Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

tatilde, cafede, avm de bulaşmayan virüs evet okulda bulaşıyor..demek.
ben böyle dedim diye ogretmenlerden cok linç yedim.
okulu ve ogrencilerini ozlemediler demek..
neyse banane :))
Size nacizane yaşadığım durumu anlatmak ve bi soru sormak istiyorum. Ben özel okulda çalışıyorum hergun okula gidip 7 saat dersim var. Okula giderken avm var ordan geçmek zorundayım ve yazlık bölgede çalışıyorum. Neyse hergun ordan geçiyorum ve gördüğüm manzara korkunç benim ders verdiğim yaş aralıklarından kimi ailesiyle kimi arkadaş arkadaşa geziyolar. Dediğiniz gibi kafeler avmler dolu öğrencilerle. Ben öğrencilerime yüz yüze ders çok vermek istiyorum. Ama okulların açılmasını da kesinlikle istemiyorum.
Zaten ben hali hazırda okuldayım gitmeye ders vermeye gocunmam. Ama bi yandan çocuklarını kalabalıklara sokan bi veliyle çocuğunu herşeyden sakınan velinin çocuğunun aynı ortamda olması ne demek sizce ? Siz bunu ister mısınız?
Ki benim için online 7 saat ders vermek yüz yüzeden çok daha zor.
Herkesi bir tutup bunu bu şekilde genellemeniz mesleğini düzgün bi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlere hakarettir.
Veliler arasında da öģretmenler arasında da olumsuz şeyler illa ki çıkıyor fakat genelleme hiç hoş değil

Ben de öğretmenim ne onyargisindan bahsediyorsunuz? Üşenmedim baktım ama sizin için 25 ağustosta yayınlanmış müfredat. Pdfler zaten hep var. Canlı dersin başlanilacagi günde hala ne yapacağız acaba benim şu da yok demek çok mantıklı o zaman. Yine aynı kapıya çıkıyor. Gündemi takip etmemek..siz gülmeye devam edebilirsiniz tabii.
Kesinlikle katılıyorum ve bazı meslektaşlarıma çok kızıyorum (gerçi bu aralar iş bilmez müdür ve yardımcılarına daha çok kızgınım)

Seminerin ilk günlerinde öğretim programları açıklandı. Hatta etkinlik örnekleri yayınlandı. Sadece o PDF’leri kullansa öğretmen yeter. MEBin kitapları zaten ebada yüklü. Hatta OGM bir sürü materyal ve içerik paylaştı. Bunların hiçbirini beğenmedin diyelim. Tüm yayınlar bu süreçte z kitaplarını öğretmenlerin kullanımına açtı. Hadi onları da beğenmedim, teknolojiyle de barışmak istemiyorsun. Bir A4 al kendi notunu elle yaz, fotoğrafını çek derste onu ekrana yansıt. Elbette ortaokul konusu nasıl anlatırım diye biraz çekinebilrisin ama anlatacağın kazanım fen zümresi için her branş için 1 ya da 2. O da bilmediğin bir şey değil.

Geçen sene oğlum 4.sınıftı. Öğretmeni 60 yaşının üstünde. İlk bir ay iletişime geçmedi bizimle. Sonra sınıf annesine “o kadar çabalıyorum ödevleri yapan yok” diye sitem etmiş. Kendi imkanlarıyla Ebaya testler, etkinlikler hazırlamış. Sınıf ile paylaştığını sanıyormuş, ama paylaşım yapmamış. Sınıf annesine dedim benimle iletişime geçsin. 2 gün telefon ile öğretmene neyi nasıl yapacağımı anlattım. O da sordu öğrenmeye çalıştı. Ki bu adam emekli oldu. İstemese kendini bu kadar zorlamaz(kabul edelim belli bir yaş üstü bunları öğrenmek çok zor)

Yine uzun uzun yazdım kusura bakmayın. Sözün özüne gelirsek mesleki gelişim isteğe bağlı değil, bir zorunluluktur.

Not: Sizi alıntı yaptım ama yukarıda yaparsın, edersin diye suçu başkasına atan meslektaşlarıma sitem ettim.

Anladığım kadarıyla yüzyüze eğitime sıcak bakmıyorsunuz şu dönem. İngilizce konusunda cambly kids + dualingo kids ile ilerletebilirsiniz kızınızı. Cambly'i özellikle tavsiye ederim. Native hocalarla birebir canlı pratik şeklinde ilerliyor dersler. Sınav içinse yine bir online kaynak + test kitapları + haftada 2 saat iyi bir üniversitede öğrenci bir abla/abiyle kızınızın çözemediği sorular için etüt saati yapmak üzere anlaşırsanız hem daha uyguna gelir hem daha verimli olur kızınız için.

