• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Uzak mesafe nişanında babamın düşündüğü doğru mu??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Smyl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
879
5
96
Afyon
Kızlar ben egede yaşıyorum sevgilim İstanbul'da..
Haziran ayında nişan olucak.. 12 saat mesafeden dolayı isteme söz nişan aynı anda olsun istedik sevgilimle ern başta..
Babama sordum tanışmak istiyor musun sevgilimle diye..
Babam da kızım ben bi kere görcem sonuçta tek görüşmeyle iyi mi kötü nerden bileyim..
Az buz anlarım ama sonuçta benim bakış açım farklı seninki farklı.. tanışmayayım boşver istemede görürürz nişan zaten tanımak içindir dedi..
Sevgilime de bu garip geliyor neden tanışmak istemiyor diye..
Önce söz sonra nişan neden istemedi diyor bende dedim babam millet işini gücünü bırakıp hoop nişan hoop söz isteme diye o kadar yoldan çağıramayız dedi..
Babam onlar için ozr olmasın diye uğraşıyor ve bizde bu yönde karar almıştık sevgilimle sağdan soldan aa neden öyle diye sevgilimin aklını karıştırıyorlar..
Babam yanlış mı düşünüyor??

bende seninle aynı durumdaydm 2 sene önce..
hemde hatay-istanbul daha da uzak yani..
ilk önce eşim tek başına geldi tanıştı ailemle sonra eşim olmadan ailesi geldi yemekler yendi filan ddaha sonra biz istanbull a gittik onlarn ortamını gördük filan daha sonra da geldiklerinde söz nişan ikisi bir arada oldu.
yani eşimn ailesi 2. gelişinde nişan yapıldı.babanda bir yandan haklı zora koşmak istemiyor ama en azndan bir tanışma faslı olması aileler arası güvenide artırır güzel olur bence 2.gelişlerinde de söz nişan ne olucaksa olurr hakkınzda hayırlısı canmmm zor bir dönemm ama elinden geldiğince tadını çıkarmaya bak:34:

Canım onlar genelde çalışıyorlar..benimde yaz okulum okulum var son sınıfım yani bu sene..
Sevgilim ve ailes gelicekti istemeden 3 gün önce burada termal oteller var gezeceklerdi o süreçte falan ben kahvaltıya çağıracaktım ilk gün sevgilimi..
Sonra gidip ben onun ailesi ile tanışacaktım..
Hatta annem bayanları bi çaya çağırırdı ertesi gün..
Ertesi akşamda gelirler nişan falan olurdu böyle düşünmüştük..
Bizde nişan olmadan erkeğin evine gidilmezmiş:S her yörede farklı tabi..
Bi gelişte halledecektik..

bence tanışmaları lazım ya... 1 kerede olsa görse iyi olurdu. Sene kaç... Damadı istemede görmek olur mu :1:

Bizimde İzmir- İstanbul , 4 senedir çıkıyoruz çıktığımz süre boyunca her geldiginde olmasada arada bir evimize geldi yemegimizi yedi hem tanıştılar konuştular , en son glişinde babamla gidip dışarda konuştular ciddiyetini anlatdı sonra gecen ctesi babasıyla gldiler anne baba ayrı oldugundan annesi tanışmaya mayıs ayında gelicek temmuzdada nişana karar vrdik :) Yani 1 günde tabiki tanıyamaz ama bikaç kere gelmesi lazım

zonguldak kayseri 8 ay önce öyle oldu
annem çocu biliyorum dedi babam da tamm gelsinler dedi :)

arkadaşım madem müstakbel nişanlın öyle demiş, ozaman hiç üstüne gitmeseydin
damat gelsin önden bir tanışsaydınız.
masrafı onlar yapacak boşver ne düşünüyorsun :))

baban nezaketinden, iyi niyetinden böyle demiş helal olsun her baba yapmaz bunu
nişanlık olcak arkadaş "Allah razi olsun adamdan" diceene öküz altında buzaa ariyo :19:
amaan ne demişler deveye diken erkek milletine öpen yaranır :37:
baban aksilik edip 50 kere yol teptircekti ki o zaman daha kıymete binerdi eminim :ssz:

Haziran ayında nişan olucak.. 12 saat mesafeden dolayı isteme söz nişan aynı anda olsun istedik sevgilimle ern başta..
Babam da kızım ben bi kere görcem sonuçta tek görüşmeyle iyi mi kötü nerden bileyim..
Az buz anlarım ama sonuçta benim bakış açım farklı seninki farklı.. tanışmayayım boşver istemede görürürz nişan zaten tanımak içindir dedi..
Önce söz sonra nişan neden istemedi diyor bende dedim babam millet işini gücünü bırakıp hoop nişan hoop söz isteme diye o kadar yoldan çağıramayız dedi..
Babam onlar için ozr olmasın diye uğraşıyor ve bizde bu yönde karar almıştık sevgilimle sağdan soldan aa neden öyle diye sevgilimin aklını karıştırıyorlar..

