Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Ağzına sağlık hocam

Kızım sektörde epey hatrı sayılır bir kurumda ana sınıfına gidiyor.Uzaktan eğitim sürecini geçen yıl çok güzel koordine ettiler haklarını yiyemem.Ama gel gör ki bu yıl ki programı hala düzenleyip gönderemediler 🤦.
Öğretmeninden müdürüne bir belirsizlik var , açılacak mi açılmayacak mı belirsiz.
hadi bizimki anasinifi en önemli dönemlerini pandemi ile geçiren öğrencilere Allah yardım etsin.

iyi de o riski kim alacak

yani çocuğuna virüs bulaşan birisi şikayet ederse tüm okul soruşturma geçirir okullarda yüz yüze eğitim yasak değil mi özeller de açamıyor

bakan internet erişim noktaları kuracağız vs dedi o ayrı da bu kararı okul idaresi mi ilçe mi verdi
Bakanın söylediği uygulama bu. Okullarda Eba destek merkezleri kuruluyor. Evinden ulaşamayan öğrenci okuldan izleyecek. Öğrenci sayıları belirlendi, her sınıf düzeyinde ayrı sınıflar oluşturuluyor şu an.

iyi de o riski kim alacak

yani çocuğuna virüs bulaşan birisi şikayet ederse tüm okul soruşturma geçirir okullarda yüz yüze eğitim yasak değil mi özeller de açamıyor

bakan internet erişim noktaları kuracağız vs dedi o ayrı da bu kararı okul idaresi mi ilçe mi verdi
Okullar eba erişim noktası oluyor,internet ulaşımı hiç olmayan okula gelip okuldan uzaktan eğitime katılacak.Bugün bize söylenen buydu.

Bakanın söylediği uygulama bu. Okullarda Eba destek merkezleri kuruluyor. Evinden ulaşamayan öğrenci okuldan izleyecek. Öğrenci sayıları belirlendi, her sınıf düzeyinde ayrı sınıflar oluşturuluyor şu an.

Eba destek merkezini ben de yazdım o ise ok

ben sanki okul öğrencilere iyilik olsun diye kendisi yapıyormuş gibi anladım

zira bakanın konuşmasında okullar dışında yerler de söyledi hatta

Okullar eba erişim noktası oluyor,internet ulaşımı hiç olmayan okula gelip okuldan uzaktan eğitime katılacak.Bugün bize söylenen buydu.

Eba destek merkezini ben de yazdım o ise ok

ben sanki okul öğrencilere iyilik olsun diye kendisi yapıyormuş gibi anladım

zira bakanın konuşmasında okullar dışında yerler de söyledi hatta

oğlum özel okula gidiyor. Yönetim demiş her öğretmen sınıftan ders anlatacak. ve uzaktan ders bu şekilde yapıyolar. Öbür türlü evde işin bir ciddiyeti olmuyor. Oğlum da derslerini takip ediyor. Milli eğitim öğretmenleri de bu şekilde yapabilseler bu şekilde yakınmalar olmaz. yüz yüze eğitim kadar olmasa da yine bir faydası olur çocuklara.

Ne alakası var ya.bizim canımız yok mu?
Amaç pandemiyle mücadele değil mi kaç aktarmayla okula gelen var ya da servislerde ?

Okulda anlatınca ne oluyor evde anlatınca ne oluyor

Allahım ya rabbim açılsın hayirlisiyla bir an önce okullar da herkes derin bi nefes alsin

