Uzman Estetisyenden sorunlarnza zmler...

• Konu Sahibi sevilaydinçer
  • Başlangıç Tarihi
burcu canım benim .....yağlı cilde sürdüğün yağlar daha çok sebum dengesini bozar .yaşınız uygun hatta kırışıklarınız olsa dahi yağla bakım yapılmaz su bazlı gündüz kremi nemlendirici gecede yağlı ciltler için özel bir gece kremi almalısın hassasiyet veya alerji yoksa limon suyu arada bir kullanılabilir balla karıştırılarak.....birde sana kil maskesini önerebilirim 1 tk kil ve 2 damla limon suyu 1 damla badem yağını karıştırıp suyla kararak maske yaparsan haftada bir sebum ayarlanır..cilt gerlir daha sıkı ve gözenekler küçülür çok etkili bir maskedir.ürünler güzel ,sağlıkla kullanın yazın krem şeklinde diil solüsyon nemlendirici daha iyi olur ..sevgiler.

Teşekkür ederim Sevilay hanım, emeginize sağlık, ben biraz dediklerinizi uygulayayım size tekrar yazıp haberdar ederim,
Sevgiler

Sevilay Hanımcığım,

Cildim hassas, sıkça kızarır, yer yer kuporoz (doğru yazdığımdan emin değilim) belirtileri var. Bu kış pek bakamadım cildime ve yüzüme lazer epilasyon yaptırıyorum. Yüzde tüylenmeye sebep olmayacak, yağlandırmayacak, ekonomik, cilt hassasiyetini artırmayacak bir temizleme ve nemlendirici ürüne ihtiyacım var.

1- Ballı şeyleri severim, bal sabunu sizce hassas cilde uygun mudur?
2- Nemlendirici araştırmaya daha hiç başlamadım. 26 yaşındayım buarada, Body Shop ürünlerine sempatim var :1hug: Bebak Acı Badem Sütü var, doktorlar bile tavsiye ediyormuş, acı badem tüylenmeye sebep olur mu sizce?

Kalkıp bir eczacının ellerine dermokozmetik ürünleri için kendimi bırakmak istemiyorum, ürün fiyatları çok ekonomik değil çünkü. Ve tavsiyeleri %80 memnuniyeti bile sağlayamayan ürünlerden yana oluyor. Merkezlerdeki güzellik uzmanları deseniz, o merkezde hangi ürün kullanılıyorsa tavsiyeleri de o oluyor. Aman hocam bana bir çare :çok üzgünüm:

Vaktim olunca bütün konuyu okuyacağım ama böyle kendime özel bir soru sormadan edemedim.

canım ...cevabın gecikmeli oldu kusura bakma...sevgili nanelinargile ne yazıkki dermo kozmetikler orta hallilere hitap etmiyor ama nemlendiricini hiç diilse kaliteli bir marka seçersen iyi olur.kuproz kesin tedavisi olmayan bir cilt olayıdır.ama uygun ürünlerle ve bakımla en az görüntüyü ve iyileşmeyi hissedebilisin.bal sabununu dene ama krem şeklinde bir temizleme sütüde aynı işlemi görür daha uygun olur.yalnız ürün alırken cilt hasasiyetini belirt ve deneme boyu ürünü kullan ve dene önce yüzünde...dermokozmetikte avene sana uygun olur.acıbadem sütünü ben kozmetik olarak kabul etmem çok masmarket ürünlerindendir ileriye dönük yatırım yapılmaz bu tür ürünlerle kıllanmayada dikkat etmelisin tabii....temizleme ve tonik cilt tipine uygun herhangi bir marka olabilir tonik olarak gülsuyu kullan .ama artık nemlendiriciye başlamalısın.body shop uygundur yves roches de olabilir fiatı uygundur sevgiler bitanem...

