Bence insanın doğup- büyümüş olduğu bir şehri kalıcı olarak bırakması zor bir olay.
Kimi insan eş için, kimi insan iş için gitmek zorunda kalabiliyor ama iş için bile kolay değil. Hele ki öyle kırsal bir yer ise, geçici olarak bile (5-6 sene) aşırı zor olabiliyor.
Tabi en büyük etken insanın duygusal durumu. Her insan başta elbet zorlanır ama kimi insan aşamaz, adapte olamaz. Hatta ciddi psikolojik durumlara da sokabilir. O yüzden ben konu sahibini anlayabiliyorum.
Ancak şöyle bir şey de var, mesela eşiniz ikna oldu ve İzmir'e geldiniz. Eşinizin iş bulması, düzen oturtması vs bir süreç. Bu süreçten sonra atanmak istiyorum der ve tekrar başka bir şehre gitmek isterseniz, sil baştan her şey yeniden başlayacak. Eşiniz sürekli düzen kurup - bozmuş olacak. Mutlaka o da olumsuz etkilenecek..
Eğer ayrı kalırız diye düşünüyorsanız, o da çok zor bir süreç. Başa gelmeden konuşmak kolay oluyor ama onu da herkes kaldıramıyor. Mesela şuan eşiniz yanınızda olmasına rağmen yalnızlık çekiyorsunuz. O zamanda eşiniz olmadan bir mücadele vereceksiniz, yine çok zor olacak. Muhtemelen taşralarda olacaksınız çünkü.
Çok iyi düşünmek lazım her durumu.