Uzman Estetisyenden sorunlarnza zmler...

• Konu Sahibi sevilaydinçer
  • Başlangıç Tarihi
selam öncelikle açılan konu için teşekkürler, benim cildim kuru günlük bakım için ne önerirsiniz (nemlendirmek,küçük siyah noktalardan,günün yogunluğununun yüzdeki yansımasından kurtulmak için) önceden cildime gül suyu sürekli kullanırdım (markasına dikkat etmezdim) gerek duyduğum zamanlarda vazelin ve herhangi bir nemlendirici krem kullanırım ama bu aralarda burnumda çenemde sivilceler çoğalmaya başladı (önceden bu kadar sık değildi) hem bunlardan kurtulmak daha sağlıklı canlı bir cilde sahip olmak istiyorum. bunun için günlük yapmak gereken uygulamaları söyler misiniz?
hangi marka gül suyu ve vazelin önerirsiniz,hangileri daha doğaldır? benim kullandığım vazelinin içinde paraben diye bir madde var bu zararlı mıdır?
çok önceden aldığımız zeytin yağı var evde ama kokusu çok kötü yenicek gibi değil fakat cilde veya saça uygulanabilir mi? (biyoloji hocam yenme özelliğini kaybettiğini fakat istediğim yere uygulayabileceğimi söylemişti bir de size sormak istedim)
saçım da aynı şekilde kuru ve uzun zamandır kestirmediğim için uçları çok kırık daha doğrusu kırık da değil çok çatallı,çatal çatal oldu,yakın bir zamanda kestirmek istiyorum,saçımı kestirdikten sonra saçımın sağlıklı olması için ne gibi uygulamalar yapmalıyım? kalıcı su dalgasının dezavantajları var mı saça zarar verir mi ya da bakımı uğraştırıcı mı?
tüy azaltıcı olarak neyi önerirsiniz? ben beyaz zırnık kullanıyordum çok yararını gördüm fakat okuduğum yorumlar yüzünden beyaz zırnığı kullanmaya korkuyorum,karınca yumurta yağının da içinde ne olduğunun belirsiz olduğunu söylüyorlar onu da kullanmayı bıraktım gibi (uzun zamandır kullanmıyorum)
sabah kalkıp evden dışarı çıkıncaya kadar kullandığımız bir sürü şey kanserojen madde içeriyor masum görünen bir sürü bakım ürünleri var ben elimden geldiğince bunlardan uzak durmak istiyorum bu maddeleri ve nelerin içinde olduğu söylerseniz yada bunlara ulaşabileceğim bir adres verirseniz sevinirim.
doğal olmayan kozmetiklerin kullanılan bölgeyi zedelediklerini ilk önceleri iyi geldiğini sansak da zamanla bunun zararlarını göreceğimizi duymuştum bu yüzden doğal,bitkisel şeyleri tercih etmeye çalışıyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

iyi akşamlarbenim sorunum hamileliğin 4 ayından itibaren yadak çevremde burnumun üstünde kızarıklık pütürlü bi görüntü var ama siyah nokta değil `çene bölgemdede uç vermeyen sivilceler oluyo genelde adetime yakın şuan bebeğin 17 aylık oldu ama geçmedi beni en çok bu kızarıklık ve pütürlü görüntü rahatsız ediyo yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkür ederim

aklıma gelmişken başka birşey daha sormak istiyorum canım sana... iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum bu konuda en çok neye dikkat etmem gerekiyor sence? ve iz kalıyor deniliyor genelde o sebeple tedirginim biraz bilgin varsa aydınlatabilirmisin canım beni?
şimdiden teşekkürlera.s.

denizciğim, cilt tipini söylermisin ? cildinde alerji yada hassasiyet var mı ,lütfen beni bilgilendir...sevgiler

zenkucum.canım iğneli epilasyon yerine uzman bir elde lazer yaptır. ona harcıyacağın zaman ve para aynı şey diil ..yalnız tüylerin kalın ve koyu renklimi .yoksa ince ve açık renk mi?iğneli epilasyon uzman biri tarafından yapılmalı...iyi araştır güneş ışığından sakınmak gerekir. su değdirilmez een az 3yada 4 saat onlar 2 derler ama sen bakma.....birde dediğim gibi tüylerin koyu ve belirginse lazeri tercih et..lazer ince ve açık rengi görmez bazen de tüyleri yok etmeyip beyazlatabilir ...sevgiler.

