uzman çavuş eşleri olan var mı ? ltfen acil :(

Hanimeller41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2015
154
55
31
öncelikle merhaba ilk defa buraya böyle içimi döküyorum ama artık işin içinden çıkamıyorum düşünmektende yoruldum uzman eşlerinin beni anlayacağını düşünerek sesleniyorum buradan...
benim sözlüm suan hakkaride uzman çavus kendisiyle 7 yıldır birlikteyiz ve 6 aydır da sözlüyüz.sözlendikten snra uzmanlık sınavlarını kazandıgı için tayininde hakkariye çıkmasıyla gitti.gitti ama bütün herseyimiz değişti aynısını askerdeykende yaşamıştık ve ben onu gelince zor toparlamıştım.gitti beni unuttu hiç umarsamıyor dogru düzgün düşünmüyor biyere giderken haber veriyorum oralı olmuyor.ben ne zaman bozuk atıp çemkirmeye baslarsam işte o zaman kavga ediyoruz.yine beni suçlu buluyor.hakkaride diye sesımı cıkartmak ıstemıyorum ama artık yeter dedırtıyor bana.ve şimdi düğün olunca benıde oraya götürecekmiş onu söylüyor ben napıcam eşyalarımı nasl alıp oraya götürcem.sizler nasıl yaptınız ? kafam çok karışık çoookkk...

Esyayi bosverin esiniz olacak kisi suan orada ve oldukça tehlikeli bir is yapiyor. Ben olsam bırakın benle ilgilenmesini, yaşıyor oldugunu hissettirdigi her bir mesaja sukrederdim. Biz mi olayların fazla farkındayız yoksa millet mi uyuyor anlamadım. Hanimefendi ohaldeyiz! Adam en tehlikeli yerde en riskli isi yapiyor boyle zamanda, el insaf!

Asker ,polis eşi olmak en az o meslekler kadar zor yaşayan bilir, benim eşim polis eve geliyor bildiğin baygın vaziyette yemeği yerken elinden çatalı düşürdü dermanı yok onu bile tutmaya ben bu Ada'ma desem ki ben şunu yapıyorum ne diyecek, senin ona şu an destek olman lazım ,bunaltmadan onun yaşadığı psikoloji çok zor, elbette Oray'a gideceksin evleneceksen aksini düşünüyorsan Mutlu olamazsın her zaman eşine destek vermelisin ,bazı polis eşleri de almıyor eşlerini ama ben eşimi bırakamam orada tek başına, uzaktan onu anlayamam destekde olamam, onların evine gelince biraz işten güçten uzaklaşması kafasını dağıtması lazım ,şu an görev yerine gidiyor sıkıntı eve geliyor aynı görevden arkadaşlar hep aynı konular konuşulur ister istemez değişik bir ruh halinde senin o yüzden destek olman lazım böyle yersiz trip atman kötü onun için

Bu arada ben evlenirken en uygun eşyaları aldım ama üretimden gayet kaliteli ve şık ama gidip 7000 TL yatak odaları vs almadım neden çünkü biz tayinciyiz iki taşınmada ne kadar kaliteli olursa olsun gidecek o yüzden minimum harca üzülmezsin hem ne ömürlük eşya alma peşinde herkes anlamam, uygun şık bişeyler al sıkıldın Moda'sı geçti değiştir daha iyi :) boşver eşyaya takılma eşyalar geçici kullanırsın yıpranır atarsın bu kadar basit şimdiden eşyalarınla Aran'da duygusal bağ kurma eşinle duygusal bağ kur, onu Nasıl bırakayım oralarda tek bende gidicem tabi diye

Can'ım orada ne şartlar altında görev yapıyorlar biliyor musun? Birçok arkadaşı şehit olmuştur psikolojisi zaten normal değildir.Sen seviyorsan gerçekten istiyorsan ya düğün tarihini geciktireceksiniz.Yada eşinin yanında olacaksın.Destek olacak olan sensin.Eşya vs bunlara takılma.Hergün ayrı çatışma yaşıyorlar şükret ki sağ şuanda.Benim eşimde asker denizcilerin bu kadar riskli işi yok ama ona rağmen eşim nöbetteyken seyirdeyken haber alamadığım zamanlar oluyor hep dua edip eve döndüğü zaman başında o uyurken onu izleyip şükrediyorum.Ki senin nişanlının durumu daha zor alttan al bence bir süre.

Eşiniz ne kadar şanslıymış maşallah size.. Allah kolaylıklar versin onların işi de çok zor sizinki de.. Rabbim acılarını göstermesin inşallah ..

