Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

bir süre sonra alışır aslında, zoom bayağı gelişkin bir program hem paylaşım yapıyor hem not gösterebiliyor hem konuşurken onu görüyorlar hem o öğrenciyi görüyor

işte sorun bu. geçen sene yarım dönem alışılmış olması lazımdı. hadi bütün yaz hadi seminerler.
meb eba tv ile işi kotaracağını sanıp öğretmenlere hiç yatırım yapmadı..
benim oğlanında 17 sinde başladı telafi eğitimleri 3. sınıf tekrarı olduğu için katıldı hala da devam ediyor hakkımız 21 eylüle kadar. günde 7 ders var aynı şekilde bilişimden bedene rehberliğe kadar. ben sabah ki hüsrandan sonra direkt özelin derslerine soktum zaten.

gece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.

Cherry malesef eba hâlâ tıkanıyor.ders programı gelse bile derse giremeyen bir sürü öğrenci ve öğretmen var.
Aslında herkes mağdur bu durumda

Inşallah şu pandemi biter de her şey normale döner
Ama zaten şu an geçen yılın 2.döneminin telafisi yapılıyor.

Bizim öğretmenler bu gün okulda harıl harıl canlı ders yaptı ve gece 12.30 a kadar da velileri aradıklarını, yarın mutlaka derslere katılın dediklerini söylediler. Katılım az oluyor öğretmenler de mutsuz.

Herkesin evinde akilli telefon, tablet , internet yok ki.. Alt yapı olmadan katılim olmuyor.

Ben de diyorum çok uygun
Yarı dönem olunca tabi uygun olur

O zaman size tavsiyem: müfredatı takip edin. Birlikte YouTube dan o dersin videolarını izleyin. Akşam yarım saat veya haftasonu. İnternetten de soru çıktısı alın. Onları çözsün.

YouTube dan anlayamadığı konu olursa özel dersini aldırın. Geçen sene öyle yaptım ben. Fen saati 50₺, türkçe 60, matematik 75₺ idi. İkişer saat aldı hepsinden.
Siz sadece anlayamadığı konuların dersini aldırabilirsiniz.

Bir de çok panik yapmayın. Özel de olsa devlet de online eğitimin faydası yüzyüze kadar değil. Bütün çocuklar yarım yamalak gidiyor.
gelen kutusu tonguç akademinin anlatımını kızım çok begendigi için oradan takip ediyoruz.
sizin fiyatlar çok iyiymiş.
Bizde 150 tl'den başlıyordu fiyatlar.
Korkum lgs sınavlarında bu çocuklar ciddi manada böyle olursa patır patır dökülecekler :(

Siz demişsiniz facia diye.
o halde İyi okuyun, okuduğunuzu da bir zahmet iyi anlayın.
Konumuz program sıkıntısı.
Bağlanma.
Derslerin verilememesi.
Geçen sene de faciaydı diyoruz.
Aradan 6 ay geçmiş ve hala facia diyoruz.

Son düzenleme:
İyi okuyun, okuduğunuzu da bir zahmet iyi anlayın.
Bağlanma.
Derslerin verilememesi.
Ne kadar panik olmuşsunuz daha ilk günden
Telafi derslerinin ilk günü daha.
Bi sakin olun bi sistem otursun yerine

Ne kadar panik olmuşsunuz daha ilk günden
Telafi derslerinin ilk günü daha.
Bi sakin olun bi sistem otursun yerine
Keşke ilk gün panigim olarak kalsa.
Geçen sene de aşırı sekilde programsal sıkıntı yaşadık.
Koordine edilmemiş olması 6 ayda çok üzücü degil mi sizcede ?
Mevzu ilk gün degil işin özetine baktığınızda.
Öğetmenlerimiz teams yetersiz diyor.
Zoom bir dönem kullanıldı sonra okul yasakladı.
Nasıl bir planları olduğunu da bilmiyoruz.

Şu an inanın biz öğretmenler de bilmiyoruz.
Ama eğer işin sıkı tutulmadığını düşünüyorsanız okulla idare ve öğretmenler ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Yani biz de bize verilen derslere girmekle yükümlüyüz.sanmiyorum ki bile bile bir öğretmen derse girmesin.hatta bu dönem daha sıkı tutulacak diye umuyorum

İyi okuyun, okuduğunuzu da bir zahmet iyi anlayın.
Bağlanma.
Derslerin verilememesi.

Ee sorunlu olan sizin çocuğunuz eğitim konusunda farkında mısınız? Dersi kötü demek ki burada ne yapmalıyım diye ben sormadım siz sordunuz. Hoşunuza gitmiyorsa bilemeyeceğim. Garipsiniz. Siz okuyun çocuğunuzun derslerini de yardım edin. Çocuk sınavda 1. oldu da ben kötü dedim sanki 🤣🤣🤣 He ama sizin çocuk mükemmel, süper zeki. Öğretmenler kötü gece yarısı mesaj atmışlar.... Evet evet.

