- 24 Şubat 2011
- 509
- 3
-
- Konu Sahibi rapunzeeel
merhabalar rapunzeel'ciğimkonunu yeni gördüm ve iyiki görmüşüm...çok güzel,çok faydalı bir topik olmuş hayırlı uğurlu olsun....baştan sona okumaya çalıştım sayfaları ve okudum da.....usanmadan her arkadaşa cevap yazmışsın ve cevapların o kadar nazik ve içtenki,bu topiği sıcacık yapmışsın....Saçlarına zaten söyleyecek kelimeler bulamıyorum çok güzel,harika,olağan üstü........ Allah nazarlardan saklısın....Kırkbinkere maşallah....Ve burada birbirine mesaj yazan arkadaşlar da çok içten sanırım bunun sebebine senin içtenliğin .....
herkes burada paylaşmışken bende saçlarımdan bahsedeyim....Belimin biraz üstünde,uçları ince fakat dipleri kalın koyu renk saçlarım var....ve boya sadece uçlarında kaldı..çünkü boyayı sevmedim,boyadıktan sonra birdaha boyamayacağım için bıraktım....çikolata kahveye boyamıştım...kendi saç rengim de zaten çok siyah olmamakla birlikte koyu renkti...benim saçlarımda problemli...çünkü banyodan sonra kuruyunca kabarıyor,böyle kaymak gibi olmuyor...saçımı kurutsamda,kurutmasam da aynı.....saçımı yıkamamın üzerinden birkaç gün geçince o havası iniyor,daha güzel oluyor ama kirli saçım oluyor o zamanda....yani benim istediğim temiz ve güzel bir saç....geçen yıl şampuanıma sarımsak bende koymuştum gerçekten faydalı...hem dökülmeyi önlüyor hemde yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyor...Fakat sonra bıraktım çünkü şampuanın içindeki sarımsağın bozulup saçıma zarar vermesinden korktum,çünkü sonraları şampuan çok ağır kokmaya başlamıştı....Acaba kaç ay dayanır sarımsak ? Başkada bir şey yapmadım saçıma...yapmak istedim fakat zara da vermek istemedim...ama burada gördüm ki,hep denenmiş tarifler o yüzden kormadan yapıcam.Saç şekillendirici fazla kullanmıyorum saçlarım katlı ,dalgalı ve bu halini seviyorum,banyodan sonra saçlarımı kurutmuyor da, jöle ,sprey vb.çok sık kullanmıyorum fakat saçlarım hep kırık....uçlarından kendim kesiyorum fakat sonra bir ay bile geçmeden kırılmaya başlamış bile....
Kullandığım ürünlerde , boyalı saçlar için pantene şampuan ve kremi,elidor zeytinyaplı maske,nivea köpük,sprey ; avon balsam ve serum....işte canım bunlar ama saçlarım istediğim gibi kaymak değil,kayıp gitmiyor....düzleştirince de ilk gün güzel oluyor sabaha bozuluyor....
İşte canım benim saç hikayem bu....Senin boyalı saçların olduğu halde boyalı şampuan kullanıyorsun sanırım ama saçların yinede canlı...senin yaptıkların dışında benim içinde söyleyeceğin birşeyler varsa seve seve kabul ederim canım....söyledikleri not aldım zaten en kısa zamanda deneyeceğim..Birde badem yağı tatlı mı acımı canım,hangisi kullanıyorsun?O yağları burada bulsamda kalitesinden emin olamadığım için Türkiye'ye gittiğimde oradan alacağım ve o zaman deneyeceğim...O zamanda kaadr idare ederim 1,5 ay kaldı şunun şurası......
bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim ama seni bulmuşken yazmadan geçemedim....Tekrar ellerine sağlık canım....Artık kopmam senden......
Merhaba canım çok çok çok teşekkür ederim
Saçlarının işlem görmediği halde çok sık kırılması normal değil. Mutlaka bir sebebi vardır. Uçların ince olduğu için kırıldığını varsayarsak saç uçlarına bakım yapacak olan gliserini tavsiye edebilirim. Akşam banyodan çıktıktan sonra saçlarını kurutmadan nemini al. Nemli uçlarına göz kararı gliserin damlatıp tara. Sabah kalktığında farkı hissedersin. Gliserin kuru uçlarına nem vereceği için iyi gelecektir.
Banyodan çıktığında saçlarının yumuşak olması içinse daha önce de arkadaşlara söylediğim gibi çambalını önerebilirim. Şampuanının boyutunu söylersen kaç kaşık eklemen gerektiğini söylerim. Onun dışında ben yaptığım kürlere de ekliyorum. 1 kez denersen etkisini görürsün. Yumuşacık oluyor. Onun dışında sinamekili bakım da saçı yatıştırıyor. Onu da deneyebilirsin. Yukarda bir arkadaşa da dediğim gibi sinamekili küre çambalı ilave edebilirsin.
Saçlarını kuruttuğunda istediğin şekli almasını istiyorsun anladığım kadarıyla. Düzleştirici de pek sık kullanmıyorsun. Saçlarının yağlanıp yatıştığında istediğin gibi olmaya başladığını o zaman da kirlendiği için kullanmadığını söylemişsin. Yani ihtiyacın olan saçlarının yatışması. O yüzden saçlarını yatıştırması için mavi su ya da durulama gerektirmeyen kremlerden tavsiye edebilirim.
Tahmin ettiğin gibi boyalı saçlar için olan şampuanlardan kullanmıyorum. Saçlarım canlıysa eğer bunu kalın telli olmasına ve bitkisel bakımlara borçluyum. Bu da demek oluyor ki 2,3 ay sonra biri sana saçlarını sorduğunda sen de aynı cümleyi kuracaksın :)
Badem yağını sormuşsun. Tatlı olacak canım. Yurtdışındaymışsın, orada bulacağın yağların kalitesi hakkında bir şey söyleyemeceğim o yüzden. Ama 3 hafta sonra ben de yurtdışına çıkıcam kısmetse. Eğer yakın ülkelerse gelirken ben de getirebilirim istersen. Gerçi sen de geri gelecekmişsin. O arada beklemek istemezsen eğer hangi ülkede olduğunu söylemen yeterli :)
Bu kadar güzel yazdığın için çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşlara da söylediğim gibi ne istersen sorabilirsin. Elimden geldiğince cevaplarım. Senin de söylediğin gibi sıcak bir ortam oluşturduk topiğimizde. Kopmayı düşünmediğine göre aramıza hoşgeldin :)
Saçlarımı kestirmeye karar vermiştim,ta ki seni görene kadar
şuan vazgeçtim,süpersin yaa maşallah,harika saçların var
notlarımıda aldım,iş çıkışı aktardayım
sinameki boyalı kısımların renginide açıyor mu?en çok ona sevindim:))
bendede fayda ederse öncesi sonrası foto koyucam bende
Çok teşekkür ederim canım
Bazı arkadaşlar boyalı kısımlarının renginin açıldığını söylemişti. Ben de sinamekinin doğal saç rengini açtığını farkettim. Düzenli dip boyası yaptığım için beni de çok seindirmişti :) Bakalım sende nasıl etki edecek :) İnşallah sende de fayda eder de fotoğraflarınla topiğimizi renklendirirsin :)
şu an bakımım yine başımda...
inşallah çabuk uzar rapunzelcim :))
sınavlarında başarılar tatlım
Çok çok teşekkür ederim canım
İnşallah uzayabileceği en kısa zamanda uzar :)
Son düzenleme: