Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Ben birkaç tane ilana rastladım. Zoom türevi uygulamalar üzerinden özel ders veriyorlar bazı öğretmenler. Gördüğüm 70 lira idi. Piyasasını pek bilmiyorum ama size materyal desteği ve bire bir imkan sunuyorsa iyi bir destek olabilir diye düşünüyorum.

cocugun yasi ile de alakali degil mi,
benim sipa 6 yasinda,
o kadar heyecan yapti ki anlatamam,
bir de ustune baglanti problemleri falan etkilenince cok uzuldu,
Allahtan cok uzun surmedi o surec burada.

İşte biraz alışmak zaman alıyor ama biz bağlantı sıkıntısı yaşamadık pek

Bir iki öğretmenin elektriği kesildi o kadar

küçük yaşta ekran karşısında oturup konsatre olmak daha zor tabii

bir de evde kullanılan dil, okulda kullanılan dil de farklı ya sizin o da biraz germiş olabilir seninkini

hem evde hem de okul dilini kullanması gerekiyor

ben bu sene okulun açılmayacağını düşünüyorum

karşı apartmanda komşunun oğlu var devlet okuluna gidiyor ve Temmuz başından beri okula gidiyor, sabah yine bindi servise gitti

ona risk varsa o neden okulda, ona risk yoksa benimki neden evde

12. Sınıf öğrencisi mi acaba? 12 ye geçenlere kurs yapılıyormuş diye duydum yaz döneminde ama doğru mu bilmiyorum.

Canlı ders akışını sınıf rehber öğretmeni öğrencilerine bildirir ama, idare sadece öğretmene haber vermekle yükümlüdür. Sizde farklı bir problem olmuştur belki ama ülke geneline gece haber verildi canlı ders saatleri

Herkesin evinde akilli telefon, tablet , internet yok ki.. Alt yapı olmadan katılim olmuyor.
Bizim öğrencilerden internet vs materyal sıkıntısı yaşayıp eba derslerine katılamayanlar okula gelecekler, okulun akıllı tahtalarından izleyecekler

Geçen pandemi döneminde sezinci sınıflara yoğunlaştırılmış canlı ders programı hazırlandı, her gün ikişer saat dersim vardı. Sınava girecekler diye konu özetleri, anahtar kelimeler, bulmacalar testler ne bulursam kademeli kademeli atıp dönüş almak için uğraştım, her sınıf için ayrı ayrı WhatsApp grubu kurdum, benim gibi diğer branş arkadaşlarım da aynısını yaptılar. Çocuğum var eşime bırakıp, kaç saat konu özeti çıkarmak için uğraşmışımdır. Sabah canlı ders saatine hazır şekilde oturup hevesle oturumu açıyorum 30 kişilik sınıftan 3 kişi katılıyor, şaka gibi ama durum bu. Veliler ellerinden gelen her şeyi yapıyormuş gibi tüm suç bizdeymişcesine taşa tutuyorlar ama bizim veli ayağımız çukurda, çıkmıyor oradan bir türlü. Sonra da hadi bakalım öğretmen kendi başına kürek cek deniliyor. İşin iç yüzünü bilmeyen konuşuyor çok hakim gibi.

oğlum özel okula gidiyor. Yönetim demiş her öğretmen sınıftan ders anlatacak. ve uzaktan ders bu şekilde yapıyolar. Öbür türlü evde işin bir ciddiyeti olmuyor. Oğlum da derslerini takip ediyor. Milli eğitim öğretmenleri de bu şekilde yapabilseler bu şekilde yakınmalar olmaz. yüz yüze eğitim kadar olmasa da yine bir faydası olur çocuklara.

dusun birde ben yapmayacagim saniyordum
Listede ismim var stresten uyuyamadim
Program zaten açılmıyor haldir huldur
Uğraştık durduk

Bizim öğrencilerden internet vs materyal sıkıntısı yaşayıp eba derslerine katılamayanlar okula gelecekler, okulun akıllı tahtalarından izleyecekler

iyi de o riski kim alacak

yani çocuğuna virüs bulaşan birisi şikayet ederse tüm okul soruşturma geçirir okullarda yüz yüze eğitim yasak değil mi özeller de açamıyor

bakan internet erişim noktaları kuracağız vs dedi o ayrı da bu kararı okul idaresi mi ilçe mi verdi

Bu ülkede herşey olur . Paranoya filan değil yani bu .

Bende özel okulda çalışan bir öğretmen olarak 17 agustosta başladık online derslere. okulda bi sistem kurdular 7 saat boyunca tenefüslu öğle aralı normal okul sisteminde online devam ediyoruz. Ilk üç gün aksaklıklar tabii ki bizde yaşadık. Sonra düzeldi. Bence çocuklar verim alıyor mu. En önemli soru bu. Bu sorunu çözebilmek adına devamlı yoklama alıyoruz velilerle birlikte koordinatlı bi şekilde gidiyoruz. Maalesef ki özel okullar para aldığı için bi şeyler vermeliyim mantığıyla daha farklı yöntemler geliştiriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…