Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

merhabalar.yeni sınav sistemi hakkında bilgi istiyorum.coğrafya dersinin ağırlığı var mı?

canım yeni sınav sistemi hakkında kesin bilgi okullara ulaşmadı; ancak ilk sınavda türkçe ve matematik ağırlıklı olacak..ikinci sınavda seçmek istediğin bölümlere göre soruları çözeceksin. hangi bölüm için hangi dersler daha yayınlanmadı katsayılar...

merhaba...umarım bana yardımcı olabilirsiniz...
ben türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ve şu anda öğretmen olabilmek için tezsiz yüksek lisans yapıyorum diğer bir deyişle formasyon alıyorum.
sınıf yönetimi dersiyle ilgili bir araştırma ödevim var ve belki bana yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm.
herhangi bir liseye gidip derse girerek öğrencileri gözlemleyeceğim ve bunların içerisinde sınıf yönetimine etki eden yani problem çıkaran öğrencileri belirleyerek onlarla görüşmeler yapacağım.amacım bu öğrencilerin davranışlarının toplumsal sebeplerini bulmak...yani ailevi mi ekonomik mi vs..
sorum şu..öğrencinin bana problemini anlatmasını nasıl sağlayabilirim?
yani nasıl yaklaşmalıyım ki çekinmeden rahatsızlık duyduğu şeyleri söyleyebilsin?
çeşitli sorular sorayım dedim ama nasıl?
şimdiden teşekkür ederim..

merhaba...umarım bana yardımcı olabilirsiniz...
ben türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ve şu anda öğretmen olabilmek için tezsiz yüksek lisans yapıyorum diğer bir deyişle formasyon alıyorum.
sınıf yönetimi dersiyle ilgili bir araştırma ödevim var ve belki bana yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm.
herhangi bir liseye gidip derse girerek öğrencileri gözlemleyeceğim ve bunların içerisinde sınıf yönetimine etki eden yani problem çıkaran öğrencileri belirleyerek onlarla görüşmeler yapacağım.amacım bu öğrencilerin davranışlarının toplumsal sebeplerini bulmak...yani ailevi mi ekonomik mi vs..
sorum şu..öğrencinin bana problemini anlatmasını nasıl sağlayabilirim?
yani nasıl yaklaşmalıyım ki çekinmeden rahatsızlık duyduğu şeyleri söyleyebilsin?
çeşitli sorular sorayım dedim ama nasıl?
şimdiden teşekkür ederim..

öğrencinin sana güvenip sana açılması tamamen o andaki durumuna bağlı canım...bazen beni ilk gören çocuk herşeyini anlatıyor..bazen de yıllardır beni tanıyan çocuk kilitlenip kalıyor...ama yapman gereken önce güven ortamı oluşturmak ve açık olmak..neden orda olduğunu, kim olduğunu ve amacını anlatırsan ve konuşulanların aranızda kalacağını ve hiçbir şekilde çocuğun izni olmadan amacın dışında kullanılmayacağı belirtirsen işin kolaylaşır..ve konuşma sırasında çocuğa onu gerçekten dinlediğini ve anladığını hissettir..

öğrencinin sana güvenip sana açılması tamamen o andaki durumuna bağlı canım...bazen beni ilk gören çocuk herşeyini anlatıyor..bazen de yıllardır beni tanıyan çocuk kilitlenip kalıyor...ama yapman gereken önce güven ortamı oluşturmak ve açık olmak..neden orda olduğunu, kim olduğunu ve amacını anlatırsan ve konuşulanların aranızda kalacağını ve hiçbir şekilde çocuğun izni olmadan amacın dışında kullanılmayacağı belirtirsen işin kolaylaşır..ve konuşma sırasında çocuğa onu gerçekten dinlediğini ve anladığını hissettir..

teşekkür ederim...söylediklerinize dikkat edicem...

çalışan bır anneyım oğluma annanesi bakıyo)Merhaba Benim 2002 doğumlu oğlum var bu yıl 2 sınıfa gidiyor 1 sınıfta çok problemler yaşadık.Örneğin derse girmeyip oyuna dalması derste sağ soluyla uğraması,okul kurallarına uymakta zorlanması gibi ,Dikkat eksikliği ve hiper aktive var dediler bende onu doktora götürdüm doktarda çok ağır ilaçlar verdi ve çocuk robot gibi oldu sonra ilaçları yavaş yavaş kestim bu şekild 1 sınıfı tamamladık.Bende onu yazın yaz okulana gönderdim kendi istediği için oraya giderken çok mutluydu kurallara uyuyor ve göndermiş olduğum yaz okulunda dıkkat dağınıklığı için test yaptılar herhangı birşey çıkmadı sadece kınestetık çocuk olduğunu söylediler ve zamanla duzelir dediler yaz okulu gayet guzel geçti .Bende oh busene duzelir sandım ama yıne aynı sıkıntılar başladı Öğretmen çok zekı ama yapmak istemiyor ders dinlemediği halde sorulan sorulara cevap veriyor oda şaşırmış durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum diyo ama aynı zamanda evde benım kurallarım uyuyor.Okuldan geldımı anne ödevimi yapayım diyo hemen yapmaya başlıyo ,yani sizin anlayacağınız ben nasıl davranacğımı bilmiyorum

