Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Ben birkaç tane ilana rastladım. Zoom türevi uygulamalar üzerinden özel ders veriyorlar bazı öğretmenler. Gördüğüm 70 lira idi. Piyasasını pek bilmiyorum ama size materyal desteği ve bire bir imkan sunuyorsa iyi bir destek olabilir diye düşünüyorum.
 
cocugun yasi ile de alakali degil mi,
benim sipa 6 yasinda,
o kadar heyecan yapti ki anlatamam,
bir de ustune baglanti problemleri falan etkilenince cok uzuldu,
Allahtan cok uzun surmedi o surec burada.

İşte biraz alışmak zaman alıyor ama biz bağlantı sıkıntısı yaşamadık pek

Bir iki öğretmenin elektriği kesildi o kadar

küçük yaşta ekran karşısında oturup konsatre olmak daha zor tabii

bir de evde kullanılan dil, okulda kullanılan dil de farklı ya sizin o da biraz germiş olabilir seninkini

hem evde hem de okul dilini kullanması gerekiyor

ben bu sene okulun açılmayacağını düşünüyorum

karşı apartmanda komşunun oğlu var devlet okuluna gidiyor ve Temmuz başından beri okula gidiyor, sabah yine bindi servise gitti

ona risk varsa o neden okulda, ona risk yoksa benimki neden evde
 
İşte biraz alışmak zaman alıyor ama biz bağlantı sıkıntısı yaşamadık pek

Bir iki öğretmenin elektriği kesildi o kadar

küçük yaşta ekran karşısında oturup konsatre olmak daha zor tabii

bir de evde kullanılan dil, okulda kullanılan dil de farklı ya sizin o da biraz germiş olabilir seninkini

hem evde hem de okul dilini kullanması gerekiyor

ben bu sene okulun açılmayacağını düşünüyorum

karşı apartmanda komşunun oğlu var devlet okuluna gidiyor ve Temmuz başından beri okula gidiyor, sabah yine bindi servise gitti

ona risk varsa o neden okulda, ona risk yoksa benimki neden evde
12. Sınıf öğrencisi mi acaba? 12 ye geçenlere kurs yapılıyormuş diye duydum yaz döneminde ama doğru mu bilmiyorum.
 
Hayır öğretmenimiz idare size haber verdi diye biliyordum dedi.
Okul velilerinden bir kaç arkadaş öğretmeni arayınca gerçegi gece bilgilendirme olarak geçti.
Biz öğretmenden ziyade idareyle sıkıntılıyız.
Öğretmenden yana bir sorunumuz yok.
Canlı ders akışını sınıf rehber öğretmeni öğrencilerine bildirir ama, idare sadece öğretmene haber vermekle yükümlüdür. Sizde farklı bir problem olmuştur belki ama ülke geneline gece haber verildi canlı ders saatleri
 
Herkesin evinde akilli telefon, tablet , internet yok ki.. Alt yapı olmadan katılim olmuyor.
Bizim öğrencilerden internet vs materyal sıkıntısı yaşayıp eba derslerine katılamayanlar okula gelecekler, okulun akıllı tahtalarından izleyecekler
 
Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.
Canlı derslere ilk başladığımızda sanırım nisan- mayıs aylarıydı. Bizler bu konuda en ufak bir eğitim almadık, kendi çabamızla nasıl yapılacağını öğrendik. Üstelik bakanlık bize sadece bir ders saati atıyor ve ders başlamadan sadece 2-3 dk önce açabiliyorsunuz sistemi. Yani deneyerek öncesinde çalışarak öğrenme şansımız yok. Orda bize tanımlanan 60 dakikalık sürede hem sistemi öğrenmeye, hem dersi anlatmaya çalıştık. Tabiki aksaklıklar olacak.
Ve sistemde çok ciddi bir yoğunluk olduğu için dersler bize çoğunlukla gece 11 den sonra atandı. Ben ramazan günü sahura kadar ders hazırlığı yapıp sabah da 9 da dersimin başında oluyordum. Ama sürpriiiz, ders tanımlanan öğrenci sayısı 45iken, derse katılan öğrenci sayısı 2. Evet sadece 2!
Şimdi de aynı durum var, Bakanlık her türlü senaryoya hazırız diyor ama il milli eğitim müdürlüklerine bile bilgi vermiyor. Şu an gidin sorun hiçbir okul müdürünün süreçle ilgili bilgisi yok.
Ama biz öğretmenler olarak bunun sıkıntısını önceden çektik. Üst makamlar hiçbir şey hakkında bize bilgilendirme yapmıyor ama suç yine bizim üstümüze kalacak dedik ve sonuç apaçık ortada. Yine günah keçisi öğretmenler oldu.
Geçen pandemi döneminde sezinci sınıflara yoğunlaştırılmış canlı ders programı hazırlandı, her gün ikişer saat dersim vardı. Sınava girecekler diye konu özetleri, anahtar kelimeler, bulmacalar testler ne bulursam kademeli kademeli atıp dönüş almak için uğraştım, her sınıf için ayrı ayrı WhatsApp grubu kurdum, benim gibi diğer branş arkadaşlarım da aynısını yaptılar. Çocuğum var eşime bırakıp, kaç saat konu özeti çıkarmak için uğraşmışımdır. Sabah canlı ders saatine hazır şekilde oturup hevesle oturumu açıyorum 30 kişilik sınıftan 3 kişi katılıyor, şaka gibi ama durum bu. Veliler ellerinden gelen her şeyi yapıyormuş gibi tüm suç bizdeymişcesine taşa tutuyorlar ama bizim veli ayağımız çukurda, çıkmıyor oradan bir türlü. Sonra da hadi bakalım öğretmen kendi başına kürek cek deniliyor. İşin iç yüzünü bilmeyen konuşuyor çok hakim gibi.
 
oğlum özel okula gidiyor. Yönetim demiş her öğretmen sınıftan ders anlatacak. ve uzaktan ders bu şekilde yapıyolar. Öbür türlü evde işin bir ciddiyeti olmuyor. Oğlum da derslerini takip ediyor. Milli eğitim öğretmenleri de bu şekilde yapabilseler bu şekilde yakınmalar olmaz. yüz yüze eğitim kadar olmasa da yine bir faydası olur çocuklara.
 
gece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.
dusun birde ben yapmayacagim saniyordum
Listede ismim var stresten uyuyamadim
Program zaten açılmıyor haldir huldur
Uğraştık durduk
 
Bizim öğrencilerden internet vs materyal sıkıntısı yaşayıp eba derslerine katılamayanlar okula gelecekler, okulun akıllı tahtalarından izleyecekler

iyi de o riski kim alacak

yani çocuğuna virüs bulaşan birisi şikayet ederse tüm okul soruşturma geçirir okullarda yüz yüze eğitim yasak değil mi özeller de açamıyor

bakan internet erişim noktaları kuracağız vs dedi o ayrı da bu kararı okul idaresi mi ilçe mi verdi
 
Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.


Bu mantikda giderseniz sinifinizdaki herkes cocugunu ozele versin sizde rahat edin bide ogretmen olacaksiniz ve cocuklara bisey ogreteceksiniz simdiden yazik
 
Ya belki paranoya dersiniz belki abartıyor dersiniz ama sanki böyle yapa yapa özel okula insanları bilerek yönlendiriyorlar gibi geliyor bana. Özel okullara rağbeti arttırıp devlet okullarını bile kapatırlar gibi...


Bu ülkede herşey olur . Paranoya filan değil yani bu .
 
Bende özel okulda çalışan bir öğretmen olarak 17 agustosta başladık online derslere. okulda bi sistem kurdular 7 saat boyunca tenefüslu öğle aralı normal okul sisteminde online devam ediyoruz. Ilk üç gün aksaklıklar tabii ki bizde yaşadık. Sonra düzeldi. Bence çocuklar verim alıyor mu. En önemli soru bu. Bu sorunu çözebilmek adına devamlı yoklama alıyoruz velilerle birlikte koordinatlı bi şekilde gidiyoruz. Maalesef ki özel okullar para aldığı için bi şeyler vermeliyim mantığıyla daha farklı yöntemler geliştiriyorlar.
 
Back