Uzman Estetisyenden sorunlarnza zmler...

• Konu Sahibi sevilaydinçer
  • Başlangıç Tarihi
nazarikks,canım.. senin yaptırdığın bilinen cilt bakımı yöntemi sonrasında yapılan da yüksek frekans denilen akımdır. arkadaşın ki yalnızca yüze lazer yöntemidir.tüyler için bitkisel olan azaltıcı bakım setlerini kullanabilirsin uzun vadede etkili oluyo aksatmazsan..tabii ki iğneli epilasyon acılı ve iz kalabilen bir çözüm yolu uzman kişilerin yapması gerekir..ama bitkiderman denilen eczanede bulabileceğin set çok iddialı bu konuda inşallah kadınların bu sorununa çözüm bulabilir...cilt bakımının profesyonelce yaptırılmasının yanısıra evdeki günlük ve haftalık bakımların aksatılmaması gerekir canım.....yüksek frekans cildi n acını alır rahatlama sağlar.çatlak tedavisindede uygun ürünlerle tatbikinde etkilidir.sevgiler...

Mrh sevilay bana da yardımcı olursan sevinirim.24 yaşındayım cilt tipim karma nadiren makyaj yapıyorum.yüzümü sabah akşam dove sabunla yıkıyorum ama onun da zararlı olduğunu duydum.internette bir sürü ürün tavsiyesi var ama güvenemiyorum , sen ne tavsiye edersin,günlük cilt temizliğini nasıl yapmalıyım,hangi ürünleri kullanmalıyım.bir de maske yapmak gerekli mi.nasıl bir maske yapmalıyım.bana tam olarak yazarsan sevinirim.bir de göz çevresi için bir ürün kullanılmalı mı,ben pek güvenmiyorum kozmetik ürünlere,doğal ürün olarak ne kullanmak gerek.biraz uzun oldu ama..şimdiden tşk ederim.

çenek ,canım benim ,haklısın herkes duyduğunu ,okuduğunu yüzüne uygulamamalı...her zaman söylüyorum cildimiz çok önemlidir ani reaksiyonlar oluşabilir.bu yaşta çok kuru bir göz çevren yoksa sadece sabahları nem veren jel kullanabilirsin. clinique sabun hariç sabunla yüz yıkanmaz.ph nötr bitki sabunları yağlı ciltlere olabilir tabii....ama özellikle hassa, kuruya dönük ciltler yumuşak krem temizleme sütü kullanmalılar.cildin karma ama yağlıya dönük mü ?,kuruya dönük mü ? sabah bir selpakla yüzünü yıkamadan anlayabilirsin .bitkisel ürünler yada tanınmış markalar kullan .dermatolojik testlerden geçmiş...beni bilgilendir .ona göre tavsiye ediim.cildinin hasasiyetini şikayetin var mı yağlı bölgelerde gözeneklerin sıkılığı ne durumda tamam mı canım sevgiler....

canım, sana yapılan cilt bakımı değil lazer yapmış yüzüne epilasyon ucuyla diil başka bi aparatla lazer yapmış .bu cilt bakımı diildir 5-6 seans uygulanabilir.sevgiler......

canim sagol ,

faydasini gorurmuyum sence bu yapilan lazerin ? aslinda ne ise yaradigini bildigimde yok sence yaptirmaya devam edeyimi ne gibi degisiklik olur biraz dirilme gibi birseyler bekliyorum ama pekde umudum yok mirmirmirmir

sevilaycigim yukarda yazilari okuyunca aklima geldi turkiyede cilt bakimi yaptirdigim estetiryen bana kesinlikle sabun kulanma sabun icerigi olmayan temizleme jeli kullan demisti , simdi burda lazer yaptirdigim kadinsa jel sakin kulanma dedi , losyonla beraber birde temizleme sudu almistim once o sudu yuzume suruyorum sonra yikayip losyonluyorum sonrada kremi suruyorum , ikisininde farkli seyler soylemesi sasirtdi beni...

sütü veya gülsuyunu buz kalıplarına koyup yüz ve boyunda gezdirsek ne gibi faydaları olur?

çenek ,canım benim ,haklısın herkes duyduğunu ,okuduğunu yüzüne uygulamamalı...her zaman söylüyorum cildimiz çok önemlidir ani reaksiyonlar oluşabilir.bu yaşta çok kuru bir göz çevren yoksa sadece sabahları nem veren jel kullanabilirsin. clinique sabun hariç sabunla yüz yıkanmaz.ph nötr bitki sabunları yağlı ciltlere olabilir tabii....ama özellikle hassa, kuruya dönük ciltler yumuşak krem temizleme sütü kullanmalılar.cildin karma ama yağlıya dönük mü ?,kuruya dönük mü ? sabah bir selpakla yüzünü yıkamadan anlayabilirsin .bitkisel ürünler yada tanınmış markalar kullan .dermatolojik testlerden geçmiş...beni bilgilendir .ona göre tavsiye ediim.cildinin hasasiyetini şikayetin var mı yağlı bölgelerde gözeneklerin sıkılığı ne durumda tamam mı canım sevgiler....

tekrar mrh.
-aslında göz çevremle ilgili bir sorunum yok(tabi ben öyle düşünüyorum), ileriki yaşlarda oluşabilecek sorunlar(kırışık falan) için önlem olarak ne yapabilirim diye soruyorum.
- cildim hassas değil, alnım ve çenem normal, yanaklarım kuru, burnum çookkk yağlı.(tam karma yani).burnum ve yan tarafta gözenekler var ama geniş değil.
-yüzümde sivilceler de çıkıyor. çünkü dikkatli beslenmiyorum zararlı ne varsa yiyorum(kızartma,çikolata,hamur işleri ne ararsan var).ve sivilcelerle oynuyorum doğal olarak iz kaldı.bunlar için de bir şeyler tavsiye edersin inşallah.
Bu bilgilere göre bana hangi ürünleri nasıl kullanmam gerektiğini söyleyebilirsen memnun olurum.tşk ederim.çok şey istiyorum dime….:eek:

sliincim,temizleme sütü kullan, onu ıslatılmış pamukla yüzünü silerek temizle yıkama,ardından kalıntıları tamizlemek için tonikle ...onu da ıslatılp sıkılmış pamukla yap,canım ardından gündüz yada gece kremi kullanılır.jel dedikleri köpürtülerek yıkanılan sıvıdır aşırı yağlı ve akneli ciltlere sebum dengesi için tercih edilir.lazerin tabii ki faydasını görürsün ama cildini temiz ve nem dengesini formda tutarak ...sevgiler....

süt, özellikle kuru ve hasas ciltere besleyici gülsuyu her cilde yatıştırıcıdır canım tabii kullanabilirsin.buz haline getirmen kan dolaşımını da hızlandırır

sliincim,temizleme sütü kullan, onu ıslatılmış pamukla yüzünü silerek temizle yıkama,ardından kalıntıları tamizlemek için tonikle ...onu da ıslatılp sıkılmış pamukla yap,canım ardından gündüz yada gece kremi kullanılır.jel dedikleri köpürtülerek yıkanılan sıvıdır aşırı yağlı ve akneli ciltlere sebum dengesi için tercih edilir.lazerin tabii ki faydasını görürsün ama cildini temiz ve nem dengesini formda tutarak ...sevgiler....

Canim cok tesekur ederim bilgilendirdigin icin ..

çenek...canım,göz çevren için nem veren bir krem kullan.genişlemiş gözenekler ve burnun için 1 tk kilie birkaç damla limon suyunu , içme suyu ve bir damla badem yağını maske yaparak banyo sonrası karıştırarak sür ve 20 dk beklet önce ılk sıcağa yakın sonra soğuk su ile temizle canım beslenmene de dikkat et canımın içi olur mu...sevgiler...

çok tşk ederim.inşallah faydasını görürüm.benden de sevgiler...

genel bir bilgi vermek istyorum ...çevremde çok fazla mağdur olan kişilerden duyduğuma göre her yüzümde sivilce yada siyah nokta oluşuyo diyen kişiye parfümeri mağazalarında kendilerine güzellik uzmanı diyen kişiler tarafından yıkama jelleri satılıyomuş. bu jeller genellikle mas market ürünü dediğimiz aşırı yağlı ciltlere verilen ürünlerdir.her cilde uymaz ...lütfen uzmana danışmadan [bu tür satış danışmanlarından bahsetmiyorum..]karar verip ürün almayın....sevgiler.......

Sevilay hanım merhabalar,benim sorunum şu;
Yaklaşık 4 yıl önce roacuttane tedavisi görmüştüm 1 ay kadar,fakat yuzumde sivilce değil deri altında yağ butoncuklarından şikayetçi olduğum içindi,ben bu yağ butonlarını sıkarak sivilce yada yaraya dönüştürmeyi başarmıştım derken çukur çukur izleri kaldı, doktorum bu çukurlar için hiçbirşey önermedi bunu dermatolog yardımı ile çözebileceğimi bildirdi,birkaç kez cilt bakımına gittim fakat gözle görülür bir küçülme göremedik,şimdilerde ise bu genişlemiş gözenekler,çukurlar,minik yağ butoncukları ile başım dertte.haftada bir yoğurt ve kabartma tozu maskesi uyguluyorum fakat yeterli olmuyor.cildim yağlı ve sarkmaya musait,27 yaşındayım ayrıca ve artık kozmetik ürünlere ihtiyaç duymak istemiyorum çünkü bir servet ödemem karşılığında aldığım cevap dahada genişleyen gözenekler oldu.birde size danışmak istedim,önerebileceğiniz birşey varmı bana acaba??
Şimdiden teşekkürler

