Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

merhabalar bana yardımcı olursanız sevinirim bu yıl 6.sınıfa giden kızım var herkes gibi sbs marotonu başladı dersane okul arasında devam ediyor dersleri çok iyi öğretmenleride memnun en büyük hayali hemşire olmak saglık meslek lisesi istiyor onun ne istediği benim için önemli fakat kızım çok heycanlı bir çoçuk her deneme sınavı öncesi terliyor sürekli panik anlayamadım gitti ve son zamanlarda bir bıkkınlık başladı hayyattan bezmiş gibi davranıyor stresten alerji oldu kendine bir özgüvensizlik başladı ya baraşaramazsam duygusu bunun önemli olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama yok denemelerde 370 üstüne çıkmıyor ben o halde grip bu kadar aldığına dua ediyorum ama biliyorum ki daha fazlası var kızımda keza okul ders notları çok çok iyi ve en büyük sorunumuz denemelerden aldığı puanları ögrenince aglamaya başlıyor yemek yemiyor odasından çıkmıyor ben nasıl bir yol izlemeliyim akıl verin

çocuğunuz sınav kaygısı yaşıyor ve uzman yardımına ihtiyacınız var...okulundaki rehber öğretmenden eğer yoksa okulun bağlı olduğu RAMdan yardım alın. okul idaresi çocuğunuzu Rehberlik Araştırma Merkezine nasıl yönlendireceğiniz konusunda size yardımcı olur...

bu arada ben de en yakın zamanda aileye öneriler diye bir bölüm yazarım...o zamana kadar size yardımcı olur...

Merhaba bende bu yıl ygs ye girdim.Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olacağım.Diploma notum 4,4.5 arası gelecek.AOBP da yüksek olacak.Tahmini 80 kadar.YGS 4 den kendi alanımın devamı olan Çocuk Gelişimi ve Öğretmenliği bölümünü istiyorum.Mat çok fazla yapamadım ama sözel netlerim iyi.Sizce mat yapmadan sözel netlerimle bu bölüme yerleşebilirmiyim?Bölümde sözelden alıyor.

Merhaba bende bu yıl ygs ye girdim.Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olacağım.Diploma notum 4,4.5 arası gelecek.AOBP da yüksek olacak.Tahmini 80 kadar.YGS 4 den kendi alanımın devamı olan Çocuk Gelişimi ve Öğretmenliği bölümünü istiyorum.Mat çok fazla yapamadım ama sözel netlerim iyi.Sizce mat yapmadan sözel netlerimle bu bölüme yerleşebilirmiyim?Bölümde sözelden alıyor.

şansınız yüksek. burda önemli olan sizin gibi bu bölümü isteyenlerin sizden düşük net çıkarması ya da sizden yüksek net yapanların bu bölümü tercih etmemesi. biliyorsunuz puanları tercih yapanlar belirler...matematik yapanlara matematik ek puan getirecektir ama ygs4 için öncelik sözel netleridir.

şansınız yüksek. burda önemli olan sizin gibi bu bölümü isteyenlerin sizden düşük net çıkarması ya da sizden yüksek net yapanların bu bölümü tercih etmemesi. biliyorsunuz puanları tercih yapanlar belirler...matematik yapanlara matematik ek puan getirecektir ama ygs4 için öncelik sözel netleridir.

Teşekkür Ederim....

merhaba arkadaşlar, ben uzman psikolojik ve rehber öğretmenim..Kadınlar Kulübünde zaman geçirirken psikolojik danışman olduğumu yorumlarıma fazla karıştırmamaya özen gösteriyorum, çünkü hem benim yapıma hem de mesleğimizin etik ilkelerine göre sizleri tanımadan psikolojik değerlendirme yapmak ya da bu şekilde yorum yapmak uygun düşmez...ancak, düşündüm de sizlere (öğrenci arkadaşlarımıza, eğitime devam eden arkadaşlara ve anne olan arkadaşlara) rehberlik konularında destek verebilirim...kendi bilgilerime ve diğer uzmanlardan alacağım yanıtlara göre sizlere yanıt verebilirim....ilk yönlendirmeyi yapabilirim....bu konular, anasınıfı, ilköğretim ve ortaöğretimle ilgili herşey, gerek sbs, gerek öss, diğer sınavlar, alan seçimi, üniversiteler ve aklıma gelmeyen bir çok rehberlik hizmeti olabilir. zamanım oldukça bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım...
merhabalar.dilerim sizden kesin bir yanıt ve bilgi alabilirim.daha öncede danıştım birilerine fakat aklım hala karışık.şöyle anlatayım size.ben 2003 yılında bir yüksek okul bitirdim.şimdilerdeyse açık meslek lisesine tekrar kayıt olup çocuk gelişimi bölümü için alan değiştirmek maksadıyla tekrar okunabileceğine dair birşeyler duydum.daha önce danıştığım kişiler bu mantıksız dediler ama bu olay türkiye de oldu.hala geçerli mi bilemiyorum kimi evet diyor kimi hayır diyor.bulunduğum ilde aradım açık lise bürosunu yüksek öğretime giriş yaptırdığını için bile kaydınız alınmaz dediler.fakat okuyanlar varmış yani bu iddaalar yalan mı madem yasak nasıl okunuyor anlayabilmiş değilim.rica etsem bu konuda kesin bilgiye ulaşabilirmisiniz acaba?