Siz yapıyorsanız ne güzel. Ama evde internetim yok diyen öğretmenler varmış ablam öğretmen bizzat kendisi anlattı. Uzaktan ders vermemek için bin takla atanlara benim sözüm.
Var malesef doğru söylüyorsunuz. Branşlarda çok sorun olmuyor, evinde interneti yoksa olana paslıyorlar dersi, sonra tanımadığımız öğrencilere ders anlatıyoruz 🤦🏻‍♀️

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Ne kadar itici bir hitap şekli...

bak şimdi yorum yapacağım bana yağacak beğenmedimler

şaka bir yana sen buraları unutmuşsun cicim

özel okulda online ders yan odada devam ediyor

sabah 9,30 da başladı 40 dakika ders 10 dakika teneffüs şeklinde öğlen 12.40 ta sabah bitti öğle arası da 40 dakika

sonra yine başladı 15.40 ta bitecek

özetle 7 saat durmadan ders var

bunun içinde müzik de var beden de fen matematik de

ancak devlet okulunda geçen sene bunu yapmadılar

özverili öğretmenler uğraştı 3-5 ders yaptılar, geri kalan da tv den günde iki ders

yapanın dersine kimse gitmedi, gelen de başka şeylerle ilgilendi vs vs

hatta nette çok parodi var online ders parodisi aynen gerçeği anlatıyor

birinde çocuğa annesi kardeşini bırakıyor çamaşır asacağım diye :))))

bir özle okul öğretmeni ile konuşmuştum ki matematik öğretmeni lise kademesinde, kimse gelmedi derse, 3-5 kişi geldi biz de bıraktık yapmayı dedi geçen sene, ki oğlumun okulu son gün dahi yaptı dersini

ama öğretmenler yapmadı demek haksızlık bir de veli profili var ki çoğunun ders ile ilgisi yok

geçen yardımcım geldi okullardan konuşurken aman çocuklar rahat etti evde dedi

dedim ne rahatı, bilgi ne olacak

bu sene çocuğu ortaokula başlıyor ama ne online eğitimden ne şundan bundan haberi var

yokluk demeyelim gayet telefonu interneti vs var ama ilgisi alakası yok

bu veli ve öğrenci profili de birleşince yasak savmalık yaptık işte denilecek bir telafi eğitimi çıkıyor karşımıza

umarım bugün yaşananlar teknik eksikliklerdir

işini iyi yapan öğretmenlere saygımız da sonsuzdur
Bizde aynı şekilde aksatmadan ders işledik. Çocuk içerde şınav çekiyordu beden dersinde, müzikte keman çalıyordu. Diğer derslerde hiç eksiğimiz olmadı şükür. Aynı sınıf devlette napıyor diye baktım, ben 40 kişiyi nasıl zaptedeyim diyip girmemiş bile işin içine.

Önce bi deneselerdi 5 çocuk dahi geldiyse idealist öğretmen olarak ben maaşımı tam alıyorum bilgiyi almak isteyen için ben burada dimdik ÖĞRETİCİ PROFİLİMLE burada bekliyorum diyeceklerdi.

Bana kızan çok olacak (kardeşimden alışığım bu tepkiye) devlet okulunda idealist her okulda 3 tane varsa, o öğretmenlerin yaptığının aynısını özel okul öğretmenleri istisnasız yaptı. Yine de Twitter'da 15 günde bir tag açıp isyan peşine düşüyorlar. Üstelik maaş savaşlarını hiç bilmiyorum özel okulların ki devletteki öğretmenler tam aldı.

Lütfen çabalayan öğretmenler üzerine alınmasın ama devlet öğretmenleri hiç birşeyden memnun olmuyorlar.
1 hafta seminer yaptılar diye ortalığı ayağa kaldırdılar özel okul öğretmenleri sürekli oralardaydı toplantılardaydı.

Neyse tam yarama dokundu konu, ne olacak bu çocuklardaki eğitim farkı? Bu dönemde böyle geçerse uçurum gibi olacak.

Lütfen imkanı olan özele versin, sağlık olsun deyip kapatılacak mevzu değil maalesef.
İmkanı olmayan veliler; sizin adınıza da üzülüyorum. Allah yardımcınız olsun..

Kesinlikle katılıyorum ve bazı meslektaşlarıma çok kızıyorum (gerçi bu aralar iş bilmez müdür ve yardımcılarına daha çok kızgınım)

Seminerin ilk günlerinde öğretim programları açıklandı. Hatta etkinlik örnekleri yayınlandı. Sadece o PDF’leri kullansa öğretmen yeter. MEBin kitapları zaten ebada yüklü. Hatta OGM bir sürü materyal ve içerik paylaştı. Bunların hiçbirini beğenmedin diyelim. Tüm yayınlar bu süreçte z kitaplarını öğretmenlerin kullanımına açtı. Hadi onları da beğenmedim, teknolojiyle de barışmak istemiyorsun. Bir A4 al kendi notunu elle yaz, fotoğrafını çek derste onu ekrana yansıt. Elbette ortaokul konusu nasıl anlatırım diye biraz çekinebilrisin ama anlatacağın kazanım fen zümresi için her branş için 1 ya da 2. O da bilmediğin bir şey değil.