Hayır günah keçisi siz degilsiniz.
Hiç bir öğretmene karşılık yazdığım bir şey yoktur.
Kendi öğretmenimiz idare bilgilendirdi sanıyordum dedi.
Ama biz idareden bilgilendirilmedik.
Kendisiyle de telefonda görüştüm.
1 hafta öncesinden idare velilerle whatsapp üzerinden bilgilendirme yapın demiş biz de genel okul grubundan yazacagız dediği için de ihmale geldiği için özür diledi.
Yani sıkıntımız sadece bununla kalmıyor.
Programda donma, kesilme hatta bazı öğretmenlerimiz hiç ders veremedi.
Geçen sene sosyal ve matematik derslerimiz ciddi manada sekteye uğradı.
Bunun sonucunda ben nasıl bir yol takip etmeliyim diye soruyorum.
Kursa mı vereyim, yoksa devam mı edeyim.
Ben pandemi döneminde çocukların kursa gönderilmesini doğru bulmuyorum. Kursa gitmek yerine okula gidebilirlerdi aralarında fark yok.
Çocukların eğitiminin planlı olması gerekiyor bence. Yani hadi dersin başlıyor deyip kesik kesik görüntüyle çocuğu başbaşa bırakıp ya da 10 dakika sonra bitti ders dememek lazım. Eğer anlatılan dersler kayıtlıysa geriye dönük izlenebiliyorsa, benim çocuğum olsa bir gün geriden eğitim verirdim evde. O gün için olan eğitimleri dinler, yeterli bulmadığım kısımlarda başka videolardan ek yapıp kendim program oluştururdum.
Mesela ben veli olsaydım telafi eğitimi için boş boş beklemez çocuğun eksiklerini çıkarıp yaz tatilinde üstünden geçerdim.
Bizim zamanımızda her konudan sonra mutlaka test çözmemizi isterdi öğretmenlerimiz, sistem sürekli değişiyor bilmiyorum şu an nasıl ama hala aynıysa yardımcı kaynaklar temin edilmeli. Kolay testlerle başlayıp çocuk konuyu pekiştirdikten sonra daha kompleks soruların olduğu testlere geçilmeli.
Çocuğun öğretmeniyle iletişime geçip bu yöntemi uygulamak istediğinizi söylemeli, ayrıca çocuğun soruları için yardımcı olup olmayacağı öğrenilmeli. Eğer öğretmen mesaisi hariç yardımcı olma taraftarı değilse dersanelerde çalışan öğretmenlerle anlaşıp online olarak haftada 2-3 saat soru çözümü yaptırılmalı.
Benim için veli kendini bu konuya verdiğinde online eğitim durumunda özel ve devletin farkı yok. Çünkü internetle birlikte o kadar fazla online kaynak var ki. Hatta çocuğun bildiği konularda ingilizce ders içerikleri izlettirilebilir. Türkçe terimlerin ingilizcesini öğrenmiş olacak ve konuşma diline de bir dönem sonra aşina olacaktır.

Online eğitim konusu öğretmenlerin de velilerin de canını burnuna getirmiş durumda. Yalnız gözden kaçan bir nokta var, aksilikler ne öğretmenin, ne velinin suçu. İdarelerin ve daha önemlisi bakanlığın iyi bir planı yok maalesef. "Yarın ola hayrola" mantığında ilerliyor şu an her şey.

Eşim geçen dönem ücretli öğretmendi. Online derslerini hiç aksatmadan, materyallerini her şeyini hazırlayarak takip etti. Online ders olduğu zaman evde hayatı durduruyorduk resmen. 24 kişilik sınıftan maksimum 7 öğrenci online derslere katılıyordu. Hatta son zamanlarda artık sürekli uyarmasına rağmen kimse katılmamaya başladı. Bu bahsettiklerim ortaokul öğrencileri. Katılanların da arka planda televizyon sesleri, aile sohbetleri, kardeşler vesaire eksik olmuyordu. Yani koskoca sınıfta bir veya iki sorumlu veli/öğrenci vardı, gerisinin dünya umrunda değildi.

