Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
valla super oldu bu sarmısaklı şampuanla rapunzelcim..
hiç koku da yok..bal da kattım..ohhhh,mis gibi...

yumuşacık oldu ve çok az döküldü..daha da ilk yıkamam ..

inşallah kısa sürede saçlarımı uzatacağım sayende rapunzelcim

Çok sevindim canım. İnşallah en kısa zamanda uzatıcaz saçlarını

Çok sevindim canım. İnşallah en kısa zamanda uzatıcaz saçlarını

bir parladı ,bir dalgaları belirginleşti canım...harika oldular :))
krem bile kullanmama gerek kalmadı ki benim saçlar kremsiz açılmaz yani.

artık eminim bu saçlar senin sayende çabuk uzayacak..çok güzel moral veriyorsun tatlım ...
:90::90::90::90:

Son düzenleme:

Oo çok sevindim tatlım. Ne mutlu bana o zamaaan :90::90:

Canım ben googledan baktım. Lavanta kürü yazdığımda ''Karaciğer yetmezliği, Hepatit-B ve Hepatit-C ye karşı bitkisel çözüm olarak İbrahim Saraçoğlu lavanta kürünü öneriyor.'' çıkıyor en başta. Yani konunun özünden saça dair bir şeye denk gelemedim. Ama bahsettiğin linkte arkadaşımız etkisini gördüğünü söylemiş. Denemediğim için bir şey diyemicem. Ama en azından saçına olmasa bile fayda sağlayacak bir kür. Madem başladın dene bakalım :)

evet canım dediğin gibi karaciğere faydalı bir deniyorum bakalım ne olacak.

Bu arada bal harika iyii geldi saçıma.saç kremi kullanmadım yumuşak ve parlak yaptı kesinlikle.yıkanırken bal kokusu alıyorum ama sonrasında kalıcı bişey yok.

Saol canım ya.

pazunzel canım.güzel koku için bir yağ önerirmiisn .Eşim bakım sonrası saçımdaki kokudan rahatsız hangi kokuyu kullansam yağ olarak.

Rica ederim canım. Hepimiz baldan memnunuz. Bal ne marifetliymiş ya

pazunzel canım.güzel koku için bir yağ önerirmiisn .Eşim bakım sonrası saçımdaki kokudan rahatsız hangi kokuyu kullansam yağ olarak.

Canım menekşe yağı, lavanta yağı, çilek yağı vs pek çok seçenek var. Ne tarz koku seviyorsan ona göre tercih edebilirsin :)

Rica ederim canım. Hepimiz baldan memnunuz. Bal ne marifetliymiş ya

Canım menekşe yağı, lavanta yağı, çilek yağı vs pek çok seçenek var. Ne tarz koku seviyorsan ona göre tercih edebilirsin :)

tamam canım ilk fırsatta aktara gidip hepsini test edeyim

bu arada ben kestane balı kullanmıştım ve aynı etkiyi verdi hatta araştırdım kestane balının faydaları saymakla bitmiyor..yani ikisinide kullanabiliriz.Bu arada bıldırcın yumurtasında e vitamini çok yüksek son kürden sonra biraz uzama var azda olsa uzama sonuçta bunda bıldırcın yumurtasınında parmağı var diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kestane Balının Faydaları

Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır. Ve bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan olması sebebiyle kansere karşı koruyucudur.

Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar.
Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle B.Hemolotik streptecoc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.

Olabilir canım yeni buluş bıldırcın yumurtasıdır belki de Demek ki söz konusu bal olunca türü çok da farketmiyor, ne güzel :)

Kestane Balı -Çiçek Balı Kıyaslaması

Bir kilogram kestane balında demir 7,97 mg, çiçek balında ise 3.95 mg oranında bulunuyor.
Bakır minerali kestane balında 0.44 mg, çiçek balında 0,32 mg oranında gözüküyor.
Mangan oranı kestane balında 14,7 mg oranında bulunması, çiçek balında ise 2,0 mg kadar düşük gözükmesi dikkat çekiyor.
Çinko oranı kestane balında 1.6 mg iken çiçek balında 4.4 mg oranında gözleniyor.
Sodyum oranı kestane balında 41.9 mg oranında, çiçek balında ise 40.9 mg oranında bulunuyor.
Potasyum oranı kestane balında 4850 mg olması dikkat çekerken, çiçek balında ise 998 mg olarak tespit edildi.
Son olarak kalsiyum oranı kestane balında 426 mg iken çiçek balında 146 mg belirlendi.

Oo fark bariz o zaman :)

selamlar güzelim,dikkat ediyorum ama canım herhalde çok fazla oynuyorum saçlarımla ondan olabilir diye düşünüyorum...parmaklarımın arasıyla açıyorum saçlarım açık olduğu zaman gün içinde sık sık...oda yapabilir ama dediğim gibi hemen bozuluyor ve klima ortamı kabartıyor saçımı....
iyi niyetli arkadaşım benim,sana hiç çekinmeden sorabileceğimden eminim....
koyudur canım saçım,kömür karası olmasa da...ama tiksinirim ccanım sığır iliğinden o yüzden yapamam...tavsiyen için teşekkür ederim...kullandığın markalarıda yazdığın için ayrıca teşekkür derim canım.........herşey için çok sağol görüşürüz tatlım...

sevindim canım senin adına bak korktuğun gibi olmadı....inşallah ilerki zamanlarda da daha çok faydasını görürsün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…