Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Masallah masallah. :nazar::nazar::nazar: Bol bol koyalim boncuklarimizdan hatta sacina da koyalim bir iki tane. :nazar::nazar: Sariya boyadigin halde harika korumussun saclarini, su gibi saclarin. :KK16: Bisey merak ettim; sacinin kendi düzlügü mü yoksa düzlestiriyor musun?
Sac rengine bayildim, normalde boyali sari saclari pek sevmem ama sen rengi iyi tutturmussun avatarindan gördügüm kadariyla yakisiyor sana. Ayrica upuzun sac ya sapsari olacak ya da simsiyah. :21:

Otacı'nın bitkisel şampuanını kullanıyorum şu an. Saç kremi olarak da İpek'i kullanıyorum. Gayet uyduruk bir marka ama beni şaşırtıcı derecede memnun etti. Yok tatlım yağlandırmıyor. 2 şampuanlamaya hiç bir şey kalmıyor saçta.

Canim bisey diyim mi sana hic uyduruk deyip gecistirmemek lazim ben de hobbynin sac balsamini aldim, koca siseye 3 lira verdim ve saclarimi ilk yikamada yumusacik yapti.
En son saclarimin uclarini kirmizi yapmistim feci yipranmisti, tiftik tiftik olmustu onlari bile düzeltti. :KK66:
Bu arada böyle bir konu acip bizlerle deneyimlerini paylastigin icin cok tesekkür ediyorum. :KK71:

çam balını sampuana ekliyorsun galiba ben bunu pek anlamadım 700 ml bir sampuana ne kadar eklemek lazım

bu arada maşallahıda ekleyeyim nazarıda :nazar::KK1:

Yapamam galiba diyordum ama bu topikten görerek şampuanıma sarmısak koydum sonunda.. Yıkadıktan sonra saçımda koku bırakmadı ama yıkarken dayanılacak gibi değil...Şişenin ağzını açtığım anda çok kötü kokuyor. Sıcak havalarda sarmısağın bozulabileceğini de düşünerek şampuanı buzdolabına koydum:KK17:

Rapunzel ben sac rengine bayildim, sari ilerde düsündügüm renkler arasinda. Ayrica ten rengini de kendi ten rengime benzettim ve bana yakisacagini düsünüyorum. Tam olarak hangi renkleri karistirdigini ve hangi markayi kullandigini söyleyebilir misin acaba? :26:

öncelikle maşallah deyip nazar boncuğunu ekleyeceğim tatlım

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

emeğine de saçına da maşallah.

bende saçlarımı platin e boyatacağım boya boya fön fön saç mahvoluyor. saçlarımın uçları kırık başka sorunu yok Allah'a şükür ama platinden sonra iyice yorulur herhalde saçım. deneyeceğim çok sağ ol güzel saçlı kız :KK34:

Kızlar ders çalıştığım için çok sık giremiyorum foruma. Ama gün aşırı bakıyorum elimden geldiğince. Ne sormak isterseniz sorun, görünce mutlaka cevaplarım :)

selam kızlar bende yaklaşık bir hafta kadar önce röfle yaptırdım.saçımı kestirmeme rağmen gören herkes saçlarınımı kestirdin diye tepki veriyo röfle bakımı için bildiğiniz farklı ve etkili bi yöntem varmı acaba ???

Selam canım. Röfle biraz yakmıştır saçını, ondan arkadaşlarına öyle geliyordur. Ben de 2,3 hafta önce biraz daha açmıştım saçımı. Ertesi günkü hali epey yıpranmıştı. Haftasonu tatilde olduğum için bakım da yapamamıştım çünkü. Eve gelir gelmez ballı sinameki yaptım. Eski haline geri döndüler. Son boyamadaki yıpranmışlık düzeldi yani. Onu tavsiye edebilirim sana.

hangi marka boya kullanıyosun cnm?
maşallah saçların çok güzel biraz fazla soru sordum ama kırmayıp beni cevapladığn içinde çok teşekkürler
:KK71::KK71:

Çok teşekkür ederim canım :KK16: Koleston kullanıyorum. Ne istersen sorabilirsin, çekinme sakın :)

tek kelimeyle on numara...maşallh

Çok teşekkür ederiiim :KK16:

rapunzelcim kan değerime pazartesi baktırıyorum canım kan düşüklüğüm var ise anında önlemini alacağım.