merhaba benim yeğenim var bu sene son sınıf sbs sınavında 299 aldı durumu o kadar kötü bu dönem son şansı derslerinin hepsi çok kötü önemli derslerinin hepsi 1 kitap okumuyor bilgisayar başında da çok durdurmuyolar ama dersde çalışmıyo
şimdi büyük ihtimalle dersleri konuları hiç birini hatırlamıyo şimdi temelden başlamam gerekiyo
bende çalışıyorum öyle bişey yapmam gerekiyoki ben 2 günde 1 görünce o görmediğim günde ders çalışmış olması lazım çok acil yardımınızı bekliyorum kitap alıcam hengi kitapları tavsiye edersiniz program nasıl olmalı yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba ben artık heryere bunu yazmaktan sıkıldım ama napıyım benim de derdim bu tm öğrencisiyim sıralmam 18binlerde lys den 454 puan aldım açıkta kaldım biraz yüksek yerler yazmışım da sizce 2, terichlerde şansım ne kadar pdr zihinsel engelliler okul öncesi bunlardan şansım ne kadar özellikle i.ö falan farketmez şansım varsa sizce hang ine giderim vazgeçen olur mu poff şimdi ben ne yapıcam

merhba soruma burda cevap aramak ne kadar doğru bilmiyorum ama bebeğimle bi dersaneye gidip araştıramıyorum,
ben açıköğretimde yeni açılan türk dili ve edebiyatı bölümüne yerleştim.
ama 1 yaşındaki oğlumun hem rahatsızlığı var hemde çok yaramaz
edebiyat bölümünü tercih ettiğim için çok zor geçemezsin dersleri diyolar
osmanlıca türkçesi çok zormuş ben bu bölümü çok istiyorum zamanında babam okutmadı
gerçekten zormu bu bölüm eğer öyleyse ismekte osmanlıca ders varmış ben gitmeyi düşünüyorum

mrb benim bi sorum olcak,19 yaşındaki erkek kardeşim üniversite sınavna girdi ama istediği bölümler gelmiyor. biz ailce ssk lıyız ama kardeşim ssk lı sayılmıyor, dersane öğrencisi olması ssk lı sayılması yetmiyor için acaba açıköğretimden bi bölüm yazsak ssk lı sayılırmı bilen varmı?CADIARZU

Merhaba "sosyoloji" okuyorum. Formasyon aldıktan sonra "PDR"de ya da "sınıf öğretmenliği"nde görev alabiliyor muyum?

Son düzenleme:
mrb yardımların için şimdiden tşk:KK71:

ben 6 yıllık sınıf öğretmeniyim ama hep bişeyler içimde kaldı durumumuz iyi olmadığı için dersaneye gidemedim kazandiğim yılda çok çalıltım ama yerleşmiycem diyodum hep fen çıkışlı olmama rağmen ailemin isteğiyle gazi de sınıf öğrt okudum ve mutsuzdum hep bu yıl sınava giricem dedim ama imkan bulamadım şimdi mesleğime alıştım ama açıkçası okul öncesi veya rehb. öğrt. olmayı tercih ederim daha mutlu olcam
10 yıl aradan sonra bu yıl tekrar sınava gircem ama bebişim olduğu için sadece açok öğrt düşünüom aöf okul öncesi öğrt başvurabilirmiyim sosyoloji okusam zaten formasyonum var rehb öğrt olabilir miyim veya sizin önerebileceğiniz bölümler var mı:18:

