyorum,sonra durulayıp içine menekşe yağı eklediğim diğer şampuanımla yıkıyorum..koku filan kalmıyor..benim super burun kardeşim ile annem bile anlamadılar sarmısaklı şampuanla yıkadığımı...
benim şampuanda da zeytinyağı var tatlım..

ben şampuana
zeytinyağı
çam terebentin
hint yağı
susam yağı
badem yağı
bal
kattım ama azar azar .bu hafta sadece bu şampuanla yıkayıp sonuca bakacağım.Eğer uzama fark varsa devam edeceğim yoksa bakım sonrası bu şampuanla yıkayacağım önce sonra diğer şampuanla böylece devam edeceğim.

ben sarımsağı bakımlara katıyorum şampuana katınca koku alıyorum

canım bence hiç bekletmediğin için koku olmamıştır bi kaç gün sonra daha fazla koku alcağına eminim :)

evet canım bence de beklemediği için koku olmamıştır.....yandım artık ikinci kez yıkamaya kokudan burnumun direği kırılır

selam güzelim....ben az koymuşum demek ki iki diş daha katayım içine...diğer şampuanım pantene boyalı saçlar için olnı hiçbirşey katmıyorum içine...ama katacağım tabi...yağlarımı bir alayım saçlarımı mis mis kokutacağımparıl parıl parlatacağımzeytinyağına bayıldım :124:gerçekten yumuşacık oldu saçım saç kremi olmadığı halde üstelik boyalı olduğu halde...

güzel saçlı günlere.....
rapunzeeeelim bugün yoğun herhalde giremedi forumasınavında başarılar güzel saçlı kız

Ne güzel bir giriş olmuş o öyle, hoş geldin canım :) Bakımlar hakkında merak ettiğin bir şey olursa yanıtlarım. Cici cici tariflerle pırıl pırıl buklelerin olur

Hoş buldum canım :) Ya uzun uzun anlatıp bunaltmak istemem aslında ama yardıma ihtiyacım var. :) Saçlarım kıvırcık ben yıprattım onları ,düzleştirdim falan.. kupkuru,yıpranmış yanık gibi olmuş resmen. Doğal mucizelerden yanayım fakat kozmetik ürün tavsiyelerinede açığım canım ya . Birde geç uzuyor. Bildiğin bir şeyler varsa ve yardımcı olursan duacın olucam tatlıımm :)

Çok teşekkür ederim canım senin de en kısa zamanda olur inşallah
Gürleşmesi için sarımsaklı şampuan, uzaması için sinameki kürünü önerebilirim. Sinamekinin içine çörekotu yağı da ilave edersen gürleşmesine yardımcı olursun. Onun dışında uzama için şampuanına çamterebentin de koyabilirsin. Balı da bakım yapıp yumuşatması için katarsan olumlu sonuç alırsın :)

Arı sütü şampuanını bilmiyorum canım ama bitkisel şampuan olarak kendi kullandığım otacıyı önerebilirim. Kokusu da güzel. Ama sırf kokusu için kullanmıyorsan şampuanını içine güzel kokulu yağlar ilave edip de kullanabilirsin :)

hiç krem kullanmıyorum tatlım :))
bal ve sarmısaktan sonra gerek kalmıyor kreme..yumuşacık saçlarım var sayende...
bugün bakımımı da yaptım...
hadi bakalım hayırlısı

Çok sevindim valhalacım :) Hadi bakalım, hayırlı olsun.

krem kullanmak bakımı etkilemez değilmi arkadaşlar.saçlarıma krem kullanmam gerekiyor çünkü.

Etkilemez canım. Ben de kullanıyorum :)

Mrb canım. Belki bekletmediğin için kokmamıştır çok fazla. Hem kokmaması daha iyi, kokmasın hiç :) Onun dışında istersen 3 diş daha ekleyebilirsin.
Zeytinyağından memnun kalanlar artıyor, çok güzel. Ben de ay sonu denicem kısmetse :)

Çok teşekkür ederim canım Biraz yoğunum maalesef ama elimden geldiği kadar dönmeye çalışıyorum :)

Uzun uzun da anlatabilirsin, bunalmam canım :) İlk olarak şampuan ilaveleri için öneride bulunayım. Uzaması için çamterebentin, yumuşayıp parlaması için çambalı, yine yumuşaması ve gürleşmesi için de sarımsak katabilirsin. Bakım olarak sinameki bakımı saç uzatır, onun içine çambalı ilave edersen de saçlarını onarır. Saç uçlarına banyodan sonra nemliyken gliserin damlatıp tararsan da yanıklarına iyi gelir :)

nasılsınız rapunzelcim ve rapunzel adayları:))

ve yol arkadaşım vallaha nasılsın canım.bir dahaki kürüm c.tesi sen ne zaman yapıyorsun bakim.

Son düzenleme:

Çok sağol canımm ya :) hepsini temin edip başlayacağım :) sonuçları yazarım,tekrar teşekkür ederim :) Bakalım bu cici cici tarifler sonucunda o güzel buklelere ulaşabilcekmiyim :)
Sevgiyle kal

nasılsınız rapunzelcim ve rapunzel adayları:))

ve yol arkadaşım vallaha nasılsın canım.bir dahaki kürüm c.tesi sen ne zaman yapıyorsun bakim.

İyiyim canım sen nasılsın ? :) Haftada kaç gün bakım yapıyorsun sen öyle Fazla kaçırma sonra :)

Çok sağol canımm ya :) hepsini temin edip başlayacağım :) sonuçları yazarım,tekrar teşekkür ederim :) Bakalım bu cici cici tarifler sonucunda o güzel buklelere ulaşabilcekmiyim :)
Sevgiyle kal

Ne demek tatlım :) Başladığında yorumlarını bekliyorum. Umarım bir an önce faydasını görüp o güzel buklelere kavuşursun :)
Şimdilik hoşçakal

canım geçen ay dengesiz yaptım bu ay haftada 2 yapmaya karar verdim .ilk 2 hafta duruma göre değiştirebilirim uzama aynı olursa haftada 1 yapacağım uzama ciddi oranda düzelirse 2ye devam edeceğim deneme yanılma yöntemi yani.sence olmaz mı canım böyle.

kızlar normalde saçlarımı yıkadğmda avucuma bir sürü saç teli gelirdi dökülürdü. dün akşam yıkadım 2. sarımsak karışımı deneyişimdi bu kadar kısa sürede kesti dökülmeye mucize gbi bir şey bu yha çevremdekilerde saçlarımın uzadığını söylüyorlar o da tam bakıma başlamadım rapunzell sana ne kadar teşekkür etsem azdır yakında şampuanıma bal zeytinyağı menekşe yağı jojoba yağı döküceğim balın mutlaka çam balı mı olması gerek normak bal olmaz mı

Olur canım. Ama haftada 2'den çok yapma, yorulmasın saçların :)

Rica ederim canım çok sevindim :) Bir arkadaşımız kestane balı katmıştı, aynı etkiyi aldı. Farketmiyor yani :)

Olur canım. Ama haftada 2'den çok yapma, yorulmasın saçların :)

Rica ederim canım çok sevindim :) Bir arkadaşımız kestane balı katmıştı, aynı etkiyi aldı. Farketmiyor yani :)

ayy canım ben sana bişe sorucam.ben şimdi yeni hamile kaldığımı öğrendim.bu şampuana koycaamız yağların yada vitamin ampullerin zararı olur mu ki acaba.şimdi aktara sorsam adam satmak için hersey diebilir.güvenemedim...

Hayırlı olsun canım :) Bitkisel yağ ve vitamin içeren ampuller olduğu için bir zarar vereceğini sanmıyorum. Sonuçta içmiyoruz da, sadece saçımıza sürüyoruz. Ama kesin bir bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmiş olmak da istemem. Bu konuda aktarın vereceği cevaptan çok doktorunun vereceği cevap önemli. Sen kontrol sırasında bir çıtlat istersen, için rahat etmiş olur :)

kızlar doğum kontrol hapını ezip şampuanının icine koyunca saç uzatıyormuş deneyenler var mı acaba gerçekten etki edermi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…