- 24 Kasım 2015
- 154
- 55
- 31
-
- Konu Sahibi Hanimeller41
Bak güzel kardeşim,sen diyorsun ki 1 haftalık sözlünüzü gönderebilirmiydiniz..
Senin şundan haberin yok diye söylüyorum..
Eşlerden ayrı olup tek başına doğum yapan arkadaşlarımız oldu burada..
O adam istemezmiydi eşinin yanında olsun bebeğini görsün..
Görev bu,alışkın değilim demişsin alışacaksın alışmak zorundasın,eşini 7/24 yanında görme şansın olmayabilir buna hazırlıklı ol...
Dusunceleriniz icin tesekkur ederim oradaki ailelere edepsizlik edecek yapida biri degilim mevzuda o degil.benim icin hic farketmez ben suan oyle durumdayim mi tabiki dogum yapmak essiz bu zor gunleri kesinlikle kolay degil.benim bu durumum sozlumle alakali bi durum arkadaslada konustuklarimizi gormussunuzdur bilmedigim durumlarin oldugunu ogrendim.zaten burayada bilmek icin uzman eslerine seslendim.ben oradakilerini suclamak onlara saygisizlkk etmek isteseydim uzman eslerine seslenmezdim.ve inanin her kafadan bir ses diorlar ya oyle bi durumdayim.anlatamadigim anlatmadigm bicok sknti.ve bilemedigin seylerin cvbini bekleyen bi cevren varsa isin dahada zor oluyor.
bak canım sana bizim hikayemizden bahsedeyim şimdi. sevgilimle 9 yıldır birlikteyiz kasın 2015 te Siirt merkeze tayini çıktı ilk tayın yeriydi . Planımız şubatta nişan yapmak 2016 ağustosta düğündü okulumda bitiyordu. 2015 aralık başında ırak başika ya 6 ay geçici görevle gitti. Neyse olsun dedik herkes oo ne kadar iyi maddi anlamda çok güzel olur günde işte 8 saat nöbet tutar sonra yatar dediler. Ama ne yazik ki işler öyle gitmedi ırakta sıkıntılar çıktı basına da yansıdı zaten bizden habersiz ülkemize girdiler vs dediler filan aradan 15 gün geçti çok büyük bir saldırı oldu . Bana yakın bir yere saldırı oldu bizde önlem anlıyoruz dedi ama öyle değilmiş 1 hafta hendeklerin içinde yattılar 24 saat hendeklerde durdular biz sonradan öğrendik. Ardından 2 güne bir saldırı oluodu şehit oldu vs işte. Biz Mayısta gelecek diye bekliyoruz bilgi geldi görev uzadı izne yollıcaz diye . Annesi annemi aradı izne gelecek bir tanışıp kahve içelim dedi.Babam zor yerde tamamen dönsün öyle içeriz dedi . Araya olaylar girdi ve hala izne filan gelmedi . Ne zaman geleceği belirsiz .komutanlardan bir tanesi ben 9 aydır ailemi görmüyorum benim ekibimde ailelerini görmedi izne gidene kadar üst bölgesine nöbete çıkmıcaz diye isyan çıkartmış imza toplamışlar 120 kişiler. Birazdan Bölük komutanı gelecekmiş ziyarete kalbim ağzımda bekliyorum bir haber olur mu diye aralıktan beri görmedim tüm hayallerimiz rafta çok zor zamanlar geçiriyoruz . Aylarca yatağı olmadan yerlerde yattılar zaman geldi yiyecek yemek bulamadılar zor anlayacağın. Şu andaki tek düşünce sağ salim nöbet değişimi olsun ve geri dönsünler . Yok eşya yok düğün şu bu hiç bir düşüncem yok o nereye giderse bende peşine gidicem son nefesime kadar seni bu işe hazır gibi görmedim ne yazik ki çokta üzüldüm senin adına
bak canım sana bizim hikayemizden bahsedeyim şimdi. sevgilimle 9 yıldır birlikteyiz kasın 2015 te Siirt merkeze tayini çıktı ilk tayın yeriydi . Planımız şubatta nişan yapmak 2016 ağustosta düğündü okulumda bitiyordu. 2015 aralık başında ırak başika ya 6 ay geçici görevle gitti. Neyse olsun dedik herkes oo ne kadar iyi maddi anlamda çok güzel olur günde işte 8 saat nöbet tutar sonra yatar dediler. Ama ne yazik ki işler öyle gitmedi ırakta sıkıntılar çıktı basına da yansıdı zaten bizden habersiz ülkemize girdiler vs dediler filan aradan 15 gün geçti çok büyük bir saldırı oldu . Bana yakın bir yere saldırı oldu bizde önlem anlıyoruz dedi ama öyle değilmiş 1 hafta hendeklerin içinde yattılar 24 saat hendeklerde durdular biz sonradan öğrendik. Ardından 2 güne bir saldırı oluodu şehit oldu vs işte. Biz Mayısta gelecek diye bekliyoruz bilgi geldi görev uzadı izne yollıcaz diye . Annesi annemi aradı izne gelecek bir tanışıp kahve içelim dedi.Babam zor yerde tamamen dönsün öyle içeriz dedi . Araya olaylar girdi ve hala izne filan gelmedi . Ne zaman geleceği belirsiz .komutanlardan