Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Açıkcası eğitim işini bu sene çok sallamıyorum. 1 sene kaybı olur en fazla onu da telafi edileceğini düşünüyorum. Çocuklarımızın çoğu zaten küçük başladılar eğitim hayatlarına. Bu süreçten sonra dershane, üniversite öğrencilerinden ders gibi planlarım var ve oğlum sürekli youtubede sınıfının ders konuları olan videolar izliyor. İnşallah tez zamanda hayatımız her anlamda düzene girer.

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
İnsanın üslubu, karakterinin yansımasıdır.Sizde kendi karakterinizi ortaya koymuşsunuz Maşallah. Veli Kaprisini çekecek bir kurum bulurda sizin yetiştirdiğiniz öğrencilerin kaybı ne olacak onu sorgulamalı

Çalışan anneyim haliyle ders takibim zor oluyor ve gördükleri konuları bildigim kadarı ile anlatmaya çalışıyorum.
Bana bir çare önerin, bu anne/anneler ne yapsın ?

doktor az çok seni bilirim buradan

bana bu endişen biraz fazla geldi

örneğin sen neden ders anlatıyorsun ki onu anlamadım

bunlar zaten geçen senenin tekrarı bu da ilk gün

aksaklıklar olabilir

onları geçtim sonuçta kitap var, internet var

ders çalışmak kızının sorumluluğu, bunu üstlenme

hatta öğretmenin de sorumluluğu değil o saatinde dersi anlatır, evdeki dinlemezse dinlemez maalesef müdahale şansı yok

evet tabii ki desteklemeliyiz, gerekirse hadi deyip başında başka şeylerle ilgilenip oturabilirsin de ama sen öğretmen değilsin

biz, bazen diyoruz, bu süreç -aslında- eğitimin her alanda var olabileceğini gösterdi diye

evet benim çocuğum nispeten küçük ama bir başka şey için geçen senenin kitabını elime aldım

orada bir anlaşma adı vardı yani hangi konudan olduğunu dahi bilmediği halde sordum ve telefondan oynadığı oyun arasında söyledi

şimdi ben bu çocuğa sürekli aynı konuyu oturup tekrar edersem olmaz

mesela siz de post it vs ile önemli başlıkları çıkarın, asın eve

arada birbirinize sorun ama sen ders kitabından ders anlatsan da olmaz

ingilizce önemli ama online ders olarak

eğer onun telafisini yapıyorlarsa ok zira orada konuşma önemli kitap ile vs telafisi zor

Illa ozel dersane olmasina gerek yok cevreniz kurs tarzi yerler vardir oralara yollayin ben oyle yapacagim 6ya gecti benimkide.ama ingilizce agirlikliysaniz ozelde daha ilgili olur ve ucreti gayet iyi bence tereddut etmeyin.Emeklerimizin karsiligini ins.aliriz.

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
”Cahil Veli” diye hakaret etme hakkını nerden buluyorsunuz ?

Sistemin geç açıldığını söyleyebilirsiniz. Veliler de artık aylardır ne olacak ne bitecek diye stres altında. Zira öğretmenlerimizin bir çoğu da öyle...
Böyle zamanlarda biraz daha sakin olunmalı.

aynen durum onu gösteriyor.
genç öğretmenler daha kolay uyum sağlayabilir sanırım.
Çok genç yaşlı farkedeceğini sanmıyorum. Uzaktan eğitim maalesef okullarda çok ciddiye alınmadı. Çocuklarda bir noktadan sonra kopuyor. Eğer bu sene işimiz uzaktan eğitime kaldıysa yandık. Yeğenim yüksek puanlı bir lisede 12. Sınıfta. yani orda veliler daha iyi ilgili bir öğretmen profili bekliyor çünkü çocuklar ilgili ama beklenti karşılanamadı. Şuan birebir özel derse herzamankinden daha çok ağırlık verildi. Çocuk okulda yüzyüze eğitim almıyor ama sabahtan akşama kadar kurslarda derslerde. Ben hiç birşey anlamadım bu işten🤷🏻‍♀️

7500 yıllık ücretse gayet uygun geldi bana. Öğretmenlerin hepsi içim geçerli değil tabi ama bi çoğu olayı savsaklıyor. Tabi bu dönem içerisinde bakanlık baskısıyla yoluna girer sistem belki ama öyle aman sağlıklı olsun giden 1 sene olsun denecek bi şey değil eğitim sonuçta. Bi de çoğu dersin temeli 7. 8. sınıfta atılıyor özellikle dikkat etmeniz gereken bir gruptasınız yani. Bi özel okullarla görüşün derim.

Tüm velilere sabır diliyorum bu dönemde bol bol.

Üslubunuz için bir öğretmen olarak eleştiriyorum.

Siz de özel okuldaki de öğretmen.
Emin olun para kaygısı ile özel okulda öğretmenlik yapılmaz, sizin aldığınızın yarısını alıyor bazı branşlar.

Kapris çekmek değil önemli olan İYİ EVLAT, İYİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK.
Kim için önce kendileri, sonra aileleri ama her şeyden önce vatan için.

Siz inanıyorum ki devlete sırtını dayadıktan sonra elinizi ayağınız hizmet etmekten çektiniz, insanların taleplerini kapris olarak değerlendirmemek gerek.