Ne yaptın canım, baktırdın mı değerlerine ?

Rapunzelcim bu tarifleri uygulamadan önce saçların nasıldı acaba?
Benim saçlarım sağlıklı, uzunluguda benim için iyi.
Yumuşak ve parlak.
Ama tek derdim saçlarım yatıp kalkınca cok tuhaf oluyor.
Kabarıyor, pek şekil almıyor.
Birde düzleştirince öyle çok yumuşak olmuyor gibime geliyor.
Etrafta ki herkes yumuşacık oldugunu söylüyor ama bana nedense öyle gelmiyor.
Benim kendi saçlarım dalgalı.
Banyodan cıktıgımda saçlarım kuruyunca bi tuhaf oluyor..
Tuhaftan kastımda su ;
Tuhaf bir şekil alıyor..
Acaba saç kesimimle alakası olabilir mi?

Saçlarımın daha canlı ve parlak görünmesi için ne yapabilirim?
Daha kolay şekle sokmak için felan..

Kendi hazırladıgım bir kaç tarifim var..
Küçük bir şişede bi karışımım var.

İçinde menekşe yağı, hint yağı, badem yağı, çam terebentin ve çörek otu yağı var.
Ama üşengeçliğimden pek kullanmıyorum.
Sence haftada 2 kere kullansam bir faydasını görür müyüm?
Birde şampuanımdada çam terebntin, badem yağı, menekşe yağı ve çörek otu yağı var.

2. bi şampuanım daha var onun içindede bal var..

Ama dedigim gibi üşengeçliğimden kullanmıyorum.

Bana ne yapmamı tavsiye edersin?

Canım sürekli boyanıp işlem gördüğü halde uzayan bir sarı saç en fazla ne kadar sağlıklı olabilirdi ki desem cevap mahiyetinde olur sanırım :) Çok kötü durumda değildi ama haliyle yıpranmıştı. Zaten yıpranmış incelen uçlardan kurtulup sağlıklı şekilde uzatmaya devam etmek için başlamıştım bakıma da.

Benim saçlarım düzleştirdiğimde kat kat daha fazla sağlıklı ve ipeksi görünüyor. Normalde olması gereken de bu. Sende aksi oluyorsa bunun kullandığın düzleştirici ile alakalı olması muhtemel. Isısı saçını yatıştırmaya yetmediği için elektriklendiriyordur. Düzleştiricini değiştirmeyi düşünürsen tavsiyede bulunabilirim. Eğer düşünmüyorsan fön öncesi kullanım için mavi su, yatıştırıcı sprey, durulama gerektirmeyen kremler var. Onlar da işini görür.

Yataktan kalktığında ve banyodan çıktığında şekil almaması saç tipinle alakalıdır. Ve emin ol bu konudan muzdarip olan yalnız sen değilsin. Saç şeklin yani saçının düz,dalgalı olması, saçının inatçılığı, saç tellerinin kalınlığı, gürlüğü, kesimi hepsi birer etken bu konuda. Eğer çok katlı bir kesimin varsa ondan kaynaklanıyor da olabilir.

Saç parlaklığı ve canlılığı için çambalını önerebilirim. Kolay şekil alması içinse 1 paragraf yukarda saydıklarım işini görecektir. Bunun dışında uyguladığım bakımlardan sonra saçlarım daha kolay şekil aldığı için onları da önerebilirim.

Yaptığın karışım da şampuan da gayet iyi olmuş. Haftada 2 kez kullandığında tabi ki görürsün faydasını. Düzensiz kullandığın için huzursuz olma. Ben de çok düzensiz kullandım ama faydasını gördüm. En son bakım yaptığımdan bu yana epey zaman geçti mesela. Bu seni yıldırmasın. Fırsat bulduğunda uygularsın.