Kimse bilmiyor.
Ogretmen bilmiyor,idare bilmiyor,ilce bilmiyor il bilmiyor.Bir tek milli egitim biliyor.Orasi da muamma.Ogretmenleri seminere getirttiler.Ici yine bombostu.Cuma gunu eve donerken ne yapacagiz ne edecegiz hic bir sekilde bilgilendirilmedik...Ogretmenler de ne yapacaklarina emin olun velilerden maksimum 8-10 saat once haberleri oluyor.
Zoom yasaklandi evet.cunku guvenlik acigi vardi.Baya sayida ogretmenin banka hesaplarina girilmis.Sonra eba uzerinden satin alindi da guvenligi saglandi.
Su 3 haftayi iyi gozlemleyin.Baktiniz aksaklik var ve sizi tatmin etmiyor,yonelirsiniz diger alternatiflere.Okullar acilir acilmaz.bilinmez ama bu donem gecen donem gibi bir ogretmrn yapti digeri yapmadi olmayacak.Her ogrrtmen canli ders yapacak.

gece 3te herkes uyuyor veli de, ogretmen de. Ogretmen mesaji sabah gorurse ne olacak, 1 saat icinde videoluk slayt mi hazirlayacak, cocuk ne yapacak okula hazirlanacak mi gidecek mi derken ... bu mesajin son gecenin 3une kalmasi mallik ve ulkemiz icin utanc. Veliye de, çocuğa da, öğretmene de ayrı ayrı yazık.
Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.
Canlı derslere ilk başladığımızda sanırım nisan- mayıs aylarıydı. Bizler bu konuda en ufak bir eğitim almadık, kendi çabamızla nasıl yapılacağını öğrendik. Üstelik bakanlık bize sadece bir ders saati atıyor ve ders başlamadan sadece 2-3 dk önce açabiliyorsunuz sistemi. Yani deneyerek öncesinde çalışarak öğrenme şansımız yok. Orda bize tanımlanan 60 dakikalık sürede hem sistemi öğrenmeye, hem dersi anlatmaya çalıştık. Tabiki aksaklıklar olacak.
Ve sistemde çok ciddi bir yoğunluk olduğu için dersler bize çoğunlukla gece 11 den sonra atandı. Ben ramazan günü sahura kadar ders hazırlığı yapıp sabah da 9 da dersimin başında oluyordum. Ama sürpriiiz, ders tanımlanan öğrenci sayısı 45iken, derse katılan öğrenci sayısı 2. Evet sadece 2!
Şimdi de aynı durum var, Bakanlık her türlü senaryoya hazırız diyor ama il milli eğitim müdürlüklerine bile bilgi vermiyor. Şu an gidin sorun hiçbir okul müdürünün süreçle ilgili bilgisi yok.
Ama biz öğretmenler olarak bunun sıkıntısını önceden çektik. Üst makamlar hiçbir şey hakkında bize bilgilendirme yapmıyor ama suç yine bizim üstümüze kalacak dedik ve sonuç apaçık ortada. Yine günah keçisi öğretmenler oldu.

Bu arada yegenim 3. Sinifa gecti.Gecen haftadan beri canli ders yapiliyor.12 bucukta baslayip 6 bucukta bitiyordu.Velilerden sikayet gitti de ders sayisinda azalmaya gidilecek sanirim gorusuluyormus durum degerlendirilmesi yapiliyormus.9 yasindaki cocuk ogretmenine ogretmenim ne zaman biticek karnim acikti demis kiyamam.Yani bu kadar yogunlastirilmis ders hele ki uzaktan,internet ortaminda sinifta zorla saglayabildigimiz verimi saglayacagini dusunen varsa bir egitimci olarak yanildigini soylemek isterim.

Öğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun
Aynen bize sabah okulda verildi program, bu hafta veli toplantısı yapıp duyuracağız. İnanın öğretmenler de paniğiz, nasıl yapılacak son dakika haberimiz oluyor.

dark valla artık öyle edeceğim en sonunda.
düşünmekten beynime ağrılar giriyor
Birkac seneye egitim komple ozellesir zaten. Yapilan aciklamalar onu gosteriyor. Kendimizi buna alistirirsak iyi olacak canim. Allah cocuklarimizi iyilerle karsilastirsin

Ee sorunlu olan sizin çocuğunuz eğitim konusunda farkında mısınız? Dersi kötü demek ki burada ne yapmalıyım diye ben sormadım siz sordunuz. Hoşunuza gitmiyorsa bilemeyeceğim. Garipsiniz. Siz okuyun çocuğunuzun derslerini de yardım edin. Çocuk sınavda 1. oldu da ben kötü dedim sanki 🤣🤣🤣 He ama sizin çocuk mükemmel, süper zeki. Öğretmenler kötü gece yarısı mesaj atmışlar.... Evet evet.
Ben dersi kötü de demedim.
Tekrar diyorum, bol bol kitap okuyun.
Çok faydasını göreceksiniz.

