Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Özelleşiyoruz hemşire.
%15 olan bütçe payı %4 yapılıp da eğitim de yerinde saymanın sebebi olarak öğretmen maaşı gösterilince (meali: devlet eğitimi bu, ne uzar, ne kısalır), özel okulların vergisi düşürülünce, pandemi sürecine en uygun okul olarak özel okullar gösterilip devlet okuluna göz ucuyla bile bakmayınca aslında özelleşmenin kapısını ardına dek açmış oluyoruz.
Tüccar zihniyeti, kar/zarar/maliyet hesabıyla eğitimi yönetmek çok pahalıya patlayacak.
valla 25 yıl önce annem maaşıyla bir tam altın rahatlıkla alıyordu şimdi 3000 civarı oldu.tek maaşla alsa bir öğretmen kalanıyla sürünür ay boyunca .hesap ortada

Burda özellikle devlet okulu öğretmenine saldırmak çok moda. Veli kendisi ben bu özele parayı basıyorum, o halde karşılığını almalıyım diyerek canla başla çocuğuyla ilgileniyor. Devlet okuluna beş kuruşu geçmediği için olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakıyor.
Canlı derslere ilk başladığımızda sanırım nisan- mayıs aylarıydı. Bizler bu konuda en ufak bir eğitim almadık, kendi çabamızla nasıl yapılacağını öğrendik. Üstelik bakanlık bize sadece bir ders saati atıyor ve ders başlamadan sadece 2-3 dk önce açabiliyorsunuz sistemi. Yani deneyerek öncesinde çalışarak öğrenme şansımız yok. Orda bize tanımlanan 60 dakikalık sürede hem sistemi öğrenmeye, hem dersi anlatmaya çalıştık. Tabiki aksaklıklar olacak.
Ve sistemde çok ciddi bir yoğunluk olduğu için dersler bize çoğunlukla gece 11 den sonra atandı. Ben ramazan günü sahura kadar ders hazırlığı yapıp sabah da 9 da dersimin başında oluyordum. Ama sürpriiiz, ders tanımlanan öğrenci sayısı 45iken, derse katılan öğrenci sayısı 2. Evet sadece 2!
Şimdi de aynı durum var, Bakanlık her türlü senaryoya hazırız diyor ama il milli eğitim müdürlüklerine bile bilgi vermiyor. Şu an gidin sorun hiçbir okul müdürünün süreçle ilgili bilgisi yok.
Ama biz öğretmenler olarak bunun sıkıntısını önceden çektik. Üst makamlar hiçbir şey hakkında bize bilgilendirme yapmıyor ama suç yine bizim üstümüze kalacak dedik ve sonuç apaçık ortada. Yine günah keçisi öğretmenler oldu.
Ağzınıza sağlık. Aşırı kızgınım ben de, bakanlık biz her şeye hazırız diyor, ama hiçbir plan program belli değil. Okul müdürleri bir yana ilçe milli eğitim müdürü bile ne yapılacak bilmiyor. Sonra öğretmenler çalışmıyoruz. Geçen hafta oturdum telafi programını yaptım, sağolsun öğretmen arkadaşlar da elinden geleni yaptı. Biz tüm haftamızı program için harcadık, tüm planları yaptık.(ki geçen sene martın son haftası direkt derslere başlayıp tüm kazanımlarımızı bitirmiştik. Katılım da %70 civarındaydı) pazar akşam eba canlı ders saatleri açıklandı, tanımlama yapılamadı zaten. Ama biz kendi programımızı bozmadık. Her gün öğrencilere 4-6 saat arası ders yapacağız, ama ebadan yapmadığımız için yine bir fırça yiyeceğiz. Ama umarımda bile değil, görevim öğrencilerime maksimum fayda sağlamak, o yüzden vicdanım rahat.

Hep öğretmen hep öğretmen diyorsunuz ama koca sınıfta katılan tek öğrenci (Allah bereket versin bazılarında hiç yok) anlatıyorsun anlatıyorsun, hı hı hocam, tamam hocam, en son ne dedim desen hatırlamıyorum hocam, halbuki 2 sn geçmiş, sesleniyorsun sesleniyorsun cevap yok, annesi çağırmış oraya gitmiş, alt yapı yok, köyde net yok vs vs. Artık eğitim yüz yüze olsun diyorum, gerçekten sıkıldım artık.

Üzgünüm ama devlet okulları bu süreçte çok sıkıntılı olacak velilerin buna kendini hazırlaması lazım. Ted koleji öğretmeniyim ben biz 2 haftadır başladık çoktan haftada 28 saat canlı ders yapıyorum canım çıktı:) yani özelle bir olmaz öğretmenle de alakası yok idareler çok bilinçsiz
ilkokul öğretmeniyseniz 4. sınıf için kaynak kitap ve netten takip edebileceği yayın adı verebilir misiniz .bir de online özel ders aldırmak istiyorum devlet okulunda okuduğu için sizce verim alabilir miyiz

Hep öğretmen hep öğretmen diyorsunuz ama koca sınıfta katılan tek öğrenci (Allah bereket versin bazılarında hiç yok) anlatıyorsun anlatıyorsun, hı hı hocam, tamam hocam, en son ne dedim desen hatırlamıyorum hocam, halbuki 2 sn geçmiş, sesleniyorsun sesleniyorsun cevap yok, annesi çağırmış oraya gitmiş, alt yapı yok, köyde net yok vs vs. Artık eğitim yüz yüze olsun diyorum, gerçekten sıkıldım artık.

Annesi nasıl çağırıyor, çocuğun derste olduğunu bilmiyor mu?
Bu ciddiyetsizlikle zaten ne başarılabilir ki, çok üzücü gerçekten.

