Uzak ilden aile apartmanına tayin istemeli miyim?

Ben de bu konuda sizin gibi düşünüyodum. Çevremde evlenen kuzenlerime, arkadaşlarıma aman aile apartmanı olmasin derken büyük konuştum galiba. Eşimle ilk sevgili olduğumuz zaman bunu sormak aklima bile gelmedi. Nasıl olsa öğretmeniz atanınca İstanbul da ailelerin yaninda kalma şansımız yok Doğu illerinden birine gidicez diye çok kafama takmadım o zaman. Öyle de oldu evlendik ve hiç orda oturma durumunda kalmadim. Ama şimdi bebek de olunca ve görev süresi bitince gitsek mi diye sorular dönüyor kafamızda.

ben ülkeyi terk edesim geliyor sen aile apartmanı diyorsun ,

uzakta olup kendi şehrine dönmek isteyenlerin peynir ekmekle yenecek aklı yok valla

Konu sahibi asla asla asla. Aile apartmanı mı tövbeler olsun ben eşimle ailelerden uzaklaşmak için adeta dua ediyorum. Aile apartmanı değil ama çok yakınız yine de iyi değil. Bakıcı seçeneği daha iyi kayınvalideye nazınız da geçmez. Ne kadar iyi olursa olsun aranız şu bir gerçek ki kayınvalide asla anne gibi olmuyor. Kendi annen yine seni tanıyor anlıyor ama kayınvalide öyle değil.

Bebek bakımı konusunda sırf kayınvalide değil kendi annelerimizle de sorun yaşamak çok olası. Benim doğumumda annem buradaydı, epey de kaldı. Sağolsun emeklerini ödeyemem ama gidince bir rahat nefes aldım.
Bebekle ilgili her anne öyle değil desem kişisel algıladı, ben 4 çocuk büyüttüm, bilmiyor muyum dedi. En son kızım ateşlendiğinde kolonyayla vücudunu ovmak istediğinde hayır dedim diye kapıyı çarparak çıktı, günlerce konuşmadı. O kızımın o haline dayanamıyormuş, ben elimden geleni yapmıyormuşum.
Bilmiyorum belki herkesin annesi benimki kadar müdahaleci değildir ama biz ana-kız o kadar sorun yaşadıysak kayınvalideyi düşünemiyorum. İstemediğiniz şeyleri yapar da sesinizi çıkaramazsanız içinize dert olur, eşinize yansıtırsınız, huzurunuz kalmaz. Ama bir çözüm de bulamazsınız.

Desteksiz büyütmek zor evet ama destek diyerek gideceğiniz şey köstekten beter olursa ne yapacaksınız? Giderseniz çıkma şansınız yok.

Yanlış görmediysem öğretmensiniz. Zaten çalışma saatlerinizde esneklik olabilir,süt izni vs.

Bir de İstanbul galiba ailelerin yanı. Yani aile apartmanı olmasa bile o keşmekeşe girmeye değer mi? Beklenen büyük deprem, kalabalık sınıflar..

İstanbul aşığı ve yaklaşık 6 sene İstanbulda yaşayıp öğretmenlik yapmış biri olarak söylüyorum ki şu an 2 çocuğumla dön deseler dönmem.

Evet artıları eksileri bir bir yana koyunca ve yazılanları okudukça var olan gitme düşüncem de tamamen bitti en iyi seçenek bakıcı olmadi ücretsiz izin meselesini uzatmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…