Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Öğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun
Bizim öğretmenler bu gün okulda harıl harıl canlı ders yaptı ve gece 12.30 a kadar da velileri aradıklarını, yarın mutlaka derslere katılın dediklerini söylediler. Katılım az oluyor öğretmenler de mutsuz.

Benzer konular açıldığında, her defasında veli öğretmen dalaşı yaşanıyor. Net bilgisi, olumlu fikri olanları okuma hevesim kursağımda kalıyor.
Nooption Nooption özel -devlet farkı ortaya çıktı demişsiniz ya, kimi öğretmenlerin programa hakim olamamakla alakalı bu yorumunuz değil mi?
Gerçekten okulla, bu süreçteki eğitimle, tecrübeli veli olsun öğretmen olsun farketmez deneyimleriyle alakalı tüm bilgilendirmeleri önemsiyorum.

aynen geçen sene online ders yapmadığı için bu konuda tecrübesiz. yoksa ben öğretmenle geçen hafta tanıştım oldukça donanımlı adam. yüz yüze eğitimde iyi bir öğretmen olduğu belli. ama sanırım yaşı itibarıyla kıvıramadı zoom dan eğitimi. bakalım yarın nasıl olacak. keşke şu seminer döneminde öğretmenlere online eğitim ile ilgili eğitim verilseymiş.

aynen geçen sene online ders yapmadığı için bu konuda tecrübesiz. yoksa ben öğretmenle geçen hafta tanıştım oldukça donanımlı adam. yüz yüze eğitimde iyi bir öğretmen olduğu belli. ama sanırım yaşı itibarıyla kıvıramadı zoom dan eğitimi. bakalım yarın nasıl olacak. keşke şu seminer döneminde öğretmenlere online eğitim ile ilgili eğitim verilseymiş.

zaten en büyük sıkıntı bu değil mi

özel okul tüm öğretmenlerine, şehrimizde bulunan üniversitenin yetişkin eğitim biriminden, 5 gün süreli uzaktan eğitim eğitimi programından almış, öğretmenler seminerde boş oturmayıp o derslere katılmış, sertifikalarını almış

bu eğitim ne kadar işe yarar ya da geçerliliği vardır bunu bilemem de bu imkan neden devlet okulunda kullanılmaz

hatta online alıyorum de, sen devletsin tüm öğretmenler girer, dinler, olur biter ama hep öğretmenlerin bireysel çabasına kalıyor işler

bir süre sonra alışır aslında, zoom bayağı gelişkin bir program hem paylaşım yapıyor hem not gösterebiliyor hem konuşurken onu görüyorlar hem o öğrenciyi görüyor

oğlumun okulu da spor hocası da zoom dan ders yaptı

çocuklar da slayt vs hazırlayıp bunu paylaşıp arkadaşlarına ders anlattı ilkokul çocuğu bunlar

öğretmen de öğrenir bir iki gire çıka

Su devlete okullarına artık bu kadar yüklenmeseniz mi? .ilk zamanlar illa ki sıkıntılar oluyor.özel okul oldugu halde biz de bir hafta yankı problemi vs. yasadık kimseye de kızmadık
İlk zamanlar mı? Marttan beri kapalı okullar ne ilki allahaşkına. Tamamen vurdumduymazlık. Sadece öğretmen bazında konuşmuyorum tabi MEB de çok eksik bu konuda. En uzaktan eğitime uzak öğretmen bile eğitilirdi bu süreçte. Koca yaz okullar açılacak mı açılmayacak mı tantanası yerine bu yapılabilirdi herhalde. Hemen hemen her mesleğin yeni düzeni oturdu eğitim hala ilk zamanlar düzeyinde kaldıysa yazık zaten.

zaten en büyük sıkıntı bu değil mi

özel okul tüm öğretmenlerine, şehrimizde bulunan üniversitenin yetişkin eğitim biriminden, 5 gün süreli uzaktan eğitim eğitimi programından almış, öğretmenler seminerde boş oturmayıp o derslere katılmış, sertifikalarını almış

bu eğitim ne kadar işe yarar ya da geçerliliği vardır bunu bilemem de bu imkan neden devlet okulunda kullanılmaz

hatta online alıyorum de, sen devletsin tüm öğretmenler girer, dinler, olur biter ama hep öğretmenlerin bireysel çabasına kalıyor işler

bir süre sonra alışır aslında, zoom bayağı gelişkin bir program hem paylaşım yapıyor hem not gösterebiliyor hem konuşurken onu görüyorlar hem o öğrenciyi görüyor

oğlumun okulu da spor hocası da zoom dan ders yaptı

çocuklar da slayt vs hazırlayıp bunu paylaşıp arkadaşlarına ders anlattı ilkokul çocuğu bunlar

öğretmen de öğrenir bir iki gire çıka
Kesinlikle katılıyorum. Koskoca yaz döneminde öğretmenlere eğitim verilebilirdi. Ki ben açıkçası öğretmenlerin online dersleri okulda yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Tamam öğrenciler evde kalsın ama öğretmenler için böyle bir durum söz konusu olmamalı. Ev ister istemez bir rehavet veriyor çünkü. Ki maalesef öğretmenlerin bi kısmı da heveslisi değil online eğitimin. Tamamen sallapatiye dönüyor bi süre sonra gördük geçen sene. Yazık olan okul dönemi çocuklarına oldu. Virüs öldürmeyecek de bi 20 yıl sonra bu eğitim sallantısının bedelini ödeyeceğiz hepbirlikte. Hala daha giden 1 sene olsun diyen var inanılmaz gerçekten.

Öğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun
Hayır öğretmenimiz idare size haber verdi diye biliyordum dedi.
Okul velilerinden bir kaç arkadaş öğretmeni arayınca gerçegi gece bilgilendirme olarak geçti.
Biz öğretmenden ziyade idareyle sıkıntılıyız.
Öğretmenden yana bir sorunumuz yok.

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Cahil lafını aynen iade ediyorum.

doktor az çok seni bilirim buradan

bana bu endişen biraz fazla geldi

örneğin sen neden ders anlatıyorsun ki onu anlamadım

bunlar zaten geçen senenin tekrarı bu da ilk gün

aksaklıklar olabilir

onları geçtim sonuçta kitap var, internet var

ders çalışmak kızının sorumluluğu, bunu üstlenme

hatta öğretmenin de sorumluluğu değil o saatinde dersi anlatır, evdeki dinlemezse dinlemez maalesef müdahale şansı yok

evet tabii ki desteklemeliyiz, gerekirse hadi deyip başında başka şeylerle ilgilenip oturabilirsin de ama sen öğretmen değilsin

biz, bazen diyoruz, bu süreç -aslında- eğitimin her alanda var olabileceğini gösterdi diye

evet benim çocuğum nispeten küçük ama bir başka şey için geçen senenin kitabını elime aldım

orada bir anlaşma adı vardı yani hangi konudan olduğunu dahi bilmediği halde sordum ve telefondan oynadığı oyun arasında söyledi

şimdi ben bu çocuğa sürekli aynı konuyu oturup tekrar edersem olmaz

mesela siz de post it vs ile önemli başlıkları çıkarın, asın eve

arada birbirinize sorun ama sen ders kitabından ders anlatsan da olmaz

ingilizce önemli ama online ders olarak

eğer onun telafisini yapıyorlarsa ok zira orada konuşma önemli kitap ile vs telafisi zor
DAMDAN canım geçen dönem inanın aşırı kötü geçti.
Dersler tam verilmedi.
Ögretmenlerimizin bir kısmı ders verdi bir kısmı vermedi.
4 sınıfı birleştirip vermek zorunda kalanlar oldu.
Yani inanın ders anlamadığı zaman ben anlatmak durumunda kaldıgım zamanlarım oldu.
Çocuk bu birebir soramıyor.
Anne çok kalabalık mevcut ve ben soru sormak istedigimde ögretmen not alın sorularınızı whatsapp üzerinden atın dediginde de attıgımız sorunun cevabı gelmedi.
Mecburen ben el attım.

bak şimdi yorum yapacağım bana yağacak beğenmedimler

şaka bir yana sen buraları unutmuşsun cicim

özel okulda online ders yan odada devam ediyor

sabah 9,30 da başladı 40 dakika ders 10 dakika teneffüs şeklinde öğlen 12.40 ta sabah bitti öğle arası da 40 dakika

sonra yine başladı 15.40 ta bitecek

özetle 7 saat durmadan ders var

bunun içinde müzik de var beden de fen matematik de

ancak devlet okulunda geçen sene bunu yapmadılar

özverili öğretmenler uğraştı 3-5 ders yaptılar, geri kalan da tv den günde iki ders

yapanın dersine kimse gitmedi, gelen de başka şeylerle ilgilendi vs vs

hatta nette çok parodi var online ders parodisi aynen gerçeği anlatıyor

birinde çocuğa annesi kardeşini bırakıyor çamaşır asacağım diye :))))

bir özle okul öğretmeni ile konuşmuştum ki matematik öğretmeni lise kademesinde, kimse gelmedi derse, 3-5 kişi geldi biz de bıraktık yapmayı dedi geçen sene, ki oğlumun okulu son gün dahi yaptı dersini

ama öğretmenler yapmadı demek haksızlık bir de veli profili var ki çoğunun ders ile ilgisi yok