Öğretmenlerin içinde de krizi fırsata çevirip, online dersleri tabiri caizse "sallamayan" çoktu maalesef. Acı ama gerçek. Ancak bu örneklerden yola çıkarak karşılıklı "sorumsuz veli" veya "oturduğunuz yerden maaş aldınız" suçlaması yapmak kolaya kaçmak olur. Esas suç iyi bir eğitim planı yapamayan yönetimindir. Şu an mesela kalktı herkes görev yerine gitti ancak kimse ne yapacağını bilmiyor. Veliler de dolayısıyla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Aylar boyunca sağlıklı bir plan oluşturulmamış, iki taraf da öylece bekliyor anlayacağınız. Birbirimizi suçlamak yerine sorunun ana kaynağını görmemiz gerekir diye düşünüyorum, en azından kimse kimseye haksızlık etmemiş olur.

Ne alakası var ya.bizim canımız yok mu?
Amaç pandemiyle mücadele değil mi kaç aktarmayla okula gelen var ya da servislerde ?

Okulda anlatınca ne oluyor evde anlatınca ne oluyor

Allahım ya rabbim açılsın hayirlisiyla bir an önce okullar da herkes derin bi nefes alsin
Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.

Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.

Ne bu şiddet bu celal
Öğretmenler şöyle öğretmenler böyle bi susmadınız yemin ederim

Ev ortamındayız tatil beldesinde değil ne kadar abarttınız
Eğer haberleri takip ediyorsanız kamuda esnek çalışmaya geçildiğini de bilirsiniz.

Biraz takip edin.dünya koronadan yıkılıyor sizin tek derdiniz öğretmenler mı?

Ayrıca öğretmen olarak kendinizi koruyamıyor musunuz ne kadar saçma bi soru.
Koskoca proflar o kadar sağlık çalışanları bu hastalığa yakalandı hem de koruyucu tulumlar ı olduğu halde.geciyor bulasiyor bi sekilde iste.

Siz farkında değilsiniz ama biz bulaşıcı bir hastalıkla mücadele ediyoruz şu an.
Ve herkesin evi de okulun dibinde değil.

Amaç herkesi otobüslere metrobüslere dökmek mı yoksa olabildiği kadar insanın evde kalmasını sağlayıp hastalığı engellemek mı?

Gören de sanacak ki pijamayla kahvaltı sofrasında ders anlatıyoruz.

Burda bu kadar öğretmenlere sallayan veliler inşallah çocuklarının canlı derslerini takip ediyrodur.cunku birçok öğretmen de bundan şikayetçi

Ne bu şiddet bu celal

Eğer haberleri takip ediyorsanız kamuda esnek çalışmaya geçildiğini de bilirsiniz.

Koskoca proflar o kadar sağlık çalışanları bu hastalığa yakalandı hem de koruyucu tulumlar ı olduğu halde.

Siz farkında değilsiniz ama biz bulaşıcı bir hastalıkla mücadele ediyoruz şu an.

Amaç herkesi otobüslere metrobüslere dökmek mı yoksa olabildiği kadar insanın evde kalmasını sağlayıp hastalığı engellemek mı?

Öğretmenlerin bazılarının profesyonellikten uzak olması hepsinin okula getirilip denetlenmesi gerekliliğini getirmez. Uygun olmayan koşullarda ders anlatanlar şikayet edilebilir sonuçta kayıt altına alınan birşeyden bahsediyoruz.
Niye hepsi okullara gitsin? Çok saçma yani. Kurye ve doktor bu dönemde evden çalışamıyor diye çalışabilecek olanların da şartlarının zorlaştırılmaması gerekir.
Mesela ben online olarak faturalarımı ödüyorum, köydeki insanlar ödeyemiyor onlar gidiyor fatura ödemeye herkes gitsin demekten pek farkı yok.

Ne bu şiddet bu celal

Koskoca proflar o kadar sağlık çalışanları bu hastalığa yakalandı hem de koruyucu tulumlar ı olduğu halde.

Bizim canımız yok mu diye kendinizi koruyamıyor gibi tepki veren sizsiniz ben değil. Derdim öğretmen de değil açıkçası çocukların eğitimi. Buna katkı sağlayacak bi fikre de öğretmen olarak siz bizim canımız yok mu diye tepki veriyorsunuz.

