Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Hah bir de bunlar var camiamızda, kraldan çok kralcılar. Bizim okula gelin sizden öğrenecek çok şeyimiz var(!)
Ne dedim de kraldan çok kralcı oldum. Iki tane eğitim ile ilgili site var, forum var. Giriyorum oraya günluk bakıyorum yeni haber var mı? Varsa inceliyorum. Mesela o müfredatı ve içinde yer alan konuları ve ayrıca belirtilen etkinlikleri inceledim ve neyi yapacağıma neye daha çok ağırlık vereceğime karar verdim başka etkinlik örnekleri indirdim kendi branşımin olduğu sitelerden. Plan çıkardım vs. Niye yani araştırıp gündemi takip edince kralcı oluyorum hala anlamadım. Tabii ki merak edeceğim. Ya pazartesi ders atasalardı ne bileceğim hazırlıklı olmam gerekmiyor mu? Benim dediğim belli bir siteden günlük takip edilmesi gerek bence en azından okullar açıldıktan sonra.

sadece öğretmenler evde değil ki çoğu devlet ya da özel kurumların çalışanları da evden çalışıyorlar.eşim mesela nisan başından beri idari izinli evden işleri yapıp 20 günde bir de işe gidiyor toplantı için.E maaşını haketmiyor mu şimdi bu adam .

Benim eşim de öyle 13 Mart’tan beri evden çalışıyor, ne zaman başlayacağı da belli değil. Öğretmenler göze batıyor niyeyse

Ya okulun açılmamasına öğretmen karar vermiyor ki öğretmen uygulayıcı, bence boşuna linç uyguluyorlar arkadaşlar, ben kızımın öğretmeniyle konuştum inanılmaz hayal kırıklığı yaşamış okul açılmadığı için jandarma gibi tepemizde.

Özleyen özlüyor her meslekte severek çalışanı var sürüne sürüne de işe gideni

muhakkak.
ama dedigim gibi farkli bi platformda bu düşüncemi yazdim son derecede düzgün bi uslup ile..
1 saat sonra baktim ne cahilligim kalmis ne onları kiskanmam 😀
hatta yorum yapanlardan biri 1 saat önce havuzbaşı foto atmışti..
neyse cidden şuan okullu cocugum yok cokta konuyu bulandirip konu sahibine ayip etmek istemiyorum.
hayırlı geceler.

Benim eşim de öyle 13 Mart’tan beri evden çalışıyor, ne zaman başlayacağı da belli değil. Öğretmenler göze batıyor niyeyse
Öğretmenlerin yaz tatiline gıcık olduğumuz ve bu süreçte evden çalışma üzerine yaz tatili eklenince iyice delirdik hepimiz😂😂

Şahsi görüşüm değildir yukarıdaki açıklama, hiç gözüm de yok, o meşhur yaz tatilleri kazanılmış haklarıdır, çok isteyen okur, olur öğretmen.
Herkes nasıl izne ayrılınca parasını alıyorsa öğretmen de alacak.
Ama bazı öğretmenlerin de idealist yaklaşımla değil, aynı belirttiğim öznellikle mesleğini yerine getirme merakı vardır, onlar zaten başlıyor ‘açılın ben öğretmenim’ ya da ‘kıskanıyorsunuz kızııım’ tribine.

Bir insanın hayatında en büyük şansı aile, eş meş değil, ona hayat veren, hayat öğreten ve cesaret veren öğretmenidir.
Gayet bilincindeyiz bunun halbuki...

muhakkak.
ama dedigim gibi farkli bi platformda bu düşüncemi yazdim son derecede düzgün bi uslup ile..
neyse cidden şuan okullu cocugum yok cokta konuyu bulandirip konu sahibine ayip etmek istemiyorum.
hayırlı geceler.
okullu çocuk yoksa ne işin var burda kuzum :KK48: bol entrikalı görümce kaynana konularına akıver sen

muhakkak.
hayırlı geceler.

O kadar çok yatıyorsunuz para kazanıyorsunuz iması alıyorlar ki çoğunun siniri bozuldu direk saldırıyorlar heralde 🤓 Ben de çok linç yiyorum sonra kk ya küsüyorum sonra canım sıkılıyor geri dönüyorum, oluyor öyle 😃 Hayırlı geceler, hayırlı doğumlar 😇

Öğretmenlerin yaz tatiline gıcık olduğumuz ve bu süreçte evden çalışma üzerine yaz tatili eklenince iyice delirdik hepimiz😂😂

Şahsi görüşüm değildir yukarıdaki açıklama, hiç gözüm de yok, o meşhur yaz tatilleri kazanılmış haklarıdır, çok isteyen okur, olur öğretmen.
Ama bazı öğretmenlerin de idealist yaklaşımla değil, aynı belirttiğim öznellikle mesleğini yerine getirme merakı vardır, onlar zaten başlıyor ‘açılın ben öğretmenim’ ya da ‘kıskanıyorsunuz kızııım’ tribine.

Bir insanın hayatında en büyük şansı aile, eş meş değil, ona hayat veren ve hayat öğreten ve cesaret veren öğretmenidir.
hele ilkokulda çok çokkk önemli öğretmen psikolojik olarak.kızımdan örnek vereyim anaokulu öğretmenini hiç sevmiyor.ilkokul 1. ve 2 deki öğretmenine hayrandı o emekli olunca çok ağladı hala da görüşür arar sorar.geçen yılki olsa da olur olmasa da olur idi gitti bu sene hiç üzülmedi.şimdi yenisini bekliyoruz heyecanla bakalım bunu nasıl bulacak

Bir insanın hayatında en büyük şansı aile, eş meş değil, ona hayat veren, hayat öğreten ve cesaret veren öğretmenidir.

Onların da tribi bize herhalde 😀

Şahsen özendiğim zamanlar olmuyor değil öğretmenliğe ama eşimin çalıştığı kuruma da özeniyorum bazen ,enterasan bi kıymet görüyor benim 657 de görmediğim, yani olur ki insanız aslında başkası da benim pozisyonum için benzer şeyler söyler, biraz geniş karınlı olmak lazım bazı topları göğüste yumuşatmak lazım birbirimizi tanımıyoruz diye gömmenin de anlamı yok.

okullu çocuk yoksa ne işin var burda kuzum :KK48: bol entrikalı görümce kaynana konularına akıver sen
Benimki kreş yaşında, sayılır mıyım😂😂
Şaka maka bugün özel okulların ana sınıfları başladı, içim eridi sosyal medyada gördükçe.
Çember daraldı, her yerden korona fışkırıyor el kadar çocuklar okula gitti.
Nasıl oldu hala aklım almadı...

Benimki kreş yaşında, sayılır mıyım😂😂
Şaka maka bugün özel okulların ana sınıfları başladı, içim eridi sosyal medyada gördükçe.
Çember daraldı, her yerden korona fışkırıyor el kadar çocuklar okula gitti.
Nasıl oldu hala aklım almadı...
yakınımız var kadın mikrobiyoloji prof.u .bütün ailesi corona oldu.onu duyduktan sonra market harici hiç bir yere gitmiyorum.kısırlık yapıyormuş çocuk ve gençlerde.torun sahibi olamayacağız yahuuu şakası yok bu virüsün :kızgın:

yakınımız var kadın mikrobiyoloji prof.u .bütün ailesi corona oldu.onu duyduktan sonra market harici hiç bir yere gitmiyorum.kısırlık yapıyormuş çocuk ve gençlerde.torun sahibi olamayacağız yahuuu şakası yok bu virüsün :kızgın:
Eşimin kuzeni koronaymış, bugün öğrendik biz de.
Evde 10 gündür yatak döşek şekildeler çoluk çocuk ve tatile gitmişlerdi bir ev kiralayarak.
Sadece sahilde insanlarla erişimleri olmuş ve yetmiş kapmaya.
Ama öğrendik ki karantina süresi 21 gün, süre bitiminde tekrar test mest yok, pozitif olsa bile bulaşıcılığı bittiği için bir şey olmaz denmiş.
21 gün sonra her korona olan teste tabi olmadan çarşı pazar okul vs her yerde yani.
Şimdi nasıl bu kolejler açıldı, öğretmenler okulda online ders veriyor ben anlamadım.
Ankara’da yine birçok devlet kurumu kapandı bugün itibari ile, genel merkezleri devam edecek.
Ama el kadar çocuklar, öğretmenler okulda.