bir tanesi ben 9 aydır ailemi görmüyorum benim ekibimde ailelerini görmedi izne gidene kadar üst bölgesine nöbete çıkmıcaz diye isyan çıkartmış imza toplamışlar 120 kişiler. Birazdan Bölük komutanı gelecekmiş ziyarete kalbim ağzımda bekliyorum bir haber olur mu diye aralıktan beri görmedim tüm hayallerimiz rafta çok zor zamanlar geçiriyoruz . Aylarca yatağı olmadan yerlerde yattılar zaman geldi yiyecek yemek bulamadılar zor anlayacağın. Şu andaki tek düşünce sağ salim nöbet değişimi olsun ve geri dönsünler . Yok eşya yok düğün şu bu hiç bir düşüncem yok o nereye giderse bende peşine gidicem son nefesime kadar seni bu işe hazır gibi görmedim ne yazik ki çokta üzüldüm senin adına
Ben subay esiyim.yuksekovada 2yil calistik.inan bana seni umursamamak degil can derdi baska bisey.yasamaysn bilmez.asker esi olmak zordur.güçlü sabırlı dayanıklı olmalisin.seni sevmese nisanlanmazdi.sevgisini sinayip durma.kabullen bi durumu.evlenince onun yanında olacaksin daha cok hissedersin sevgisini ama daha anlayışlı olman gerekecek.esyalarimi nasil götüreceğim sorunu anlamadim.herseyi beraber paylasacaksiniz.esya önemli degil.kargoyla yolla ptt kargo iyidir.sakin moralini bozma.
Kişinin kendini, hayattan ne istediğini, ne kadarını kaldırabileceğini, hangi şartlarda nasıl bi insana dönüşeceğini bilmesi çok önemli konu sahibesi.Dusunceleriniz icin tesekkur ederim oradaki ailelere edepsizlik edecek yapida biri degilim mevzuda o degil.benim icin hic farketmez ben suan oyle durumdayim mi tabiki dogum yapmak essiz bu zor gunleri kesinlikle kolay degil.benim bu durumum sozlumle alakali bi durum arkadaslada konustuklarimizi gormussunuzdur bilmedigim durumlarin oldugunu ogrendim.zaten burayada bilmek icin uzman eslerine seslendim.ben oradakilerini suclamak onlara saygisizlkk etmek isteseydim uzman eslerine seslenmezdim.ve inanin her kafadan bir ses diorlar ya oyle bi durumdayim.anlatamadigim anlatmadigm bicok sknti.ve bilemedigin seylerin cvbini bekleyen bi cevren varsa isin dahada zor oluyor.
Arkadasim merak etme bende sosyal hayatimda zirt pirt ona buna cocukca seyler icin konusan dert yanan biri degilim.kmse kimsenin ne yasadigini bilemez.durumu tamamen saptiriyorsunuz suan.Yani markete gittim diye haber verip aa canım ne güzel gittin neler alıcaksın bakalım :)) mı bekliyorsun iki km ötesinde çatışma olurken. Ben böyle bir durumda olsam her gün bana nasıl olduğunu haber versin yeter diye düşünürdüm. Ama normalde de haber veren birisi değilim.
Suclu oldugumu dusunmuyrm.dusuncelerinize saygi duyuyorum tabiki hak verdigim noktalariniz da var.ama ben bunlari anlatirken bunlardan bahsetmemistim arkadaslar yanlis anlasiliyorum tamamen.ve bu durum beni uzuyor.
Ya hemen herkes konu sahibesinin üzerine gitmiş yüklenecek üye arıyolar bazen burdakiler arkadaşım...Sözlünün şuan ki psikolojisini ve şartlarını tahmin edebiliyorum.Bir de Hakkari'de... Senin içn de zor bir durum...Kadınlar sevgilisini eşini yanından bi dk ayırmazlar hele ki böyle senelerce doğuya yollayacak tek başına kalmayı göze alacak kadın azdır.Ama şimdi burdan konuşması kolaydır onlara.
Rahat bi ortamı yok ki ilgisinde muhakkak azalma olacak mecburen.Evlendiğinizde de seni buraya alacağm demesi çok normal.Eşyayı şunu bunu sıkıntı etmemelisin.
Göze alan kadınlardan biriside benimdir,ilkokula gidiyordu kızım o yıllarda 2 sene tek başımıza kaldık..
Görev nerdeyse o bayrak nerede dlgalanıyorsa gidecektir,eş olsun yada olmasın...
Helal olsun
Ya hemen herkes konu sahibesinin üzerine gitmiş yüklenecek üye arıyolar bazen burdakiler arkadaşım...Sözlünün şuan ki psikolojisini ve şartlarını tahmin edebiliyorum.Bir de Hakkari'de... Senin içn de zor bir durum...Kadınlar sevgilisini eşini yanından bi dk ayırmazlar hele ki böyle senelerce doğuya yollayacak tek başına kalmayı göze alacak kadın azdır.Ama şimdi burdan konuşması kolaydır onlara.
Rahat bi ortamı yok ki ilgisinde muhakkak azalma olacak mecburen.Evlendiğinizde de seni buraya alacağm demesi çok normal.Eşyayı şunu bunu sıkıntı etmemelisin.