açelya canım,yüze asla vazelin sürülmez el ve ayaklar içindir .renksiz oalnını alırsan daha iyi...gülsuyu otacının ki olabilir ama saf gülsuyu kullanırsanız ıslak pamukla tatbik edebilirsin...güllü su diye satılır genelde....pütürler için alerji yoksa kil maskesi ve öncesi peeling yararlı olur nemine özen göster su bazlı nemlendirici kullan canım...su dalgası boya ile birlikte sakın yaptırmayın en az bir birbuçuk ay sonra boyayın saçı tabii ki kullanışlı ve hoş olur.ama önce kırıkları aldırıp saçınızı z.yağ, yumurta sarısı bepanten ampulle haftada bir besleyin...karınca yağı kullanan var..yalnız tüyler alındıktan hemen sonra ilk üç yada dört gün sürülür daha kesin çözüm istersen bitki derman eczanelerde var iyi olduğu söyleniyo deneyin derim.iddialı ve bitkisel bir ürün ...çok haklısın canım bende kimyasallara karşıyım o yüzden dermo kozmetik ürünler daha iyi ama bütçe meselesi...evde vaktin varsa doğal olarak kendin bazı reçeteler uygulayabilirsin sevgiler...

cildim çok kuru ama çene bölgem yağlı çünkü hep sivilcem çenemde çıkar herhangi bi alerji sorunum yok pürüzlülük ve kızrıklık dışında hiç bi sorunum yok hamilelik maskesi diyorlar ama kzım 1;5 yaşına girdi daha geçmedi teşekkürler

denizciğim,cildinin kuru olan kısımlarını nemsiz bırakma emi canım...iyi bi nemlendirici kullan .karma ciltler için olanını seç.yalnız çene bölgeni yani yağlı kısımları derin temizlemeye özen göster.yanak kısımların kuru olduğu için yumuşak bir peeling seçerek başlamalısın.önce buharla yumuşat içine nane at suyun . 15 -2 dk sonra peelingle temizle ,ardından sıkıştırıcı maska o da1 çk limon suyu 2 damla badem yağı, ve yulaf ununu biraz sütle bulamaç haline getir canım, göz ve dudak etrafı hariç sürerek 20dk bekletip önce ılık, sonra soğuk suyla yıka...ardından nemlendiricini kullan sevgiler ...kızarıklık arttığı günler papatya iyi bir yatıştırıcıdır.1 tutam bitkiyi demleyerek losyon olarak kulan.

a.s.çok teşekkür ederim cevapsız bırakmadığın içina.s.a.s.a.s.

Sevilaycım ben cilt tipimi nasıl öğrenebilirim? anlatırsan çoooook sevinirim ondan sonra asıl sorumu sorayım. çok faydalı bir topic açmışsın teşekkür ederim a.s.

kişinin bilip ,öğrendiklerini paylaşması kadar güzel bi şey var mı? canlarım, hepimiz hergün yeni bişeyler öğreniyoruz ...misssciğim, cildini akşamdan temizleyip bakım yaptıktan sonra ,sabah ilk kalktığında yıkamadan bir selpak mendile hafifçe bastırarak alın ,çene ve yanakların yağ durumu kontrol edilir.mendilde yağ lekesi izi olan yerler yağlıdır.birde iki parmağınla cildi sıkıştırdığında elastikiyet kontrol edilir. genel bilgiler vericem ama vakit olmadı sorulardan ...sevgiler canım

zenkucum.canım iğneli epilasyon yerine uzman bir elde lazer yaptır. ona harcıyacağın zaman ve para aynı şey diil ..yalnız tüylerin kalın ve koyu renklimi .yoksa ince ve açık renk mi?iğneli epilasyon uzman biri tarafından yapılmalı...iyi araştır güneş ışığından sakınmak gerekir. su değdirilmez een az 3yada 4 saat onlar 2 derler ama sen bakma.....birde dediğim gibi tüylerin koyu ve belirginse lazeri tercih et..lazer ince ve açık rengi görmez bazen de tüyleri yok etmeyip beyazlatabilir ...sevgiler.