DEHB tanısı için çocuğunuzun iki farklı sonucu olması üzerinde durulması gereken bir konu...diğeri de ilaçları kesmeniz...bu ilaçlar doktorun kontrolünde miktarı azaltılıp düzenli kullanılması gereken ilaçlar...benim tavsiyem şu olacak..önce çocuğunuzu işinde uzman bir çocuk psikiyatristine götürmeniz ve tanıyı bir daha inceletmeniz ve doktor tavsiyelerine uymanız..daha sonra da unutmamak gerekirki DEHB tanısı olan çocuklar kendi ilgilerini çeken konularda ve kendilerini rahat hissettikleri ortamlarda aynı belirtileri göstermez...bunu bilirseniz işiniz kolay olur...bu dediklerimi yapın..sonra tekrar değerlendirelim

ben TRda yabanciyim. kendi memleketimdan universite mezunuyum.yabanci dil-inglizce uzerine. burda masterlik filan yapmayi dusunuyorum. yabancilar icin universiteden sonra ayri egitim cesiti varmi.bu hakda bilginiz varmi.yardimci olsaniz sevinirdim

ben TRda yabanciyim. kendi memleketimdan universite mezunuyum.yabanci dil-inglizce uzerine. burda masterlik filan yapmayi dusunuyorum. yabancilar icin universiteden sonra ayri egitim cesiti varmi.bu hakda bilginiz varmi.yardimci olsaniz sevinirdim

merhaba canım, eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı isen aynı eğitim şartları ve olanakları senin için aynı ve geçerli...ama değilsen bazı üniversitelerin bazı bölümlerinde yabancı uyruklular için ek kontenjan açılır...yapman gereken masterını hangi okul ve hangi bölümde yapmak istiyorsan okula ulaşıp bilgi alman

Öncelikle hmerhaba

Anadolu ve Fen Liselerine öğrenci seçimi için yapılacak olan sınava giriş şartları arasında 2 yıl hizmet istiyorlar. Benim 1 yıl 9 ay kadrolu olarak hizmetim var ancak daha öncesinde 4 ay da 4/B'li olarak görevim vardı. Bu durumda sınava girmeye hak kazanır mıyım?

Öncelikle hmerhaba

Anadolu ve Fen Liselerine öğrenci seçimi için yapılacak olan sınava giriş şartları arasında 2 yıl hizmet istiyorlar. Benim 1 yıl 9 ay kadrolu olarak hizmetim var ancak daha öncesinde 4 ay da 4/B'li olarak görevim vardı. Bu durumda sınava girmeye hak kazanır mıyım?

canım öğretmen seçimi için soruyorsun..kılavuzda "bakanlık kadrolarında en az iki yıllık öğretmenlik yapmış olmak" diyor..buna göre seninde aylık görevin meb kadrosunda ise buna göre başvuru yapabilmen gerekiyor; ancak buna idarecilerin yanıt verecektir.

merhaba yaşım 16.Anadolu meslek lisesi grafik ve fotoğraf öğrencisiyim.2-3 tane liseye girebilecekken ailem yüzünden meslek lisesine gittim.Seneye düze geçip sözel seçmeyi düşünüyorum.Ama ailem hayır sözelciden adam olmaz sayısal dersleri sevmiyorsan meslekte kal diyorlar.Her gün aileme lanet olsun diyorum.Sanırım anadolu liseleri beni kabul etmez.lise 1.sınıfım.Tarihi-dil anlatımı-fizik-biyolojiyi ve matematiği seviyorum.Tarih-dil anlatım-coğrafya çalışınca çok güzel edebiyatı ilk kez bu sene gördüğüm için biraz zorlandım ama düzelecek gibi inş. fizik-biyolojiyi anlıyorum çalışırsam olucak biliyorum ama geçen sene çok çalıştığım için bu yıl içimden gelmiyor.Matematik ve geometri asıl mesele.Anlıyorum çalışıyorum çalışıyorum olmuyor.Sınavda ya göremiyorum ya işlem hatası yapıyorum.Kimyadan aten nefret ediyorum.Fizik ve biyolojiyi yapan hepsini yapar sayısal yada tm seçmelisin diyor herkes ama yapamıyorum.SBSde tarih full türkçe 1 y 1b fenden 14 d 3 y 3 b mat 7 d 7y ingce 14 d 2 y 1 b.Sizce ben hangi alanı seçmeliyim.Ailem bana çok haksızlık yaptı düzden sözelden kazanılır mı?Birde sınav stresi yüzünden sürekli yemek yemekten 46 kilo ben oldu 67 kilo veremiyorum aynalardan kaçıyorum üstüne üstlük kendimi bildim bileli tırnak yiyorum.Artık zayıflama haplarına falan başlayacağım heralde :ecrin_bebek: Ders çalışırken nesquik çikolata vs yemezsem hiç bir şey anlamıyorum.Bana neler önerebilirsiniz?Sanırım sorunum çok :bbo: mafoldumben:çok üzgünüm:

merhaba yaşım 16.Anadolu meslek lisesi grafik ve fotoğraf öğrencisiyim.2-3 tane liseye girebilecekken ailem yüzünden meslek lisesine gittim.Seneye düze geçip sözel seçmeyi düşünüyorum.Ama ailem hayır sözelciden adam olmaz sayısal dersleri sevmiyorsan meslekte kal diyorlar.Her gün aileme lanet olsun diyorum.Sanırım anadolu liseleri beni kabul etmez.lise 1.sınıfım.Tarihi-dil anlatımı-fizik-biyolojiyi ve matematiği seviyorum.Tarih-dil anlatım-coğrafya çalışınca çok güzel edebiyatı ilk kez bu sene gördüğüm için biraz zorlandım ama düzelecek gibi inş. fizik-biyolojiyi anlıyorum çalışırsam olucak biliyorum ama geçen sene çok çalıştığım için bu yıl içimden gelmiyor.Matematik ve geometri asıl mesele.Anlıyorum çalışıyorum çalışıyorum olmuyor.Sınavda ya göremiyorum ya işlem hatası yapıyorum.Kimyadan aten nefret ediyorum.Fizik ve biyolojiyi yapan hepsini yapar sayısal yada tm seçmelisin diyor herkes ama yapamıyorum.SBSde tarih full türkçe 1 y 1b fenden 14 d 3 y 3 b mat 7 d 7y ingce 14 d 2 y 1 b.Sizce ben hangi alanı seçmeliyim.Ailem bana çok haksızlık yaptı düzden sözelden kazanılır mı?Birde sınav stresi yüzünden sürekli yemek yemekten 46 kilo ben oldu 67 kilo veremiyorum aynalardan kaçıyorum üstüne üstlük kendimi bildim bileli tırnak yiyorum.Artık zayıflama haplarına falan başlayacağım heralde :ecrin_bebek: Ders çalışırken nesquik çikolata vs yemezsem hiç bir şey anlamıyorum.Bana neler önerebilirsiniz?Sanırım sorunum çok :bbo: mafoldumben:çok üzgünüm:

en kısa zamanda uzman yardımı almalısın canım..tırnak yeme ve sınav stresi önemli konulardır ve ileri boyutlara ulaşmadan destek alman gerekir...ayrıca doğru bölüm diye birşey yoktur...kişinin seçebileceği doğru bölüm vardır..örneğin sayısal yeteneği olmayan birinin doktor olacağım demesi kadar sözel yeteneği olmayan birinin de edebiyat öğretmenliğinde ısrar etmesi pekte doğru değildir. matematik ve geometri alanlarında yeteri kadar çalışıp başarılı olamadığını düşünüyorsan sözel bölümü seçmen daha akıllıca olur, yoksa vasat bir tm öğrencisi olarak kalman olası.sözel bölümle girilen meslekleri araştırabilirsin...

Hadi ya o kadar kötü mü kafamçokkarıştı ne doktoruna gidicem peki ben psikolog psikiyatrist ?Off off

o kadar kötü mü diye düşünme...psikolog ya da psikiyatristten yardım almak insani bir ihtiyaçtır...işinin uzmanı iyi bir psikolog sana yardımcı olabilir ama ilaç kullanman gerekliyse zaten seni psikolog psikiyatriste yönlendirecektir.

Teşekkür ederim birde meslek lisesinden düz liseye geçmek istiyorum.Yani lise 2 ye düzde başlamak istiyorum.böyle birşey varmış ama ne zaman okula dilekçe vermek gerekiyor.Dönemin son zamanımı yazın falan mı?Puanım tutuyor anadolu lisesi almaz dimi beni?Cevap bekliyorum

canım, anadolu lisesi olmaz. biliyorsun anadolu liselerine ilköğretimden sonra yapılan sınavla giriyorsun, geçme imkanın yok...meslek lisesinden düz liseye geçebilirsin. yapman gereken gidip naklini aldırmak istediğin okulla konuşmak (ailenin tabi ki), bu kadar...