merhabalar öncelikle çok faydalı bi topic olmuş teşekkür ederim soruma gelince cildim çok kuru sürekli nemlendirici kullanıyorum birde sadece banyo yaparken dove sabunla beraber yüz kesesi kullanıyorum kullanmazsam pütür pütür oluyor cildim nemlendirici olarak daha önce bi cilt doktorunun verdiği basiscrem diye bi kremi kullanıodum ama dokusu ağır olduğu için artık dove kullanıyorum cildim çok hassas ve alerjik sürekli sivilce ve çenemde siyah noktalar oluyo sivilcelerim genelde 1 veye 2 tane çıkıyo yanağımda kocaman iltihapsız olarak bunlarla ilgili bi ilaç tedavisi gördüm şuan ismini hatırlayamadığım bi merhem vermişti doktorum bu aralar da sadece çıkan sivilcenin üstüne aknilox diye bi sivilce ilacı var onu sivilcemi temiz ellerimle sıktıktan sonra sürüyorum kurutuyo sizce kullandığım ürünler doğrumu güsel bi nemlendirici önerebilirmisiniz birde güneş alerjim oluyo onunla ilgili ne tarz bi ürün kullanmam gerekir şimdiden teşekkür ederim ilginizea.s.

selamlar..yine ben yeni bir soru ile karşınızdayım

yaz hariç günaşırı duş alırım..her duşta kulaklarımı güzelce temizlerim kurularım ..

1 günde kulaklarımın iç çevresi yağlanmaya başlıo -tatlicadiarzu-

bunun için ne yapmak gerekr ? bi cildiye uzamanına gidip göstermeye gerek varmıdır -tatlicadiarzu-

sevilay ablacım kaç gündür yeşil kil arıyorum.burda 4 aktar var 4üne de sordum.kil var ama beyaz mı yeşil mi bilmiyoruz diyolar.sizce o kilden alsam mı?

merhaba sevilay hn.
öncelikle böyle bir topic açtığınız için size teşekkür ederim.
benim sorunum karnımda acne ve acne izleri var,bacaklarımda batık kıl lekeleri.
yaşım 32 ayrıca cildim önceden çok kuruydu şimdi karma cidim oldu,kırışıklarımda başladı artık göz kenarlarında ve torbalarda var.

cilt doktoruna gittim muayne oldum.
- bana 2 kutu tetradox 100mg. antibiyotik (12 saat de bir),
- isotrexin jel 30g ( karnımdaki acne ve lekeler için gece sürülecek),
- expigment%4 30 gr.,tretin ve locoid krem karışımı ( bacağımdaki lekeler için gece sürülecek)yazdı.
bunları kullanmaya başladım.

ayrıca benim sizden bir ricam var bana doktorum cildim ve bütün vücudum için (ddf in pumice akne scrub,akneli ve yağlı ciltler için ) temizleyici yazdı ama bu ürün çok pahalı.

bana cildim için anti aging ürün önerirmisiniz malum yaş 32 göz altı,temizleyici ve gece,güdüz kremi .ben tonik olarak gülsuyu kullanıyorum iyi gibi ama bilmiyorum.vücut içinde nar çekirdeği sabunu kullanıyordum, vücudum ve cildim için ne önerirsiniz.şimdi artık bilmiyorum ne yapıcamı?

banada yardımcı olurmusunuz.
teşekkürler.

bende cildimi temizlemek için bir ürün önermenizi istiyorum ama bitkisel karışımlar değil. dove sabun kullanıyordum ama sabunun zararlı olduğunu söylüyorlar ne kullanmam gerekiyor cildim karma.

burun ameliyatı oldum ama deri altı yağlanma cok fazlaymışş görüntü cok kötü ne yapabilirim doktorum güzellik uzmanına görün demişti

merhaba sevilaycım. Ne kadar güzel bir topic böyle. Hepimiz malesef estetisyenlere gidemiyoruz. Allah senden razı olsun canım. Benim cildim karma ve yüzümde çiller var. Ve onlardan kurtulmak istiyorum. Banada maske tarifi verebilirmisin vcanım. Piyasada çil geçiriciler var ama işe yaradığını sanmıyorum. Canım ikinci sorum ise bölgesel yağlanmam var. Göbek basen ve bacak içlerinde.Aktar biberiye yağı önerdi. sürüp folyoya sarıp 1 saat aktif ol dedi. Acaba işe yararmı? Cevapların için şimdiden teşekkürler.ıyiki geldin.