geçen yardımcım geldi okullardan konuşurken aman çocuklar rahat etti evde dedi

dedim ne rahatı, bilgi ne olacak

bu sene çocuğu ortaokula başlıyor ama ne online eğitimden ne şundan bundan haberi var

yokluk demeyelim gayet telefonu interneti vs var ama ilgisi alakası yok

bu veli ve öğrenci profili de birleşince yasak savmalık yaptık işte denilecek bir telafi eğitimi çıkıyor karşımıza

umarım bugün yaşananlar teknik eksikliklerdir

işini iyi yapan öğretmenlere saygımız da sonsuzdur

cocugun yasi ile de alakali degil mi,
benim sipa 6 yasinda,
o kadar heyecan yapti ki anlatamam,
bir de ustune baglanti problemleri falan etkilenince cok uzuldu,
Allahtan cok uzun surmedi o surec burada.

Butcenize uyan bir ozel kurum isinizi cozer. Ogretmenler bir yolunu buluyor her turlu. Madem gondermeyecegim diyordun doktorcum,ver ozele rahat et derim ben. Arada cok buyuk fark var bence.

DAMDAN canım geçen dönem inanın aşırı kötü geçti.
Dersler tam verilmedi.
Ögretmenlerimizin bir kısmı ders verdi bir kısmı vermedi.
4 sınıfı birleştirip vermek zorunda kalanlar oldu.
Yani inanın ders anlamadığı zaman ben anlatmak durumunda kaldıgım zamanlarım oldu.
Çocuk bu birebir soramıyor.
Anne çok kalabalık mevcut ve ben soru sormak istedigimde ögretmen not alın sorularınızı whatsapp üzerinden atın dediginde de attıgımız sorunun cevabı gelmedi.
Mecburen ben el attım.

ya acikcasi normal bir yandan da,
bakin biz is yerinde online toplantilarimiz bu sekilde geciyor, kac yasinda insanlariz, online calismaya da aliskiniz aslinda
ama yine de yuzyuze yaptigimiz toplantidan aldigimiz verimi alamiyoruz.

Butcenize uyan bir ozel kurum isinizi cozer. Ogretmenler bir yolunu buluyor her turlu. Madem gondermeyecegim diyordun doktorcum,ver ozele rahat et derim ben. Arada cok buyuk fark var bence.
dark valla artık öyle edeceğim en sonunda.
düşünmekten beynime ağrılar giriyor

Üslubunuz için bir öğretmen olarak eleştiriyorum.

Siz de özel okuldaki de öğretmen.
Emin olun para kaygısı ile özel okulda öğretmenlik yapılmaz, sizin aldığınızın yarısını alıyor bazı branşlar.

Kapris çekmek değil önemli olan İYİ EVLAT, İYİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK.
Kim için önce kendileri, sonra aileleri ama her şeyden önce vatan için.

Siz inanıyorum ki devlete sırtını dayadıktan sonra elinizi ayağınız hizmet etmekten çektiniz, insanların taleplerini kapris olarak değerlendirmemek gerek.

Elbette şunu anlarım devlet okulu kötü, özel okul iyi. Değil. Her yerde öğrenci de öğretmen de gayretine göre sınıflandırılır. Kurum bazında konuşulmaz.
Devlete sırtını dayayıp elini eteğini hizmetten çekmek?? Tam bir memur düşmanı özel sektör kurbanı sözü. Çok yanlış tanımadan yargılamak çok hadsizce. Neyse saldırgan velilere alıştık saldırgan özel sektör çalışanlarına da alışırız.

Öğretmenler de ister her şey önlerine planlanmış hazırlanmış gelsin de kendileri rahat rahat dersini anlatsın. Ben seminerden geldim bir saat sonra hiç tanımadığım lise 1 grubuyla online dersim vardı. Evimde de iki çocuğum... hemen çalışma kağıdı indirip dersi yaptım. Her şeyden son anda haberdar olduğumuz yetmiyor gibi plan program materyal her şey bize ait. Online ders sınıftaki gibi olamıyor maalesef.

Ha bu arada yarı dönem fiyatı bu yazmayı unutmuşum.

Ben de diyorum çok uygun
Yarı dönem olunca tabi uygun olur

O zaman size tavsiyem: müfredatı takip edin. Birlikte YouTube dan o dersin videolarını izleyin. Akşam yarım saat veya haftasonu. İnternetten de soru çıktısı alın. Onları çözsün.

YouTube dan anlayamadığı konu olursa özel dersini aldırın. Geçen sene öyle yaptım ben. Fen saati 50₺, türkçe 60, matematik 75₺ idi. İkişer saat aldı hepsinden.
Siz sadece anlayamadığı konuların dersini aldırabilirsiniz.

Bir de çok panik yapmayın. Özel de olsa devlet de online eğitimin faydası yüzyüze kadar değil. Bütün çocuklar yarım yamalak gidiyor.

Back