Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

canım; oğlum 3-4 gündür hiç tırnak kırmıyordu :dance:.onunla konuşmuştuk bana farketmeden elim giderse beni uyarırmısın anne dedi bende kabul ettim.ama hiç uyarmama gerek kalmadı.sadece bugün öğretmeni biraz konuşmak istedi eli o anda tırnaklarına gitti.bende müdahale ettim elin yaramazlık yapıyor annem onu durdur dedim ve endişeleceği bir durum olmadığını anlattım. onu yanımızdan uzaklaştırdım . öğretmeni sınıfta sinirli olduğundan bahsetti. galiba o anın endişesiyle yaptı diye düşünüyorum (hatasının farkında olmalı ).sence bu iyi birşeymi,yoksa yalnışmı yapıyorum senden bunu öğrenmek istedim .yardımların için tekrar teşekkür ederim a.s.

şimdi nedenlerinden bahsederken dediğim gibi "sinir vb. davranışlarının dışarı vurulamaması nedeniyle çocuk tırnaklarını yiyebilir" çocuğunuzda da tırnak yememesi tersi bir etkiyle sinirli davranışlar sergilemesine neden olmuş olabilir. ayrıca size kendisinin beni uyarır mısın demiş olması itibariyle sizin yaptığınız davranışta bir yanlış yok, seçtiğiniz yolda gayet uygun....ancak çocuğunuzla sözlü değilde davranışsal bir metod geliştirebilirsiniz..ben öğrencilerime bakışlarımla ifade ediyorum...siz de örneğin "seni uyarmamı istemiştin ya, o zaman ne yapayım?" diyebilirsiniz (örnek o anda yanağını okşayıp ona gülümseme gibi) sinirli hallerinin geçmesi için de biraz sabıra ihtiyaç var....yaşının küçük olması nedeniyle....ancak şimdilik arkadaşlarına ya da öğretmenine ya da size kızdığında bunu sinirlenerek değil de güzelce konuşarak halletmesi gerektiğini ona uygun bir şekilde söyleyebilirsiniz ancak küçük olduğu için duygularını ne derecede ne şekilde kontrol edebilir o da ayrı bir konu....biraz sabretmeniz gerekecek ve siz götürdüğünüzü söylediniz ama ben yine de bir psikologtan yardım almanızı ısrarla tavsiye ediyorum....

benımde bir sorum olucak araştırdım ama kesin sonuç bulamadım hatta bir topik bile açtım...bana kyk dan öğrenim bursu çıktı.. öğrenim kredisi yazmıor öğrenim bursu yazıyor bu şimdi geri ödemelimi degilmi bazı sitelerde öğrenim bursunun geri ödemesiz kredinin geri ödemeli oldugunu söyluyor anlamadım..yardım ederseniz sevinirim

canım kendisi elin yaramazlık yapıyor dersen ben anlarım dedi.yani kendi seçimi .psikoloğada dediğim gibi götürdüm.küçük bir şehirde yaşıyorum sadece 1 tane vardı.oda ben çocuk psikoloğu değilim ,yapabileceğim birşey yok dedi .bende başka yere sevk istedim .abartmayın okadar önemli bir şey değil diye sevk etmedi .ve senin tavsiyen üzerine tekrar gözümü karattım ve hastaneye gittim ama tayini çıkmış yenisi gelecek dediler ama nezaman geleceği belli değilmiş.onun içinde senin başını çok ağrıtıyorum canım başka gidebileceğim bir yer yok......:eek:

canım kendisi elin yaramazlık yapıyor dersen ben anlarım dedi.yani kendi seçimi .psikoloğada dediğim gibi götürdüm.küçük bir şehirde yaşıyorum sadece 1 tane vardı.oda ben çocuk psikoloğu değilim ,yapabileceğim birşey yok dedi .bende başka yere sevk istedim .abartmayın okadar önemli bir şey değil diye sevk etmedi .ve senin tavsiyen üzerine tekrar gözümü karattım ve hastaneye gittim ama tayini çıkmış yenisi gelecek dediler ama nezaman geleceği belli değilmiş.onun içinde senin başını çok ağrıtıyorum canım başka gidebileceğim bir yer yok......:eek:

canım, ben zaten bana soru sorabilmeniz için bu konuyu açtım....istediğin kadar yardım ederim...ben en iyi şekilde yardımcı olmak için uzman konusunda ısrarcı davrandım....işbirliği içinde bir çözüm bulunur diye..ama neyse hayırlısı olsun bakalım...yeni psikolog gelince denersin şansını...