Elbette şunu anlarım devlet okulu kötü, özel okul iyi. Değil. Her yerde öğrenci de öğretmen de gayretine göre sınıflandırılır. Kurum bazında konuşulmaz.

okul değilmiş etüt merkezi sanırım.
Okuduğumu anlama sorunum varmış demek ki 😂 konu inşallah öğretmen olmama bağlanmaz 😂😂

Her işte olduğu gibi öğretmenlikte de konu biraz vicdanla ilgili. Vicdanlı insan özelde de devlette de işini layığıyla yapıyor zaten. Olayın özelde veya devlette çalışmakla çok ilgisi yok bence. Çoğumuz dersaneye gitmiş insanlarızdır. Sizi bilmiyorum ama ben dersanedeki tüm öğretmenler müthiş iyiydi diyemem doğrusu.

Çocuğunuza öncelikle sorumluluk bilincini yerleştirmelisiniz ki ödevlerin ve dersi takip etmenin kendi işi olduğunu bilmeli. Yaşı da küçük değil öyle. Ayrıca normalde zaten desteklemeniz gerekiyor ama şu dönemde daha da çok desteğe ihtiyacı var. Zaten eğitim okul-öğrenci-veli üçlüsünden oluşuyor.

Son olarak şu an öyle kimse bilmiyor ne yapacağını zaten. Ne öğretmenler ne idareler. Şimdiye kadar sadece söylentiler var hepimizin elinde. Şu 3 haftalık ders dönemi geçen yıldan eksik kalan kazanımları için alacağı telafi eğitimi. Asıl yeni sınıf dersleri 21 Eylülde başlayacak.

baglanti kalitesi falan gibi seylerde mi fark?

bak şimdi yorum yapacağım bana yağacak beğenmedimler

şaka bir yana sen buraları unutmuşsun cicim

özel okulda online ders yan odada devam ediyor

sabah 9,30 da başladı 40 dakika ders 10 dakika teneffüs şeklinde öğlen 12.40 ta sabah bitti öğle arası da 40 dakika

sonra yine başladı 15.40 ta bitecek

özetle 7 saat durmadan ders var

bunun içinde müzik de var beden de fen matematik de

ancak devlet okulunda geçen sene bunu yapmadılar

özverili öğretmenler uğraştı 3-5 ders yaptılar, geri kalan da tv den günde iki ders

yapanın dersine kimse gitmedi, gelen de başka şeylerle ilgilendi vs vs

hatta nette çok parodi var online ders parodisi aynen gerçeği anlatıyor

birinde çocuğa annesi kardeşini bırakıyor çamaşır asacağım diye :))))

bir özle okul öğretmeni ile konuşmuştum ki matematik öğretmeni lise kademesinde, kimse gelmedi derse, 3-5 kişi geldi biz de bıraktık yapmayı dedi geçen sene, ki oğlumun okulu son gün dahi yaptı dersini

ama öğretmenler yapmadı demek haksızlık bir de veli profili var ki çoğunun ders ile ilgisi yok

geçen yardımcım geldi okullardan konuşurken aman çocuklar rahat etti evde dedi

dedim ne rahatı, bilgi ne olacak

bu sene çocuğu ortaokula başlıyor ama ne online eğitimden ne şundan bundan haberi var

yokluk demeyelim gayet telefonu interneti vs var ama ilgisi alakası yok

bu veli ve öğrenci profili de birleşince yasak savmalık yaptık işte denilecek bir telafi eğitimi çıkıyor karşımıza

umarım bugün yaşananlar teknik eksikliklerdir

işini iyi yapan öğretmenlere saygımız da sonsuzdur

Bence organizasyon eksikliği vakası daha çok

Okul açılmasına 7 saat kala mesaj atarsanız veliye kusura bakmayın, biz videoyla eğitim yapıcaz diye veliye kafasını toplayıp ne yapsam diye düşüncek, ona gore aksiyon planı yapacak zaman bırakmazsınız. Veli elindeki okul değiştirme/dersaneye kaydolma şansını da kaçırabilir, çocuk ne yaptığını bilmeme hissine düşebilir

Hazırlıksız yakalanmak derken??? Virüs aylardır var. 3 aydır da okul kapalı, koskoca MEB veya okullar eşşekbaşı mı ki 3 ayda bir aksiyon planı yapamıyor da burda tek kişi olan konu sahibesine cahil kötü niyetli yazıyorsunuz ?? Virüs gitmiyor kardeşim. Organizasyonu yapan bürokrat abiler aylardır bu gerçeği görmüyorlarsa çıkıp gitsinler işlerini adam gibi yapacak adamlar gelsin yerlerine. Veliler de çocuklar da bu kargaşayı çekip strese girmek zorunda mı??? Kadın çocuğunun geleceği için endişeleniyor bu kapris mi oluyor şimdi ? Umarım öğretmen değilsinizdir yazma biçiminiz ayrı, burda velilere hakaret etmeniz ayrı, velilere yaklaşımız ayrı ...daha fazla yazmicam

Son düzenleme:
Bizim müdür gece 3te atti.Ben idari izindeyim birde
Sabah 5te napacagimi duusnuyordum

gece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.

Son düzenleme: