Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Merhaba canım çok çok çok teşekkür ederim Ne kadar güzel yazmışsın, çok sağol. Sorduklarını elimden geldiğince yanıtlıyım. Öncelikle sarımsağın bozmasından bir arkadaş daha korkup buzdolabına koymuştu sampuanını. Yani bu korkunda yalnız değilsin. Benim şampuan karışımımı yaptığım şişem büyük ve kaç ay geçti içine sarımsak koyalı ama bozulmadı. İçin rahat olsun. Ya da tedirgin olacağına ufak bir şampuan şişesine koy sarımsağı. 1 aylık kullanım sonucunda bitsin, yenisini yap. Bu şekilde bozmadığına emin olmuş olursun hem.

Saçlarının işlem görmediği halde çok sık kırılması normal değil. Mutlaka bir sebebi vardır. Uçların ince olduğu için kırıldığını varsayarsak saç uçlarına bakım yapacak olan gliserini tavsiye edebilirim. Akşam banyodan çıktıktan sonra saçlarını kurutmadan nemini al. Nemli uçlarına göz kararı gliserin damlatıp tara. Sabah kalktığında farkı hissedersin. Gliserin kuru uçlarına nem vereceği için iyi gelecektir.

Banyodan çıktığında saçlarının yumuşak olması içinse daha önce de arkadaşlara söylediğim gibi çambalını önerebilirim. Şampuanının boyutunu söylersen kaç kaşık eklemen gerektiğini söylerim. Onun dışında ben yaptığım kürlere de ekliyorum. 1 kez denersen etkisini görürsün. Yumuşacık oluyor. Onun dışında sinamekili bakım da saçı yatıştırıyor. Onu da deneyebilirsin. Yukarda bir arkadaşa da dediğim gibi sinamekili küre çambalı ilave edebilirsin.

Saçlarını kuruttuğunda istediğin şekli almasını istiyorsun anladığım kadarıyla. Düzleştirici de pek sık kullanmıyorsun. Saçlarının yağlanıp yatıştığında istediğin gibi olmaya başladığını o zaman da kirlendiği için kullanmadığını söylemişsin. Yani ihtiyacın olan saçlarının yatışması. O yüzden saçlarını yatıştırması için mavi su ya da durulama gerektirmeyen kremlerden tavsiye edebilirim.

Tahmin ettiğin gibi boyalı saçlar için olan şampuanlardan kullanmıyorum. Saçlarım canlıysa eğer bunu kalın telli olmasına ve bitkisel bakımlara borçluyum. Bu da demek oluyor ki 2,3 ay sonra biri sana saçlarını sorduğunda sen de aynı cümleyi kuracaksın :)

Badem yağını sormuşsun. Tatlı olacak canım. Yurtdışındaymışsın, orada bulacağın yağların kalitesi hakkında bir şey söyleyemeceğim o yüzden. Ama 3 hafta sonra ben de yurtdışına çıkıcam kısmetse. Eğer yakın ülkelerse gelirken ben de getirebilirim istersen. Gerçi sen de geri gelecekmişsin. O arada beklemek istemezsen eğer hangi ülkede olduğunu söylemen yeterli :)

Bu kadar güzel yazdığın için çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşlara da söylediğim gibi ne istersen sorabilirsin. Elimden geldiğince cevaplarım. Senin de söylediğin gibi sıcak bir ortam oluşturduk topiğimizde. Kopmayı düşünmediğine göre aramıza hoşgeldin :)

Çok teşekkür ederim canım Bence de kestirme, doğru karar :)
Bazı arkadaşlar boyalı kısımlarının renginin açıldığını söylemişti. Ben de sinamekinin doğal saç rengini açtığını farkettim. Düzenli dip boyası yaptığım için beni de çok seindirmişti :) Bakalım sende nasıl etki edecek :) İnşallah sende de fayda eder de fotoğraflarınla topiğimizi renklendirirsin :)

şu an bakımım yine başımda...

inşallah çabuk uzar rapunzelcim :))

sınavlarında başarılar tatlım

Çok çok teşekkür ederim canım

İnşallah uzayabileceği en kısa zamanda uzar :)

Son düzenleme:
saçlarn gerçekten mükemmel görünüyor bnm 2 ayda kırıklar sarı sarı çkıyo sinir oluyorum bende o yzden sürekli kestryrm .. snn ne kadar sürede uzadı saçlarn :)

Teşekkürler canım Kuaförler kesim konusunda gaddarlar, kısaltıyorlar güzelim saçlarımızı :) O yüzden kırılmaları en aza indirmek için yaptığımız önerileri dikkate alabilirsin. Saç uçların içinse arkadaşa tavsiye ettiğim gibi gliserin kullanabilirsin.
Benim saçlarımın uzama süresi biraz karışık. 4 yıl önce kuaför kurbanı olduktan sonra 2 - 2,5 yıl çıtçıt, kaynak gibi çeşitli geçici uzatma yollarını denedim. Bir sıkıntı anımda kaynaklarımı çıkartma kararı alıp çıkarttım ve o da ne, saçlarım belime geliyor :) Ondan sonra da az az kesip daha da uzattım. O yüzden net olmasa da 2,3 yıl diyebilirim :)

maşallahhh çok beğendm saçlarını canım
sindy bebek saçı gibi

ben saçlarımı uzatmak istiyorum, ama bana sarımsak deme ne yapabilirim

Çok teşekkür ederim canım

Sarımsaklı şampuan çok etkili bu konuda ama madem istemiyorsun sinamekili kürü deneyebilirsin. Ama mutlaka çörekotu yağı kat içine :)

ben yaşmaya,süt,bal,buğday yağını karıştırıp haftada 1 sürüyorum
bunuda deneyeyim hemencik
gelişmeleri yazarım canım :81:

Rica ederim, ben tesekkür ederim asil. Herkese cevap yazmissin tek tek, uzun uzun. Ben de bu aralar cok düzlestirmeye basladim saclarimi, baya yiprandi zaten. Senin tarifler kurtaricim oldu resmen. Bu arada saclarinin uclarindan aldircaksan özel tarihleri dikkate al. Biliyorsundur belki onunla ilgili konuyu sac uzatma topiginde. Ben sac kesim tarihinde saclarimin uclarini 1 cm kadar kesiyorum ve 2 hafta gibi bi sürede eski uzunluguna dönüyor saclar. Hatta bakimlari da o tarihlere göre yapabilirsin gercekten etkili...

Benim de su an saclarimda siyah boya var onu senin yaptigin gibi yavas yavas acmayi düsünüyorum. Ayni zamanda sinamekiyle ve senin burada paylastigin tariflerle saglikli bir sekilde uzatacagim.
Sinameki dedigin gibi sac rengini aciyor ama ben bunun yaninda sana sac rengini zahmetsiz acman icin bi öneride bulunayim; papatyali sampuanlar. Benim dogal sac rengim acik kumral, cok kisa bir süre kullanmama ragmen baya farketmisti sari sari parliyordu saclarim. Ben Tresani kullaniyordum bütün papatya özlü sampuanlar bu etkiyi veriyor sanirim. Kendi sac rengin ne? Eger cok koyu degilse senin saclarinda da etkili olur. Ayda bir boyatiyorsun saclarini, 2-3 haftada etki ediyor zaten bu sampuan. Eger baska bir marka sampuan kullaniyorsan bunu sadece diplerin geldiginde diplerine uygulayabilirsin. Benden bi öneri, ihtiyacin oldugunda kullanirsin.

Yeni fotoğraf çekerim demiştim. Çekemeyince varolan en yakın tarihli fotoğrafımı koyayım dedim. Arkadan değil o yüzden :)

Masallah sari sac bir insanda bu kadar mi asil durur..
Yüzün görünmüyor ama avatarindan gördügüm kadariyla sari saci tasiyabilecek kadar güzel.
Merak ettim göz rengin ne? Ben koyu kahve gözlüyüm, tenim acik kasim kirpigim acik ama göz rengim yüzünden sarinin yakisip yakismayacagi konusunda tereddütlüyüm. Koyu renk gözlüleri biraz soluk gösterebiliyor cünkü sari. :44:

ben yaşmaya,süt,bal,buğday yağını karıştırıp haftada 1 sürüyorum
bunuda deneyeyim hemencik
gelişmeleri yazarım canım :81:

Tamam canım. Kendi uyguladığın kürden memnun kalırsan da tavsiyelere açığız :)

Tariflerim fayda sağlıyor yani ne mutlu :)

Özel tarihleri pek çok gez gördüm ama hiç uygulamadım. Açıkçası pek mantığa uygun gelmemişti. Ama madem öyle diyorsun, denerim tabi :) Ne kaybım olacak sonuçta :)

Siyah boya saçtan zor akıyor. O yüzden bir an önce açayım diye yakma saçını. En iyisi dediğin gibi yavaş yavaş :) Aynı zamanda bakım da yapacağın için sağlıkla uzar hem saçların :)

Önerin için çok teşekkür ederim. İlk kez duydum ve mutlaka denicem :) Benim kendi saçım da açığa yakın bir kumral. Heyecanlandım şimdi. Aynı etkiyi görürsem düzenli kullanırım. Nerede bulabilirim peki, kozmetikçi, eczane falan mı ?

Çok çok teşekkür ederim Sarı renk genel olarak solgun gösteriyor maalesef. Koyu renge kıyasla düzenli makyaj isteyen bir renk. Göz rengiyle alakalı değil yani bu durum. Sadece çok açık sarılar, platinler açık renk gözde daha iyi duruyor. Yoksa kahverengi göz de gayet güzel taşıyor sarıyı. Bence sarıyı taşımadaki etken ten rengi. Ve senin ten rengin de söylediğine göre gayet uygun. Ben miyop olduğum için kontakt lens kullanıyorum mesela. Eğer sarıya boyadıktan sonra içine sinmezse - ki hiç sanmıyorum - kozmetik lensler de var. Sen de onlardan kullanabilirsin. Gözlerimin fotoğrafını da yükliyim :)

Son düzenleme:
maşallah rapunzel kaşın güzel gözün güzel saçlar ayrı güzell..allah özene bözene yaratmış dedikleri bu olsa gerek..maşallah yavrum çok güzelsn dikkat et kendine

rapunzelcim çok teşekkür ederim cevap verdiğin için
ama badem yağı ya da hint yağı koymasak olmuyo mu ya da onların yerine saça iyi gelen başka bir yağ koysak çünkü ben o yağlarla kaşlarımı mahvetmiştim de kötü hatıralarım var:2:
illa yağ olması gerekiyosa zeytinyağı koysam olur mu çok mu ağır olur

Rica ederim canım. Badem yağı ve ya hint yağıyla ilgili sorun yaşayan birine daha önce denk gelmediğim için onları önerdim. Senin durumunda da muhtemelen başka bir etken sorun olmuştur. Ama ne demişler sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş Zeytinyağı da saça yararı bilinen yağlar arasında. Onun dışında menekşe yağı, susam yağı gibi saça iyi gelen pek çok yağ daha var. Sen de onlardan içine sinenle uygularsın kürünü :)

Aranızda bulunmaktan mutluluk duyacağım canımhoş bulduk diyeyim bende o zaman
Zahmette bulunup uzun uzun açıklama yaptığın için sana minnettarım güzelim...

Bende öyle yapayım o zaman canım küçük şişe alayım, bu şekilde hem korkum kalmaz hemde sarımsakları yenilerim her yeni şişe aldığımda....

Bende anlamıyorum canım niye bu kadar çok kırlıyor diye...Islak taramamaya ve geniş tarakla taramaya özen gösteririm ama yinede kırılır...Gliserin hiç aklıma gelmemişti canım şimdi onuda not aldım güzelim...

Şampunımın boyutu 250ml canım eğer buna göre söylersen ve bundan büyük yada küçük alırsam ona göre azaltır yada çoğaltırım kaşık sayısını canım.Seni fazla zahmete sokmamış olurum...buna göre ayarlama yaparım....birde sinamekinin saçı açtığını söylemişsiniz o yüzden arada bir yapayım ben çünkü saçlarımın açılmasını istemiyorum...Sence de daha iyi olmaz mı canım....saçı açmaması açısından...Çünkü uçlarına doğru hala boya var....

Mavi suyu duymamıştım canım,biraz önce araştırdım gerçekten de faydalı birşey benziyor..fön ve düzleştirici öncesi saçı koruyup,kırılmaları önlüyormuş...Ben serum kullanırdım düzleştirmeden önce ipek gibi yapardı gerçekten ama uzun süre kullanmadığım için kırıkları önledi diyemem...

ince düşüncen içinde ayrıca teşekkür ederim canım...Çok naziksin...Özelden mesaj atarım sana nerede yaşadığımı...

birde birşey sorabilir miyim canım sen saçın için hangi markaları kullanıyorsun doğal ürünler dışında zahmet olmazsa cevaplayabilir misin.krem,şampuan,sprey,jole vb.Şampuan otacı demişsin,bakım kremi de ipek demişsin..bende bir ara ipek ikisi bir arada kullanmıştım gerçekten de güzeldi şampuan...ama sonra değiştirmiştim...saçımı boyayınca pantane aldım...

bu topikten kopmayı asla düşünmüyorum foruma girdiğim sürece
herkese iyi günler diliyorum........bol sağlıklı ve güzel saçlara

Son düzenleme:
rapunzelcim,
şampuanıma sarımsak da ekledim..
inşallah kokmam ..

rapunzeeelllllle yazmışsın canım ama bende yazmadan geçmek istemedim...inşallah canım kokmazsın...ben yaptığımda kokmamıştı...bir güzel yıkmaıştım başka şampuanla...banyo kokmuştu ama duj jelinin kokusuyla bişeycik kalmamıştı...inşallah işe yarar canım....

Son düzenleme:

sağol canım :))
inşallah yarar,çünkü saçlarım çok kısa....
biraz da gürleşse iyi olur...

tekrar teşekkürler canım

ya kızlar sarımsaklı şampuan iyi güzel çok işe yarıyor da bence yaz ayında kullanmak biraz kötü olur diye düşünüyorum. çünkü güneş vurdukça kafamız terledikçe hafiften bi sarımsak kokusu geliyor insanın burnuna..bilmiyorum bu konuda belki katılmayan olur ama bana hafiften geldi kokusu :26:

rapunzelcim,
şampuanıma sarımsak da ekledim..
inşallah kokmam ..

Kokmazsın canım merak etme :) Koksak biz yapar mıyız

Mrb canııım :) Gliserin kullandıktan sonra da devam ederse sorunun yeni bir şeyler buluruz. Saçlarını tararken uçlardan başlayıp hırpalamamaya dikkat etmeyi de unutmamak lazım tabi :)

250 ml için 2,3 tatlı kaşığı yeterli olur tatlım. Her yüz ml için 1 tatlı kaşığı olarak hesap edebilirsin şampuanının boyutunu değiştirdiğinde . Ayrıca ne zahmeti canım istersen her şampuan aldığında sorabilirsin de :)

Saçlarının taban rengi çok koyuysa fark edilecek kadar açacağını sanmıyorum ama yine de içinin rahat etmesi açısından çok sık kullanmazsın. Sığır iliği koyulaştırıyor. İstersen onu da deneyebilirsin :)

Mavi su saçı yatıştırmak,açmak,fönü kolaylaştırmak için birebir. Ben şu an kullanmıyorum ama şöyle söyliyim. Kaynak kullandığım dönemlerde kuaförüm diplerden gelen 3 ay boyunca karışan saçı kolayca açabiliyordu mavi su sayesinde.

Şu an şampuan olarak Otacı, saç kremi olarak İpek, saç spreyi olarak Schwarzkopf kullanıyorum. Nadir kullandığım jölemin markası da Fonex. Şekillendirici sprey, jöle olarak hep en sert yapanını tercih ediyorum tutması açısından. Bunlar dışında şu an ihtiyaç duymuyorum ama Elseve fön çekme sütü de epey işimi görmüştü. Tavsiye edebilirim.

Soruları yanıtladığım gibi mesaj kutuma bakıcam, nerdeymişsin :)

Canım ben akşam yatmadan önce yıkıyorum. Sabaha koku kalmıyor. Eğer çok rahatsız ederse ya da yıkadığım gibi çıkmam gerekiyorsa da tarağıma parjüm sıkıp tarıyorum saçlarımı ve mis gibi kokuyorlar. Deneyebilirsin sen de :)

Son düzenleme:
rağunzelcim ben geldim tatlım.ne zamandır yoktum evimde.bugün geldim yarına başlıyorum küre.İyi haber saçımda hafif bir uzama var 1 cm olmadı ama 1 hafta sonra 1 cm olur umarım.o kadar uğraşla ayda 1 cm uzattım saçımı ama ben inanıyorumki şu an depoyu dolduruyor uzatmaya sonra başlayacak.

rapunzelcim bebek konusunu 1 ay daha ertelediğim için lavanta kürü yapacağım.hEM İÇİP HEMDE KÜR SONRASI YIKADIĞIM TEMİZ SAÇLARIMDA YARIM SAAT BEKLETİP DURULAYACAĞIM.sEN DENEMEDİN SANIYORUM Kİ FAKAT FİKRİN NEDİR BU KONUDA.SARAÇOĞLUNUN ÖNERİSİ BU.

Sağlıklı bir saç ayda 1 cm uzar. Yani uzaman gayet iyi dearmothercım :)

Canım lavanta kürüne bir baktım da saç için kullanmıyorsun değil mi ? Cilt için ve bazı hastalıklara tedavi mahiyetinde kullanılıyormuş. Saraçoğlu tavsiye ettiyse vardır tabi ki bir bildiği. Ama kullanmadığım için net bir şey söyleyemicem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…