benımde bir sorum olucak araştırdım ama kesin sonuç bulamadım hatta bir topik bile açtım...bana kyk dan öğrenim bursu çıktı.. öğrenim kredisi yazmıor öğrenim bursu yazıyor bu şimdi geri ödemelimi degilmi bazı sitelerde öğrenim bursunun geri ödemesiz kredinin geri ödemeli oldugunu söyluyor anlamadım..yardım ederseniz sevinirim

açtığın konuya da yazdım. ama buraya da yazıyorum ki bu durumda olan diğer arkadaşlar varsa yararlansınlar.....
herkes kendi üniversiteden ya da bağlı bulunduğu kykdan şartları öğrenebilir.
kyk'nin verdiği katkı ve öğrenim kredileri geri ödemelidir....
ancak burs senin üniversitedeki başarına göre değişiyor....ve şartlar üniversiteden üniversiteye değişiyor..kimi üniversite her dersten başarıyla geçmeni şart koşuyor kimi de 1 ya da 2 dersten başarısız olsanda burstan yararlanmana imkan tanıyor...şartları yerine getirdiğinde sorun yok, bursunu alırsın ama şartları sağlayamadığında tüfe oranlarına göre geri ödeme zorunluluğu var..ayrıca kyk bursundan yararlanan başka burs alamıyor, katkı ve öğrenim kredisi de alamıyor, olurda başarısız olur ve bursun kesilirse o zaman sana katkı ve öğrenim kredisi hakkı tanınıyor, ister alırsın ister almazsın diyorlar....

benim sekiz yaşında ikinci sınıfa giden bir kızım var.genel olarak dersleri iyi problemleri falan anlıyor kendi başına yapıyor fakat bir kaç gün sonra sınav olduğunda yanlış yapıyor .sorduğumda sen bunu anlamıştın diye unutuyorum diyor.öğretmeniyle konuştum sınıfta dikkatini vermiyor diyo.kısaca dikkat dağınıklığı var sanırım.bi uzmana götürmelimiyim sizce

benim sekiz yaşında ikinci sınıfa giden bir kızım var.genel olarak dersleri iyi problemleri falan anlıyor kendi başına yapıyor fakat bir kaç gün sonra sınav olduğunda yanlış yapıyor .sorduğumda sen bunu anlamıştın diye unutuyorum diyor.öğretmeniyle konuştum sınıfta dikkatini vermiyor diyo.kısaca dikkat dağınıklığı var sanırım.bi uzmana götürmelimiyim sizce

kendi başına yapıp sınavda yanlış yapmak sadece dikkat dağınıklığına işaret etmez ancak öğretmenlerinin gözlemleri de dikkatini vermediği şeklindeyse ve evde de bazen dikkatini toplayamadığını gözlemliyorsanız bir uzmandan yardım alıp kaynağın ne olduğunu hemen bulmakta fayda var......ama yine de tüm bunlar Dikkat eksikliği tanısı için yeterli olmayabilir..uzman size en doğrusunu söyleyecektir.

canım oğlum,07.09.2002 doğumlu ilkokul 1. sınıfa gidyor bu gün elime öğrenci gelişim raporu geldi rapor çok iyi ve iyi ağırlıklı,iyilere biraz bozuldum açıkçası yazması ve okuması süper biraz hareketli yalnızca konuşma becerisi çok güzel ama onada iyi vermiş öğretmeni yani hareketli çocuk çok iyiyi haketmiyomu merak ettim açıkçası......................

canım oğlum,07.09.2002 doğumlu ilkokul 1. sınıfa gidyor bu gün elime öğrenci gelişim raporu geldi rapor çok iyi ve iyi ağırlıklı,iyilere biraz bozuldum açıkçası yazması ve okuması süper biraz hareketli yalnızca konuşma becerisi çok güzel ama onada iyi vermiş öğretmeni yani hareketli çocuk çok iyiyi haketmiyomu merak ettim açıkçası......................