Kamuda dönüşümlü olarak kurumuna gidiyor herkes ayrıca komple evden iş yapma durumu yok. Ki kamu çalışanıyla öğretmen kıyasa girmez, siz eğitim veriyorsunuz okullarda olmanızı mantıklı bulmamızın sebebi ciddiyeti sağlayıp çocukları derste biraz daha tutabilmeniz. Memurun aylık işi belli kurumda da yapar evde de. Bunun ayrımını yapabilirsiniz sanırım.

Ayrıca bu ülkede canı olan ve özel sektörde çalışan milyonlarca da insan var. Herkes çalışıyor kendini koruyor. Evlere kapanınca bitmiyor virüs yaşadık gördük. Bütün ömrümüzü evde geçirecek halimiz yok. Kimsenin evde durduğu da yok zaten. Aman okulların açılması şöyle tehlikeli diye sosyal medyadan duyar kasan öğretmen arkadaşım tatilde mesela. Ki çevremde gördüğüm pek çok kiside durum bu.

Bulaşıcı hastalığın yanında cehaletle de savaşıyoruz. Bu da benden size bi aydınlatma bilgisi olsun.

Şu zamana kadar fesatlıktan iyi ikiye yarılmadan geldiniz vallahi, neyin sinir harbi bu Allah aşkına. Çalışıyoruz da çalışıyoruz dediğiniz ne sizin, pandemi diye kimsenin bir yere gittigi yok masa başında memur, hastanede tıbbi dokümantasyon, hastanede normal poliklinik her yer boş bomboş, gelen kişiyle de araya şerit çekilmiş mis gibi önlem alınmış akşama kadar oturuyorsunuz. Gören de atomu parçalayıp uzaya çıktınız zannedecek, hayır ne yaptınız yani ne. Size de imkan verilse gayet oturup süreci geçireceksiniz, ama size verilmedi bize verildi diye yapmadığınız şey kalmadı. Bir susun artık cidden susun!

Öğretmenlerin bazılarının profesyonellikten uzak olması hepsinin okula getirilip denetlenmesi gerekliliğini getirmez. Uygun olmayan koşullarda ders anlatanlar şikayet edilebilir sonuçta kayıt altına alınan birşeyden bahsediyoruz.
Niye hepsi okullara gitsin? Çok saçma yani. Kurye ve doktor bu dönemde evden çalışamıyor diye çalışabilecek olanların da şartlarının zorlaştırılmaması gerekir.
Mesela ben online olarak faturalarımı ödüyorum, köydeki insanlar ödeyemiyor onlar gidiyor fatura ödemeye herkes gitsin demekten pek farkı yok.
Geçen burada bi konu vardı seminer haftasıyla ilgili. Öğretmenlerin seminerlere çocuklarını getirdiklerini ve bunun yaygın ve sıradan oldugunu şaşırarak okudum :) Ortamın profesyonelliği tartışılmaz. Pek çok öğretmenin çocuğu var gerçekten çocuklu bir evde sağlıklı bir şekilde ders verebileceklerine inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum görmedim de aksini. Evden çalışırken verim düşüyor ayrıca hepimizin farkında olduğu bir gerçek bu. Çocuklar zaten evde ev ortamında en azından öğretmenlerinin okul ortamında oldugunu görmeleri daha ciddi olmalarını sağlayacaktır diye düşünüyorum ben. Ki dilerim öyle olur. Herkes çalışıyor öğretmen de çalışsın o da sokağa çıksın diye düşünmüyorum yani. Çocukların daha sağlıklı eğitim alabilmesi adına bunun mantıklı oldugunu düşünüyorum. Fatura ödemekle bunu bağdaştırmanız saçma olmuş.

