- 3 Nisan 2014
- 36.140
- 147.320
- 798
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Oğlum geçen sene lgs öğrencisiydi. Takviye amaçlı zaten etüt merkezine devam ediyordu. Pandemi nedeniyle online eğitime dönüldüğünde ikisinide deneyimleyip, kursun derslerini tercih ettik. Okulunun online dersine katılmayan her öğrenci yan gelip yatmadı, anneside ilgisiz değildi belirtmek isterim.
Etüt merkezini tercih etmemizin nedenleri;
sınıf bazında öğrenci sayısı daha azdı öğretmenin çocuğa ulaşması daha kolay oldu, bu yüzden çocuğun söz alma şansıda arttı, branş öğretmenine ders dışında da soru sorabiliyordu, rehber öğretmenimiz her gün soru çözüm raporları isterdi, gün aşırı birebir motivasyon konuşmaları yapıldı. Hatta sınava son bir ay kala koç öğretmenimiz (evlere girmeden kapılarımızın önünde) motivasyon için çocukları ziyaret etti.
Her öğretmen aynı değil tabi, idealist olanıda var, saatimi doldurup çıkayım diyende. Devlet okulunda ki öğretmen kısıtlı imkanlarına rağmen dersini anlatır, sorumluluğunu yerine getirir. Ama sınav öğrencisi için sadece dersi dinlemek yeterli olmuyor maalesef. Bol soru çözmesi, bir koç öğretmenin takibinde olması kesinlikle başarısını artıracaktır. Yüzyüze eğitimin yerini hiç bir şey tutmaz ama özel okullar yada etüt merkezleri online eğitim işini daha profosyonelce yönetiyorlar, bu benim deneyimim.
Oğlum bu sene özel okula başladı, dersler başlayalı 2 hafta oldu. Sabah 9 öğleden sonra 2 arası dersleri var. 10 dk lık tenefüs araları vs vs. Okul alt yapısını hazırlamış, online eğitimi internet sitelerinin üzerinden veriyor. Hiç bir aksaklık yaşamıyoruz. Sınıf zaten 10 kişi, çocukların hepsi derse katılabiliyor öğretmenin kontrolüde daha kolay.
Yarım dönem için 7.500 verecekseniz, özel okul seçeneğide aklınızda olsun derim.
Bu fiyat kaç ay için geçerli iyi gibi geldi bana da. Sınav yılı olduğu için tedbir alıp gönderebilirsiniz.
iyide salgin var deyip okula gondermeyip kursa vermek..
fark ne ki..
Müfredat nasıl olacak telafi eğitiminde yayınlandı her sınıf için. Önün dışında her okul kitabının pdfsi var. Hatta online eğitim için öylesi daha iyi. Hiç araştırmadan ben ne yapacağım bende o kitap yok vs dem3k de öğretmenlere yakışmıyor ya.Yalnız lisede fen bilgisi öğretmeni yok. Kimya öğretmeni ben hangi konuları anlatacağım 8. Sınıftan diye soruyordu mesela? Edebiyatçı türkçe kitabım yok benim evde diyordu. Müdür 9larda yeni konular anlatılacak detken müdür yardımcısı 8in telafisi yapılacak dedi. Ben mi? Her zamanki gibi am,is,are’la açtım sezonuhadi bismillah
bizim üniversite iyiydi be.siyaset yoktu ekonomi konuşmak yoktu kolej gibiydi bir nevii.haftada.2 3 gün önünden geçerim 20 yıldır uğramadım ya okuluma bu nasıl sevgiyseOkulları hiçbir zaman sevmedim.
Hala sevmem ama başarısız bir öğrencilik hayatım da olmadı.
Amma velakin, bu sene üni giriş sınavı birincileri yine şaşırtmadı.
Büyük koca puntolu okulları, bilmem ne kolejlerini azimli gençler her zaman geçti ve geçecektir.
Eğitimin 1 sene aksaması evet, büyük bir sıkıntı.
Ama hastalıktan daha mı önemli, elbette hayır.
Bir şekilde her zamanki gibi çalışma azmi olanlar bu süreçten fayda sağlayacak, diğerleri sallamasyon devam edecektir.
En en iyi öğretmenden birebir ya da online olarak ders alan öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı yine sadece kendine aittir.
Bunca şeyle uğraştığımız dönemde bir de ‘gelecek kaygısı’ adı altında, leş olmuş eğitim sistemi, 1 sene önce bile kimseye memnun etmez ve yeterli gelmezken, şuan eski potansiyeli beklemek ütopik olur.
Çocukların ‘bilgi’ donanımları her türlü kapanır ama psikolojik olarak bu süreçten etkilenmeden eğitimlerine aile, eba vb şekilde devam etmek esastır.
özellikle de devlet okulunu severlermiş bu virüsleyyyyyyyBu virüs sadece okulda bulaşıyormuş öyle diyoollla
özellikle de devlet okulunu severlermiş bu virüsleyyyyyyy
Seminerde tartışıldı bu sabah dedim. Eve gidip araştırdı belki siz nerden biliyorsunuz... ama pardon öğretmene karşı önyargı zaten bu forumun olmazsa olmazlarından biri...Müfredat nasıl olacak telafi eğitiminde yayınlandı her sınıf için. Önün dışında her okul kitabının pdfsi var. Hatta online eğitim için öylesi daha iyi. Hiç araştırmadan ben ne yapacağım bende o kitap yok vs dem3k de öğretmenlere yakışmıyor ya.
yazan da öğretmendi sanırım. hepiniz haklısınız vallaSeminerde tartışıldı bu sabah dedim. Eve gidip araştırdı belki siz nerden biliyorsunuz... ama pardon öğretmene karşı önyargı zaten bu forumun olmazsa olmazlarından biri...
Ben de öğretmenim ne onyargisindan bahsediyorsunuz? Üşenmedim baktım ama sizin için 25 ağustosta yayınlanmış müfredat. Pdfler zaten hep var. Canlı dersin başlanilacagi günde hala ne yapacağız acaba benim şu da yok demek çok mantıklı o zaman. Yine aynı kapıya çıkıyor. Gündemi takip etmemek..siz gülmeye devam edebilirsiniz tabii.Seminerde tartışıldı bu sabah dedim. Eve gidip araştırdı belki siz nerden biliyorsunuz... ama pardon öğretmene karşı önyargı zaten bu forumun olmazsa olmazlarından biri...
Ahahahahbizim üniversite iyiydi be.siyaset yoktu ekonomi konuşmak yoktu kolej gibiydi bir nevii.haftada.2 3 gün önünden geçerim 20 yıldır uğramadım ya okuluma bu nasıl sevgiyse
Hah bir de bunlar var camiamızda, kraldan çok kralcılar. Bizim okula gelin sizden öğrenecek çok şeyimiz var(!)Ben de öğretmenim ne onyargisindan bahsediyorsunuz? Üşenmedim baktım ama sizin için 25 ağustosta yayınlanmış müfredat. Pdfler zaten hep var. Canlı dersin başlanilacagi günde hala ne yapacağız acaba benim şu da yok demek çok mantıklı o zaman. Yine aynı kapıya çıkıyor. Gündemi takip etmemek..siz gülmeye devam edebilirsiniz tabii.
Bu virüs sadece okulda bulaşıyormuş öyle diyoollla
benim zamanımda okulun içinde ordaki köyün inekleri gezerdi arada.şimdi o köy bile lüks oldu ya .keşke okul paramla o köyden arsa alaydım okulu bırakıp şimdi çok zengindim yav.yanarım yanarım ona yanarımAhahahah
Ben istemsiz sürekli görüyorum önünde oturunca, bağlıca için okuldan geçiş yapıyorum hatta balkonum boş arazi kampüse bakıyor, bir iki bina görüyor, kurtulamadık buradan
tatilde, cafede, avm de bulaşmayan virüs evet okulda bulaşıyor..demek.
ben böyle dedim diye ogretmenlerden cok linç yedim.
okulu ve ogrencilerini ozlemediler demek..
neyse banane :))
Kaldırıp kurmayı söylemişlerdi.Eba Zoom kullanıyor. Bütün program aynı. Zoom indirip karıştırmanızı öneririm.
Bağlantıda sıkıntı yaşarsanız "Eba Canlı Ders" uygulamasını kaldırıp tekrar kurun, bunu birkaç kez denemeniz gerekebilir.
Başka da sıkıntı çıkmıyor ders açıldıktan sonra.
sadece öğretmenler evde değil ki çoğu devlet ya da özel kurumların çalışanları da evden çalışıyorlar.eşim mesela nisan başından beri idari izinli evden işleri yapıp 20 günde bir de işe gidiyor toplantı için.E maaşını haketmiyor mu şimdi bu adam .Öğretmenlere laf söylenince kişisel almayın bence ya bu heryerde böyle ki hiyerarşik kurumda uzmanım, ben de aynı muameleyi görüyorum dışarda nöbet tutmadığım için çalışmıyor sayılıyorum, doğum iznine çıkınca işten kaçmış oluyorum vs vs, 16 hafta izin kullanmak için çocuk doğurduğumu düşünüyorsa zaten karşımdaki gerizekalıdır nasıl anlatayım ona durumumu, sizde cevap vermeyin enerjinizi boşuna harcamayın, gece yastığa kafanızı koyduğunuzda online olsun yüzyüze olsun elinizden geleni yaptığını düşünüyorsanız konu kapanmıştır, ölçü ne bakan ne burdan saldıranlar ölçü vicdanımızdır geriye kalan da tırt üssü tırttır.
Hala köy kısmı, o tavuk inekler duruyor.benim zamanımda okulun içinde ordaki köyün inekleri gezerdi arada.şimdi o köy bile lüks oldu ya .keşke okul paramla o köyden arsa alaydım okulu bırakıp şimdi çok zengindim yav.yanarım yanarım ona yanarımbağlıca köyü lüks bağlıca semti oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?