Geçen sene oğlum 4.sınıftı. Öğretmeni 60 yaşının üstünde. İlk bir ay iletişime geçmedi bizimle. Sonra sınıf annesine “o kadar çabalıyorum ödevleri yapan yok” diye sitem etmiş. Kendi imkanlarıyla Ebaya testler, etkinlikler hazırlamış. Sınıf ile paylaştığını sanıyormuş, ama paylaşım yapmamış. Sınıf annesine dedim benimle iletişime geçsin. 2 gün telefon ile öğretmene neyi nasıl yapacağımı anlattım. O da sordu öğrenmeye çalıştı. Ki bu adam emekli oldu. İstemese kendini bu kadar zorlamaz(kabul edelim belli bir yaş üstü bunları öğrenmek çok zor)

Yine uzun uzun yazdım kusura bakmayın. Sözün özüne gelirsek mesleki gelişim isteğe bağlı değil, bir zorunluluktur.

Not: Sizi alıntı yaptım ama yukarıda yaparsın, edersin diye suçu başkasına atan meslektaşlarıma sitem ettim.

ben basit bir şey anlatayım

geçen sene okul hani iki hafta tatil oldu ya

oğlumun öğretmeni Türkçeden biz zaten ileriyiz MEB Türkçe kitabını boşuna eve taşımayın demiş

yine insan hakları din vs derslerinin de kitaplarını göndermemiş zira zaten ayrı bir kaynak daha var taşımak zor diye düşünmüş

sonra uzaktan eğitim uzadı

programa baktık MEB Türkçe kitabı şu şu sayfalar arası

oğlum dedi ki benim MEB Türkçe kitabım yok bizim öğretmen göndermedi

yazdım internete baktım pdf

indirdim oldu bitti öğretmene başkaları kitabımız yok deyince fotokopi çekip sisteme atalım vs demiş oğlum anlatmış siz de indirin diye arkadaşlarına

ben öğretmen de değilim sadece bilgiye ulaşma yollarını biliyorum ki bence eğitim sistemimizin en büyük eksiği bu

kimse alıştığı bilgiye ulaşma yolunun dışına çıkmak istemiyor ama mecburuz o nedenle öğretmenler canlı derse EBA ya alışacak, öğrenciler de ekrandan ders dinleyip ödev vs yapmaya, aileler de evde ortamı sağlamaya

ama biz yeniliklere direnmeyi severiz

Yazmadan edemedim. Virüs çıkalı 1 yıl oldu olmadı. Bu süre zarfında bu hastalığa yakalanmış çocuk ve gençlerin üreme sistemi ile ilgili kontrollü çalışma yapılıp bu sonuca varıldığına dair ciddi şüphelerim var. Hani kızlarda yumurta, erkeklerde spermlere mi bakıldı? Hele çocuklarda nasıl anladılar tam muamma. Henüz tanı testlerinin bile güvenirliği tartışılmakta. Her duyduğunuza inanmayın lütfen.
duyumla ya da nette okuduklarımla yazmadım ailem de çok sayıda doktor var 2 tanesi mikrobiyoloji prof.u tabi ki onlara inanacağım size değil hanımefendi.covid in kalıcı hasarları var bir çok organa üreme organı da bunlardan biri.normal grip değil bu hala anlayamadık ülkece

Var malesef doğru söylüyorsunuz. Branşlarda çok sorun olmuyor, evinde interneti yoksa olana paslıyorlar dersi, sonra tanımadığımız öğrencilere ders anlatıyoruz 🤦🏻‍♀️
evinde net olmayan öğretmen olur mu hiç inandırıcı değil apartman görevlilerinin bile evinde var bizim sınıfta aktif te kullanıyorlar sorunsuz

Öğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun
Aynen oyle oldu. Butun bu işlemlerle ilgili bilgiler son anda geldi. Sistem son gün gece açıldı. Bu ayarlamaları yapmak için gece uyumadı idareciler

evinde net olmayan öğretmen olur mu hiç inandırıcı değil apartman görevlilerinin bile evinde var bizim sınıfta aktif te kullanıyorlar sorunsuz
Evinde interneti yoksa da alsın bi paket. En kötü cep telefonunun internetini kullansın. Onu da yapamıyorsa okuluna gidip anlatsın
Görev bilinci olan her türlü dersini verir veriyor da. Bahane isteyene bahane çok. Bu iş vatan millet meselesi artık bence. Ama anlayana tabi

