- 3 Nisan 2014
- 36.140
- 147.320
- 798
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
- #201
Oğlum geçen sene lgs öğrencisiydi. Takviye amaçlı zaten etüt merkezine devam ediyordu. Pandemi nedeniyle online eğitime dönüldüğünde ikisinide deneyimleyip, kursun derslerini tercih ettik. Okulunun online dersine katılmayan her öğrenci yan gelip yatmadı, anneside ilgisiz değildi belirtmek isterim.
Etüt merkezini tercih etmemizin nedenleri;
sınıf bazında öğrenci sayısı daha azdı öğretmenin çocuğa ulaşması daha kolay oldu, bu yüzden çocuğun söz alma şansıda arttı, branş öğretmenine ders dışında da soru sorabiliyordu, rehber öğretmenimiz her gün soru çözüm raporları isterdi, gün aşırı birebir motivasyon konuşmaları yapıldı. Hatta sınava son bir ay kala koç öğretmenimiz (evlere girmeden kapılarımızın önünde) motivasyon için çocukları ziyaret etti.
Her öğretmen aynı değil tabi, idealist olanıda var, saatimi doldurup çıkayım diyende. Devlet okulunda ki öğretmen kısıtlı imkanlarına rağmen dersini anlatır, sorumluluğunu yerine getirir. Ama sınav öğrencisi için sadece dersi dinlemek yeterli olmuyor maalesef. Bol soru çözmesi, bir koç öğretmenin takibinde olması kesinlikle başarısını artıracaktır. Yüzyüze eğitimin yerini hiç bir şey tutmaz ama özel okullar yada etüt merkezleri online eğitim işini daha profosyonelce yönetiyorlar, bu benim deneyimim.
Oğlum bu sene özel okula başladı, dersler başlayalı 2 hafta oldu. Sabah 9 öğleden sonra 2 arası dersleri var. 10 dk lık tenefüs araları vs vs. Okul alt yapısını hazırlamış, online eğitimi internet sitelerinin üzerinden veriyor. Hiç bir aksaklık yaşamıyoruz. Sınıf zaten 10 kişi, çocukların hepsi derse katılabiliyor öğretmenin kontrolüde daha kolay.
Yarım dönem için 7.500 verecekseniz, özel okul seçeneğide aklınızda olsun derim.
siz özele mi verdiniz? hangi okul?