slm canım, hareketli olduğu için mi öğretmeninin ona iyi verdiğini düşünüyorsun? yani bir haksızlık yapıldığını düşünüyorsun anladığım kadarıyla...ama bence durumu böyle değerlendirme....sonuçta gelişim raporlarını öğretmenlerin hem gözlemleri hem de kanaatlari etkiler tabi ki ama sadece hareketli olduğu için de iyi verdiğini düşünmüyorum..hem orada yazanlar çocuğunuzu tam anlamıyla açıklamaya yetmeyen ifadelerdir. sizin çocuğunuz için söylemiyorum ama örneğin konuşma becerisi çok güzel olan bir öğrenci sınıfta kendini ifade edemeyebilir. bu da öğretmeni ve doğal olarak ifadeleri etkiler.gelişim raporlarını dikkate alın ancak ordaki ifadelerin de çocuğunuzun özelliklerinin birebir karşılığı olmadığını unutmayın....ayrıca öğretmeni demek ki çocukları yeterli derece de incelemeye çalışmış, çünkü hepsine iyi ya da çok iyi yazıp bırakabilirdi, olaya bir de bu yönünden bakın....zaten 1. sınıf olduklarını düşünürsek yaşları gereği hareketli olmaları çok normal...

Son düzenleme:
yani karnedede iyi fln olursa bu çocuğu kötü etkilemezmi azmini kırmazmı bilmiyorum kafam çok karışık okuyan yazan ödevini yapan sorumluluğunu bilen hepte çevreden taktir alan bi çocuk olumsuz etkilenir diye çok korkuyorum daha çok küçükler çünkü...

canım eğer yalnış anlamadıysam bugün doğum günün .:uhm: eğer öyleyse mutlu yıllar tatlım daha güzel bir ömür ve dileğin herşey senin olsun:içelim:

a.s.a.s.a.s.a.s.a.s..........

yani karnedede iyi fln olursa bu çocuğu kötü etkilemezmi azmini kırmazmı bilmiyorum kafam çok karışık okuyan yazan ödevini yapan sorumluluğunu bilen hepte çevreden taktir alan bi çocuk olumsuz etkilenir diye çok korkuyorum daha çok küçükler çünkü...

genelde herkes için sonuçtan çok önem verdikleri kişilerin bu sonuca nasıl yaklaştıkları önemlidir. eğer sen onun karnesindeki iyilerden çok çok iyilere dikkat çekersen ve bunu çocuğuna hissettirirsen o da çok iyileri görür sadece buna emin ol....gelişmeye açık alanları da çocuğunuzla birlikte geliştirirsiniz...a.s.
canım eğer yalnış anlamadıysam bugün doğum günün .:uhm: eğer öyleyse mutlu yıllar tatlım daha güzel bir ömür ve dileğin herşey senin olsun:içelim:
evet canım doğumgünüm teşekkür ederim....

a.s.a.s.a.s.a.s.a.s..........

merhaba benimde bir sorum olacak.7.sınıfa giden bir oğlum var ve ders çalışma konusunda problemimiz var.bir türlü düzenli ders çalışmıyor.1 gün çalışıyor 3 gün çalışmıyor.artık ne yapacağımı bilmiyorum.sorumluluklarının farkında ama tembellik ediyor.oğlumun ders çalışması konusunda neler yapmalıyım nasıl davranmalıyım?

merhaba benimde bir sorum olacak.7.sınıfa giden bir oğlum var ve ders çalışma konusunda problemimiz var.bir türlü düzenli ders çalışmıyor.1 gün çalışıyor 3 gün çalışmıyor.artık ne yapacağımı bilmiyorum.sorumluluklarının farkında ama tembellik ediyor.oğlumun ders çalışması konusunda neler yapmalıyım nasıl davranmalıyım?

sorumluluklarının farkında ama tembellik ediyor dediğiniz için size şunları önerebilirim...eğer bu geçici bir dönemse fazla üstüne gitmeye gerek yok; ancak bunu alışkanlık haline getirmemesi için babası ve annesi olarak siz, onunla güzel bir sohbet ortamı yaratarak hedefleri ve idealleri hakkında konuşun. ayrıca ondan beklentilerinizi (ders çalışma konusunda) çocuğu fazlaca strese sokmadan anlatın ve onun sizden bu konuda bir beklentisi olup olmadığını sorun...ayrıca rehberlik servisiyle görüşerek ona bir ders çalışma planı hazırlanabilir....

merhaba.benim kızım 9 yaşında ve 3. sınıfa gidiyor.dersleri ve sınıftaki durumu çok güzel.ama ciddi bir dikkat eksikliği problemi var.dersin başında 5 dakikadan fazla oturamıyor.zeki bir çocuk ama çok basit hatalar yapıyor.dikkatini toplaması için neyapmalıyım

merhaba.benim kızım 9 yaşında ve 3. sınıfa gidiyor.dersleri ve sınıftaki durumu çok güzel.ama ciddi bir dikkat eksikliği problemi var.dersin başında 5 dakikadan fazla oturamıyor.zeki bir çocuk ama çok basit hatalar yapıyor.dikkatini toplaması için neyapmalıyım

