Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

Merhaba bana yardimci olursaniz cok sevinirim.Biz yurt disinda oturuyoruz.17 yasinda kizim var okulunu birakti gitmiyor bir kac aydir ne konustuysam yok istemiyor.1 senesi kalmisti cok uzuldum ondan fazla.Ogretmeniyle konustuk direktorle konustuk okuldami rahatsiz eden var diye ogretmenlermi kotu davraniyor herseyi arastirmaya calistim yok bisey napacagimi sasirdim artik kendisi evde son derecede keyfi yerinde yardimci olursaniz cok memnun kalirim.Tesekkurederim

kızım birinci sınıfa gidiyor öğretmeniyle konuştugumda kızımdan genelde çok memnun oldugunu ama çok içine kapanık oldugunu söylüyor silik ve çekingen bu sözlü olarak ders anlatmakta yaşanıyor sanırım çünki notları gayet güzel

sosyalleşmesi için izcilige ve halk oyunları klübüne gönderiyorum .Arkadaşlıklarını destekliyorum ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum
evdeki konuşkanlıgının aksine okulda çok sessiz o kadarki öğretmene birşey diyecegi zaman sesi zor duyuluyor
notları hiç önemli değil benim için onları bir şekilde düzeltir illaki ama bu çekingenligini nasıl aşabiliriz :uhm:

içe kapanıklık konusu, çok yönlü ele alınması gereken bir konudur. belirttiğiniz gibi evde farklı okulda farklı olan çocuklar, önce dışa dönükken sonra içe dönük olan çocuklar (ya da tam tersi) vb. durumlarla karşılaşabiliriz. Bunun için öncelikli yapılması gereken çocuğun sınıf ortamında bu kadar sessiz kalmasına neden olabilecek herhangi bir sorunu olup olmadığını araştırmak olmalı. ayrıca aile içinde ve sınıf içinde çocuğun özgüven ve sorumluluğunu artırıcı görevler verilmeli. olumsuz davranışları cezalandırmak yerine doğrusu öğretilmeli ve olumlu davranışları da abartılmadan ödüllendirilmeli. ayrıca unutmamak gerekir ki bazı insanların yapısı çokta dışa dönük olmayabilir. sınıf ortamında yaşanan bir sorunu aile içindeki dikkatli davranışlarla aşacağınızı düşünüyorum. eğer sorunun ciddi boyutlarda olduğunu düşünüyorsanız okul rehber öğretmeni, Ram veya bir psikologtan yardım alabilirsiniz.

merhabalar çamaşır suyu kaydirigubbakcemile2 bir öğrenci var 7 sınıfa gidiyor kız öğrenci ve 2 senedir bir kez bile derste parmak kaldırmıyor ismini soruyorum şu metni okur musun diyorum en sevecen sesimle bana mısın demiyor göz göze gelmekten de korkuyor arkadaşlarıyla da iletişimi sıfır ama bir sağlık problemi yok sadece aşırı asosyal nasıl yaklaşmalıyım bilemiyorum okuldaki rehber öğretmene ilettim her zamanki gibi ilgilenmedi malesef yasakkelime neler yapılabilir bu tip öğrenciler için? :içelim:

çok yönlü ele alınması gerekn bir konu. dikkat çeken çocuklarla sadece tek bir öğretmenin ilgilenmesi çoğu zaman yeterli değildir. sınıf rehber öğretmeni, o sınıfa giren tüm öğretmenler, rehber öğretmen ve idare ortak çalışmalı. aklıma iki neden geliyor, birincisi zeka seviyesi için durum tespiti yapılması...en önemlisini sona sakladım aile incelemesi. sonra da bu doğrultuda çalışırsınız

benimde ilköğretim 4. sınıfa giden oğlum var. ama bu sene dersleri iyice asmaya başladı. hatta yerinde duramayan biri oldu nedenini çok araştırmama rağmen bulamadım bunu derse konsantre etmek sevdirmek için sizce ne yapmalıyım

derse konsantreden önce çocuğun fiziksel ve psikolojik tespitinin yapılması yerinde olur. dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun araştırılması gerekir. daha sonra neden bu değilse başka çalışmalar yapabilirsiniz. burdan yardımcı olurum