Eşimin kuzeni koronaymış, bugün öğrendik biz de.
Evde 10 gündür yatak döşek şekildeler çoluk çocuk ve tatile gitmişlerdi bir ev kiralayarak.
Sadece sahilde insanlarla erişimleri olmuş ve yetmiş kapmaya.
Ama öğrendik ki karantina süresi 21 gün, süre bitiminde tekrar test mest yok, pozitif olsa bile bulaşıcılığı bittiği için bir şey olmaz denmiş.
21 gün sonra her korona olan teste tabi olmadan çarşı pazar okul vs her yerde yani.
Şimdi nasıl bu kolejler açıldı, öğretmenler okulda online ders veriyor ben anlamadım.
Ankara’da yine birçok devlet kurumu kapandı bugün itibari ile, genel merkezleri devam edecek.
Ama el kadar çocuklar, öğretmenler okulda.
ekonomik sebeplerden açıldı kolejler.hepsi krediyle döndürüyordu okullarını.açılmazsa ayakta duramazlar 6 ay bile .bina kirası yemekhane kırtasiye sektörü servis sektörü kıyafet sektörü özel okul çalışanları vs.sırf onlar için açıldı çocuklar için değil

ekonomik sebeplerden açıldı kolejler.hepsi krediyle döndürüyordu okullarını.açılmazsa ayakta duramazlar 6 ay bile .bina kirası yemekhane kırtasiye sektörü servis sektörü kıyafet sektörü özel okul çalışanları vs.sırf onlar için açıldı çocuklar için değil
Tevfik fikret de mi aynı kaygı ile açtı ceycey...
Butiği anladım da yani o ve benzerleri niye açıyor aklım almadı.

Hemen öğretmeni suçlamayın sistem gece açılmış onun da sizle birlikte haberi olmuştur o yüzden gece haber vermiştir size de okullar ve meb bir şekilde yüz yüze eğitim olayını ayarlamaya çalışıyor sonuçta bu da ilk defa olan bir şey
Diğer yandan canlı ders inanın öğretmen için de kolay değil
Çocuğunuz için 7500 bana pahalı geldi tabii şehre fore değişir bu ama bu dönemde çok fazla fırsatçılık yapan da oluyor maalesef

Tevfik fikret de mi aynı kaygı ile açtı ceycey...
Butiği anladım da yani o ve benzerleri niye açıyor aklım almadı.
hepsi para için evet.okul sahipleri kazançlarını başka yatırımlarında kullanıyor okulları da teşviklerle ve kredilerle döndürmeye çalışıyorlar.en ufak kriz dede öğretmenlerin ve çalışanların maaşları ödenmiyor maalesef :cry:

Yazmadan edemedim. Virüs çıkalı 1 yıl oldu olmadı. Bu süre zarfında bu hastalığa yakalanmış çocuk ve gençlerin üreme sistemi ile ilgili kontrollü çalışma yapılıp bu sonuca varıldığına dair ciddi şüphelerim var. Hani kızlarda yumurta, erkeklerde spermlere mi bakıldı? Hele çocuklarda nasıl anladılar tam muamma. Henüz tanı testlerinin bile güvenirliği tartışılmakta. Her duyduğunuza inanmayın lütfen.

Öğretmenleri suçlamak çok yanlış bence. Onlar zincirin son halkası. O noktada kendi çabasıyla yapan yapıyor, istemeyen yada yapamayan yapmıyor birşeyler. Milli eğitim bakanlığının olaya sistematik bir yaklaşımı olmalı herkesi kapsayıcı. Öğretmene bunu böyle yapıyoruz herkes ortak hareket edecek diyecek. İşin daha acı tarafı parası olan özel ders aldıracak, olmayan okuldan da mahrum. Arada ki eşitsizlik açılacak da açılacak.

ilkokul öğretmeniyseniz 4. sınıf için kaynak kitap ve netten takip edebileceği yayın adı verebilir misiniz .bir de online özel ders aldırmak istiyorum devlet okulunda okuduğu için sizce verim alabilir miyiz

İlkokul öğretmeni değilim malesef ortaokuldayım. Online özel ders yardımcı olur olmasına ama tamamen öğretmenin verimine bağlı öğrenciyi ekrana baktırıp dümdüz anlatmanın yararı yok çocuk kendisi derse katılabilmeli öğretmen yönlendirmeli.

Evde de tahtam var, tüm kitaplarım ve teknik donanımım hazır. Okuldakinden kat kat daha hızlı ve verimli internet kullanabiliyorum evde. Keza evdeki bilgisayarım da okuldakilerden çok daha iyi.
Dersime hazırlanıyorum, sonrasında saçımı , makyajımı yapıp öğrencilerimin karşısına geçiyorum.
Evden nasıl ders anlatmayı planlıyorlar acaba derken neyi kastettiğinizi gerçekten anlayamadım. İşte aynen böyle yapmayı planlıyorum 🤷‍♀️
Siz yapıyorsanız ne güzel. Ama evde internetim yok diyen öğretmenler varmış ablam öğretmen bizzat kendisi anlattı. Uzaktan ders vermemek için bin takla atanlara benim sözüm.

Back