Bence olmayacak bir seçenek değil. Ama aile apartmanının ne olduğunu bilip öyle gidin. Kayınvalidenin misafiri sizin misafirinizdir. Nasıl ki onlar size destek olacak zamanı gelince (düğün, dernek, hastalık) siz de onlara destek olacaksınız. Kayınvalide çocuğunuzla ilgili çok büyük bir hata yapmıyorsa işine çok karışmayacaksınız. Genelde anneler isteklerini sıralasa da biraz kafalarına göre davranıyorlar. Bunlar sizi rahatsız etmezse aile apartmanı çok güzel. Çocuğu gözünüz arkada kalmadan bırakırsınız, yemek yapmak zor gelirse kayınvalidede yersiniz vs.Ailelerimize 1500 km uzak bir ilde görev yapıyoruz. 2 aylik bebeğim var ve su an doğum iznindeyim . Bebeğimi iznim bittiğinde bakıcıya bırakmak çok zor geliyor şimdiden. Bundan dolayi ikimizin de ailesinin olduğu şehire tayin isteme konusunda kararsızım. Gittiğimizde aile apartmanında oturmak dışında seçeneğimiz olmayacak. Farklı bir ev kiralamamiz falan çok zor kiralardaki artıştan dolayı. Bulunduğumuz ili seviyorum hem de kiralar nispeten uygun ama her iki aileye de cok uzak olmasi ve çalışıyor olmam bebeğimi büyütürken desteksiz olacak olmak gözümü korkutuyor.
Ama aile apartmanının da ister istemez sorun olacağını da biliyorum.
Bebeğimize kayinvalidem bakacak gittiğimizde ve onunla çok iyi olmamıza rağmen huyu değişip çok müdahil olur mu diye düşünüyorum? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yaparsanız?
Kayinvalidem ile şu anda aram iyi uzakta olunca senede 1 2 ay yaz tatilinde görüşürüz sadece. Aile apartmanına eltiler de olacak daha bekar olan kardeşleri var eşimin.Hiçbir desteğin olmadığı bir şehirde çocuk büyütmek çok zor. Kreş çağına getirmekle de bitmeyecek. Kreşe başladığı ilk yıl sürekli hastalanacak . Sizin ve eşinizin dönüşümlü olarak sıkça izin almanız gerekecek. Ben iki yıl ücretsiz izin aldım, sonra kresle devam ettik. Anlattığım zorlukları epeyce yaşadık.
Ama aile apartmanının da ayrı sıkıntıları olabilir.
Kayinvalide ile aranız nasıl? Apartmanda başka kimler var? Başka bir elti/görümce varsa bu kişiler kendi hallerinde mi yaşıyorlar yoksa sürekli bir aradalar mı? Kayinvalidenin temizlik alışkanlıkları, sizin çocuk bakimiyla ilgili isteklerinize vereceği tepki, alıngan olup olmaması, eşinizin ailesine sınır cizebilme kapasitesi
Göz önüne alınması gereken çok husus var.
Lohusalik bebeğin gaz sancıları uykusuz gecelerim yetebiliyor muyum çocuğuma hepsi beni bu konuda düşündürmeye başladı. Ben de ilk etapta cok sicak bakmıyordum evliliğimizinb 4 .yılı bebekle birlikte kafamda soru işareti oluştu sadece fikir almak istedim.Ailem ve esimin ailesinden uzakta yasayan, tek basina bebegine bakan biri olarak evet aile destegine ihtiyac duyabiliyoruz ama uzak yasamaya alisinca da bu sefer cok yakin olmak zorluyor. Gecen ay 3 hafta anneme gittim. Annemin emegine, yardimina sonsuz saygim var ama ne yalan soyliyeyim kendi evime dondugumde daha rahat ettim. 3 haftadan bahsediyorum, siz bir omur ayni apartmanda hemde es ailesiyle kalmaktam bahsediyorsunuz..
2.5 yasinda krese verirsiniz, o zamana kadar bakici en mantiklisi. Hem 1500km ne ki acil durumda onlar gelir siz gidersiniz.
Bebek için katlanabilirseniz olur.Ozel alanınız olmayacak.Ailelerimize 1500 km uzak bir ilde görev yapıyoruz. 2 aylik bebeğim var ve su an doğum iznindeyim . Bebeğimi iznim bittiğinde bakıcıya bırakmak çok zor geliyor şimdiden. Bundan dolayi ikimizin de ailesinin olduğu şehire tayin isteme konusunda kararsızım. Gittiğimizde aile apartmanında oturmak dışında seçeneğimiz olmayacak. Farklı bir ev kiralamamiz falan çok zor kiralardaki artıştan dolayı. Bulunduğumuz ili seviyorum hem de kiralar nispeten uygun ama her iki aileye de cok uzak olmasi ve çalışıyor olmam bebeğimi büyütürken desteksiz olacak olmak gözümü korkutuyor.
Ama aile apartmanının da ister istemez sorun olacağını da biliyorum.
Bebeğimize kayinvalidem bakacak gittiğimizde ve onunla çok iyi olmamıza rağmen huyu değişip çok müdahil olur mu diye düşünüyorum? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yaparsanız?
Rabbim iyilerle karşılaştırsın bakıcının da çok güzel baktığı oluyor olmuyor değil. Dediğiniz de haklısınız iyilik için para ödemeyip kendimizden çok sey vericez. Kaldı ki ben aman aramiz kötü olmasın diye sineye çekerim susarim bu da benim içime dert olur.Ben de aileden çok uzaktaydim. Kayınvalidem bize geldi bebek bakmak için, belki nankör diyebilirsiniz ama hic istemedim bakıcı bebek döver diye tutturdular. Bu kreşte dayak yiyen çocuk haberleri çıktıkça beni çağırdılar. Kafam zaten çok karışıktı su an akla hayale sığmayacak hataları ustuste yaptım.
Kaynanalar uyarilamaz hiç mi çocuk buyutmedik bir çocuk sende mi var sanki diyerek üste çıkacak. Sana yapılan bir iyilik için para ödemiyorsan kendinden birşey ödüyorsun belki farkında olmadan. Kaynana yaşlı ise çocuk enerjisine sahip olmayabilir. İşten sende yorgun gelirsen çocuk sürekli enerjisiz bir ortamda büyür.
Ben çok şükür o kara günleri geride bıraktım ama kayinvaldemle görüşmüyorum, eşime eski aşkım kalmadı. Çok şey ödedim yani aslında.
Çok şirin bir apartmanda oturuyorum iki komşum bebek bakıcılığı yapıyor. Öyle neşeyle öyle sevecen yapıyorlar ki annelerini kıskanıyorum bebeklerin. Benim kıza babanne baktigi halde müge anlı izleyerek büyüdü.
Senede bir iki ay baya uzunmuş.Kayinvalidem ile şu anda aram iyi uzakta olunca senede 1 2 ay yaz tatilinde görüşürüz sadece. Aile apartmanına eltiler de olacak daha bekar olan kardeşleri var eşimin.
Hem eltiler var, hem bekarlar var. Uzak durun kesinlikle.Kayinvalidem ile şu anda aram iyi uzakta olunca senede 1 2 ay yaz tatilinde görüşürüz sadece. Aile apartmanına eltiler de olacak daha bekar olan kardeşleri var eşimin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?