ince ve açık renk evet lazer bende etkili olmaz diye düşünüyorum yinede hem iğneli hemde lazer yapılan bir yere gidip fikir almak istiyorum ki merkezlerinde ikisi de olduğundan doğru bilgi verebilsinlera.s.

bişey sorcam bna maske içn badem yağı önermiştin bn saçları fln uzattıgını gördm yanağımda ince tüyler var onlarda uzarmı :s

canım,bir kaç damla badem yağının sürekli kullanılmadığı sürece hiç bir zararı yoktur.bütün yüz maskeleri yada evde hazırlanan reçetelerde kullanılır .yalnız bazı kremlerin olur olmaz kullanımı yüzde kıllanma yapar .özellikle el ve vücut bakımı için hazırlanmış olanların.....hint yağı kökenlidirler.o yüzden ürünlerin kalteli ve dermatolojik testten geçmiş olmaları tercih sebebidir.ev yapımı karışımlarda da hint yağı, vazelin,bepanten krem, nivea ,arko gibi kremler kullanılmamalıdır .umarım verdiğim bilgiler aydınlatıcı olmuştur.sevgiler.....

sevilaycım bende tüm benim gibi kadınların ortak derdi olan doğum çatlakları hakkında sorucam biliyoruz hiç geçmicek ama en azından pembe olanları geçirecek en aza indirgicek ve çatlamayı önleyici ne önerirsin ..ben her banyodan sonra çatlamamak için (diyetteyimde)bebe yağı kullanıyorum nederece doğru..

Slm :) 20 li yaslara ne urunleri tavsiye edersiniz gece gunduz goz cevresi falan ? bu arada cildim cok hassas, arada sivilcede cikiyo hangi markalar gider

zemuscuğum, çatlaklar çok çabuk oluşur hızla kilo alıp verince ,doğum sonrası....ama tedavisi ilk bir yıl içinde sonuç verir.aslında önlem alıp oluşmasını engellemek lazım .ama olduysa da hemen tedaviye geçmeli....önce her banyoda soğuk duşla kan dolaşımını o bölgede hızlandırmalısın.bebe yağı yumuşak ve nemli tutar ama yok olmasını sağlamaz birer ölçü z.yağ ,badem yağı,çörekotu yağı,kantoron yağı,kayısı yağı ve kakao yağını karışım yap hergün bunu kullan .bu arada LıERAC marka çatlak kremini kullanabilirsin .etkilidir .imkanın varsa bir sağlık merkezinde radyo frekansı ve ürünlerle tedavi ol ama çok önemliyse senin için ...hayat çok güzel, sağlıklı olmak ta en güzel hediye ufak tefek şeyleri de kendimize fazla dert etmeyelim dimi canımcım .sevgiler sana.....

Slm :) 20 li yaslara ne urunleri tavsiye edersiniz gece gunduz goz cevresi falan ? bu arada cildim cok hassas, arada sivilcede cikiyo hangi markalar gider

canım ...bu yaşlarda ağır kremler,, amaca yönelik kozmetikler,[ kırışık önleyici gibi } özel ürünlere hiç gerek yoktur fazla makyaj yapmaktan fondöten den kaçınmak gerekir.en önemlisi sağlıklı beslanmek ve bol su içmek....sivilce oluşumunu önlemek için yediklerine dikkat etmelisin asitli ,gazlı içecekler kızartma ve yağlılar ,sıkıntı cildin dengesini bozar.dermokozmetik bir nemlendirici,haftada bir yumuşak peeling,yine haftada bir canlılık verecek maske ve temizlik için günlük yumuşak bir temizleyici ile gülsuyu kullanabilirsin hasas ciltler için yatıştırıcı bir marka seç avene gibi...:

sevilaycım benim cildim karma bir cilt ben sadece yüzüme elma sirkesini buz haline getirip hergece sürüp yatıyordum ve inanılmaz derecede memnundum fakat bi kaç gündür cildimin bi kısmı çene tarafım hani deriz ya kelleşti diye böle pütür pütür oldu diğer kısımları normal gayet güzel ama çene kısmım beni çok rahatsız ediyo bana önerebileceğin bi nemlendirici maske ve yüz temizleme jeli markalı olarak veya evde yapabileceğim de olabilir öneririmisin acil cevaplarını bekliyorum

X