Devlete sırtını dayayıp elini eteğini hizmetten çekmek?? Tam bir memur düşmanı özel sektör kurbanı sözü. Çok yanlış tanımadan yargılamak çok hadsizce. Neyse saldırgan velilere alıştık saldırgan özel sektör çalışanlarına da alışırız.

Hayır özel sektörde çalışmıyorum. Devlete atanmak için çabalayan bir eğitimciyim. Özel sektörde çalıştım, yeri geldi ücretsiz derste de verdim. Benim demek istediğimi anlamak için kalbiniz açın.

Sistemden dolayı sıkıntı yaşıyorlar.Haliyle alternatif arıyorlar .

Ben de diyorum çok uygun
Yarı dönem olunca tabi uygun olur

O zaman size tavsiyem: müfredatı takip edin. Birlikte YouTube dan o dersin videolarını izleyin. Akşam yarım saat veya haftasonu. İnternetten de soru çıktısı alın. Onları çözsün.

YouTube dan anlayamadığı konu olursa özel dersini aldırın. Geçen sene öyle yaptım ben. Fen saati 50₺, türkçe 60, matematik 75₺ idi. İkişer saat aldı hepsinden.
Siz sadece anlayamadığı konuların dersini aldırabilirsiniz.

Bir de çok panik yapmayın. Özel de olsa devlet de online eğitimin faydası yüzyüze kadar değil. Bütün çocuklar yarım yamalak gidiyor.
Yüzde yüz katılıyorum. Millet de sanıyor ki özelde öğretmenler atom parçalıyor. Çok bilinen kurumsal bir kolejde okuyor komşumun kızı. “Hiçbir şey anlamıyorum, sınıftaki gibi değil” diyor, üstelik öyle tembel ve umursuz bir çocuk değil. Süreç herkeste aynı işliyor. Derste anlayan ve anlamayan online derste de aynı şekilde karşılık alıyor.

Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.
Canlı derslere ilk başladığımızda sanırım nisan- mayıs aylarıydı. Bizler bu konuda en ufak bir eğitim almadık, kendi çabamızla nasıl yapılacağını öğrendik. Üstelik bakanlık bize sadece bir ders saati atıyor ve ders başlamadan sadece 2-3 dk önce açabiliyorsunuz sistemi. Yani deneyerek öncesinde çalışarak öğrenme şansımız yok. Orda bize tanımlanan 60 dakikalık sürede hem sistemi öğrenmeye, hem dersi anlatmaya çalıştık. Tabiki aksaklıklar olacak.
Ve sistemde çok ciddi bir yoğunluk olduğu için dersler bize çoğunlukla gece 11 den sonra atandı. Ben ramazan günü sahura kadar ders hazırlığı yapıp sabah da 9 da dersimin başında oluyordum. Ama sürpriiiz, ders tanımlanan öğrenci sayısı 45iken, derse katılan öğrenci sayısı 2. Evet sadece 2!
Şimdi de aynı durum var, Bakanlık her türlü senaryoya hazırız diyor ama il milli eğitim müdürlüklerine bile bilgi vermiyor. Şu an gidin sorun hiçbir okul müdürünün süreçle ilgili bilgisi yok.
Ama biz öğretmenler olarak bunun sıkıntısını önceden çektik. Üst makamlar hiçbir şey hakkında bize bilgilendirme yapmıyor ama suç yine bizim üstümüze kalacak dedik ve sonuç apaçık ortada. Yine günah keçisi öğretmenler oldu.
Hayır günah keçisi siz degilsiniz.
Hiç bir öğretmene karşılık yazdığım bir şey yoktur.
Kendi öğretmenimiz idare bilgilendirdi sanıyordum dedi.
Ama biz idareden bilgilendirilmedik.
Kendisiyle de telefonda görüştüm.
1 hafta öncesinden idare velilerle whatsapp üzerinden bilgilendirme yapın demiş biz de genel okul grubundan yazacagız dediği için de ihmale geldiği için özür diledi.
Yani sıkıntımız sadece bununla kalmıyor.
Programda donma, kesilme hatta bazı öğretmenlerimiz hiç ders veremedi.
Geçen sene sosyal ve matematik derslerimiz ciddi manada sekteye uğradı.
Bunun sonucunda ben nasıl bir yol takip etmeliyim diye soruyorum.
Kursa mı vereyim, yoksa devam mı edeyim.

Back