Şimdi durun ve sakince düşünün bakın ben sözlünüzü bırakın demiyorum ama,bu işler sadece seviyorum demekle olmaz,şuan onun doğal olarak psikolojisi bozuk durumda sizin sözlünüze olan sevginiz bu ilişkiyi kaldırabilecek olgunlukta mı,siz bu olgunlukta mısınız,bunları çok iyi düşünün,beklentileriniz neler,yapmak ve yaşamak istedikleriniz neler,bunları da çok iyi düşünün, diğer bi durumda bu şekildeki tutumunuza devam ederseniz,her şeyi kafanıza takıp ben oraya nasıl gidecem çilesi yaratırsanız(yanlış anlamayın herkes bu tür bi ilişkiyi kaldıracak olgunlukta diye bi şey yok) hem kendinize hem sözlünüze çok büyük zararınız dokunur.

hakkari de görev yapıyor olması size karşı soğuk davranmasını gerektirmez. benim eşim de hakkarideydi. nişanlıydık o zaman. ciddi yoğunluk vardı ama beni sürekli arardı, ilgilenirdi sürekli benle hiçbir sorun yaşamazdık. bu önemli. şayet ona güvenemiyorsanız siz evliliği gözden geçirin.

eşya olarak da ordaki arkadaşlar bişey almıyorlardı. içi eşyalı evlere ya da lojmanlara gidiyorlar. dönüşte de yeni gelenlere satıyorlardı. gittikleri yerde baştan ev kuruyorlardı. zira gel git eşyalar yollarda çalınabiliyor, kaybolabiliyor, kırılabiliyor.

Aranızda çok fazla sevgi ve güven yok gibi geldi. Benim eşim gün içinde çalışırken hiç aramaz nerdesin ne yapıyosun demez ama ben haber veririm yinede. Bi şekilde yanımda olduğu hissediyorum. ( Doğuda değliz ama asker eşiyim )

Asker eşi olarak söylüyorum..

Adam hakkari gibi bir yerde görev yaparken uzaklardan çemkirmek eşyaları nasıl götürcem demek orada görev yapanlara ailelere saygısızlıktır..

Uzman değil ama asker eşiyim.

Emin ol eşim Ankara'nın göbeğinde çalışırken bile iki günde bir sorun yaşayıp morali bozulup geliyor eve.
Her gün gene yanımdan iki çömezimi attılar,ihraç ettiler yok beni doğuya gönderebilirler tayinleri açtılar diye her gün gergin hele ki şu sıra.

Evlenirken hiç gösterişli veya pahalı ayrı ayrı misafir odası oturma odası almadım.Yatak odası dahil hepsinin uygununu aldım.Çünkü yarın ne olur nereye gidilir bilmiyoruz.

Üzgünüm ben seni çok bencil buldum.
Çok sıkıntılı bir yerde askerlik yapıyor çocuk,kaç arkadaşı şehit düşmüştür.Yanında insanlar ölse? Nasıl bir psikoloji bekliyorsun ki.

Hiç bir normal insan gündüz arkadaşlarını şehit verip akşam sevgilinin gönlünü yapamaz.Bu tür beklentin varsa üzgünüm çok üzülürsün.
Ya ayrılacaksın ben çekemem deyip(ki sürekli benle ilgilen vs dersen adam zaten yeter be der) Ya da işi çok sıkıntılı deyip susacaksın.

Asker polis kadar kelle koltukta yaşayan başka kaç meslek var ki.Hepimiz işimiz zor diyoruz ama en zoru onların.

Esim 12 ay muhtesem bir yerde maasli rutbeli askerlik yapti. O esnada bile bambaska biri oldu. Kaba cirkin laflar eden saygisiz biri. Sonra duzeldi neyse ki. Ki sizin esiniz su an hergun olum tehlikesi ile yasiyor. Uzgunum can tatlidir. Canim tehlikedeyken sozluluk tatlisliklari benimde umrumda olmaz. Biraz haber izlemeni tavsiye ederim. Ulkede darbe girisimi oldu. Doguda hergun asker polis ailelerj ve polisler sehit ediliyor. Suriyede bizi de etkileyen bir savas var. Ve sizin esiniz asker. Kadinlari asagiladiklari zaman bogasim geliyor insanlari ama kendi duygularina bu kadar duyarli ulkeye ise bu kadar duyarsiz olmayi aklim almiyor. Ozet olarak esin her an hayatıni kaybedebilir . Dertleneceksen buna dertlen dua et ulkemiz icin esyalari ise kamyona koy getir. Ne diyeyim kotu seyler yazmak geliyor icimden.

H Hanimeller41 7 yılllık ilişki , elbet seviyorsundur ama bence biraz düşün .

Evlilikte şimdi dert ettiğin şeyleri yine dert edip , üzüleceksen ; üzülüp surat asacaksan ... zor günleriniz olur .

Mesleği , kolay bir meslek değil . Hele artık hiç değil . Hele doğu'da .

Ya gözünü karartıp sadece ona destek olacaksın ya da bir daha düşün .

ya belki adam askerliği bahane ediyor. bilemeyiz ki. eşya derdine düşmek saçma evet ama kıza yüklenmeyin bu kadar.
ama bize verilen bilgi adam bir askerlikteyken bir de simdi böyle olmus. Demek ki adam normalken iyiymis. Ve konu sahibinin istekleri o sartlardaki bir adama gercekten acimasizca. Boyle devam ederse adam zaten askerliği bahane eder yakinda!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…