Hepsini cevapladım sanırım. Gözümden kaçan ve ya farklı sormak istediğin bir şey varsa da sorabilirsin tatlım :)

Masallah masallah. :nazar::nazar::nazar: Bol bol koyalim boncuklarimizdan hatta sacina da koyalim bir iki tane. :nazar::nazar: Sariya boyadigin halde harika korumussun saclarini, su gibi saclarin. :KK16: Bisey merak ettim; sacinin kendi düzlügü mü yoksa düzlestiriyor musun?
Sac rengine bayildim, normalde boyali sari saclari pek sevmem ama sen rengi iyi tutturmussun avatarindan gördügüm kadariyla yakisiyor sana. Ayrica upuzun sac ya sapsari olacak ya da simsiyah. :21:

Canim bisey diyim mi sana hic uyduruk deyip gecistirmemek lazim ben de hobbynin sac balsamini aldim, koca siseye 3 lira verdim ve saclarimi ilk yikamada yumusacik yapti.
En son saclarimin uclarini kirmizi yapmistim feci yipranmisti, tiftik tiftik olmustu onlari bile düzeltti. :KK66:
Bu arada böyle bir konu acip bizlerle deneyimlerini paylastigin icin cok tesekkür ediyorum. :KK71:

Çok çok teşekkür ederim canım :KK16: Saçımın doğal hali hafif dalgalı. Fotoğraflardaki hali düzleştiriciyle yapılmış. Yani ben de çok sık düzleştirici,maşa kullananlardanım. Benim saçım uzadıysa herkesinki de uzayabilir :)
Saç rengimi beğenmene ve yakıştırmana sevindim. Ona da teşekkür ederim :KK71: Uzun saç sarıya ve siyaha çok yakışıyor katılıyorum sana. Gerçi uzun saç her renge yakışıyor o da ayrı :)

Hobby'yi ben de kullanmıştım. Haklısın, bu konularda önyargılı olmamak lazım. O da dediğin gibi çok güzel yapmıştı :)

Faydalı oluyorsam ne mutlu bana, ben de güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim :KK71::KK16:

çam balını sampuana ekliyorsun galiba ben bunu pek anlamadım 700 ml bir sampuana ne kadar eklemek lazım

bu arada maşallahıda ekleyeyim nazarıda :nazar::KK1:

Çok teşekkürler :KK16::KK1: Çambalını hem kürlerime hem de şampuanıma ekliyorum. 700 ml için 6 tatlı kaşığı yeterli olur. Tatlı kaşığı diyorum çünkü dökmek daha rahat oluyor :KK1:

Yapamam galiba diyordum ama bu topikten görerek şampuanıma sarmısak koydum sonunda.. Yıkadıktan sonra saçımda koku bırakmadı ama yıkarken dayanılacak gibi değil...Şişenin ağzını açtığım anda çok kötü kokuyor. Sıcak havalarda sarmısağın bozulabileceğini de düşünerek şampuanı buzdolabına koydum:KK17:

:KK1: Bozmaz canım merak etme :) Duş esnasındaki koku rahatsız ediciyse içine hoş kokulu bir yağ ekleyebilirsin. Ben bu şekilde azalttım kokusunu :)

Rapunzel ben sac rengine bayildim, sari ilerde düsündügüm renkler arasinda. Ayrica ten rengini de kendi ten rengime benzettim ve bana yakisacagini düsünüyorum. Tam olarak hangi renkleri karistirdigini ve hangi markayi kullandigini söyleyebilir misin acaba? :26:

Teşekkür ederim canım. Ten renklerimiz yakınmış madem sana da en az bana yakıştırdığın kadar yakışacaktır :KK61: Ben lise dönemimden başlayarak yavaş yavaş açtım saçımı. Daha doğrusu kumraldan sarıya pek çok ton kullandım. Bu rengi bir anda istemedim yani açtıkça açasım geldi diyelim. O yüzden tek boyamayla aynı rengi elde edebilir misin bilmiyorum. Eğer edemezsen yılma sakın :) Ben kolestonun açık altın sarısıyla 9.0 sarısını karıştırıyorum genelde. Üstüne fazladan açıcı falan da ekliyorum tabi :)

öncelikle maşallah deyip nazar boncuğunu ekleyeceğim tatlım

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

emeğine de saçına da maşallah.

bende saçlarımı platin e boyatacağım boya boya fön fön saç mahvoluyor. saçlarımın uçları kırık başka sorunu yok Allah'a şükür ama platinden sonra iyice yorulur herhalde saçım. deneyeceğim çok sağ ol güzel saçlı kız :KK34:

Çok çok teşekkür ederim canım :KK16: Saçların rengi açılınca yıpranıyor haliyle. Bu yıpranmışlıktan kurtulmanda bu bakımlar yardımcı olacaktır. Dene bakalım, inşallah benim kadar memnun kalırsın sen de :)

Yeni fotoğraf çekerim demiştim. Çekemeyince varolan en yakın tarihli fotoğrafımı koyayım dedim. Arkadan değil o yüzden :)

Canım sürekli boyanıp işlem gördüğü halde uzayan bir sarı saç en fazla ne kadar sağlıklı olabilirdi ki desem cevap mahiyetinde olur sanırım :) Çok kötü durumda değildi ama haliyle yıpranmıştı. Zaten yıpranmış incelen uçlardan kurtulup sağlıklı şekilde uzatmaya devam etmek için başlamıştım bakıma da.

Benim saçlarım düzleştirdiğimde kat kat daha fazla sağlıklı ve ipeksi görünüyor. Normalde olması gereken de bu. Sende aksi oluyorsa bunun kullandığın düzleştirici ile alakalı olması muhtemel. Isısı saçını yatıştırmaya yetmediği için elektriklendiriyordur. Düzleştiricini değiştirmeyi düşünürsen tavsiyede bulunabilirim. Eğer düşünmüyorsan fön öncesi kullanım için mavi su, yatıştırıcı sprey, durulama gerektirmeyen kremler var. Onlar da işini görür.

Yataktan kalktığında ve banyodan çıktığında şekil almaması saç tipinle alakalıdır. Ve emin ol bu konudan muzdarip olan yalnız sen değilsin. Saç şeklin yani saçının düz,dalgalı olması, saçının inatçılığı, saç tellerinin kalınlığı, gürlüğü, kesimi hepsi birer etken bu konuda. Eğer çok katlı bir kesimin varsa ondan kaynaklanıyor da olabilir.

Saç parlaklığı ve canlılığı için çambalını önerebilirim. Kolay şekil alması içinse 1 paragraf yukarda saydıklarım işini görecektir. Bunun dışında uyguladığım bakımlardan sonra saçlarım daha kolay şekil aldığı için onları da önerebilirim.

Yaptığın karışım da şampuan da gayet iyi olmuş. Haftada 2 kez kullandığında tabi ki görürsün faydasını. Düzensiz kullandığın için huzursuz olma. Ben de çok düzensiz kullandım ama faydasını gördüm. En son bakım yaptığımdan bu yana epey zaman geçti mesela. Bu seni yıldırmasın. Fırsat bulduğunda uygularsın.

Hepsini cevapladım sanırım. Gözümden kaçan ve ya farklı sormak istediğin bir şey varsa da sorabilirsin tatlım :)

Evet canım hepsini cevaplamışsın.
İlgin için çok teşekkür ederim.
Saçların harika görünüyor.

Bende yarın düzleştirip saçlarımın resmini koyayım.
Bundan sonra düzenli bir şekilde saçıma bakım yapıcam.
Üşenmezsem tabii :KK9::KK9:

çook güzel saçların var hem bu kadar uzun hem de bu kadar bakımlı
hayran kaldım valla:nazar:
ben de denemek istiyorum ama benim saçlarım zaten çok gür bir de badem yağı hint yağı falan kullanırsam daha da gürleşicek hiç baş edemem
sadece yumuşatıcak ya da şekillenmesini kolaylaştırıcak bişey olsa keşke:KK61:

ben de denemek istiyorum ama benim saçlarım zaten çok gür bir de badem yağı hint yağı falan kullanırsam daha da gürleşicek hiç baş edemem

rapunzel bal demiş :) kesinlikle şampuanına bal koy yada ballı karışımdan yap bal saçı yatıştırıyor o kadar parlatıyor ki inanamazsın :KK52:

melyqe arkadaşın da cevapladığı gibi bal karışımı saçı yumuşatmak ve kolay şekil almasını sağlamak için rapunzelin kullandığı bir karışım canım. sen de bir dene umarım işe yararr :KK71:

rapunzel hiçbir mesajı cevapsız bırakmamaya çalışmışsın. Sanal ortamdan da tanısam, senin çok nazik birisi olduğunu düşünüyorum canım. Sarımsaklı şampuanın içine dediğin gibi menekşe yağı koydum bir kapak, koku biraz azaldı evet. Bunun dışında saçlarımı daha kolay tarayabildim kremi daha az kullanarak. Ders çalışıyorum demişsin sınavlarında başarılar:KK1:

oy oy oyy maaşallah canım :nazar::nazar::nazar: hoşgeldin tekrardan :KK16:

Hoş buldum canım teşekkür ederiim :KK16:

Evet canım hepsini cevaplamışsın.
İlgin için çok teşekkür ederim.
Saçların harika görünüyor.

Bende yarın düzleştirip saçlarımın resmini koyayım.
Bundan sonra düzenli bir şekilde saçıma bakım yapıcam.
Üşenmezsem tabii :KK9::KK9:

Ben de teşekkür ederim tatlım. Çok iyi olur, hem saçlarını görmüş oluruz hem de ilerlemesini daha iyi anlarız :) O zaman bakım zamanı başlasın :KK1:

Çok teşekkür ederim canım :KK16: Çörekotu yağı ve sarımsak gürleştiriyor, onları kullanma o zaman. Arkadaşlarımız da söylemiş zaten yineleyeyim; çambalı yumuşatıyor evet. Sinameki bakımı da daha kolay şekil almasını sağlıyor. Sana göre sinemakili bir kür yapalım. 1 tutam sinamekiyi 1 çay bardağı suda kaynat. Kaynayınca içine 1 yemek kaşığı çambalı ekleyip kaynatmaya devam et. Bal hemen eriyecek zaten. Ilınmasını bekleyip içine bemiks kır. Ve tedirgin etmeyecekse badem yağı ya da hint yağı ekle. Bu arada sinemakiyi ben demliklere konulan demir kafeste kaynattığım için kaynayınca direkt çıkarıp suyuna balı ekliyorum. Sen de süzdükten sonra yaparsın, eğer yaparsan tabi :)

rapunzel bal demiş :) kesinlikle şampuanına bal koy yada ballı karışımdan yap bal saçı yatıştırıyor o kadar parlatıyor ki inanamazsın :KK52:

Sağol melyqecim. Kesinlikle katılıyorum :)

bugün tekrar sinamekiye başladım rapunzel :KK36:
hayırlı uğurlu olsun bana da :21:

Hayırlı olsun tatlıııım :KK66:

melyqe arkadaşın da cevapladığı gibi bal karışımı saçı yumuşatmak ve kolay şekil almasını sağlamak için rapunzelin kullandığı bir karışım canım. sen de bir dene umarım işe yararr :KK71:

Sen de sağol tatlım. Topiğim emin ellerde, ne güzell :)

rapunzel hiçbir mesajı cevapsız bırakmamaya çalışmışsın. Sanal ortamdan da tanısam, senin çok nazik birisi olduğunu düşünüyorum canım. Sarımsaklı şampuanın içine dediğin gibi menekşe yağı koydum bir kapak, koku biraz azaldı evet. Bunun dışında saçlarımı daha kolay tarayabildim kremi daha az kullanarak. Ders çalışıyorum demişsin sınavlarında başarılar:KK1:

Çok teşekkür ederim canım. Ben de çilek yağı eklemiştim koku için. Güzel kokulu yağlar duş esnasındaki o yoğun kokuyu azaltıyor bir nebze de olsa. Menekşe yağı da saça faydası bilinen yağlardan. Doğru bir seçim olmuş :) Faydasını da görmüşsün zaten, ne güzel :21: Güzel dileklerin için de çok çok teşekkür ederim :KK71::KK16:

merhabalar rapunzeel'ciğim:KK16:konunu yeni gördüm ve iyiki görmüşüm...çok güzel,çok faydalı bir topik olmuş hayırlı uğurlu olsun....baştan sona okumaya çalıştım sayfaları ve okudum da.....usanmadan her arkadaşa cevap yazmışsın ve cevapların o kadar nazik ve içtenki,bu topiği sıcacık yapmışsın....Saçlarına zaten söyleyecek kelimeler bulamıyorum çok güzel,harika,olağan üstü........:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Allah nazarlardan saklısın....Kırkbinkere maşallah....Ve burada birbirine mesaj yazan arkadaşlar da çok içten sanırım bunun sebebine senin içtenliğin .....
herkes burada paylaşmışken bende saçlarımdan bahsedeyim....Belimin biraz üstünde,uçları ince fakat dipleri kalın koyu renk saçlarım var....ve boya sadece uçlarında kaldı..çünkü boyayı sevmedim,boyadıktan sonra birdaha boyamayacağım için bıraktım....çikolata kahveye boyamıştım...kendi saç rengim de zaten çok siyah olmamakla birlikte koyu renkti...benim saçlarımda problemli...çünkü banyodan sonra kuruyunca kabarıyor,böyle kaymak gibi olmuyor...saçımı kurutsamda,kurutmasam da aynı.....saçımı yıkamamın üzerinden birkaç gün geçince o havası iniyor,daha güzel oluyor ama kirli saçım oluyor o zamanda....yani benim istediğim temiz ve güzel bir saç....geçen yıl şampuanıma sarımsak bende koymuştum gerçekten faydalı...hem dökülmeyi önlüyor hemde yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyor...Fakat sonra bıraktım çünkü şampuanın içindeki sarımsağın bozulup saçıma zarar vermesinden korktum,çünkü sonraları şampuan çok ağır kokmaya başlamıştı....Acaba kaç ay dayanır sarımsak ? Başkada bir şey yapmadım saçıma...yapmak istedim fakat zara da vermek istemedim...ama burada gördüm ki,hep denenmiş tarifler o yüzden kormadan yapıcam.Saç şekillendirici fazla kullanmıyorum saçlarım katlı ,dalgalı ve bu halini seviyorum,banyodan sonra saçlarımı kurutmuyor da, jöle ,sprey vb.çok sık kullanmıyorum fakat saçlarım hep kırık....uçlarından kendim kesiyorum fakat sonra bir ay bile geçmeden kırılmaya başlamış bile....
Kullandığım ürünlerde , boyalı saçlar için pantene şampuan ve kremi,elidor zeytinyaplı maske,nivea köpük,sprey ; avon balsam ve serum....işte canım bunlar ama saçlarım istediğim gibi kaymak değil,kayıp gitmiyor....düzleştirince de ilk gün güzel oluyor sabaha bozuluyor....
İşte canım benim saç hikayem bu....Senin boyalı saçların olduğu halde boyalı şampuan kullanıyorsun sanırım ama saçların yinede canlı...senin yaptıkların dışında benim içinde söyleyeceğin birşeyler varsa seve seve kabul ederim canım....söyledikleri not aldım zaten en kısa zamanda deneyeceğim..Birde badem yağı tatlı mı acımı canım,hangisi kullanıyorsun?O yağları burada bulsamda kalitesinden emin olamadığım için Türkiye'ye gittiğimde oradan alacağım ve o zaman deneyeceğim...O zamanda kaadr idare ederim 1,5 ay kaldı şunun şurası......

bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim ama seni bulmuşken yazmadan geçemedim....Tekrar ellerine sağlık canım....Artık kopmam senden......:KK69::KK70:

Son düzenleme:
Saçlarımı kestirmeye karar vermiştim,ta ki seni görene kadar:KK1:
şuan vazgeçtim,süpersin yaa maşallah,harika saçların var
notlarımıda aldım,iş çıkışı aktardayım:KK19:
sinameki boyalı kısımların renginide açıyor mu?en çok ona sevindim:))
bendede fayda ederse öncesi sonrası foto koyucam bende:KK61:

saçlarn gerçekten mükemmel görünüyor bnm 2 ayda kırıklar sarı sarı çkıyo sinir oluyorum bende o yzden sürekli kestryrm .. snn ne kadar sürede uzadı saçlarn :)

maşallahhh :nazar: çok beğendm saçlarını canım :nazar:
sindy bebek saçı gibi :KK69:

ben saçlarımı uzatmak istiyorum, ama bana sarımsak deme :KK1: ne yapabilirim:KK61:

X