Annesi nasıl çağırıyor, çocuğun derste olduğunu bilmiyor mu?
Bu ciddiyetsizlikle zaten ne başarılabilir ki, çok üzücü gerçekten.
Bir de böyle veliler okula çocuklarını ateş ölçüp yollayacakmış, bizim öğenciler defter kitap getirmiyor veliler ondan habersiz, ateş ölçecekler, hadi hayırlısı bakalım :)

Sayın hocam biz memurlar olarak her gün işe gidiyoruz. Pandeminin başından beri. Okulda öğrenciler olmayınca virüs açısından bir sorun olacağını sanmıyorum. Sınıfta tahta üzerinden ders anlatmak daha kolay olur hem de. Evden nsl ders anlatmayı planlıyorlar acaba, benim demek istediğim bu. Biraz çaba gerekli
Evde de tahtam var, tüm kitaplarım ve teknik donanımım hazır. Okuldakinden kat kat daha hızlı ve verimli internet kullanabiliyorum evde. Keza evdeki bilgisayarım da okuldakilerden çok daha iyi.
Dersime hazırlanıyorum, sonrasında saçımı , makyajımı yapıp öğrencilerimin karşısına geçiyorum.
Evden nasıl ders anlatmayı planlıyorlar acaba derken neyi kastettiğinizi gerçekten anlayamadım. İşte aynen böyle yapmayı planlıyorum 🤷‍♀️

Geçen yılki rahatlığın en büyük nedeni ölçme ve değerlendirmenin olmamasıydı, bu sene bu konuda bir düzenleme yapılırsa uzaktan eğitimin daha ciddiyetle yapılacağını düşünüyorum.
evet haklısınız 1. dönem notları geçerli dendiği için çocuklar boş verdi dersleri günde 1 saat de yetmedi zaten.düzenlenirse bu yıl daha verimli olabilir ama esas görev veli de .ders çalışma disiplini sağlamalı mutlaka. evde ki çocuğu öğretmen kontrol edemez

Uzaktan eğitimi, Okullar da, Öğretmenler de bu yıl sıkı tutmak durumundalar. Dönem sonu değerlendirmeler yapılacak diye biliyorum.

Öğretmenlere saatlerle ilgili dün gece bilgi verildi..

Onun dışında konu sahibi bende geçmişte bir Lgs annesi olarak, belli derslerden takviye aldırmanızı önerebilirim.Özellikle
Matematik,Fen bilgisi ,Türkçeden ders aldırabilirsiniz..Biz çok faydasını görmüştük
Diğer dersleri oğlum kendisi halletmişti..

Yok olmaz derseniz Iyi bir dersane de araştırabilirsiniz. Bu sene arkadaşımın oğlu o sayede güzel bir Anadolu lisesine yerleşti.

Tabi şimdiden çocuğunuz bol soru çözmeli.Bir hocamızın tavsiyesi; bir öğrenci sınava kadar boyu kadar kitaptan soru çözmeli o zaman başarı kaçınılmaz demişti.

Açıkçası yerinizde olsam hocaların bu uzaktan verecekleri eğitimle kalmazdım.Dersaneden veya özel ders hocalarından takviye alırdım.

Evde de tahtam var, tüm kitaplarım ve teknik donanımım hazır. Okuldakinden kat kat daha hızlı ve verimli internet kullanabiliyorum evde. Keza evdeki bilgisayarım da okuldakilerden çok daha iyi.
Dersime hazırlanıyorum, sonrasında saçımı , makyajımı yapıp öğrencilerimin karşısına geçiyorum.
Evden nasıl ders anlatmayı planlıyorlar acaba derken neyi kastettiğinizi gerçekten anlayamadım. İşte aynen böyle yapmayı planlıyorum 🤷‍♀️
valla bravo hocam geçen yıl öğretmen de çocuklar da pijamalarla dersteydik 8 de başladığı için :KK48: hatta 9 yaşındaki kızım anne öğretmen isterseniz birer kahve için ben içiyorum dedi diyor .normal de 9 da ders başlıyordu

valla bravo hocam geçen yıl öğretmen de çocuklar da pijamalarla dersteydik 8 de başladığı için :KK48: hatta 9 yaşındaki kızım anne öğretmen isterseniz birer kahve için ben içiyorum dedi diyor .normal de 9 da ders başlıyordu
Ramazanda sabah 9 da ders yaptım bir kez bile makyajsız açmadım kamerayı 😂😂 alt tarafım görünmüyordu ama her daim pantolon giydim ne olur ne olmaz ayağa kalkmam gerekirse öyle görmesin çocuklar diye, o şekilde yakalanan çok var çünkü😂😂

Aşı bulacağız ya sayın hocam.ondan bahsediyorlar sanırım.baska açıklaması yok

evet haklısınız 1. dönem notları geçerli dendiği için çocuklar boş verdi dersleri günde 1 saat de yetmedi zaten.düzenlenirse bu yıl daha verimli olabilir ama esas görev veli de .ders çalışma disiplini sağlamalı mutlaka. evde ki çocuğu öğretmen kontrol edemez
Geçen yıl birde coronaya alışma sürecindeydik ve hazırlıksız yakalandık, ben şahsen çok stres altında hissettim kendimi, sürekli gelen yasaklar, kısıtlamalar, aklımda hep kötü senaryolar vardı. Galiba alıştım, kabullendim artık. Bu yılın geçen yıla nazaran daha verimli geçeceğini düşünüyorum ben.

Bunu idare belirliyor. Belli bir kural yok sanırım, ebaya tanımlayabildikçe yapabilir. Sanırım günde 2 ders filan yapılabiliyor.
anladım peki görevlendirme ne zaman verilir netten araştırdım bu ayın eylül sonuna kadar süresi varmış.neden vermediler Ankara gibi yerde okul açılmadan öğretmen

Back