Uzun ilişki kritik karar. Çok tıkandığım bir noktadayım görüşlerinize ihtiyacım var…

Uzun süreli ilişkisinin son zamanları nasılmış, tükenmişler mi, belki de sevgi falan bitmişti. Direkt kestirip atmayın.
Ama evlilik odaklı da olmayın hemen, tanıyın tanışın. Bazen uzun ilişkilerden sonra kısa süreli bir ilişki evliliğe dönüşüyor ve çok da sağlıksız bulmuyorum bunu. Her insan her ilişki farklı genellenemeyecek bir konu. Bazı ilişkiler boşuna uzuyor bence.

Yara bandı mı olacaksınız, yoksa yeni bir nefes bir bahar mı, bunu zaman gösterir, vakit geçirerek anlarsınız.

8 yıllık ilişkimden 2 yıl sonra eşimle tanışıp 1 yılda evlenme kararı aldım. Pişman olmadım.
Bu benim örneğim.

Genel olarak ben de kendimi severim Ama zaman zaman şansız görürüm. Bazı bitişler benim elimde olan sebeplerden kaynaklanmıyor ve ister istemez bunu da yönetebilmek istiyorum yani bazı şeyler benim elimde olabilmeli, istersem düzeltebileyim istersen bitirebileyim gibi. Ben yanlış yapmadım, iyiydi her şey, neden birden böyle oldu diye sorgularım. Bizim yapamadığımızı evren yapıyor çoğu zaman. Bazen lehimize bazen aleyhimize. Her şerde bir hayır da göremiyorum mesela. Madem bitti ee hani daha mı iyi hissediyorum daha mı iyi birini buldum sanki diyorum. İyi kötü vakit geçiriyorduk işte diyorum. Flört değil de İlişki yaşıyorsam çok ekstrem bir durum olmadıkça bitirmiyorum çünkü ben sevgili olduysam bi güzel hoşlanmışım sevmişimdir önce düzelir toparlanır yoluna gidiyorum, İşte tam o an ben bitirmiyorsam evren müdahale ediyor karşı taraf bitiyor. Sanırım bazı durumlarda tolerans göstermeden çat diye kesip atmak gerekiyor

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah bazı ilişkilerin gereksiz uzadığını bende malesef tecrübe ettim haklısınız. Gözlemleyeceğim teşekkür ediyorum yorumunuz için

Üstünden yıllar geçer anlarım ama 6 ay çok kısa bir zaman. Benim duygusal ilişkilerim genelde kısa sürer (3-4 ay) ama sonra bir ay içinde toparlanırım. İlişkinin süresine göre aslında bir toparlanma, kendine gelme süresi var. Davranışları nasıl o da önemli. Sık sık eski sevgilisinden bahsediyor mu? Ya da duygulanıyor mu? Ben böyle bir durumda seviyorsam davranışlarını gözlemlerdim ona göre hareket ederdim.

Benim çok yakın erkek arkadaşım uzun ilişkiden hemen sonra birini bulup nişanlandı, bir seneye kalmadan evlendi. 6-7 senedir evli. Adamın storyleri eşine gizli hep. Hala içip içip efkarlanıyor o kız için. Bir kere buluştuğumuzda anlattı içler acısıydı ruh hali. Ama eşine göre ideal bir evlilikleri var muhtemelen.

uzun süreli ilişkimi bitirip kısa sürede eşimle evlendim
bu kişiye ve duruma göre değişir
bana değer vermeyen saygı duymayan birinin arkasından neden yas tutayım ki...
adamda belki benim gibi düşünüyordur zaten olmayacak birşeyin arkasından oturup akıp giden zamana karşı neden beklesin ki...

Bu durumda bir şeyi merak ediyorum. Yakın arkadaşınız evlilik içinde sizce bu durumu belli ediyor mu yani evliliğe, eşine karşı tutumlarinda bu fark edilir mi hanımı mi göz ardı ediyor yoksa her şey yolunda mi gozukuyor cidden? Çok zor bir durum..

Bence belli etmiyor, böyle bir şeyi göz ardı edecek bir kız değil eşi de. Ekonomik özgürlüğü de var, avukat. Bizimki paylaştığı her şarkıda eski sevgilisini yaşıyor sanki. Eskiden birlikte gittikleri yerlere gidince tribe giriyor falan. Bir ara iletişime de geçtiler, yanlış olduğunu çok söyledik ama zaten sonra kız da muhabbeti kesti.

En kötü tarafı da belli olmuyor olması. Yani göz ardı etmeyecek insan bile böyle bir durumda anlayamaz. Bu tarz yazı okuduğumda veya çevremde denk geldiğimde istemsizce de olsa düşünürüm ve biraz tedirginlik olur. Son zamanlarda sık duyar oluyorum.. Başa gelmez inşallah. Çok üzücü. :/

Kısa sürede yangından mal kaçırır gibi evlilik olmaz

Benim de çok fazla var bazen ilişki içindeyken de bitiyor bir şeyler. En güzeli evlilik teklifini beklet tanı sadece vakit geçir ölç biç

İlk görüştüğümüz de konusu açılmıştı tedirgin değildi anlaşarak ayrıldık dedi yanındayken öyle bir şüpheye düşmüyorum

Üzücüymüş gerçekten şeffaf olsalar keşke belki kadın da kabul etmezdi ama saklamayı genelde tercih ediyorlar

Valla icine sinmiyorsa sinmiyordur. Icine sinse bize sormazdin. Ben olsam evlenmezdim 6 ay cok kisa bir sure. Oncesinde 7 yil olmasa bile cok kisa bir sure.

Çok olumsuz şeyler derler ama o kadar uzun ilişkiden çıkan herkes (toksikleşmiş) kurtulduklarında karşılarına anlaşabildikleri düzgün biri çıkınca şükürler olsun diyip evlenmek isterler. Sen istersen biraz süre tanı kendine ama kötü bir şey hissetmedim

ben de böyle birkaç hikaye biliyorum

bir iş arkadaşım vardı mesela, bir müzik grubunda çalıyormuş, soliste de aşık, kız ODTÜde öğrenci o zamanlar
kız bunu teşvik etmiş çocuk 22 23 yaşından sonra konservatuvara filan gitmiş
o sıra kızın okulu bitiyor memleketine gidiyor
bunlar birkaç sene de uzaktan yürütüyor
ama nasıl aşık nasıl aşık besteler yapıyor filan

sonra kız atandı
kız ODTÜ mezunu mühendis, iyi bir yere atanmış, KPSSnin ilk zamanları
oğlan konservatuvar bitirmiş ama öyle parlak bir müzik kariyeri yok. e başka bir mesleği de yok. ofis boy gibi çalışıyrdu işte.
bir de gençlik gece hayatıyla geçmiş seviyor alkol, müzik vs ortamları para biriktirebilecek filan bir insan değil... aileler denk görmemiş
bunlar ayrılmış

biz tanıştığımızda biriyle evliydi...
eşi aynı mezhepten, aynı çevreden, bir evin bir kızı, lise mezunu, ofis işinde çalışan, oturmayı kalkmayı bilen bir kızdı
ailesi kıza ev filan vermişti
maaşı da var. adam sırf bunun için evlenmiş esasen...

ama öğle tatilinde kızı arar "bi 5 dakika aşağı in yüzünü göreyim ay yüzlüm" filan derdi
sonra da bana böyle demesem düğünde takılan çeyreklerle elektrik faturası ödetmez bana derdi...benim bazı huylarımı bu eski ODTÜlü sevgilisine benzetirdi akşama kadar onu anlatırdı. kızın memleketine gitmiş buluşmuşlar ağlaşmışlar falan filan.. adam ruhen romantik, şairane biriydi ama karısına zerre kadar aşık değildi aslında tüm romantikliğni hala yüreğinde diğer kızla yaşıyordu...muhtelemen karısını, bi yüz veren bulsa, aldatırdı da.
ve karısı dünyanın en romantik en aşık adamıyla evli olduğunu sanıyordu.

Aslında kendim uzun bir ilişki yaşamasaydım kafam bu kadar karışmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…