Merhaba , dert ortağım
Bu durumu yaşamayanlar malesef siz eşinizi sevmiyorsunuz diye hemen yaftalayabiliyor. Konumu okumuştunuz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Tüm yaşanmışlıklar kültür çevre alışkanlıklar arkasında kalıyor insanın ve öylr bir raddeye geliyor ki insan sevdiğim tek bir adam için mi diye düşünüyor. Peri masalında yaşamıyoruz malesef. Hayatımızı ruhumuzu o kadar çok etkiliyor ki bunlar dediğim gibi yaşamayan bilemez. Alışsanız, çevre edinseniz kendi düzeninizi kursanız bile öyle bir an geliyor ki 5 dk gerçek bir dost, 2dk anneni görme ihtiyacın olduğunda bu sağlanmayınca bile neden diye sorup çekip gitmek bırakmak istiyor insan. Ben ilk geldiğimde hep şeyi düşünürdüm bir şey olsa evimden uzaklaşmak istesem çıkıp gideceğim kimse yok. Ya da babasının siniri bozukmuş onu görmeye gidiyoruz yolda aklımda şey var ‘ben babamı en son ne zaman gördüm? Babama bir şey olsa buradan oraya gitmemiz kaç saat sürecek?’ gibi. Eşimin yeğenleri gözümün önünde büyürken kendi yeğenimin ilk yürümesini ilk bilmem ne dediğini duyamamak bile koyuyor insana. 3 yıla yaklaşıyor benim buraya gelişim. Çalışın. Çalışmak çevre edinmek bana çok çok iyi geldi. Yakın arkadaşlıklar kurdum.1 kahve içmeye bile hasrettim çünkü. Tabiki çocukluk arkadaşlarım 20 yıllık dostluklarım ap ayrı ama iki laf edecek birileri var artık. Hep eş ailesi hep aynı konular hep aynı tarz aynı kafa yapıları o kadar o kadar bunalıma sokuyor ki. Küçük şehirlerde belediyelerin kursları oluyor onlara katılabilirsiniz. Kafa dengi birilerini bulamazsanız bile farklı yüzler farklı bir meşgale bile iyi gelecektir. Ben de istanbuldan daha küçük bir şehire geldim. Oradaki aktivitelerle buralar kıyaslanamaz bile. Ama illa bi yerlere gitme bi şeyler yapma kafasında olmayın. Biz bazen termosumuza kahve koyup bi ağaç bulup altında oturuyoruz eşimle. Çok da keyifli oluyor. Bazen film gecesi yapıyoruz, bazen açıyoruz müzik balkonda oturuyoruz. Bisiklet kiralayıp onu sürüyoruz. Deniz kıyısında sürmek gibi olmuyor ama olsun :) İç anadoludaymışsınız aslında çevre illerde gerçekten görülmesi gereken yerler illaki vardır. Kapadokya bize 1 saat uzaklıkta mesela çıkıp çıkıp oraya gidiyoruz. Hiçbir şey yapamıyorsanız kocaman puzzlelar var onlardan alın bir tane akşam oturup birlikte yapmaya çalışın. Kafanız bu kadar karışıkken lütfen çocuk düşünmeyin. Dertleşmek isterseniz buradayım