Şu zamana kadar fesatlıktan iyi ikiye yarılmadan geldiniz vallahi, neyin sinir harbi bu Allah aşkına. Çalışıyoruz da çalışıyoruz dediğiniz ne sizin, pandemi diye kimsenin bir yere gittigi yok masa başında memur, hastanede tıbbi dokümantasyon, hastanede normal poliklinik her yer boş bomboş, gelen kişiyle de araya şerit çekilmiş mis gibi önlem alınmış akşama kadar oturuyorsunuz. Gören de atomu parçalayıp uzaya çıktınız zannedecek, hayır ne yaptınız yani ne. Size de imkan verilse gayet oturup süreci geçireceksiniz, ama size verilmedi bize verildi diye yapmadığınız şey kalmadı. Bir susun artık cidden susun!
Niye fesatlıktan yarılayım ben süreci evde geçiriyorum, evden çalışıyorum:) Ve hayır öğretmen olmayı hiç istemedim tatilinizde gözüm yok ve çok zor bir mesleğiniz var. Saygı duyuyorum öğretmenlik mesleğine. Size değil. Siz de zaten ne yaptınız ne diye bağrınarak kimsenin mesleğine saygı duymadığınızı gösteriyorsunuz.

Herkes çalışıyor dememin sebebi diğer öğretmen arkadaşınızın bizim canımız yok mu diye sormasıydı. Ayrıca nasıl sağlık çalışanları bu süreçte aktif görev alıyorlar izin yapmalarına evden çalışmalarına doğal olarak izin yok. Ben eğitim alan öğrencilerin daha sağlıklı eğitim alması adına öğretmenlerin de daha tertipli düzenli ciddi bir ortamda ders vermesi gerektiğini düşünüyorum hepsi bu.

Bizim canımız yok mu diye kendinizi koruyamıyor gibi tepki veren sizsiniz ben değil. Derdim öğretmen de değil açıkçası çocukların eğitimi. Buna katkı sağlayacak bi fikre de öğretmen olarak siz bizim canımız yok mu diye tepki veriyorsunuz.

Kamuda dönüşümlü olarak kurumuna gidiyor herkes ayrıca komple evden iş yapma durumu yok. Ki kamu çalışanıyla öğretmen kıyasa girmez, siz eğitim veriyorsunuz okullarda olmanızı mantıklı bulmamızın sebebi ciddiyeti sağlayıp çocukları derste biraz daha tutabilmeniz. Memurun aylık işi belli kurumda da yapar evde de. Bunun ayrımını yapabilirsiniz sanırım.

Ayrıca bu ülkede canı olan ve özel sektörde çalışan milyonlarca da insan var. Herkes çalışıyor kendini koruyor. Evlere kapanınca bitmiyor virüs yaşadık gördük. Bütün ömrümüzü evde geçirecek halimiz yok. Kimsenin evde durduğu da yok zaten. Aman okulların açılması şöyle tehlikeli diye sosyal medyadan duyar kasan öğretmen arkadaşım tatilde mesela. Ki çevremde gördüğüm pek çok kiside durum bu.

Bulaşıcı hastalığın yanında cehaletle de savaşıyoruz. Bu da benden size bi aydınlatma bilgisi olsun.

Valla isim gücüm var sonuna kadar okuyamadım.malum çalışıyoruz.

Siz biraz makale okuyun ve virüsün özeliklerini anlamaya çalışın ben daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum yazmakla.

Ayrıca siz hiç canınızı sıkmayın zaten okulları boş bırakmadık sorumluluk sınavlarımız var gidiyoruz yani

Eğitm isini de bırakın biz eğitimcilere biz hallederiz.koskoca bakanlik ve koskoca isinin uzmani binlerce insandan daha iyi mı bileceksiniz?

gidilmesi gerekiyorsa da gideriz ama sirf cocugun dikkati evde ogretmeni gorunce dagiliyor gibi bir sey deniyorsa ben buna gulerim.daha guzel bahaneler bulun.

Zaten herkes görev yerinde.bu bizim mesleğimiz artik karışıp durmayın.
Herkes isini yapsın

Daha da alıntılamayın beni.cok meşgulum.

Back