Babaniza sormussunuz fikrini söylemis, neden onun fikrine saygi duymuyorsunuz.
Babaniz, sonucta büyügünüz, vardir bir bildigi.
Eger fikrine önem vermiyorsunuz sormayin, madem sordunuz fikrine saygi duyun.

Babaniza sormussunuz fikrini söylemis, neden onun fikrine saygi duymuyorsunuz.
Babaniz, sonucta büyügünüz, vardir bir bildigi.
Eger fikrine önem vermiyorsunuz sormayin, madem sordunuz fikrine saygi duyun.

Pardon ama ben babama hakaret etmedim burda neden celallendiniz anlamadım..
Sonuçta babamda insan ve benim kötü olmamı istemez..
Onun fikrini de değiştirmesini isteyebilirim sonuçta babam beni anlayacaktır.... Çok aman aman saygısızlık boyutuna gelecek konu değil:S
Anlamadım bu kadar tepkinizi valla konu açmaya korkar olduk kk da:S

Son düzenleme:
baban nezaketinden, iyi niyetinden böyle demiş helal olsun her baba yapmaz bunu
nişanlık olcak arkadaş "Allah razi olsun adamdan" diceene öküz altında buzaa ariyo :19:
amaan ne demişler deveye diken erkek milletine öpen yaranır :37:
baban aksilik edip 50 kere yol teptircekti ki o zaman daha kıymete binerdi eminim :ssz:

Canım sevgilimle de baştan tek seferde gelelim halledelim demiştik..
Sağdan soldan korkutmuşlar ya vermezse adam sana kızı falan demişler ondan korkuyor sanırım..
Baban verir dimi ilk defa görcek ya, ya vermezse diyor..
Babam hiç sevmez düğün dernek adet gelenek görenek formalite işleri ondan birazda.:))
Babam için isteme ve sade bi nikah olsa yeter:)) ama işte kız milletiyiz:))

canım bızde 5 senedr beraberız hatay afyon 10saat ama sevgılm burda yasadıgı ıcın calıstıgı için aılem 3sendr tanıor onu ve cok sewıol<ar gecen yazda aılesyle tanısıldı bu sene de nısan bu ısler pat dıe olmazkı sahsen en azından benım babam ıstemedı hemen söz nısan fln tanıyalım dedı cnku nsandan ayrılmak cok zor

Canım bizde nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz, onlar Bursa'da ben İstanbul'dayım. Ve nişanlım önce sadece annemle tanışmıştı. Babamla ayrıyetten tanışmadılar yani. Zaten bnm babamda seninkisi gibi, formalite, söz nişan nikah fln işlerini sevmeyen biri. Şubat ayında erkek tarafı geldi hem isteme hem söz oldu,azda olsa tanışılmış olundu. Geçen pazar günüde nişan yaptık. Ama gerçekten ayrı şehirlerde olmak insanı yoruyor ve aksiliklere neden oluyor. Bizim aramız 4 saat. Sizinki daha çokmuş. Erkek arkadaşına söyle hiç kimseye aldırış etmesin, eğer annenle tanıştıysa sorun yok, zaten annen babana onun hakkında fikirlerini söylemiştir. Gelsinler hem isteme hem nişan yapın :) Zaten zamanla iyicene tanışıyo her iki ailede...

Onun fikrini de değiştirmesini isteyebilirim sonuçta babam beni anlayacaktır.... Çok aman aman saygısızlık boyutuna gelecek konu değil:S

bence arkadaşın tepkisi, sevgilinizin ailesi tarafına olmuş gibi :)

:9::9::9: çoğu kişi gelsin kız almak değil der düşüncesiz derler onca laf ederler baban onları düşünmüş laf mı ediyorlar söyleyin babanıza baba 2 sini ayrı yapalım onların orada %99 hep ayrı olduğu için şaşırdılar falan de 2 kere gelsinler görsün biz düşüncelik ettik boşver deyin babanız gayet düşüncleli hareket etmiş ama karadenizse eğer nişanlın biraz garip gelebilir çünkü orada rkek tarafı aynı olsun der kız ayıralım der ondan garipsemiş olabilirler nereliler tamda bilmiyorum ama:26: ölesine yaptım bi yorum :37:

komik olan kısmı onun aileside tek seferde olmasını istiyor..
Çünkü tarihi bile zor ayarladık..İşten güçten tatilden okuldan..
Sevgilim önce kendi tanışmazsa babamın vermeyeceğini düşünüyor:D
arkadaşları etrafında hep öyle demişler..
Bende arkadaşlarına sor hangisinin sevgilisi 12 saat mesafede dedim.. Onlar tabi tanışır..
Ayda iki ayda bir görüyorum sevgilimi zaten:((
Geldiğinde özlem gidermek için bile yetmiyor:((