sevilay ablacm çok güzel bi topic olmuş.sorularına kesin cevap almak güzel bişey çünkü ama ya olumsuz bi cevap alırsam diye korkuyorum.o yuzden alıştıra alıştıra söylersen çok memnun olurum.bnm 2 sorunum var.birincisi ten rengim.çok esmerim:KK43: ve en azndan buğday olsa ne olurdu diyorum.aynaya baktğmda genel itibariyle düzgün bir yüz varken cilt olmayınca hiçbir önemi kalmıyor.bu yuzden psikolojk bunalımlara mı girmedm, kendime zarar vermeyi mı denemedim.yani anlayacağınz çk zor günler geçrdm bu yuzden.lütfen ten rengini açmanın imkansız olduğunu söylemeyin :KK43:(( ikinci sorunum da şu:bu esmer tenin üzernde bir de su çiçeği izleri var:KK43:( iki tane üst üste yuvarlak bir tane de çizgi şeklinde.inanın çok canım sıkılıyor ya.lütfen bana yardm edin..

burcu canım..ilk önce senin cildini temiz tutman gerekiyo işe buradan başlayalım.sebum dengesini düzeltmen gerek ...yağlı cilde uygun köpüren bir jelle temizleyip toniklemelisin .tonik şart daha önce bana kullandığın ürünleri yazarmısın...eğer evde bazı temizleyici veya masklardan yapabilirsen reçeteler veririm.ama mutlaka temizlik her sabah ve akşam yapmalusun..ayrıca her hafta derin temizleyici mask.....hemen bir maskla başlayalım..1 tk kuru maya 1-2 damla limon suyu 1 damla badem yağını karıştırıp 20 dakika sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıka canım....beni bilgilendirirsen yardımcı olabilirim ...yalnız izlerin tamamen geçmesi çok zor gözeneklerin küçülmesi cildi düzgünleştirirsevgiler......

paradise...canımın içi sen ne diyosun allahaşkına canım benim.. insanlar esmerleşmek için bir yığın para harcıyo....üstelik esmer hanımlar çok güzel olurlar..teninin rengi diil sen bakımlı ve hoş bir hanım olarak bütün dikkatleri üzerine çekebilirsin ama biraz ten rengim açılsın diyorsan sıkı dur imkansız diil[yeşil]kil 1 yk 2-3 damla limon suyu ve 1-2 damla badem yağını sütle bulamaç yap kalın bir tabaka halinde göz dudak etrafı hariç sür canım 20 dakika bekle yüzün çok gerlirse 15 dk olabilir ve sonra ovalayarak ama elini ıslat yüzünü yıpratmadan çıkar ve ılık sonra soğuk su ile yıka bi tanem tamam mı....cildine uygun makyaj renkerle ve temiz bakımlı bir ciltle eminim çok güzel bir kızsın görüşmek üzere sevgiler canım....

ya gerçekten açlırmı sevilay ablacım çok saol çok teşkkr edrm malzemeleri alır almz yapıcam bunu.peki yüz hariç vücuda falan uygulasak rengini açar mı? bi de fair and lovely diye bir krem varmış.renk açıcı o da.bunun hakknda bilgin var mı acaba?? bi de su çiçeği izleri geçmeyecek mi? bu verdğin tarifi oraya sürsem iyi mi olr kötü mü olur:uhm:

Merhaba Sevilay hanım, verdiğiniz detaylı bilgi için öncelikle tşk ederim, kullandığım ürünleri sormuşsunuz, yves rocher'ın papatya özlü yıkama jelini ve toniğini kullanıyorum sabah akşam ayrıca haftada bir mısırunu ve yoğurt birde kabartma tozu ve yoğurt maskelerini yapıp ardından göz altına ve çevresine kayısı yağı, yüzüme ise çilek yağı kullanıyorum, ince tabaka halinde masaj yaparak uyguluyorum birde yediklerime dikkat ediyorum, her akşam yalnızca balık ve salata yiyorum aslında yağlı şeyleri tüketmemeye önem gösteriyorum ama olmuyor işte. buarada her sabah aç karnına 5 günde bir ara ile maydonoz ve lahanayı bi taşım kaynatıp içiyorum daha ne yapmam lazım bilmiyorum, umarım yanlış yada eksik birşey yapmıyorumdur.
Sevgiler teşekkürler

paradise hayatım... söylediğim maske gözenek kapatıcı ve renk açıcı bunu kullan krem açıcıyı lütfen bir doktora danış bende biliyorum ama artık sağlık bakanlığından onay alınmazsa tarım bakanlığından alınıp piyasaya sürülüyo birde cilt çok önemli biliyosun çeşitli sanatçılar ne hale geldi canım...bal ve limon suyunuda arada kullanabilirsin maska olarak ama lütfen takıntı haline getirip kendine eziyet etme tanrı neylerse güzel eyler sağlık her işin başı ...tabiiki izler gözenek küçüldükçe az görünür hale gelecektir canım benim sağlıklı güzel günler...birde sakın çok açık renk fonöten kullanma seçerken el bileğinin içkısmında dene sevgiler.....

X