merhaba 33 yaşında 13 yaşında erkek evlat sahibi bir anneyim.oğlum şu an 7.sınıf.okulda dersleri normal zayıf dersi yok fakat geçen yıl sbs den 302 puan aldı.o yüzden bu yıl 6 kişilik sınıflardan oluşan bir dersaneye gönderdim ama ne fayda şu anda hala denemeler310 330 arası...çabalıyorum ama anne olmuyor diyor.sabah 7 den 12 ye kadar okul hafta içi 3 ten 6 ya kadar dersanede yoruluyor da ama bu gidişle anadolu lisesine giremeyecek çok üzülüyorum.ona nasıl davranmalıyım.akşamları en fazla 40 soru çözebiliyor.onu nasıl yönlendirebilirim...ne kadar soru çözmeli ders planımız asıl omalı..dersanenin verdiği çalışma planında 6 da dersaneden çıktıktan sonra saat 7 den 11 e kadar ders bu da sabah 6 da uyanacak bir çocuk için ağır olduğunu düşünüyorum zaten de uygulayamıyor...sizin de fikirlerinizi almak isterim teşekkürler...

merhaba 33 yaşında 13 yaşında erkek evlat sahibi bir anneyim.oğlum şu an 7.sınıf.okulda dersleri normal zayıf dersi yok fakat geçen yıl sbs den 302 puan aldı.o yüzden bu yıl 6 kişilik sınıflardan oluşan bir dersaneye gönderdim ama ne fayda şu anda hala denemeler310 330 arası...çabalıyorum ama anne olmuyor diyor.sabah 7 den 12 ye kadar okul hafta içi 3 ten 6 ya kadar dersanede yoruluyor da ama bu gidişle anadolu lisesine giremeyecek çok üzülüyorum.ona nasıl davranmalıyım.akşamları en fazla 40 soru çözebiliyor.onu nasıl yönlendirebilirim...ne kadar soru çözmeli ders planımız asıl omalı..dersanenin verdiği çalışma planında 6 da dersaneden çıktıktan sonra saat 7 den 11 e kadar ders bu da sabah 6 da uyanacak bir çocuk için ağır olduğunu düşünüyorum zaten de uygulayamıyor...sizin de fikirlerinizi almak isterim teşekkürler...

merhaba...öncelikle geç yazdığım için özür dilerim. anadolu liseleri, fen liseleri ve diğer sınavla girilen liselere çocuklarının gitmesini isteyen velilerde ortak düşünce şudur...aslında bu bir çeşit genel düşüncedir. iyi bir üniversite için iyi bir lise...ancak her çocuğun ilgi alanı, yeteneği vs. farklı farklıdır. çocuğunuz için anadolu lisesi düşünmeniz elbette güzel...ama çocuğu da çok fazla bunaltmamak, kaldıramayacağından daha fazla yük yüklemek yanlıştır. sizin ana felsefeniz şu olmalı...ne olursa olsun, onu sevdiğinizi hissetmeli ve sınav için yapabildiğinin en iyisini yapmalı...soru çözme temposunu yavaş yavaş arttırabilir. bedenini ve ruh sağlığını çok fazla yıpratmaması gerekiyor doğal olarak..çünkü son ana kadar çok çalışıp sınav günü bayılan öğrenci örnekleri de mevcut...genelde dershanelerde ve okullarda hazırlanan ders çalışma planları bu şekilde olur; ancak özel durumlara göre esnetilebilir. yeter ki çocuğun düzenli olarak ders çalışması sağlansın. örneğin bir gün kendini çok yorgun hissediyorsa 9 a kadar çalışır, diğer bir gün bunu telafi edebilir. ayıca rehberlik servislerinden yardım alabilirsiniz. kolay gelsin, başarılar dilerim

merhabalar bana yardımcı olursanız sevinirim bu yıl 6.sınıfa giden kızım var herkes gibi sbs marotonu başladı dersane okul arasında devam ediyor dersleri çok iyi öğretmenleride memnun en büyük hayali hemşire olmak saglık meslek lisesi istiyor onun ne istediği benim için önemli fakat kızım çok heycanlı bir çoçuk her deneme sınavı öncesi terliyor sürekli panik anlayamadım gitti ve son zamanlarda bir bıkkınlık başladı hayyattan bezmiş gibi davranıyor stresten alerji oldu kendine bir özgüvensizlik başladı ya baraşaramazsam duygusu bunun önemli olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama yok denemelerde 370 üstüne çıkmıyor ben o halde grip bu kadar aldığına dua ediyorum ama biliyorum ki daha fazlası var kızımda keza okul ders notları çok çok iyi ve en büyük sorunumuz denemelerden aldığı puanları ögrenince aglamaya başlıyor yemek yemiyor odasından çıkmıyor ben nasıl bir yol izlemeliyim akıl verin

X