Sanirim size öyle geldi, cünkü cellalenmedim, fikrimi yazdim.
Sevgilinizin babanizin kararlarini "neden öyle diyor, neden tanismak istemiyor" seklinde
sorgulamasini dogru bulmadim. Ne bileyim daha aranizda resmi birsey yok,
babanizin fikirlerini sorgulama hakki yok diye düsündüm.
Sanirim kendi babasina toz kondurmayan gillerdenim, babam ne derse o :)

komik olan kısmı onun aileside tek seferde olmasını istiyor..
Çünkü tarihi bile zor ayarladık..İşten güçten tatilden okuldan..
Sevgilim önce kendi tanışmazsa babamın vermeyeceğini düşünüyor:D
arkadaşları etrafında hep öyle demişler..
Bende arkadaşlarına sor hangisinin sevgilisi 12 saat mesafede dedim.. Onlar tabi tanışır..
Ayda iki ayda bir görüyorum sevgilimi zaten:((
Geldiğinde özlem gidermek için bile yetmiyor:((

ben de egedeydim evlenmeden
eşim istanbuldaydı
evlenene kadar flort ve nişanlılık dönemi dahil her haftasonu 10 saatlik yolu tepti sırf bi kaç saat gorusmek ugruna
babam onu ancak istemede gördü
ondan evvel asla tanışmak istemedi, teklif bile edemem böyle bişiyi zira babamı taniyorum eccük piskopattir :51:
haa kapi komşum olsa gene eve tek başina kabul etmezdi asla
valla ben eski kafaliyim
sevmiyorum öyle vıcık vıcık ortada söz yok nişan yok kızının erkek arkadaşiyla kanka olan tanişan gorusen ailelerin tutumunu :ssz:
herşeyin bi adabı var
bırak sevgilin de koksun azcık
yok öyle tereyagından kıl ceker gibi kolaylamak bu işi
ne kadar korkarsa o kadar kıymete binersin unutma
kolay olanın kıymeti bilinmez :51:

Bizde de aynı sizin gibi oldu söz nişan hepsi bir arada.
Eşim nişandan evvel nisan ayı gibi ailemle tanışmaya geldi,bizde farklı illerdeydik.
Eşimi çağıran babam oldu zira beni istemeye geleceklerdi,ben eşimle zaten 4 yıl flört ettim babam ilişkiden haberdardı.
Eşimi tanıyordu işi gücü benim anneme anlatmam, annemin aracılığıyla karakterini anlamaya çalıştı.
Ama hani gözü tutmak olayı vardır ya bunu yaşamak için kahvaltıya çağırdı eşimi ama bütün günü geçirdik :)
Benim babam da otoriter kuralları olan zor biridir ama kız veriyorsun adam iyi mi kötü mü kimdir nedir tek gecede nasıl öğrenilsin kimse münneccim değil.
Bizim şansımıza beni istemeye gelemeden babam kalp krizi geçirdi by pass oldu eşim bu süreçte bir dk ayrılmadı yanımızdan bir ameliyat için eşimin bulunduğu ile geldik.
Rahat bir aile değiliz erkek arkadaş hadisesi hep sıkıntılı olmuştur ama evlenmeye karar verdiğimde 25 yaşındaydım kararıma saygı duyuldu.
Velhasıl beni istemeye geldiklerinde eşim ve babam çoktan yakınlaşmıştı.
Saygıysa hala çok saygılı,her işini babama sorar onu eve çağırdığımızda inanılmaz sevinmişti kendini çok iyi hissetmişti.
Bunlar sonra ilişkilerine olumlu yansıdı.
Baban zorluk çıkarmak istemediği için böyle yapıyor ne bileyim belki damadın yanlış anlayacağını düşünebilir.
Her aile her anne baba farklı bu kadar üzülme,herşeyin hayırlısı sen sevgiline bunu şöyle yansıtma yani babam kızını verecek ama vereceği adamı kurcalamıyor diye yansıtma.
Seni ailenle görmek istiyor bizim ailenin düzeni budur de yani en azından sevgilinin kafasında soru işareti kalmaz.
Bu arada bu işlerde herşeyi kafaya takma zira evlenene kadar delirirsin
bu süreç zor bir süreç..

Back