öncelikle, dersin başında 5 dkdan fazla duramaması evde mi oluyor, yoksa okulda da mı böyle...ayrıca bir konuya odaklanma sorunu yaşıyor mu? yoksa odaklandığı konuyu hemen anlayabiliyor mu? çok basit hatalar yapıyor konusu önemli bir ayrıntı....öncelikle sınıf öğretmeni ve varsa okul rehber öğretmeniyle konuşun....rehber öğretmen sizi yönlendirsin....yoksa sınıf öğretmeninden bu konuyla ilgili bilgi alın bakalım sınıfta nasıl?
sınavlarda ayrıntıyı kaçırıyor mu?

merhaba benim sorum biraz farklı olacak ama ilk mesajında öss ile ilgilide sorabilirsiniz dediğiniz için soruyorum.ben ikinci bir lise diploması alıyorum ve meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde okuyorum.bilginiz vardır mutlaka şuan bu eğitim 11.sınıfta özel eğitim alanı ve erken çocukluk eğitimi olmak üzere iki dala ayrılıyor.benim sorularım ise;ben buradan özel eğitim alanından mezun olunca okul öncesş öğretmenliğ seçebilirmiyim.ve yada mezun olunca erken çocukluk alanındada iş başvurusunda bulunabilirmiyim.şimdiden teşekkürler.

merhaba benim sorum biraz farklı olacak ama ilk mesajında öss ile ilgilide sorabilirsiniz dediğiniz için soruyorum.ben ikinci bir lise diploması alıyorum ve meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde okuyorum.bilginiz vardır mutlaka şuan bu eğitim 11.sınıfta özel eğitim alanı ve erken çocukluk eğitimi olmak üzere iki dala ayrılıyor.benim sorularım ise;ben buradan özel eğitim alanından mezun olunca okul öncesş öğretmenliğ seçebilirmiyim.ve yada mezun olunca erken çocukluk alanındada iş başvurusunda bulunabilirmiyim.şimdiden teşekkürler.

şimdi bu konuda çok net bir bilgim yok, öncelikle onu belirteyim ama alanlara ayrılmak demek kendi alanlarında uzmanlaşmak demektir...

şimdi meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olanlar, sınavsız geçiş yöntemiyle üniversitelerin 2 yıllık anasınıfı öğretmenliklerine başvurabiliyor...siz de bu diplomaya sahip olunca büyük ihtimalle bu başvuru hakkını elde edeceksiniz....

ancak, lise bittikten sonra hangi alanda iş bulmak istiyorsanız o yönde eğitim yapmanız daha uygun olacaktır....özel eğitim son zamanların en gözde alanı onu da belirtmek isterim....işbaşvurularınız sizin diplomanıza göre değerlendirilir....ancak alanınız başvuru yaptığınız işyerinin çalıştığı alana göre önem kazanır..örneğin bir kreş erken çocukluk eğitimi alanına önem verebilir, özel eğitim merkezi de özel eğitim alanına önem verir...

öncelikle, dersin başında 5 dkdan fazla duramaması evde mi oluyor, yoksa okulda da mı böyle...ayrıca bir konuya odaklanma sorunu yaşıyor mu? yoksa odaklandığı konuyu hemen anlayabiliyor mu? çok basit hatalar yapıyor konusu önemli bir ayrıntı....öncelikle sınıf öğretmeni ve varsa okul rehber öğretmeniyle konuşun....rehber öğretmen sizi yönlendirsin....yoksa sınıf öğretmeninden bu konuyla ilgili bilgi alın bakalım sınıfta nasıl?
sınavlarda ayrıntıyı kaçırıyor mu?

okuldada dikkatinin bir kalemle bile dağıldığını söylüyor öğretmeni'.birebir sorduğum hersoruyu cevaplıyor.ama testlerde çok basit hatalar yapıyor 'diyor.bir uzmana danışmama gerek varmı diye sordum.gerek yok durumu çok iyi sınıf 1.si dedi.ama ben yinede emin olamıyorum.dikkatini toparlayabilse çok daha iyi olucağını düşünüyorum

X