Merhaba bana yardimci olursaniz cok sevinirim.Biz yurt disinda oturuyoruz.17 yasinda kizim var okulunu birakti gitmiyor bir kac aydir ne konustuysam yok istemiyor.1 senesi kalmisti cok uzuldum ondan fazla.Ogretmeniyle konustuk direktorle konustuk okuldami rahatsiz eden var diye ogretmenlermi kotu davraniyor herseyi arastirmaya calistim yok bisey napacagimi sasirdim artik kendisi evde son derecede keyfi yerinde yardimci olursaniz cok memnun kalirim.Tesekkurederim

merhaba, küçük çocukları okula yönlendirmek oldukça kolaydır. ama 17 yaşına gelen bir genç kızı tüm çabalara rağmen yönlendiremediyseniz pekte yapacak birşeyiniz kalmamıştır. siz elinizden geleni yaptınız bence..ama son bir kez onunla konuşun. bunun sizin için önemi olmadığını, onu yine de çok sevdiğinizi ama neden okumak istemediğini bilmek istediğinizi sorun.

merhaba, benim 7.sınıfa giden oğlum var. genel olarak başarılı bir öğrenci ama ben onun şöyle planlı programlı ders çalıştığını görmedim. iki yıldır sbs ye giriyor geçen yıl 417 puan almıştı bu sene henüz belli olmadı ama kendisi iyi alacağından emin. sizden ricam benim oğlum gibi öğrenciler varmı? ona ders çalışması için nasıl yaklaşmalıyım ve ne konuşmalıyım? ben çalışan bir anneyim her zaman yanında olamıyorum. akşam eve gittiğim zaman ben ödevlerimi bitirdim diyor. ama hep tv hep bilgisayar ne yapabilirim bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.a.s.

ders çalışma konusu en çok gündeme gelen konulardan biri. ama genelde bu konuyu aileler gündeme getiriyor. benim ders çalışmayla ilgili yaptığım çalışmalar sırasıyla
ilk olarak çocuğun gerçekten ders çalışmayla ilgili sorunu var mı? bunun anlamı bazen ailenin bakış açısı ya da çocuğun bakış açısı aynı şeyi yansıtmıyor olabilir. öğretmenlerle konuşmakta fayda var. daha sonra çocuğun neden ders çalışmadığına bakıyorum. (çalışmıyorsa gerçekten) daha sonra da uygun yollarla konuşma yapıyorum. ama belirtmekte fayda var. özellikle anne ve oğul ders çalışma konusunda fazla çatışmaya girmemeli. çünkü ters bir durum olması muhtemel. uygun yollarla siz de bu araştırmaları yapabilirsiniz. okul rehber öğretmeni varsa yönlendirebilirsiniz

oğlumun okulunda rehber öğretmeni yok olsa zaten görüşecektim. sınıf öğretmeni aynı zamanda sosyal bilgiler öğretmeni oğlumun kendi dersine karşı çok ilgisiz olduğunu ancak soru sorduğunda cevap verdiğini söylüyor. yani derse kendi isteği ile katılmıyor benim zorumla oluyor demişti. bunun yanında öğretmenleri genel olarak çok memnunlardı. özellikle de fen ve teknoloji öğretmeni dersi nerdeyse sadece oğlumla yaptığını söyledi. oğlumun hedefi fen lisesine girmek ancak bunun için yeterli olarak çalıştığını düşünmüyorum. ben bunu ona nasıl anlatabilirim? sonradan eğer kazanamazsa kendi üzülsün istemiyorum. bu yüzden sizden yardım rica ediyorum. dersi derste öğrenmesi yeterli olurmu? yardımı olacaksa oğlum 4.sınıftan beri taktir ve teşekkür getirmiştir. bugüne kadar hiç zayıfı olmadı. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

merhaba , benim 7 yaşında bir kızım var. Kızımda ana okulunda 1 - 2 ay, 1.sınıfta ise 6- 7 ay önce başlayan bir kekemelik var. Ayrıca burnunu karıştırıp ağzına alıyor. Götürdüğüm bir uzman ama psikiyatrist değil çocuk pskiyatristine götürmemi önerdi ama bulunduğum şehirde çocuk psikiyatristi yok. ve bildiğim kadarı ile kekemelikte ilaç tedavisi yokmuş. Benim size sorum kızıma nasıl yaklaşmamı önerirsiniz. Bazen gün boyunca kekelemediği oluyor. Şu anda kızımı başka bir şehire götürme imkanım yok. şimdiden teşekkürler

Merhaba benim de size bir sorum olacak. ÖSS sınavına girdim. Seçim yapmak için yardımınıza ihtiyacım var. Kimya bölümü yazdığımda ileride Kimya Öğretmenliği bölümüne geçiş yapmam mümkün mü? Tezsiz yüksek lisans mı yapmak gerekiyor. Eskiden formasyon dersleri alınarak geçiş oluyor diye biliyordum. Bir de geçiş zor olur mu?

Hocam bir şey daha soracaktım. EA-2' den öğrenci alan Psikoloji bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık arasındaki fark nedir? Psikoloji mezunlarının iş bulma olasılığı nasıldır. Eminim çok arkadaşım da bunun yanıtını merak ediyordur. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba acil yardım ederseniz çoook sevinirim lütfen okuyun..ben düz lise mezunuyum.benim puanım tarih bölümü,çağdaş türk lehçeleri ve edb.ı sosyal bilg.öğr. i.ö e tutuyor ne yapmalıyım?ama ben 2 yıllık çocuk gelişimi istiyorum hangisi daha ii napıyım düz liseler 2yıllığa girebilir mş bu sene

oğlumun okulunda rehber öğretmeni yok olsa zaten görüşecektim. sınıf öğretmeni aynı zamanda sosyal bilgiler öğretmeni oğlumun kendi dersine karşı çok ilgisiz olduğunu ancak soru sorduğunda cevap verdiğini söylüyor. yani derse kendi isteği ile katılmıyor benim zorumla oluyor demişti. bunun yanında öğretmenleri genel olarak çok memnunlardı. özellikle de fen ve teknoloji öğretmeni dersi nerdeyse sadece oğlumla yaptığını söyledi. oğlumun hedefi fen lisesine girmek ancak bunun için yeterli olarak çalıştığını düşünmüyorum. ben bunu ona nasıl anlatabilirim? sonradan eğer kazanamazsa kendi üzülsün istemiyorum. bu yüzden sizden yardım rica ediyorum. dersi derste öğrenmesi yeterli olurmu? yardımı olacaksa oğlum 4.sınıftan beri taktir ve teşekkür getirmiştir. bugüne kadar hiç zayıfı olmadı. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

dersi derste öğrenmek şarttır ama asla yeterli değildir. takdir ve teşekkür asla sınavlarda bir kıstas değildir. sizin bu noktada yapmanız gereken düşüncelerinizi uygun bir dille anlatmak. daha fazlasını yapamazsınız. sosyal bilgiler dersine belki ilgisi azdır ama sınavlarda başarılı olmak için onun da gerekli olduğunu da açıklayın.

Merhaba benim de size bir sorum olacak. ÖSS sınavına girdim. Seçim yapmak için yardımınıza ihtiyacım var. Kimya bölümü yazdığımda ileride Kimya Öğretmenliği bölümüne geçiş yapmam mümkün mü? Tezsiz yüksek lisans mı yapmak gerekiyor. Eskiden formasyon dersleri alınarak geçiş oluyor diye biliyordum. Bir de geçiş zor olur mu?

kimya bölümünü bitirdiğiniz de kimyager oluyorsunuz. öğretmenlik yapmanız için tezsiz yüksek lisans yapmanız gerekiyor. bunun için de dil konusunu aşmanız ve ayrıca alese girmeniz gerekiyor. tezsiz ylden sonra ise kpss ye girmek ve atanmayı beklemeniz gerekiyor. ama kimya öğretmenliği atamaları az oluyor.

Hocam bir şey daha soracaktım. EA-2' den öğrenci alan Psikoloji bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık arasındaki fark nedir? Psikoloji mezunlarının iş bulma olasılığı nasıldır. Eminim çok arkadaşım da bunun yanıtını merak ediyordur. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

psikoloji mezunları psikolog, pdr mezunları psikolojik danışman ve rehber öğretmen oluyor. psikoloji bitirenlerde eğer o sene psikoloji mezunlarını rehber öğretmen olarak atamak üzere alırsa milli eğitim öğretmen olarak atanabiliyor. aradaki farkları teknik olarak anlatmayım ama şu kadarını bilin yeter. pdr mezunları daha çok öğrenciye yönelik çalışıyor.

merhaba acil yardım ederseniz çoook sevinirim lütfen okuyun..ben düz lise mezunuyum.benim puanım tarih bölümü,çağdaş türk lehçeleri ve edb.ı sosyal bilg.öğr. i.ö e tutuyor ne yapmalıyım?ama ben 2 yıllık çocuk gelişimi istiyorum hangisi daha ii napıyım düz liseler 2yıllığa girebilir mş bu sene

çocuk gelişimine kız meslek liseleri girebiliyor. sen bence öncelikli sos. bil. öğretmenliği daha sonra da tarih bölümünü düşün

kimya bölümünü bitirdiğiniz de kimyager oluyorsunuz. öğretmenlik yapmanız için tezsiz yüksek lisans yapmanız gerekiyor. bunun için de dil konusunu aşmanız ve ayrıca alese girmeniz gerekiyor. tezsiz ylden sonra ise kpss ye girmek ve atanmayı beklemeniz gerekiyor. ama kimya öğretmenliği atamaları az oluyor.

psikoloji mezunları psikolog, pdr mezunları psikolojik danışman ve rehber öğretmen oluyor. psikoloji bitirenlerde eğer o sene psikoloji mezunlarını rehber öğretmen olarak atamak üzere alırsa milli eğitim öğretmen olarak atanabiliyor. aradaki farkları teknik olarak anlatmayım ama şu kadarını bilin yeter. pdr mezunları daha çok öğrenciye yönelik çalışıyor.

