- 24 Temmuz 2008
- 2.511
- 8
- 42
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
canım; oğlum 3-4 gündür hiç tırnak kırmıyordu :dance:.onunla konuşmuştuk bana farketmeden elim giderse beni uyarırmısın anne dedi bende kabul ettim.ama hiç uyarmama gerek kalmadı.sadece bugün öğretmeni biraz konuşmak istedi eli o anda tırnaklarına gitti.bende müdahale ettim elin yaramazlık yapıyor annem onu durdur dedim ve endişeleceği bir durum olmadığını anlattım. onu yanımızdan uzaklaştırdım . öğretmeni sınıfta sinirli olduğundan bahsetti. galiba o anın endişesiyle yaptı diye düşünüyorum (hatasının farkında olmalı ).sence bu iyi birşeymi,yoksa yalnışmı yapıyorum senden bunu öğrenmek istedim .yardımların için tekrar teşekkür ederim a.s.
şimdi nedenlerinden bahsederken dediğim gibi "sinir vb. davranışlarının dışarı vurulamaması nedeniyle çocuk tırnaklarını yiyebilir" çocuğunuzda da tırnak yememesi tersi bir etkiyle sinirli davranışlar sergilemesine neden olmuş olabilir. ayrıca size kendisinin beni uyarır mısın demiş olması itibariyle sizin yaptığınız davranışta bir yanlış yok, seçtiğiniz yolda gayet uygun....ancak çocuğunuzla sözlü değilde davranışsal bir metod geliştirebilirsiniz..ben öğrencilerime bakışlarımla ifade ediyorum...siz de örneğin "seni uyarmamı istemiştin ya, o zaman ne yapayım?" diyebilirsiniz (örnek o anda yanağını okşayıp ona gülümseme gibi) sinirli hallerinin geçmesi için de biraz sabıra ihtiyaç var....yaşının küçük olması nedeniyle....ancak şimdilik arkadaşlarına ya da öğretmenine ya da size kızdığında bunu sinirlenerek değil de güzelce konuşarak halletmesi gerektiğini ona uygun bir şekilde söyleyebilirsiniz ancak küçük olduğu için duygularını ne derecede ne şekilde kontrol edebilir o da ayrı bir konu....biraz sabretmeniz gerekecek ve siz götürdüğünüzü söylediniz ama ben yine de bir psikologtan yardım almanızı ısrarla tavsiye ediyorum....