Devlette ogretmenim. Ben gecen donem canli derslerde cok zorlandim. Bilgisayara konuyu yansitsan bile isaretleme, yazma cok zor oluyor. Cocuklar sesini kapatiyor dönüt alamiyorsun, donma oluyor, katilim cok az. Zaten bazi dersleri sadece konusarak anlatamiyorsun.
Bence canli dersi ogretmen okulda sinif ortaminda anlatmali. Tahtaya yazip cizerek. Ev imkanlariyla cok zor.
Arti ozellikle kadin ogretmenler evde coluk cocukla ilgilendigi icin verimli olamiyor. Okulda ders anlatmakla evde anlatmak ayni olmuyor

Devlette ogretmenim. Ben gecen donem canli derslerde cok zorlandim. Bilgisayara konuyu yansitsan bile isaretleme, yazma cok zor oluyor. Cocuklar sesini kapatiyor dönüt alamiyorsun, donma oluyor, katilim cok az. Zaten bazi dersleri sadece konusarak anlatamiyorsun.
Bence canli dersi ogretmen okulda sinif ortaminda anlatmali. Tahtaya yazip cizerek. Ev imkanlariyla cok zor.
Arti ozellikle kadin ogretmenler evde coluk cocukla ilgilendigi icin verimli olamiyor. Okulda ders anlatmakla evde anlatmak ayni olmuyor
Okula çağırılan öğretmenler de gitmemek için uğraşıyor. Hoş okullarda da internet sorunu var ama hallolabilecek bir şey. Işte bakanlığın buna bir zorunluluk belirlemesi gerekiyor. Her şey okullara idareye atılmamalı.

ha ha ha doğru geçen yıl kızının sınavı vardı ingilizce öğretmeninin dersi bahçede yaptı ama kuş seslerinden ders anlaşılamadı netten

Okula çağırılan öğretmenler de gitmemek için uğraşıyor. Hoş okullarda da internet sorunu var ama hallolabilecek bir şey. Işte bakanlığın buna bir zorunluluk belirlemesi gerekiyor. Her şey okullara idareye atılmamalı.
Okulun interneti çok yavaş
Görev yerinde 3 senedir bulunuyorum çok nadirdir rahatça internete girip bir şey okuyabildiğim
Ev interneti çok daha hızlı

Görev yerinde 3 senedir bulunuyorum çok nadirdir rahatça internete girip bir şey okuyabildiğim
4. sınıfa giden kızımın 2. günde öğretmeni yok. uyuyor öğlene kadar çocuk da okul yok diye.neden atanmıyor yaz tatilinde

Düz memur mantigiyla esnek calisma seklinde ogretmen haftada bir iki gun gidip canli dersini yapip gelmeli bence. Ogrencilerin gitmesi tehlikeli. Ogretmenler evde yatiyor da diyemez kimse. Yine de sinav falan yapmak zor bu sekilde. Nasil olacak bakan bile cozemedi aylardir

4. sınıfa giden kızımın 2. günde öğretmeni yok. uyuyor öğlene kadar çocuk da okul yok diye.neden atanmıyor yaz tatilinde
Biraz hesap sorar gibi yazmışsınız ama nedenini bilmiyorum.
Belki Ücretli öğretmen geliyorsa görevlendirilmesi daha yapılmamıştır.
Eğer kadrolu öğretmenin tayini çıktı veya emekli olduysa yerine biri atanamamışta olabilir.

Düz memur mantigiyla esnek calisma seklinde ogretmen haftada bir iki gun gidip canli dersini yapip gelmeli bence. Ogrencilerin gitmesi tehlikeli. Ogretmenler evde yatiyor da diyemez kimse. Yine de sinav falan yapmak zor bu sekilde. Nasil olacak bakan bile cozemedi aylardir
rahatlıkla kopya çekilir online de .aile bireyleri bile cevapları söyler çocuklara yüksek not alsınlar diye :KK48:

Evet okulda internette sorun var. Ama bir donem okula gelişmemiş zaten. Ne var sanki bağlansa telefonundan. Iki gün okula cağirilmışız. Bir ay da paket alsan ne olur yani? Yani ben bunu her öğretmen.icin söylemiyorum. Yazın dahi çocukları takip eden.ogretmen.oldu. işini yapana asla lafım yok. Ama bir öğretmen.boyle fedakarlık yaparken başka bir öğretmenin.o yok bu yok diye bahane sunması uygun degil bence. Buna kızıyorum. De ki zorunlu öğretmenler, gelecekler okula. Idareye de yetki ver. Denetlesin dersi.

Back