- 27 Aralık 2016
- 1.140
- 5.214
- 158
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
cocugun yasi ile de alakali degil mi,
benim sipa 6 yasinda,
o kadar heyecan yapti ki anlatamam,
bir de ustune baglanti problemleri falan etkilenince cok uzuldu,
Allahtan cok uzun surmedi o surec burada.
12. Sınıf öğrencisi mi acaba? 12 ye geçenlere kurs yapılıyormuş diye duydum yaz döneminde ama doğru mu bilmiyorum.İşte biraz alışmak zaman alıyor ama biz bağlantı sıkıntısı yaşamadık pek
Bir iki öğretmenin elektriği kesildi o kadar
küçük yaşta ekran karşısında oturup konsatre olmak daha zor tabii
bir de evde kullanılan dil, okulda kullanılan dil de farklı ya sizin o da biraz germiş olabilir seninkini
hem evde hem de okul dilini kullanması gerekiyor
ben bu sene okulun açılmayacağını düşünüyorum
karşı apartmanda komşunun oğlu var devlet okuluna gidiyor ve Temmuz başından beri okula gidiyor, sabah yine bindi servise gitti
ona risk varsa o neden okulda, ona risk yoksa benimki neden evde
12. Sınıf öğrencisi mi acaba? 12 ye geçenlere kurs yapılıyormuş diye duydum yaz döneminde ama doğru mu bilmiyorum.
Bilmediğim için soruyorum, kusura bakmayın. Devlete bağlı bir ortaokulda mı bu hafızlık programı? Resmî mi yani?yok 5. sınıf oğlumla yaşıt
hafızlık programı olan ortaokula gidiyor
yaz okulu adı altında eğitim devam ediyor
Canlı ders akışını sınıf rehber öğretmeni öğrencilerine bildirir ama, idare sadece öğretmene haber vermekle yükümlüdür. Sizde farklı bir problem olmuştur belki ama ülke geneline gece haber verildi canlı ders saatleriHayır öğretmenimiz idare size haber verdi diye biliyordum dedi.
Okul velilerinden bir kaç arkadaş öğretmeni arayınca gerçegi gece bilgilendirme olarak geçti.
Biz öğretmenden ziyade idareyle sıkıntılıyız.
Öğretmenden yana bir sorunumuz yok.
Bizim öğrencilerden internet vs materyal sıkıntısı yaşayıp eba derslerine katılamayanlar okula gelecekler, okulun akıllı tahtalarından izleyeceklerHerkesin evinde akilli telefon, tablet , internet yok ki.. Alt yapı olmadan katılim olmuyor.
Geçen pandemi döneminde sezinci sınıflara yoğunlaştırılmış canlı ders programı hazırlandı, her gün ikişer saat dersim vardı. Sınava girecekler diye konu özetleri, anahtar kelimeler, bulmacalar testler ne bulursam kademeli kademeli atıp dönüş almak için uğraştım, her sınıf için ayrı ayrı WhatsApp grubu kurdum, benim gibi diğer branş arkadaşlarım da aynısını yaptılar. Çocuğum var eşime bırakıp, kaç saat konu özeti çıkarmak için uğraşmışımdır. Sabah canlı ders saatine hazır şekilde oturup hevesle oturumu açıyorum 30 kişilik sınıftan 3 kişi katılıyor, şaka gibi ama durum bu. Veliler ellerinden gelen her şeyi yapıyormuş gibi tüm suç bizdeymişcesine taşa tutuyorlar ama bizim veli ayağımız çukurda, çıkmıyor oradan bir türlü. Sonra da hadi bakalım öğretmen kendi başına kürek cek deniliyor. İşin iç yüzünü bilmeyen konuşuyor çok hakim gibi.Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.
Canlı derslere ilk başladığımızda sanırım nisan- mayıs aylarıydı. Bizler bu konuda en ufak bir eğitim almadık, kendi çabamızla nasıl yapılacağını öğrendik. Üstelik bakanlık bize sadece bir ders saati atıyor ve ders başlamadan sadece 2-3 dk önce açabiliyorsunuz sistemi. Yani deneyerek öncesinde çalışarak öğrenme şansımız yok. Orda bize tanımlanan 60 dakikalık sürede hem sistemi öğrenmeye, hem dersi anlatmaya çalıştık. Tabiki aksaklıklar olacak.
Ve sistemde çok ciddi bir yoğunluk olduğu için dersler bize çoğunlukla gece 11 den sonra atandı. Ben ramazan günü sahura kadar ders hazırlığı yapıp sabah da 9 da dersimin başında oluyordum. Ama sürpriiiz, ders tanımlanan öğrenci sayısı 45iken, derse katılan öğrenci sayısı 2. Evet sadece 2!
Şimdi de aynı durum var, Bakanlık her türlü senaryoya hazırız diyor ama il milli eğitim müdürlüklerine bile bilgi vermiyor. Şu an gidin sorun hiçbir okul müdürünün süreçle ilgili bilgisi yok.
Ama biz öğretmenler olarak bunun sıkıntısını önceden çektik. Üst makamlar hiçbir şey hakkında bize bilgilendirme yapmıyor ama suç yine bizim üstümüze kalacak dedik ve sonuç apaçık ortada. Yine günah keçisi öğretmenler oldu.
Bilmediğim için soruyorum, kusura bakmayın. Devlete bağlı bir ortaokulda mı bu hafızlık programı? Resmî mi yani?
dusun birde ben yapmayacagim saniyordumgece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.
Bizim öğrencilerden internet vs materyal sıkıntısı yaşayıp eba derslerine katılamayanlar okula gelecekler, okulun akıllı tahtalarından izleyecekler
Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Bu mantikda giderseniz sinifinizdaki herkes cocugunu ozele versin sizde rahat edin bide ogretmen olacaksiniz ve cocuklara bisey ogreteceksiniz simdiden yazik
Ya belki paranoya dersiniz belki abartıyor dersiniz ama sanki böyle yapa yapa özel okula insanları bilerek yönlendiriyorlar gibi geliyor bana. Özel okullara rağbeti arttırıp devlet okullarını bile kapatırlar gibi...
60 yaş üstü idari izinli sayılıyor bu süreçte diye biliyorum.seminerlerde bu konuda eğitim verilseymiş keşke. 60 yaş üstü öğretmen geçen sene de hiç online ders vermemiş.
Bursada olmasina neden hic sasirmadim acaba?evet resmi ve devlet okulu
hatta milli eğitim bu okulları artırmak için çaba gösteriyor
proje okulu adı altında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?