Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

ya öylese 160 puan için hazırlanırım bu sene ben ama işte sınır var 315le almışlar busene

açıklama yapmaya çalışayım sana,

açıköğretimde okul öncesi bölümünün açılma amacı okulöncesi öğretmen eksiğini kapatmak.

bunun içinde her yıl ihtiyaç dahilinde belli bir kontenjan belirliyorlar ve her barajı geçen okulda okumaya hak kazanmıyor....
yani kota dediğin belli bir puan değil (örneğin 315 gibi, alınacak öğrenci sayısı)

programın birinci koşulu, meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunu olmak...ayrıca össde barajı geçmiş olmak..daha sonra başvuran kişilerin puanları yüksekten düşüğe doğru sıralanıyor....kontenjanın fazlası olan düşük puanlar okuma hakkını yitiriyor.....o yüzden alabileceğin en yüksek puanı almaya bak bence.....bu sayede kontenjana girmiş olabilirsin...kota dediğin bu olsa gerek sanırım..şimdi daha netliğe kavuştu..yapabileceğin tek şey derslerine çalışmak gibi görünüyor....eğer hedefin çocukluktan beri buysa senin için bu zor olmamalı....mezun olduğun tarihten itibaren birçok çocuk gelişimi mezunu olduğu için işin zor gibi görünüyor ama başarılmayacak kadar zor birşey değil..kolay gelsin....

kzım 1ci sınıfa gidiyor kendinden küçük iki kardeşi daha var onlar etraftayken ders çalıştırmam çok zor oluyor
perşembe günü arkadaşlarının bazıları kırmızı kurdale almış çok üzüldü öğretmeninde annem benimle ilgilenmiyor iki kardeşim var onlara bkıyor demiş bu beni çok üzdü aslında çok zeki ama kendisini bir türlü derse vermiyor sürekli tv izlemek istiyor ben zorla ders çalıştırırsam çalışıyor yoksa söylemesem hiç aklına gelmiyor nasıl hareket edecegimide bilmiyorum ve çok üzülüyorum kendimi suçlu hissediyorum

çocuğunuzun böyle hissetmesi sizin onunla ilgilenmediğiniz anlamına gelmediği gibi, onun da böyle hissetmesinde anormal bir durum yok. çünkü saatlerce onunla ilgilenseniz bile ondan gözünüzü bir dk.ayırmanız bile onunla ilgilenmediğinizi çocuğunuza hissettirebilir, çünkü o büyük çocuk olsa bile yine sizin küçük çocuğunuzdur. ilk önce onu ne kadar sevdiğinizi ona uygun bir dille anlatın...daha sonra çalışırsa onun da kurdele ya da farklı şekillerde aferin alabileceğini söyleyin...ayrıca kardeşleri tv izlerken ya da oyun oynarken onun çalışması zor tabi ki.ona uygun ortam sağlamaya çalışın..ders çalışma konusu uzmanların bile zorlandığı bir konudur.çünkü içten gelmesi gerek ama çocuğa bu konuda rehberlik edilmesi gerekmektedir. çocuğu fazla zorlamadan eğlenceli hale getirerek yapılması o gün yapılması gerekenleri konuşun ve yardımcıolacak şekilde ders çalışın.ama ödevleri siz yapmayın. onun yapmasını bekleyin.ilk başta eksiklerinin kalması normal, yavaş yavaş tamamlanacaktır...

ya ben sımdı duz lısede okuyorum ama eaı den okul oncesı ogretmenlıgı ıstıyorum meslek lıselerıne ek puan gelıyor bunun dısında baska bı fırsat tanınıyomu yanı once onlarımı alıyolar

ya ben sımdı duz lısede okuyorum ama eaı den okul oncesı ogretmenlıgı ıstıyorum meslek lıselerıne ek puan gelıyor bunun dısında baska bı fırsat tanınıyomu yanı once onlarımı alıyolar

ek puan alıyorlar ama onlara öncelik diye birşey yok...sadece 310puan aldınız diyelim. sen ve meslek lisesi bölüm mezunu ona ek puan eklenecek senin puanından fazla puana sahip olacak....bu durumda senin yüksek puan almaya bakman yeterli olacak,esas olan puandır

cok tesekurler pekı sızce bu bolumunun gelecegı nasıl iş imkanı

benim sevdiğim ve desteklediğim bir bölüm bu...hem milli eğitimde iş imkanı var hem de özelde..hele ilerde anasınıfı zorunlu hale gelirse daha da şansı olacak. ayrıca çok sayıda özel kreş ve anaokulları mevcut....özel eğitim kurumları da okulöncesi öğretmeni çalıştırıyor

hocam merhaba ben ea bölümünde okuyorum ama sözelden edebiyat öğretmenliğini seçicem alan dışı olduğu için zorlanıyorum biraz ama asıl sorunum matematikte hiç çalışamıyorum.başaramıcağımı düşünmeye başladım tüm umudum gitti geriye kalan zamanımda mat1 den 15 net çıkartabilirmiyim sizce şimdi 5 net falan çkıyor