Cevabınız için teşekkür ederim. Sizi yormazsam bir sorum daha olacak. Üniversiteler bölümünde sormuştum ama bu konuda çok bilgisizim. Felsefe bölümünü bitirenlerin iş bulma olanakları nasıl? Ayrıca bir de 5 yıl öğretim veren Felsefe grubu öğretmenliği var. İş bulma olanakları çok dar olarak biliyorum ama siz bu konuda ne dersiniz. Bir de Açıköğretim fakültesi Felsefe bölümü açmış sanırım. Örgün öğretim daha iyi değil mi? Teşekkür ederim. a.s.

Cevabınız için teşekkür ederim. Sizi yormazsam bir sorum daha olacak. Üniversiteler bölümünde sormuştum ama bu konuda çok bilgisizim. Felsefe bölümünü bitirenlerin iş bulma olanakları nasıl? Ayrıca bir de 5 yıl öğretim veren Felsefe grubu öğretmenliği var. İş bulma olanakları çok dar olarak biliyorum ama siz bu konuda ne dersiniz. Bir de Açıköğretim fakültesi Felsefe bölümü açmış sanırım. Örgün öğretim daha iyi değil mi? Teşekkür ederim. a.s.

örgün öğretim daha iyi.
felsefe grubu öğretmenliği iyi bir bölüm ama atanmak için çok çalışman gerek.
bölüm olarakta ne fizik, kimya, sosyoloji ve felsefeyi öneriyorum aslına bakarsan. matematik hariç.

çamaşır suyu canım ben geldim katsayı kurbanıyım imam hatip mezunuyum.29 yaşında ve 3 cocuk annesiyim.sınava hazırlanacağım.psikoloji okumak istedim hep ama tm de.matematik pek anlamıyorum.ama hep gözümdedir.hazırlık dergileri alacam karar vermek istiyorum.türkçe yada zihinsel engelliler öğr. istiyorum.çünkü otizim geçmişi oln oğlum var.karar veremiyorum.tm den kazanması zormudur mat1 belkide mat 2 kesinlikle yapamıyorum imkansızın peşinden i koşmuş olurum acaba psikoloji için.birde dergi olarak sence femmi finalmii

merhaba ben de psikoloğum ve evlilik danışmanlığı yapıyordum ancak bu yıl bir özel okulla anlaştım rehber öğretmen olarak görev yapacağım.çok benim uzmanlık alanım değil ama şimdide bu konuya yönelik kitaplar okuyup araştırmalar yapmaya başladım.sanırım RAM'ın çerçeve planı doğrultusunda ben okulumun yıllık planını çıkaracağım ve buna göre bir uygulama yapacağım.bu yıllık planlara örnekler nerden bulabilirim.

çamaşır suyu canım ben geldim katsayı kurbanıyım imam hatip mezunuyum.29 yaşında ve 3 cocuk annesiyim.sınava hazırlanacağım.psikoloji okumak istedim hep ama tm de.matematik pek anlamıyorum.ama hep gözümdedir.hazırlık dergileri alacam karar vermek istiyorum.türkçe yada zihinsel engelliler öğr. istiyorum.çünkü otizim geçmişi oln oğlum var.karar veremiyorum.tm den kazanması zormudur mat1 belkide mat 2 kesinlikle yapamıyorum imkansızın peşinden i koşmuş olurum acaba psikoloji için.birde dergi olarak sence femmi finalmii

sınav sisteminin değişmesi ve katsayıların kalkacak olması senin için avantaj. ama tam bir netlik yok bu konuda...ayrıca mat1 ve sözel, psikoloji için ağırlıklı olan bölümler olacak galiba. azmin elinden birşeyin kurtulacağını sanmam...dergi konusuna gelince inceleyip hangisinin senin çalışma tarzına uygun olduğuna karar verebilirsin

merhaba ben de psikoloğum ve evlilik danışmanlığı yapıyordum ancak bu yıl bir özel okulla anlaştım rehber öğretmen olarak görev yapacağım.çok benim uzmanlık alanım değil ama şimdide bu konuya yönelik kitaplar okuyup araştırmalar yapmaya başladım.sanırım RAM'ın çerçeve planı doğrultusunda ben okulumun yıllık planını çıkaracağım ve buna göre bir uygulama yapacağım.bu yıllık planlara örnekler nerden bulabilirim.

çalıştığınız okulun olduğu ilçenin bağlı bulunduğu ramın net sayfasından ya da ordan temin edebilirsiniz...uygun olan budur

X