teşekkürler,serapcım elimden geldiğince paylaşmak istiyorum....bi süredir sempozyumdaydım meslekle ilgili o yüzden biraz gecikmeli cevaplar oldu ...özür....sizden başlamak istedim karma cilt temizlikle ve nem dengesiyle harika bi cilt olur biraz özen..yalnız çiller biliyosunuz kalıcı özellilidir.ama güneş filtreli spf 30 dan az olmamak kaydıyla kullanılan nemlendirici görünmeze yakın sonuç verir .maske olarak banyo sonrası temiz cilde limon suyu ,ı yumurta sarısı badem yağı karışımını sürün 15 dakika sonra yıkayın .ayrıca elma sirkesi su ile karıştırılıp kompres yapılabilir renk açıcıdır..hassasiyet varsa dikkatli olun..bununla başlıyalım 10 gün sonra cilt analizini bana bildir emi canım...selülit ve bölgesel yağlanma için önce yer hareketleri öneririm ..yarın sanırım onları toparlar yazarım genel bir bilgi vermek istiyorum çünki yaz geliyo...takip ederseniz sanırım çok daha fazla bilgi gelicek sevgiler

cancu bi tanem kuru ciltte sivilce siyah nokta olayı çok nadirdir senin cildin alerjik ve nemsiz olabilir mi çünki kullandığın kremler buna sebep olur canım.ben cevap yazıım ama tekrar bildir olur mu ....sadece sivilce kurutucuyu kullan.ama sabun sakın haa... yumuşak antialerjik temizleyici kullan güneş içinde SPF 50 bir güneş koroyucu..çok alerjikse uriage iyi gelir..eczaneden dermokozmetik ürün alabilirsin.avene yi tavsiye edebilirim.sevgiler...

nazarikscim,cildiyeye gerek yok alkollü tonikle sürekli temizle canım siyah nokta oluşursa alkollü pamukla sıkarak temizle bi tanem sevgiler....

paradise yeşil kil denir ama kendisi beyazdır karışım yapılınca ıslakken yeşil kuruyunca beyazlaşır hayatım cevap gecikti sempozyumdaydım özür...sevgiler....

ferhundecim sabun sadece clinique olabilir.diğerleri gerçekten zararlıdır.ph nötr olsa dahi....ürün önerebilmem için cilt tipinizi ve sorunları almam gerek.....bildirirsen konuşuruz canım yardımcı olmaya çalışırım.sevgiler.....

baharcım ,burnun anladığım kadarıyla yağlı bir cilt tipi gözenekler geniş ve çok çabuk yağlanma yapar alkollü tonik kullan ve temizliğe önem ver ...haftada bir defa 1 tk kil limon suyu bikaç damla suyla karışım yapıp maska olarak sebum dengesi sağlayabilirsin yüzünün diğer bölgeleri nasıl yağ durumu ve sorunların bana yaz sevgiler....

sevilay hn. merhaba kolay gelsin,

banada birşeyler yazarmısınız.

sevgili h.derya ne yazıkki ddf pahalı bir marka doktora bunu söyleyip muadili bir dermokozmetik ürün alabilirsiniz ama yinede piyasadakiler gibi diil....ilaçlarınızı kullanın ama evdede kendiniz batıklar için kese ve tuzla peeling yapabilirsiniz marketlerdeki toz halindeki kaya tuzuyla...banyodo tüm vücudunuzu ovun yumuşacık olur batıkları engeller.antiaging için erken ama düzenli bakım yapın cildi temiz tutun ve kremlemeyi ihnal etmeyin özellikle göz çevresi.....gülsuyu olabilir ama cilt yağlıya dönükse alkollü tonik kullanın.göz kremi lierac olabilir şikayetinize göre çeşitlerini alabilirsin.gündüz ve gece kremi ise bütçenize göre clinique,olay,neutregena,lancome,gibi markalar olabilir ama önce deneyip öyle kullanın.nar çekirdeği sabunundan memnunsanız neden olmasın .sevgiler........

ferhundecim sabun sadece clinique olabilir.diğerleri gerçekten zararlıdır.ph nötr olsa dahi....ürün önerebilmem için cilt tipinizi ve sorunları almam gerek.....bildirirsen konuşuruz canım yardımcı olmaya çalışırım.sevgiler.....

teşekkür ederim cvp için. cildim karma ve güneşe karşı da çok hassas. beyaz tenliyim ayrıca siyah noktalarımda var hangi ürünleri kullanmalıyım.

X