Sevgili Çelik ve Didi.arkadaşın yerine sorunuza ben cevap vereyim.Didi sosyoloji mezunları şu an itibari ile Milli Eğitimde rehber öğretmen olarak çalışamıyor.sadece 2003 yılındaki ağustos atamasında bir kereliğine Sosyoloji mezunu olup ,felsefe grubu derslerini ve öğretmenlik formasyonu alanları rehber öğretmen olarak atadı.Bende o yıl rehber öğretmen olarak Milli Eğitim Bakanlığında çalışmaya başladım.
Şu anda da sosyoloji mezunlarının özel dersanelerde rehber öğretmen olarak çalışma sansı tanıdı.Bunun için bir dersane ile anlaşman ve onların seni bu kursa göndermesi gerekiyor.
Rehber öğretmenlikten farklı olarak Adliyede sosyolog olarak çalışma sansın var.KPSS ile girip başvurman gerek.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sevgili Çelik :Sosyoloji okursan yukarıdaki şartlar senin içinde geçerli.
Açık öğretiminin okul öncesi öğretmenliği için kayıt içn şu maddesini buldum:
Madde7. Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kaydolabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekir.
a) Kız Meslek Liselerinin Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Çocuk Gelişimi ve Bakımı bölümlerinden mezun olmak.

b) Yükseköğretime giriş sınavları sonunda fakülteye kayıt hakkı kazanmış olmak.

c) Kayıt için dekanlıkça öngörülen belgeleri sağlayıp, koşulları yerine getirmek.

d) Yasa, Yönetmelik ve fakülte yönetim kurulunca belirlenen harç ve bedelleri ödemiş olmak
Ve 2010 ygs başvuru kılavuzunu inceledim.”Açıköğretim okul öncesi bölümüne “sadece liselerin “Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Çocuk Gelişimi ve Bakımı”bölümünden mezunlar başvurabiliyor.
Çelik Açık öğretimde sosyoloji bölümüde var.Eğer 4 yıl okur ve tezsiz yüksek lisans yaparım diyorsan Felsefe grubu öğretmenliği sansın doğar.Ama bu uzun bir süreç gibi geliyor.

Merhabaa. Rehberlik konusunda uzman birinin yardımına ihtiyacım var. Ben de rehberlikçiyim ama staj yaptığım yerde doğru dürüst bir şey öğrenemedim ayak işlerini yapmaktan :KK59: Şimdi iyi bir dershanede çalışıyorum, kendimi de geliştiriyorum. Fakat yine de eksiklerim var. Tavsiyesi olan var mı?

Merhaba ben Pdrye yeni atandım...Ama ilk aylar ne yapacağımı hiç bilmiyorum...Diğer branşlardaki gibi bi kılavuz kitabımız olacak mı...Gerekli planları filan ben kendim mi bulup indiricem okul bana bir şeyler verecek mi ... Çok tedirginim prosedür ve resmi işler konusunda :KK43: kendi bransdaşınıza da yardımcı olur musunuz :))

merhaba ben marmara unıversıtesı pdr son sınıfım bu yıl atma puanları arttıgına dair soyletınler var dogru mu?
bıde sızce devletmı ozel mı?

ben bir ilköğretim okulunda okul öncesi öğretmeniyim.3. senemi çalışıyorum.bir rehber öğretmen gerçekten benim için bulunmaz nimet çünkü okulumuzda rehber öğretmen yok. sınıfıma okullar açıldıktan 1 ay sonra yeni bir öğrenci geldi. öğrencim 3,5 yaşından beri okuma yazma biliyormuş.ama bunun yanısıra dikkatini sadece kendi istediği şeye odaklayan,bunun dışında da insanlarla iletişim kurmayan bir çocuk.Bir şey söylerken kesinlikle yüzüme bakmıyor,ten temasından hoşlanmıyor. bazı takıntıları var;mesela çöplerin çöp kovasına atılacağını söyledim ve gösterdim.şimdi ne bulursa çöpe atıyor.öğrencilerin yere düşen boyalarını kalemlerini vs. atıyor.masamdan izinsiz ıslak mendil alıp alıp çöpe atıyor.onu uyardığımda yüzüme bakmıyor,beni duyup duymadığını , anlayıp anlamadığını kestiremiyorum.sonra biz kitap çalışması yaaparken o kendi dünyasında yaşıyor,genele hitab ederek verdiğim komutları hiç dinlemiyor,gidip çöpün başına oturuyor dakikalarca kapağını açıp kapıyor ve çok mutlu oluyor.ya da gidip dolabının kapağındaki kulbu döndürüp duruyor dakikalarca.uzaktan seslenmem hiç bir işe yaramıyor,yanına gidip söyleyerek ve onu yönlendirerek ancak yerine oturtabiliyorum.sonra oyun saatinde hep tek başına,kimseyle iletişimi yok.tamamen kendi iç dünyasında yaşıyor.bir keresinde eline geçen oyuncakla sırf denemek amaçlı yanından geçen bir çocuğa vurdu.ama bunu saldırganlıkla değil öylesine yaptı.6 yaşında ve bunun doğru olmadığını anlattığım halde devam ediyor bu tip davranışlara.annesine anlattım ve psikiyatra götürdü,doktor bu yaşlarda dikkat dağınıklığının olabileceğini,vurmasını da çelimsiz olduğu için kendini güçsüz hissedip savunmaya geçmesine bağlamış ve vitamin yazıp göndermiş.bana biraz başından savmış gibi geldi... sizce şimdi ne yapmalıyım?