öncelikle ea öğrencisi sözelden edebiyat öğretmenliği alan dışı olduğu için zorlanıyorum dememeli....çünkü ea lık öğrencisi de sözel dersleri fazlasıyla alıyor ve edebiyat öğretmenliği sözel ile eanın ortak alanı...eğer matematikten zorlanıyorsan senin için de çok uygun zaten söz2 puanı ile alıyor......kaç net çıkaracağın sana bağlı, yeter ki korkma matematikten, kendini zorlama ve sadece öğrenmeye çalış..mutlaka iyi olduğun konular vardır, çok soru çıkan ve iyi olduğun konuların üstüne düş, soru kaçırmamaya çalış onlardan....

merhaba çamaşır suyu
benim ram raporlu öğrencim var üstelik raporda otistik olduğu yazıyo.beni duyduğu falan yok kendi havasında ne yapcam ya.bep raporu yazılacakmış nasıl yazılır bilmiyorum..

merhaba çamaşır suyu
benim ram raporlu öğrencim var üstelik raporda otistik olduğu yazıyo.beni duyduğu falan yok kendi havasında ne yapcam ya.bep raporu yazılacakmış nasıl yazılır bilmiyorum..

öncelikle bu çocuk kaynaştırma öğrencisi ve mutlaka raporunda destrek eğitim alması gerektiği yazıyordur. ailesiyle görüşüp özel eğitim merkezine de devam etmesini sağla kesinlikle. ayrıca bep (bireysel eğitim programı) kaynaştırma öğrencileri için yazılan programdır ve sınıf öğretmeninin bunu hazırlaması gerekir, bu konuda okulda ki rehber öğretmenden yoksa bağlı olduğunuz Ramdan, Rama ulaşma imkanın yoksa Ram web sitelerinden ya da Milli Eğitimin Özel Eğitim ve rehberlik bölümünün sitesinden Bep programı taslağı indirebilirsin....

merhaba ingilizce öğretmeniyim 6. sınıfa giden bir kız öğrencimin büyük bir kaynaşma problemi var. kendini sınıftan ve okuldan çok fazla dışlamakta bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

öğretmenim merhaba..büyük ihtimalle okulunuzda rehber öğretmen yok...o sınıfın sınıf rehber öğretmeniyseniz iş size düşüyor doğal olarak...öncelikle çocuğun ailesiyle bağlantı içinde olmanız gerek, ailenin şartlarını araştırmak gerek..ailesiyle ilgili bilgileri aldıktan sonra çocuğa yardımcı olmak daha kolay olacaktır...ailesini tanımak ve onlarla konuşmak size eminim çok önemli ipuçları verecektir...

hak verıyorum size katılıyorum .çok iyi yorumladınız

kızım birinci sınıfa gidiyor öğretmeniyle konuştugumda kızımdan genelde çok memnun oldugunu ama çok içine kapanık oldugunu söylüyor silik ve çekingen bu sözlü olarak ders anlatmakta yaşanıyor sanırım çünki notları gayet güzel

sosyalleşmesi için izcilige ve halk oyunları klübüne gönderiyorum .Arkadaşlıklarını destekliyorum ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum
evdeki konuşkanlıgının aksine okulda çok sessiz o kadarki öğretmene birşey diyecegi zaman sesi zor duyuluyor
notları hiç önemli değil benim için onları bir şekilde düzeltir illaki ama bu çekingenligini nasıl aşabiliriz :uhm:

merhabalar çamaşır suyu kaydirigubbakcemile2 bir öğrenci var 7 sınıfa gidiyor kız öğrenci ve 2 senedir bir kez bile derste parmak kaldırmıyor ismini soruyorum şu metni okur musun diyorum en sevecen sesimle bana mısın demiyor göz göze gelmekten de korkuyor arkadaşlarıyla da iletişimi sıfır ama bir sağlık problemi yok sadece aşırı asosyal nasıl yaklaşmalıyım bilemiyorum okuldaki rehber öğretmene ilettim her zamanki gibi ilgilenmedi malesef yasakkelime neler yapılabilir bu tip öğrenciler için? :içelim:

benimde ilköğretim 4. sınıfa giden oğlum var. ama bu sene dersleri iyice asmaya başladı. hatta yerinde duramayan biri oldu nedenini çok araştırmama rağmen bulamadım bunu derse konsantre etmek sevdirmek için sizce ne yapmalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…