- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
okuldada dikkatinin bir kalemle bile dağıldığını söylüyor öğretmeni'.birebir sorduğum hersoruyu cevaplıyor.ama testlerde çok basit hatalar yapıyor 'diyor.bir uzmana danışmama gerek varmı diye sordum.gerek yok durumu çok iyi sınıf 1.si dedi.ama ben yinede emin olamıyorum.dikkatini toparlayabilse çok daha iyi olucağını düşünüyorum
bu hassas bir konu, yaşı gereği hareketli çocuklara bile hiperaktif diyebiliyorlar ülkemizde.
ya da birkaç olayla çocukta dikkat eksikliği olduğu söyleniyor....ancak bunun kararını kesinlikle bir uzman verebilir...sonuçta bu bahsettiğiniz olaylar, çocukta dikkat eksikliği olduğunu da gösterebilir ya da farklı bir şeyi....şimdi çocuğun başarılı olup olmaması bunun bir ölçüsü değil, eğer ortada bir tanı varsa, çocuk başarılı daolsa, başarısız da olsa bilinmeli...bunu sadece çocuğun başarısı için gerekli bir durum olarak düşünmeyin..ilk önce bir uzmana danışın....tanı konursa uzman size gerekli açıklamaları yapacaktır...yok eğer başka nedenlerden dolayı ilgisi hemen dağılıyorsa da onları bulup ona göre önlemler alırsınız..sevgiler....