ben bir ilköğretim okulunda okul öncesi öğretmeniyim.3. senemi çalışıyorum.bir rehber öğretmen gerçekten benim için bulunmaz nimet çünkü okulumuzda rehber öğretmen yok. sınıfıma okullar açıldıktan 1 ay sonra yeni bir öğrenci geldi. öğrencim 3,5 yaşından beri okuma yazma biliyormuş.ama bunun yanısıra dikkatini sadece kendi istediği şeye odaklayan,bunun dışında da insanlarla iletişim kurmayan bir çocuk.Bir şey söylerken kesinlikle yüzüme bakmıyor,ten temasından hoşlanmıyor. bazı takıntıları var;mesela çöplerin çöp kovasına atılacağını söyledim ve gösterdim.şimdi ne bulursa çöpe atıyor.öğrencilerin yere düşen boyalarını kalemlerini vs. atıyor.masamdan izinsiz ıslak mendil alıp alıp çöpe atıyor.onu uyardığımda yüzüme bakmıyor,beni duyup duymadığını , anlayıp anlamadığını kestiremiyorum.sonra biz kitap çalışması yaaparken o kendi dünyasında yaşıyor,genele hitab ederek verdiğim komutları hiç dinlemiyor,gidip çöpün başına oturuyor dakikalarca kapağını açıp kapıyor ve çok mutlu oluyor.ya da gidip dolabının kapağındaki kulbu döndürüp duruyor dakikalarca.uzaktan seslenmem hiç bir işe yaramıyor,yanına gidip söyleyerek ve onu yönlendirerek ancak yerine oturtabiliyorum.sonra oyun saatinde hep tek başına,kimseyle iletişimi yok.tamamen kendi iç dünyasında yaşıyor.bir keresinde eline geçen oyuncakla sırf denemek amaçlı yanından geçen bir çocuğa vurdu.ama bunu saldırganlıkla değil öylesine yaptı.6 yaşında ve bunun doğru olmadığını anlattığım halde devam ediyor bu tip davranışlara.annesine anlattım ve psikiyatra götürdü,doktor bu yaşlarda dikkat dağınıklığının olabileceğini,vurmasını da çelimsiz olduğu için kendini güçsüz hissedip savunmaya geçmesine bağlamış ve vitamin yazıp göndermiş.bana biraz başından savmış gibi geldi... sizce şimdi ne yapmalıyım?

ben de okul öncesi öğretmeniyim. hemen bir yazı ile ram a yönlendirin geç kalmadan. yazdıklarınız otizm belirtilerine benziyor. orgm sitesinden eğitsel değerlendirme isteği diye bir bölüm var onu doldurup yazı ile ram a yönlendirmeniz gerekiyor

ben de okul öncesi öğretmeniyim. hemen bir yazı ile ram a yönlendirin geç kalmadan. yazdıklarınız otizm belirtilerine benziyor. orgm sitesinden eğitsel değerlendirme isteği diye bir bölüm var onu doldurup yazı ile ram a yönlendirmeniz gerekiyor

ben de otizmden şüpheleniyorum.fakat ram a yönlendirirken okul idaresine veya okul öncesi ile ilgilenen müdür yardımcısına haber vermeli miyim? bir de veliye bunu uygun şekilde nasıl açıklamalıyım sizce ?

X